4487
Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
#3300 Ment!! -
#3299 #3297-re:
megköszönném..
de egy kérésem van:
a letöltőlinkeket kérném priviben is, úgy biztosan nem kell keresgetnem..
thx. -
#3298 Meg van egy másik"jó"hirem is!Ha lessz rá igény kaptam egy jópár New times demot,koncertet kazin!Szép lassan megpróbálom bedigizni és ha köll itt vkinek azt is elkezhetöm feldobálni,bár most nem nagyon van ijenekre idöm de megoldom! -
#3297 No ha érdekel akko van egy jópár élö felvételem frakcióéktol még az öskorbol!Feldobálhatom vhova! -
#3296 #3295-re:
hawer: a fő csapásirány természetesen a nyúvév.
ez a stílus, mindíg is azoké volt, akik a rendszer ellen lázadtak.
próbáltak valami nem divatosat létrehozni. valami önmaguknak tetszőt.
én is pont ilyen vagyok.
teszem, amit tennem kell,
mondom, amit mondanom kell..
de szerencsére csak kevesen figyelnek oda rám..
és még kevesebben értik is meg a mondandómat.
a tárgytól pedig ha néha el is térek (térünk) attól még nem dől össze a világ.
és figyeld csak meg:
előbb, vagy utóbb visszakeveredünk a fő csapásirányhoz..
amúgy van egy zenei kérdésem is hozzád, vagy bárki máshoz, akit érdekel a téma:
a "régi" bergendy (ötödik sebesség, hétfő...etc..) szentségtörésnek számít vajh` errefelé?
csak mert én őket is szerettem ám annó.. -
#3295 Bár már többször megfogadtam, hogy megpróbálok nem eltérni a topik fő csapásirányától, de azért most gratulálnom kell, hogy ilyen jól összefoglaltad a dolgokat önmagadról... -
#3294 #3291-re:
bölcscsé érettél.
bölcs vagy, mint az öreg tölgy,
gyors mint a szél,
vidám, mint egy vérbeli mucsácsó,
és néha (bár ez nem mindíg erény) hazudsz, mint a vízfolyás :p -
#3293 #3292-re:
ez lehet akár egy új másolásvédelem is :) -
#3292 Na ja.
Meg vannak Murphy törvének is.
A Cd lejátszóm (a számítógépé is) felismeri a dalt, és szól is, de rippelés után azt írja a commander, hogy a fájl nem található.
Nem egyszer próbáltam...a többi dal jó.
Úgyhogy én ezt nem értem. -
#3291 Olyan nincs, hogy nem lehet... Tudod van az a mondás, hogy "nincs lehetetlen, csak tehetetlen". -
#3290 Pedig, de...
és, és gyári CD...
Gondolhatod, hogy milyen fejem volt...
Csináljam így is?
-
#3289 csőztök nyúvéverek!
a szívem facsarodik bele, hogy
számomra milyen kedves zenékről folyik itt a csevej:
new times (tőlük asszem 2 gyári kazim van valahol a nyaralómban),
frakció..(tőlük sajna még másolt sem:(..őket csak a grundon hallgattuk az egyik régi galerimmel)
akkoriban még a szimó és a tézé volt a nyerő, a tuning kocka lada meg a menő :)
krekk helyett a bréket nyomtuk,
fű helyett, meg fecskét, munkást és sárga szimfit (meg kéket, és persze pirosat is..zöldet sosem..
az állítólag impotenciát is okozhat..
mamár persze tudjuk, hogy nem csak a mentholos, hanem az összes égő (füstölgő) koporsószeg.
azok az idők is elmúltak.
maradtak a jó, és a rossz emlékek,
amik egy-egy new wave újrahallásakor ismét előjönnek.. -
#3288 -
#3287 Holnap!
Már csináltam két kis csomagot...
...csak van egy kis bibi. A 10-es tracket (Mitől megy a villamos) nem tudtam, többszöri próbálkozás ellenére sem rippelni, vagy mi...
Az nem lesz közte...ez van.
-
#3286 Lépjünk túl a Too Shy dolgon, fáj vagy sem, nekem az is bejön, meg a Hamill gyerekkel sincs bajom... -
#3285 Jöhet! -
#3284 Na igen, a "Shout"...
Én tőlük ezt hallottam először...
Valóban megunhatatlan darab...hallgatva, nézve...
Ha a "Too Shy" a Kajagoogoo (teljesen alaptalanul***), akkor a "Shout" a Tears For Fears....
***(Nehogy azt higyjétek, hogy napirendre tudok térni affelett, hogy ez a gyenge dal a legismertebb alkotásuk - világszerte. Meg az sem hagy nyugodni, hogy szinti-pop zenekarnak vannak besorolva. Rémes.
Csoda az ha nem sok új rajongó képződik? Meghallja az illető személy ezt a rettenetet és hanyatt-homlok enmenekül. Ha eseteg a "Meltig The Ice Away"-jel nyitna...) -
Etelkozi Vata #3283 Tears for fears folytatás.
1983-ban ismét kiadják a Pale Shelter című dalt, ami az akkor már befutott zenekarnak ezúttal sikert hoz, Angliában 5. Ezzel tartoztam Tyiának...
A The way you are a következő kiadott dal, amely csak kislemezes, kisebb sikerrel. Egyes vélemények szerint a banda ezzel a nótával indult egy új hangzásvilág felé, az új lemez előfutáraként.
Én ezt ennyire nem érzem, de lehet, hogy így van.
1984
Egy producer csere, majd vissza csere közben dolgoznak az új albumukon. 84 nyarán a Mothers talk az első kiadott nóta a készülő új lemezről, amolyan igaz new waves hangzással, érdekes témákkal, hangszereléssel. Az egészen jó kis nóta erősen közepes sikereket produkál Angliában és az USA-ban is.
1984 év végén pedig kiadásra kerül az eddigi egyértelműen legnagyobb dobásuk, ami TOP 4 Angliában, és NO. 1 az USA-ban.
Egy olyan dal, amiben számomra van legalább 3, de inkább 4 katarzis, és a csapat a mai napig megunhatatlan nótái közé tartozik.
Ez:
A dallamtémák, a hangszerelés, a hangszerek szólói, mind-mind szinte tökéletesek, és remek összhatást eredményeznek. A versek és refrének közé nagyon hangulatos átkötő részeket komponáltak.
Számomra ez a legjobb TfF nóta.
Az új nagylemez aztán 1985-ben jelenik meg, Song from the big chair címmel.
Mindössze TOP2 Angliában és 3X platina, USA-ban egy hajszálnyival jobban teljesít, bár nem az igazi, hiszen csak NO.1 5 hétig és 5X platina. Fel a fejjel fiuk, ennél jobb lemezetek már nem lesz.
Az új kislemez 85-ben megismétli a Shout sikerét, TOP2 és NO1, ez pedig a mindenki által ismert egyszerű, de nagyszerű nóta (tényleg nem egy bonyolult darab, de néha a kevesebb több), az Everybody wants to rule on the world. Nyilván elsősorban a szövege ütött nagyobbat a zenével szemben.
A 85-ös év mozgalmas volt a zenekar számára, kiadtak több kislemezt az első albumról is, illetve a Head over heels című dalt az új lemezről, előbbieket kisebb, utóbbit viszonylag nagy sikerrel.
A Tears for Fears előlépett a legismertebb, legsikeresebb new wave zenekarok közé NO1 nagylemezzel és kislemezekkel.
Ezt még mindenképp szeretném linkelni, mert szerintem vicces:
-
#3282 Szép Reggelt!
D. Nagy és a Frakció...
Mégha véresest hányok, akkor sem megy fel a multira a "próba-dal"...
...,de újra bebizonyosodott, hogy a shareplace jóbarátom.
Van neki egy külön feltöltő programja (nem tudom máshol is van-e? nem figyeltem).
Lényeg a lényeg itt a "Budapest felett..."
Tessék szíves lenni megállapítani, hogy jó-e...ha okés akkor nekiesem a többinek...
tessék....
-
#3281 ok! -
#3280 Persze, tudom.
Hétköznap jobban szeret "dolgozni" a pannon...most már lassan 3 év tapasztalata.
Holnap nyitok a multival, aztán.... -
#3279 Na azt nem derült ki a lemez "papírjaiból" :)
Mivel, D. Nagy és a Frakció a zenekar neve, azt gondolom az utóbbi.
"Budapest felett"
-
sanyo71 #3278 Sziasztok!Tyia privi ment!!! -
#3277 Ezer másik lehetőség is van. -
#3276 Az a 1984-es vagy a 1993-as lemez? -
#3275 Aminek nincs logikus magyarázata azt nem szeretem...
---
Holnap reggel megpróbálom...
... Frakció egyik dalával
Imádkozzunk! -
#3274 A multis dolog nem a te hibád, mert nálam ugyanez volt kb. másfél hete. Egy kollégának kb.3*500Mb adatot kellett volna átadni és mindig 100%-nál a link helyett újrakezdte... Gondolhatod ötszázegynéhány megás cuccnál mikor tucatnyi próbákozás után is újrakezdi, milyen dühítő... Két napig (!) próbálkoztam sikertelenül, aztán egy másikra símán felment... -
#3273 Ja.
Ez Nenatól van...:) -
#3272 Ma biztos, hogy agyvérzést kapok.
Próbából feltöltöttem egy nem túl nagy mp3-as cuccot...az persze felment.
Ha már így alakult azért közzéteszem...
Tanz Auf Dem Vulkan.mp3
Szerintem csak a pannon szeszélye lehet a kórkép... -
#3271 Pedig jó kis muzsikát akartam ám tólni:
A China Crisis "Christian" című dalát pécéztem ki - saját gyári CD-ről.
-
#3270 Bakker, nem tudok feltölteni, de nem tudom miért...
Egyik oka az lehet, hogy a pannon a "hétvégi csúcs" miatt valamiért nem engedi...
vagy az lehet, hogy valamilyen beállításom nem jó?
Bő 1 hónapja lett újratelepítve ez a szar...
A multiuploadra sem a sima flac. formátum, sem a rar. nem ment fel...
pontosabban 99%-ig felment azt jónapot...azt hittem csákányt állítok belé...
A shareplace.com-ra felment 100%-ig, de a linket nem adta...
Mit gondoltok?
Hozzáteszem, hogy a pannon (a telenor névtől kiráz a hideg...) szokott ritka nagy baromságokat művelni... -
#3269 Próbálok a jövőben több feltöltést elkövetni...
Hamarosan jön amit megigértem... -
#3268 Ha Vata Cimbora letudta a Tears For Fears-t gondolkodom egy átfogó punk/new wave őstörténeti áttekintést, a résztvevők visszaemlékezéseiből...
-
#3267 Hozzá még nem volt szerencsém, bár ha funky - akkor nem csoda:) -
#3266 A Red Flag synth-popnak indult... -
#3265 A valamivel lejebb található 8 részes ismertetőre gondoltam...jobban. -
#3264 Hozso az pont nem,ö az 5let-ben kezdte!
New timesbe Lányi Lajos,Benyhe Róbert,Lencse Norbert,Juhász István voltak az alapitók! -
#3263 Ja, hogy ezek magyarok....hoppsz.:)
Azt hittem külföldiek, mert S New Times volt oda írva...
Asszem a Hozsó is billentyűzőtt valahol, tán pont itt...nemtom -
atiapuka #3262 Ezt is találtam, tetszik, de igazán nem tudom, hogy milyen stílus.
Egyébként annyira tetszik, hogy most töltök le egy rakás lemezét, hátha jók.
Red Flag - The Thought of You (Habitual Clone 4 Mix 2001)
http://shareplace.com/?4C9DF56922 -
atiapuka #3261 Hátha ez is befér ide (bár ez inkább funky, szerintem):
Tony Mc Kenzie-Ha Chica (Ext)
http://shareplace.com/?697D072C19