4487
Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
#3383 Utolsó Izlandról származó zene ajánlatom: a Bang Gang.
Kissé talán elüt stílusában az itt elvárhatótól, de azért elfér a többiek mellett.
Electronikus zenéről van szó, ezen belül downtempo.
Akik régóta ismerik "munkáságomat" azok tudják, hogy ez a műfaj a szívem másik csücske...vagy harmadik?
Három albumot ismerek tőlük:
- You (1998)
- Something Wrong (2003)
- Ghosts from the Past (2008) -
#3382 "Here Today, Tomorrow Next Week!" pl. a bitsnoop-on Flac-ben is fellelhető...
-
#3381 A Sugarcubes első két albuma jelentős:
A 1988-as Life's Too Good és a 1989-es Here Today, Tomorrow Next Week!
A Life's Too Good elég sok torrenten elérhető, ezen van a "Birthday" is. -
#3380 Björk második zenekarától (az első a Tappi Tíkarrass volt) egy sikeres nóta:
The Sugarcubes -
#3379 A 4shared-en is van egy kis csomag, nem tudok róla semmit mondani, mert számomra elérhetetlen...
Þursaflokkurinn - Þursabit
próba cserkó -
#3378 nyoma sincs a két megosztónak...egyenlőre... -
#3377 ...beetettem, de nem jön... -
#3376 Találtam egy dupla CD-s kiadást izlandi New Wave zenékből,
Rokk i Reykjavik OST Icelandic New Wave / Punk címmel. Torrent oldalról van szó, most éppen 2 megosztó van.... -
#3375 Az első felfedezettem a Þursaflokkurinn nevü banda akik a 70-es évek végén és a 80-as évek elején élte virágkorát. Eltekintenék az zenekar tagjainak névszerinti említésétől, mert nem csak a vulkánjaik neve kinondhatatlan számomra...
- Hinn íslenzki Þursaflokkur (1978)
- Þursabit (1979)
- Á hljómleikum (1980)
- Gæti eins verið... (1982)
- Nútíminn - Bestu lög Þursaflokksins 1978-1982 (best of collection) (2000)
- Þursar (válogatás) (2008)
- Hinn íslenski Þursaflokkur og Caput (2008)
Szerintem az egyik válogatás album megtaláléható a neten...bár még nem néztem.
alant lesz egy video tölük. Ne tessenek ezt "hagyományos" füllel hallgatni, mert ez kicsit sem hagyományos zene. Semmi konvenció.
A filmecske... -
#3374 Szép Napot!
A Worjd Music topikos felvetésem megvalósulását itt kezdem el megvalósítani....
Tehát Izland.
Nem könnyen találtam a "mi" kritériumainknak megfelelő "alanyt"...
Ha jól figyeltem Izlandon inkább a "nehezebb" könnyűzene a sláger...legalábbis ami a hazai kinálatot illeti.
jól megy a metál- és az alternatív zene...
Van 1-2 előadó/zenekar akik világsztárok. pl.: Mezzoforte!!!, GusGus, The Sugarcubes/Björk, Sigur Rós.
Érdekes, hogy Izlandon is van/volt Trabant nevü zenekar...
Örülnék, ha a néha-néha benéző izlandi olvasó esetleg beszélne országa New Wave-hez kapcsoható zenéjéről, lehet angolul is, ha Ő nem magyar...
...az idevaló zenékről hamarosan... -
#3373 Egy video ajánlat Adam Anttől... -
#3372 Hmm... innen valamik eltűntek. -
#3371 Most kaptam:
Twins koncert Budapesten?
Lehetséges volna a Twins (http://www.youtube.com/watch?v=WtmWNs_Xf0U&NR=1) zenekar koncertjére, a New Life Depeche Mode Klub szervezésében.
Amennyiben elég nagy számban érdeklődnétek az esemény után, akkor meghívjuk őket, egyébként nem, ezért minél hamarább jelezzétek és osszátok meg az eseményt.
Belépő 4000-5000 Ft között várható.
Kiegészítés:
Ezen az estén lesz még a német Blind Passenger koncertje.
(http://www.youtube.com/watch?v=nGidLQtUwRE)
illetve meghívunk két magyar együttest is!
A rendezvényt két naposra tervezzük, de a pénteki nap még képlékeny zenekarilag. Mindkét napon a rendezvény két termes!
A party neve várhatóan: German Electro Music Weekend. -
#3368 Hi mexican musicfriend. -
#3367 A Tears For Fears pályáját én '89 után már nem követtem, ezért érdeklődéssel olvasgatom az irományod. -
#3366 "Hacsak nem andalogva, a barátnőnk seggét masszírozva akarunk táncolni."
Dehogynem! -
Etelkozi Vata #3365 Tears for fears
1991-ben a két alaptag, Orzabal és Smith befejezik a közös további munkát.
Orzabal folytatta tovább a TfF projektet, a nevet megtartva, és kiadva a már említett Greatest hits albumot, egy új nótával, Tears roll down címmel.
1993-ra készül el az új lemez, Elemental címmel, tehát immár Smith nélkül.
Az album sikerei már meg sem közelítik a korai munkákét. Olyannyira, hogy bár a nagylemez Angliában eléri a Top 10-et, de az aranylemez státuszt (a korábbi platinákkal ellenben) már nem.
Az USA-ban is "csak" aranylemez.
Mivel ezt a lemezt is Orzabal jegyzi, így a hangulata továbbra is visszaidézi a korábbi lemezek melankólikus világát (lásd. pl. számcímek, amelyek többsége ezt sugallja).
Hangzásában már igazi korai 90-es évekbeli, de sokat megőrzött a 80-as évekbeli TfF megszólalásból. Nagyon emlékeztet az album az A-ha első rockosabb hangvételű lemezésre, a 90-es East of the Sun, West of the Moon albumra.
Szóval továbbra sem jön ki TfF néven "tánclemez".
Hacsak nem andalogva, a barátnőnk seggét masszírozva akarunk táncolni.
A Top hit a lemezről a Break it down again című nóta volt, ami a legjobb 20-ig azért felkapaszkodta magát. A többi kislemez mérsékeltebb siker, inkább csak vájtabb fülüeknek, hiszen (mint ahogy talán sosem volt) a TfF nem mainstream zene.
Ez a nóta nekem is személyes kedvencem (főleg, mert hallom benne a DD Notorious albumának hangulatát... :) )
-
#3363 Azt gondolomezt a dalt sokan, szivesen meghallgatják...ha nem akkor tévedtem :) -
#3362 Én nem tudok se jót, se rosszat mondani róla...ritka eset, de ez van... -
#3361 Íme egy nem nagyon ismert előadó, Lu Cozma kisfilmje.
Gitáron kisér: Steve Askew (Kajagoogoo)
a zene -
#3360 ...mint például ez:
video -
#3359 Egyszer fent...
Azért van néhány dal ami nagyon jó tőle...
...persze nem a 2000 körüli re-make-jei!:) -
#3358 Nahát! Limahl ott fenn? -
#3357 Van néhány eddig számomra ismeretlen Art Nouveau dal itt-ott...
Az alant elterülő mondjuk nem az...
Kotorászom...tovább. -
#3356 -
#3355 ITT megnézhető. -
#3354 Ma este RTL Klub, XXI.század: FALCO -
Etelkozi Vata #3353 Tears for fears
1985-ben, kis érdekesség, a Live Aid-re meghívott zenekar nem lép fel, mert két zenész szerződése a bandával lejárt.
Később ezt a mulasztásukat különböző adományokkal, egyéb módon pótolták.
A zenekar körül hatalmas a csend.
1986-ban újra kiadják a Everybody wants to rule on the world című nótát, ami megint sikeres, elsősorban Angliában.
Legközelebb 1989-ben hallani róluk.
Hosszas előkészületek, producer váltások, és kész nóták kukába hajítása után áll össze az új lemezük, Sowing the seeds of love címmel.
Az első kislemez az album címadó dala, amely a jól megszokott TfF hangzást hozza, belecsempészve némi beat-et, ala Beatles. A nótának amúgy amolyan himnusz jellege, hangzása, érzete van (elvetni a szeretet magjait)...
Az album Angliában a megjelenése hetében 1., az USA-ban csak a 8. helyig jut. Mindkét országban platina lemez lesz.
A kislemez az 5. illetve a 2. helyig jut a TOP listákon.
A teljes album összképe, egyben meghallgatva, a korábbiakat idézi, de egy-egy nótában a jazz, a blues, a soul és a beat határozott jegyei fedezhetőek fel /különösen a Badman's song-ban/.
Az album nagyon komoly, érzelmes, helyenként romantikus, de inkább kesergő.
Hiányoznak róla azok a lendületes, dinamikus, tempós nóták (számomra), amik miatt például egyértelműen DD rajongó lettem, és a new wavet, a new romanticot jellemezte.
Igaz, ez sosem volt jellemző a TfF-re, de azért tehettek volna egy-két kalandozást abba az irányba is.
Igaz, az egész karrierjükre Orzabal világnézete, csalódásai, keserűsége és vágyódása nyomta rá a bélyegét, amitől sosem tudtak elrugaszkodni (minden nótát ő írt, illetve minden nótában társszerző volt.)
A további kislemezek, a 89-es Woman in chains (a doboknál Phil Collins), illetve a 90-es Advice for the young at heart és a Famous Last words már nem tudják felidézni a korábbi sikereket.
A 2. albumukat már nem tudták felülmúlni sikerességben. Ez nyilván annak is köszönhető, hogy elég nyögvenyelősen készült el az album.
Ez nem jelenti azt, hogy nem dolgoztak rajta eleget, mindössze annyit, hogy a zenekar túljutott a zenitjén, még mindig nagyon jó zenét produkálnak, de már belassultak, ahogy az általában lenni szokott.
Csak ritka kivételek vannak, akik a 3. lemezükkel, vagy az után is maradandót tudnak alkotni, vagy valami nagyot tudnak dobni újdonsággal, irányváltással, akármivel. Tényleg nagyon kevés ilyen zenekar , vagy előadó van, most hirtelen a Queen és a Depeche Mode ugrik be (már legalábbis azok közül, akiket ismerek).
Nem, még örök kedvencem, a DD sem tartozik az ilyen zenekarok közé (tőlük egyértelműen az első 3 lemez, illetve az azt követő 2 single volt a csúcs, a szétválásuk után már nem állt össze többet a kép náluk. Ja, ez nem DD esszécske...)
1992-re a zenekar megéri a szokásás Greatest Hits albumot, amely Angliában azért szép eladásokat produkál. Ez egyben előfutára következő munkájuknak.
/folytatás következik/ -
#3352 Most jutottam el odáig,hogy pár albumot meg-meg hallgatva tudjak vmi véleményt irni!
Igazábol anno nem ismertem öket,lehet ,hogy egy egy számukat hallotam valahol de nemigazán rémlett!Na mindegy is!Mult héten kaptam én is egy maxiukat meghalgatásra és egész jónak tünt!!
Ezért is keztem el velük foglalkozni.
Az az érdekes együtesek közé tartozik akik stilusukat megtartva a mai zenei érdeklödésbe beleültetve is talpon tudnak maradni,és nem is rosszul.Érdekességük még,hogy saját nyelvükön éneklik a számaikat,nem angolosodtak el,és elég jó szolnak ugy belesimul a svéd nyelvezet a zenébe!Éngemet személy szerint "megbabonázott" bár már régen nem hallgatok ilyesmi zenéket!
Azóta már körülnézve ajánlanák is egy albumot!
Ez olyan összefoglaló,best of!!
Lustans Lakejer - Samlade Synder (1981-2007)
Tracklist:
1 Allt Vi En Gang Trodde Pa 2:59
2 Begarets Dunkla Mal (Dusseldorf 2007 Version) 3:20
3 Diamanter (Ar En Flickas Basta Van) (Systematic Version) 3:32
4 Rendez-Vous I Rio 3:15
5 Man Lever Bara Tva Ganger 3:56
6 En Kvinnokarls Dod 4:18
7 En Framlings Ogon 4:17
8 Man Av Skugga 2:47
9 Stilla Natter (I Clichy) 4:01
10 Cynisk 4:41
11 Lappar Tiger, Ogon Talar (Singelversion 1983) 3:05
12 Paradisets Portar 5:34
13 Unga Moderna 3:15
14 Vackra Djur Gor Fula Saker 3:39
15 For Njutningen, For Spanningen 4:21
16 Skuggan Av Ett Tvivel 4:19
17 Brustna Hjartans Patrull (Electrotrash 2007 Version) 3:05
18 Diamanter (Ar En Flickas Basta Van) (Singelversion 1982) 3:35
19 Massans Sorl 6:06
Samlade Synder
Password: cure61
Enjoy!
-
#3351 Ő valóban nem "New Wave-es".
1928-as születésű...kicsit sem a mi generációnk...
...de volt olyan lázadó, mint a legdurvább punkok, csak egy kicsit másképp csinálta, és jó sokáig.
Egyébként a linkelt video 1987-ből származik és zeneileg nem érzem, hogy kilógna kor-, és fajtársaitól...
Sanzonos? Persze by: Edith Piaf...and more -
Etelkozi Vata #3350 Poupee De Cire, Poupee De Son
Laisse tomber les filles (ez messze a kedvencem, ma is megállja a helyét, lásd. Tarantino film) -
Etelkozi Vata #3349 A France Gall-al végzett közös munkásságát (és a hölgyet...) imádom! -
#3348 A számait hallgatva eléggé sanzonos hatásuak a számai,(nem egy new wave!!)bár biztos nem hallgattam meg mindet!Amit felfedeztem én is az az,hogy szinte minden klipjébe ott lóg a cigaretta a szájába!! -
#3347 Íme egy "ismeretterjesztő filmecske" az alább említett mukitól.
Ha Fergusson a rágógumireklám, akkor Ő cigarettareklám...
A video -
#3346 Lassan eljön az ídő amikor a francia/orosz zseni, Serge Gainsbourg-ról is kell(ene) értekeznünk.
Elég sokrétű volt az Ő tevékenysége. Az biztos, hogy amiket művelt nem volt éppen kommersznek nevezhető...
Érdekes, hogy először az akkor még viszonylag normális VIVA/Z+ TV-n láttam/hallottam úgí 7-8 éve.
Ráadásul az "eeelectro" című tematikus müsorban!!!
Akkor a magyar zenecsatorna még érdekelt...
-
#3345 Hi!
Brazil(iai) zene nem fordult még itt elő - emlékeim szerint.
Köszönjük az ajánlást.
Magam részéről a "körmükre nézek"... -
#3344 ez azt hiszem befér ide, és talán nem is annyira van napi témán
leporoltam egy régi dalt az archivumból, egy remek kis szintipop a 96-ban feloszlott brazil zenekar 95-ös albumáról valóban nagyon jó szinti betétekkel, ezen kívül van még 2-3 jó muzsikájuk
Pitch Yarn of Matter - Gray Scale (95)
-
#3343 Az Ünneprevaló tekintettel: Ma SZÜNNAP
Mindenki érezze magát jól, az ilyen-olyan rendezvényeken, vagy ahol éppen van/lesz...
-
#3342 Ok az is meg fog történni!! -
#3341 Ök voltak az elsö zenekar,amivel megismerkedtem,ebben a müfajban,s bele is szerelmesedtem!!Kishazánkba(rendszer miatt vagy kitudja miért??)jobbanmondva hozzám valamikor 87-88-ba jutott el,de ekkor még nagyon "brutálisnak" találtam(Persze ekkor még a nagy Depeche korszakom volt!!)ugyhogy valamikor 90 tájékán kaptam rá!
S 2008-ban el is jöttek kishazánkba Ideje is volt!
Ki is adták DVD-n,szuper koncert volt!!
Visszatérve,igazábol a Front by Front albumig(88')kökemény ebm kis electro-val!
Utánna inkáb keztek mindenféle torzitókat,samplereket,hangmitákat,stb használni.Ekkor már már idustrialosodtak!Power pop?Hát az a kategoria nállam mást jelent!Magyarositva:"Future pop"!!
Majd kreálok egy bemutatást is,rengeteg leágazásuk van volt!