Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
Thompson Twins/5
1984.
Az új album munkálatai gőzerővel folynak...
A feszített tempó nem tesz jót Tom Bailey-nek. Némi egészségügyi problémája támad...konkrétan idegösszeomlást szenved el.
Végülis a Thompson Twins "életében" az egyik "csúcsmodell" készült el: Az "Into The Gap".
Az elmúlt LP sikere nyomán lehet, hogy velük kapcsolatban már odafigyelőbbek az angolok, mert a lemez nagy siker lett.
Én azt gondolom, hogy csak egy qrva jó lemezt hoztak össsze.
Az első kimásolt dal (még 1983 végén) a 4. helyen is szerepelt az angol listán.
Majd 1984-ben még négy darab...
...az egyik legnagyobb zenei élményemet nyújtó track a "Doctor Doctor" a 3., míg a "You Take Me Up" a 2. helyig menetelet ugyanitt.
Listás volt még a "Sister Of Mercy" és a "majdnem címadó" "The Gap" is.
A "Doctor Doctor", mint nagyon fontos dal akkoriban vált favorittá.
A lemez nem volt meg nekem, csak sokkal később ismertem meg az album összes dalát.
A fent említett dalt nem feledve, azonban egy másik szám is nagy kedvenc lett, ez a mű a "No Peace For The Wicked".
Valamiért nem lett népszerű.
A többi dalt pedig egyszerűen jó hallgatni...
Az amerikai listán a "Hold Me Now" volt (a leg-)előkelő(bb) helyeken: Dance : 1.!!!! a Hot 100-on pedig 3.
A "Doctor Doctor"-t lehetne még megemlíteni a maga 11. helyezésével.
Aztán angliában dupla platina, "ami"-ban pedig szimpla platina lett ez a remek album...
...mely nem kerülhette el a "sorsát": 2008-ban " 2 CD-s változatban újra kiadódott.