Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
Thompson Twins/6
1985.
A másik csúcsmodell a "Here's To Future Days" kiadásának éve.
Az alant felhozott Alex Sedkin-t Nile Rodgers váltja a produceri székben, bár ő sem kap "teljhatalmat", hiszen társa ebben az esetben is Bailey...
Ez az album a kritika és a közönség szerint gyengébbre sikerült, az ezt megelőző cucchoz képest.
Magánvéleményemként közzéteszem, hogy :NEM!!!
A még 1984-ben kihozott (esős afrikai - ritmus) behatású
"Lay Your Hands On Me" - mely még Sedkin-éra béli - jól szerepelt Angliában és az USA-ban.
Érdekes, hogy Európa-szerte kevés helyen futott bármelyik daluk is...magyar adatot meg még nem találtam...
Talán az előző lemezről származó "Hold Me Now" volt "világsiker".
Az album kiadása előtt ők is részt vettek a Live Aid koncerten.
Az album aztán összességében tovább öregbítette a zenekar hírnevét.
Az akkor megintcsak nagy élménytnyújtó "Don't Mess With The Doctor Dream" mellett volt egy sehol sem említett nóta: "Emperor's Clothes (Part 1)"....
...pedig ez valami félelmetesen jó dal.
Ezért tartom jónak az efféle elemzéseket, mert tuti biztos eltér a hivatalos/felszínes ítéletektől.
Legalábbis én biztos eltérek....
Gyakorlatilag minen dalon jól szoktam szórakozni....de...
A "Tokyo" az legalább annyira nem tetszik, mint a "We Are Detective"...A Beatles re-make "Revolution"-t pedig nem is tekintem Thompson Twins produkciónak...ha minden igaz ezt a dalt is lenyomták a Live Aid-en. Biztos okkal...
A hagyomány folytatásaként 2008-ban kiadták a 2 CD-s exrta verziót...
Azt gondolom ezzel, és az előző lemezzel érte el népszerűsége, és szakmai csúcsát a zenekar...sajnos...
Megfigyelhető sok New Wave zenekar/előadó esetében, hogy az 1985-ös év a vég kezdete volt...(Kajagoogoo, Falco, Spanadau Ballet, Tears For Fears, Nena, Trio, Bronski Beat...)
A változás...a New Wave stílus nagyjából eddig volt ütőképes...szerintem...