3405
Vicky 1836-1939
-
#1405 Hmm passz, általában jóra váltok:) (sztem 1 hét)
A sell elméletileg a minimum stockpile... -
Trantorius #1404 Lhet újra is kezdem, még csupán csak 40-be járok, de ha javítok a hibáimon lényegesen erősebb államot tudok majd létrehozni 40re.
Pártot milyen gyakran is lehet váltani? -
Trantorius #1403 Hát azt megmondom, hogy a kereskedelmi panelen maximum azt nézem miből termelek én a legtöbbet:)
Buy-ra vagy Sell-re kell állítani azt a fület mikor beállítom? Mert totál bezavar az, ha azt írja Buy az annyit tesz hogy én veszem, de z mikor aktiválódik, mikor épp kiírja vagy mikor rábökök(és eltűnik)... -
#1402 A kereskedelmi ablakban (amit ép eszű ember nem nyit meg:)) a kívánt árufajtára kattintva, ki kell venni az auto tradet, és beállítani egy minimális raktárkészletet, így a gép felhalmoz annyit, majd a felesleget adja el ezek az állami készletek, csak állami dolgokra lehet őket használni, de alul van egy pici kék gomb, (ne x-eld be) akkor a gyárak-polgárok is tudnak állami készleteket venni. Alapból a minden jó anélkül is hogy ebbe belepiszkálnál, de praktikusabb, ha katonai cuccokból van raktáron, ha megszorulnál. -
Trantorius #1401 Köszönöm a gyors választ.
Hogyan tudok készleteket felhalmozni? -
#1400 Érdemes figyelni, hogy hova építed, a nyersanyag bázisra, van aminek előfeltétele (acél (ez történelem hű, mert a 19. században a nyersanyagbázisra települtek az üzemek (az már más kérdés, hogy vasércet tudsz importálni, ami a 19. században nem volt nagy volumenü)) Igen abban a struktúrában érdemes építeni egy láncot, de pl a ruha üzemnél érdemes megnézni, hogy az artisanok mennyi textilt termelnek, mert ha van elég akkor nem muszáj felhúzni textilgyárat (gyapot amúgy is import lenne)
a fegyveres dolgokat érdemes szétszórni (maradjon az alapja erőforrás alapon (műtrágya gyár, lőszer), de a többit szórd szét, mert gyakran veszteséges, így ne egy területen okozzon munkanélküliséget, és ezekből amúgy sem kell túl sok, érdemes készletet felhalmozni a katonai javakból, így ha toborzol akkor saját készletből gyorsan le tudod toborozni.
Most ausztriával szétszórtam a gazdaságot, mert (nem kína munkaerőben:P) és a ruha gyártás, likőr nem feltétlen egy helyen van erőforrásra, (pl selyemhernyó luxusruhához velencében, meg felvidéken szénen poharazok, míg alföldön gabonán és gyümölcsön, likőrt és bort csinálok. a Vasút miatt a nem erőforrásra építés hátránya javul, commerce techek is dobják a termelési hatásfokot. -
Trantorius #1399 A gyáraknál figyelembe vegyem az ottani erőforrásokat vagy az nem annyira fontos? Van különbség nagy gyarmatbirodalom és gyarmatok nélküli országnál a behozatalban? Itt arra gondolok hogy a britteknél a gyarmatokról minden alapanyagot betudok hozni elvileg olcsón, ezekszerint akkor nem kel figyelnem a gyár környékén lévő alapanyagokat hanem csak a legjövedelmezőbb gyárakat kell építenem aszerint a struktúra alapján ahogy te is irtad(üveggyár->likör és bor, szén->acél, ruha->luxus ruha,bomba,stb->ágyu, löszer,stb->kézifegyverek,stb)? -
#1398 Csak a blokád, nem szünteti meg bizonyos dolgok importját...amit az embargó tudna:) -
hollófernyiges #1397 Tényleg jó ötlet, annyira hogy már benne is van a játékban a blokád :) -
#1396 Írtam is gyorsan pár ötletet Vic 2 officialra:) -
#1395 Én pl olyanra is gondoltam, hogy ha háborúban állsz valakivel, egymással nem történik kereskedelem (jelenleg a világpiac miatt, történik, ha jól láttam. Pl ha te gyártasz csak valamit és az nincs, akkor kampó. Vagy amit te is mondtál, hogy a fokozatosan növekvő likőr, stb hiánya miatt, anarchiába süllyed 1-1- ország (hihi), vagy a korrupció, csempészet miatt állami bevételek leapadnak.
Esetleg a nagy infamy bűntetése nem csak az lehetne, hogy megtámadnak, hanem, mindenki beszünteti a kereskedést veled, ez tök jó 1. lépés az azonnali háború helyett (manapság is ez van, fegyverembargó stb...) utána ha pattogsz, akkor meg megtámadnak, lázadást szítanak:) húúú asszem meg van a Vic 3 első kiegjének a lényege:D (paradox poén, hogy előbb-utóbb belekerül egy funkció a játékba:D csak nem akkor amikor kéne:D) -
Trantorius #1394 Jó lenne ha lehetne játszani a világpiaccal, és embargot lehetne bevezetni országokra. (az éb országom körbe venné az övét, blokád alá venném a kikötőit és szépen lassan éhenhalnának..:P -
#1393 Békeidőben asszem nem teljes az utánpótlás, minden nyugis , de ha harc van teljes gőzerővel folyik a hadianyag pótlása, magasabb készültségi fok mellett erősebb a sereg. (ez a bevétel-kiadáson is látszik)
Fegyverkezést gyorsíthatod, ha építesz hadianyag gyárakat(lőszer-kézifegyverek-likőr (asszem ez kell a gyalogosoknak) a guardnak kell bőven bor, luxus ruha stb, nézd meg mit igényel és azt gyártsad) ez békeidőben elég veszteséges, de ha képzel katonákat, akkor lesz bevételük is, mert folyamatos az igény az árúra. Likőrre alapból magasabb a kereslet mert azt a népek is isszák, emiatt, az a legnyereségesebb üzlet a bor, és a luxus javak gyáraival (meg amik abban a termelési láncban vannak)
Azokat a termelési láncokat érdemes egybe szervezni (textíl-regular cloth-luxury cloth)(üveggyár-likőr (és/vagy bor)) hasonló láncokat csinálsz és kicsit hatékonyabb, gazdaságosabb lehet a termelésed.
Különvélemény: nagyon jó funkció lehetne, ha lehetne export tilalmat elrendelni, egy termékre, pl enyém minden kénbánya, és megtiltom az exportot, ezért az ellenségeimnél megbénul a fegyvergyártás, ha csak nincsen felhalmozott készletük, stb...) -
Trantorius #1392 Nagyon lassan tudok csak sereget felállítani, ember anyag van viszont a fegyvereket alig bírom beszerezni, egyszerre mindig csak 4 egységet képez le a gép, pedig 100 hadosztályt rendeltem. Mivel tudnám meggyorsítani a fegyverkezést? -
Trantorius #1391 Mért nő meg a katonai pontjaim mikor háborút indítok?(nem mozgósítottam) -
Trantorius #1390 Igen, anno feltűnt nekem is, nem tudtam meddig vagyok bent az oroszoknál.. Oroszokat max Urálig szoktam elfogllni, aztán kérek tőlük pár területet aztán hagyom, nem szeretek ellenük harcolni, túl macerás az egész, sokat kell mászkálni aztán azon kapod magad hogy a frnaciák betámadtak a sereged meg valahol ázsia közepéna tundrán dekkol szénné fagyva... -
#1389 1.3, az 1.4 az csak beta (már 2 hónapja) fogalmam sincs, angolul is jó, (van ami magyarul rosszul hangzik, mert a magyar nem a diplomácia nyelve)
Én modokkal nem foglalkozom, térképes modokat néha megnézem, mert az alap térkép színei égetnivalóak (lásd német bir-orosz háború esetén a csíkozás a térképen teljesen összemosódik...) -
#1388 Köszi, Kínával erre rájöttem, a seregei 90%-t ott képzi, a és marha sokat ott mozgósít... Az egész "main islandet" elfoglaltam, de még így is mínuszban volt a warscore:) priceless, pedig területet sem foglalt, blokádolni nem tudott, csak csatában vert el, fontos helyeken, úgy hogy nézem, 90%, hogy én ynerek, 2 szeres túlerőben vagyok, be is van kerítve:), erre óra indul eltelik pár nap, vereség... @nyád... -
hollófernyiges #1387 A briteket abszolút könnyen lehet verni.. ha nincs közvetlen határod Indiával :) -
Trantorius #1386 Jelenleg melyik a legújabb teljes patch-je a játéknak? Működik vele a magyarítás?
Használtok valami jó modot a játékhoz? -
Trantorius #1385 Ezt a kivonom, vissza küldöm dolgot még nem is próbáltam...
Én mindig próbálok létrehozni egy harapófogót, majd bekeríteni az ellent, az oroszokellen volt hogy 5-6 helyen is ment a csata folyamatosan bekerítettem de akkor megint jöttek új egységei, hát azt is, a végén aztán elfogyott és sikerült felörölnöm a teljes haderejét egy rohadt nagy csatába/harcszintéren...
Eddig a britteket azért kerültem mert nem vagyok oda a hajózásért, de mostmár kezdem megkedvelni..vagy ha nem is de megszokni. -
#1384 A kedvencem a véget nem érő ütközet, folyamatos utánpótlás a csatába új egységekkel, a gyengébbek kivonása, feltöltődnek, vissza...ha negy nehezen megy tudod nyerni, bevonulsz, betámad, a gyengébb sereget elpicsázza, kivonulsz, visszatámadsz:) áhhhh, idegőrlő... -
tttttom #1383 Fúúú...Nekem egyszer olyan csatám a franciák ellen magyarokkal amikor a magyarokkal elfoglaltam gyorsan a görögöket és a nápolyi királyságot. :D Harmadik célpont nekem Afrika volt...Kolonizáltam is rendesen. 1893 volt amikor a hadseregem létszáma elérte a félmillát. :D A francik nekem rontottak egy 300.000 fős haderővel. :D előbb afrikában próbálkoztak. az volt benne a poén, hogy a kis picsa csapatokkal tartottam a frontot afrikában. Nem voltak többen 20.000 főnél. :D Aztán jött Zágrábi csata, ahol a 460.000 felfegyverzett magyar katona szembe került a modernebb, de kisebb létszámú szitén 300.000 fős(!) francia sereggel. Akiket 2 hónap kemény harcok után elpicsáztam. :D Utána egyik nagyhatalom se mert baszakodni velem ASD. :D -
#1382 Divizió ez a hadosztály (nem kell grammarnácizni ha mégsem, de asszem division a felirat:)) a 3000 fős egység, akkor még csak 100 hadosztályt (divíziót) tud mozgosítani, ami jó, később lesz abból 500 is, amik gyengébbek, de ha gas attack (gáz támadás) elérhető, nagyon el tudnak verni.
A hajók az a másik még 1.4 beta peccsben sem normális amit a gép csinál, 4-500 (man-o-war) hajós flották cirkálnak... brutális, (a fenntartási költségeket kéne növelni, és okés lenne, de ez a fejlesztők dolga)
Saját Sphereből te nem tudod kiszedni, de más ellen meg tudja szüntetni, érdemes forradalomra várni, vagy ha sürgős, -200 felé konvergálni a viszonyt, és akkor -100 körül jön event (elméletileg, láttam már ilyet, de magától romlott ott a viszony), hogy vérig sértettek, és még casus bellit is kapsz. -
Trantorius #1381 Érdekszférát hogy tudok megszüntetni, mert addig nem tudom megtámadni az egyik kiszemelt országot..:( -
Trantorius #1380 Ez alatt a divizió alatt mit értesz, ez micsoda?(nekem magyar a játék)
Számolgattam, ha mozgósít akkor 60-68-ról 168 hadosztálya lesz míg nekem alapból 102 ha mozgósítok(amit nem fogok mert nagyon nem szeretek) akkor is csak 138 lenne... Lehet ezzel függ össze... Bár a pontállás szerint így is erősebbnek ítél meg a számláló pontok alapján.. Lehet a tengeri hadosztályaim miatt...
A tengeri haderőm kétszer nagyobb létszámú és jóval több benne a gőz és egyéb hadi hajó...
Talán a gép csak a szárazföldi haderőt nézi...emlékszem a németeknél egy idő után mikor már rohadt nagy seregem volt bármit csinálhattam senki sem támadott meg...hajóim viszont nem voltak... -
#1379 Lehet a divíziók száma számít, (diplo- wars fülöj jobb oldalt van "becsült" divizió szám az ellenfelekről, lehet ha katonailag erősebb vagy, de div számra neki több akkor támad, a rendszer nekem sem teljesen tiszta. Azt tudom, ha több háborút viselsz, akkor könnyebben megtámadnak (infamytól függetlenül)
Két kampányomban kísérleteztem egyik 1.1-es német kampány, ott egy francia háború közben támadott be orosz, mert egy wargoal miatt, túlléptem az infamyt, akkor az oroszt nagyon-nagyon levertem, mert mozgósítottam, és utána egy örök lázadásba zuhant. Anglia továbbra is első volt mindenben, de 1.1-ben elég passzív, sosem támadott meg.
Most Kínai hadjáratomban (1.4 beta) sem támadott meg, csak ha a spheretagját támadtam, 300 infamym van, itt senki sem támadott be, átalagban fele annyi divizióm van mint angliának neki kb 500, nekem kb 220-250, mondjuk mozgosítva + 1100, (őszintén nem merek mozgosítani, mert brutális azt logisztikailag kezelni, ilyen szinten...) a kampányt itt elcsesztem, egyenlő féllel utálok háboruzni:), főleg ha van gas attackja:)
Most vic fórumon olvastam egy jó taktikát a nagy létszámú háborúzásra, majd lehet kipróbálom egy másik országgal, egyszerűen brutális 100 divizió felett háborúzni 4 fronton...(az 50 diviziós képzési fordulók utáni átcsoportosításról nem is beszélve)
Franciktól érdemes lehet először gyarmatokat elszedni, mert igazi manpower bázis, kivándorlás miatt, gyakran kivándorolnak és inkább katonáskodnak mert az éri meg., 1875-80 körül franciák elkezdenek afrikában kolonizálni, addig semmiképp se húzd a háborút a sok terület elfoglalása warscore-ért aranyos dolog. Ha háborút nyerni nem is tudsz blokkolással, de white peace esetleg összejöhet ha sokáig húzod. Franciákkal sokat vársz, akkor a folyamatosan növekvő mobilization is bejátszik, nem mind1, hogy 100, avgy 500 diviziót mozgósít:) -
Trantorius #1378 50 war core kéne hogy a Conkítás vagy mit tudjam kérni békénél amivl kinyirhatnám a seregét és nagy pénzeket szakíthatnék a franciáktól amíg lejár a békeszerződés 5 éve. -
Trantorius #1377 Túl léptem az infany-t úgy hogy mind a 3 dologból első voltam. A seregem kb 70-100 pont körül mozgott, mégis megtámadott a 36 pontos Franciaország és a 29-30 pontos Oroszország(külön-külön) Ez miért van?
Ha blokkolom a franciák európai és észak afrikai kikötőit azzal nyerhetek háborút? csak mert a franciákhoz való partraszállás elég macerás és 80-90 000 katonán kívül mind Indiában van, ez meg kevés a mozgósított franciák leveréséhez...
Max még azon gondolkoztam hogy az északafrikai területeit tudom elfoglalni...de ezzel nagyon nem tenném tönkre. Franciaországba kéne valahogy súlyos károkat okoznom, de az jelenleg nem látom reálisnak... -
Trantorius #1376 Úgy terveztem a játék elején betámadom az amcsikat a mexico-texas háború alatt, így több fronton kell majd harcolniuk az amugy is leamortizált seregeikkel.
Jó hogy mondtad a franciákat, majd kitalálok rájuk valamit, mert az eddigi játékaim során bármelyik országgal is voltam a franciák mindig szopattak...
Szerintem ha befejeztem az ázsiai növekedést és amerikába is elértem a rövid távú céljaimat rámegyek a franciákra...kb 40-50 körül megtudom akkor támadni őket, remélem még nem lesz túl késő. -
#1375 1, A százalék számít (az okosak elvesznek a műveletlenek tengerében) hiába 10%, ami gyakran máshol 100%, érdemes a 2. (nagyon javítja), 3. (oktatást fejleszti), a 4. oszlopot is érdemes a plurarity %-ok sokat segítenek. (kolonizáláshoz a 4. oszlop alapvető)kultúrtech oszlopot "meghúzni" javítja az adatokat, clergymaneket ott érdemes motiválni, ahol kevesebben vannak, mint az átlag (2% az optimális, általában 1% körüli), a clerkek a következő csoport ami pontot, ad, de clerk a gazdag, művelt melós lesz (40% literacy felett bónuszt kap a promotálódásban) (pop képernyőn tudsz nézelődni)
2. Kína másik ligában játszik, (unciv) nem támad meg, általában az abszolút helyezés számít (ha háborúzol, és nem vagy nagyon kiemelkedően erős, hátrébb lévő ország is bekostolhat. Franciákat intézd el nagyon gyorsan, mert a fejedre nőnek. (előnyöd van velük szemben, hogy ők, a játék elején nincsenek szétszórva, egy-két frontos háborúban le tudod zúzni (németek örömére, valszeg betámadják oldalról, ha franciákat bünteted) Franciának ne üzenj hadat, érdemes, egy shpere országát betámadni, és akkor neked esik, a játék végére millió szám tud mozgósítani, ami nem túl jó egy elkeseredett háborúban.
3. amcsikat érdemes akkor büntetni, amikor CSA kiválik, és elszedni pár keleti parti tartományt, így a te kivándorló embereid, hozzád érkeznek:P
4. reakcionistákra visszaváltani, angliával butaság szerintem, nép biztos nem szeretné, játék elején gazdaság élénkítésnek jó ha az van, de intervencionizmus bőven jó. Legfeljebb később kommunistákra váltasz:) -
#1374 National focus kapitalitákra, alacsony adók a középosztályon, mert a kapitalisták jobbára artisanokból lesznek, ha megnézed a promotálós ablakot, és ott nézd meg mikor kap bónuszt, ha jól tudom, ha x% luxus javakat megkapja, akkor van + x% esély rá, ha national focust használod, plusz 10%, de hogy kapitalista maradjon, alacsonyadók kellenek a felsőbb osztálynak, és érdemes a vámokat leszedni, ha "termékekben" szegény országod van, mert a gyárakhoz a dolgokat be kell szerezniük, és ahhoz nekik sok megtakarítás kell, ha már gyárakat is építenek, előszeretettel konzervgyárat építenek (nah meg fegyvergyárat, stb veszteséges dolgokat), ami inkább veszteséges, ezért érdemes motiválni őket bor-likőr-luxus cikkek-ruha-cement-üveg (folyamatsort érdemes létrehozni). Ha jól menő gyáraid lesznek, akkor kapitalisták jól adóznak.
Politikai irányzatból, én jobb szeretem a kapitalisták elkerülését (lásd tervgazdaság), de ha te mindenáron simsezni szeretnél:) jó móka, de üzleti érzékük az nincs... Egyébként a konzervatív (konzervatív-liberalista pártok jók szoktak lenni, bár a "löszúzfer"-től én óvakodnék, (laissez fair vagy mi) mert túl nagy szabadságot ad a kapitalistáknak, neked meg a kezed megkötik, se bővítés, se semmi (intervenció esetén legalább lehet manipulálni a gazdaságot) -
Trantorius #1373 A Kapitalistákat hogyan tudom támogatni a gyárak építésében. Elsődlegesen itt az adók és a vámok csúszkáinak a beállításaira és a pártok megválasztására gondolok.
-
Trantorius #1372 1.
A A technológiák fejlesztésénél ugyan annyit számít ha egy 1 milliós országban 100% a műveltség mint ha egy 10 milliósban 10%? Logikusan nézve a számok megegyeznek, a játék is így veszi?
2.
Ha Kína civilizálatlan, úgy is megfogtámadni ha túllépem az infany-t(Nagyobb serege van)?
-
Trantorius #1371 El is felejtettem hogy csak az támad meg aki katonailagerősebb. akkor bele húzok ,kezdek egy újat. Neki rontok Indiába az egyetlen országnak ami külön áll és szükséges az egységes india létrehozásában majd az amcsiknak, minimum leakarok nyomulni a panamai csatornákig.
A britteknél érdemes a liberalizmust átváltani reakcionistákra hogy így saját magam alapíthassak gyárakat, vagy az túl macerás és hagyam így...vagy váltsak konzervatívra? -
#1370 Ha sikerül a ranglistán elsőnek, vagy másodiknak maradnod, a sereged mindenképp legyen első , akkor akármennyi infamy-d lehet, nem mernek megtámadni, de figyelj arra, az épp hódított ország kinek a speherejében van, ha friendly akkor érdemes decreaselni, mert a friendly viszony miatt intervenció esélyes. Egyébként infamynál nagyobb gondod lesz a diplopontok száma, és folyamatos logisztika.
Engem már elkapott egyszer a képszíj, német birodalom, szó szerint az lett, csak anglia-orosz-kína-usa maradt a végére, de annyira laggolt 1.1-nél, és a gigalázadások miatt, kilépett ha beütött a lázongás(játszhatatlan lett), most 1.4-nél eddig minden remek, csak kína még nem elég fejlett, hogy nekimenjek Angliának., Ázsiát össze akarom szedni. -
Trantorius #1369 Hello!
Valaki csinálta már a Brit kampányt? Érdekelne mi a véleményetek róla, vn e valami tippetek mire figyeljhek, hogy csináljam. A Célom teljes India és minimum Észak és Közép Amerika elfoglalása. Csak az a rohadt sok infany ami gátol mert bár rohadt nagy sereget létre tudnék hozni de annyira szétszórt a birodalom hogyha betámadnak a szomszédos országok, nem lesz még így sem elég hogy mindenhol leverjem őket...
Játék végéig volt már akinek a világ nagy része összejött? -
koj #1368 A játéknak hogy áll a magyarítása? Mert elvileg ketten is elkezdték, de eddig senki sem fejezte be. -
#1367 Kínát ajánlom mindenkinek:) Zseniális vele játszani:) Amint civilizálódtam, egyből nagyhatalom, ledobáltam pár gyárat-elkészültek egyből tele melósokkal:) ohh remek:) -
#1366 Belekerül egy Polgárháború scenárió, a felgyülemlő pénz problémáját úgy oldják meg, hogy be tudsz ruházni baráti országokba (infrastruktúra, gyárak), és a civilizálódás kritériumait átalakítják, könnyítik. Meg remélem több diplomáciai lehetőség lesz, legalábbis casus bellire.