3405

Vicky 1836-1939
  • Muki100
    A House Divided
  • browing
    Nem is tudtam hogy készül kiegészítő, lehet már tudni a címét?
  • Kopiati
    Most (sajnos) volt időm játszani, 1.4 beta patchcsel, Franciaország marha agresszív lett, Angliát leelőzi elég hamar, és össze-vissza hódítgat mindenfelé. A diplomácia az még mindig sz@r, remélem a kiegészítő majd orvosolja a dolgot...
  • fityusz
    Próbáltam a Hungary Flavor Modot, de nem igazán jött be nekem sem. Egy az, hogy történelmileg nem hiteles, mert MO kapásból létezik benne, szeretném, ha nem mennénk át ilyen irrealitásokba. Ezért szerintem ez a mod nem kerül bele. Magyarításomról vélemények?
  • hollófernyiges
    Háát, kicsit megszaladt a billentyűzete az úriembernek, ez nem flavor, hanem brutálisan tápoló mod.
  • fityusz
    Köszönöm, bele is lesek, hátha tanulhatok új dolgokat, és biztos, hogy valami hasznosat is találok benne, amire eddig nem is gondoltam még. :)
  • browing
    Van egy fickó ki Mo-hoz csinált egy módot, csekkold le azt is. Szerény véleményem szerint elég jó, úgyhogy ne félj felhasználni ezt is , persze ha van kedved hozzá.
    a link:
    http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?533290-Hungary-Flavor-Mod
  • fityusz
    A Victoria 2 realism & rebalance projectre gondoltam így elsőnek, szerintem egész jó kis mód, a magyarításommal, és minimális változtatásokkal pedig még jobb lehetne. Elkereszteltem a módot közben, Edemsky névre hallgat, itt egy frissebb javítás, egyelőre a realism & rebalance project nélkül: http://www.megaupload.com/?d=8W4MTEOL

Lényeg, hogy minden fájlt le kell cserélni.

Eddig amiket javítottam Magyarországgal kapcsolatban:
    -Ha felszabadítod Magyarországot, akkor Fiume, és Kismarton provinciákat is megkapja
    -Fiume most már Horvátország régióhoz tartozik
    -Suceava(Szűcsvár) már nem Erdély régióhoz tartozik
    -Eisenstadt(Kismarton) most már a Nyugat-Dunántúl régióhoz tertozik
  • browing
    Jó ötlet, de akkor gondolom olyan hogy Fiume is például Mo-hoz fog tartozni?
    De nem lenne egyszerűbb, ha valakinek a módját leszednéd a paradox forumról és azzal vegyíted a saját változtatásaidat?
  • fityusz
    Véleményetekre lennék kíváncsi, hogy szerintetek Kotor provinciát átírjam e, hogy ne Horvátország, hanem Montenegró régióhoz tartozzon? Ugyanis a módosítgatásaimat egy módban szeretném összefoglalni, a magyarítással együtt.
  • fityusz
    A frissített magyarítás: http://www.megaupload.com/?d=C4NFLT1P

Használata az előző hszemben leírtak szerint.
  • fityusz
    Sziasztok!

Elkezdtem magyarítani a játékot, ezentúl minden péntek este fog ide felkerülni frissítés a magyarításomhoz. Jelenleg egy elég soványka magyarításom van, de megosztom veletek. Akit nem zavar, ha a játék félig magyar, félig angol, az felteheti kipróbálásra. Az elírásokat, hibákat, itt ebben a fórumban jelezhetitek, azt megköszönném. A fájlt a játék mappáján belül a localisation mappába kell bemásolni, felülírva a régi fájlt.

Letöltési link: http://www.megaupload.com/?d=890WEBWN

• [NST]Cifu
    Beraktam, de Kopiati, ha még egyszer a játékosok fórumrészére vonatkozó kéréssel élsz az általános fórumrészben, egy elakadásjelzőt kapsz a logód mellé...
  • Kopiati
    Azt hittem a te, a témaindító tudod betenni. De akkor írok nekik.
  • Muki100
    Szerintem nagyon jó! Írj a modik figyelmébe fórumba hogy rakják be.
  • Kopiati
    Szerintem ez jó lesz, vélemény? (játék térképe túl "játék" hogy azt használjam sztem)

Van még 2 alter verzió, de ez lett a legjobb szerintem. (ITT)
  • Kopiati
    Dehogy gond, építő jellegű javaslatokra mindig vevő vagyok, a szöveg rétegezését próbálgattam, hogy arany-ezüst hatása legyen, (azt most sikerült mással létrehoznom) Térkép marha jó ötlet, (arra pont nem gondoltam), mindjárt neki is állok.
  • Muki100
    Nem belepofázni akarok mert így is tetszenek, de meg tudnád csinálni hogy mondjuk ne fehér háttér legyen hanem egy korabeli térkép? Vagy akár a játékból is ki lehetne nyerni az alapanyagot.

Szerintem jók, csak kicsit olyan érzést kelt hogy még nincs kész teljesen.
  • Kopiati
    (előzőkért bocsi, Photobucket...)

Most jónak kell lennie.
  • Kopiati

• Kopiati
    Ilyesmik sikeredtek (még szinte kezdő vagyok ps-el)

• marcussHUN
    konkréttaban el kell érnem a 100 as influencet?? mert aki befojásom alatt áll azt nem támadhatom
  • Muki100
    Előtted a lehetőség!
  • Kopiati
    Egy bannert ha csinálok be lehet tenni? Így kezd kicsit uncsi lenni ez a kinézet.
  • Kopiati
    1,Tűzzel és vassal
    2,Sphere of infuence
    3,Megnézed mi indítja be az eventeket a pol fülön, és azokat teljesíted.
  • marcussHUN
    valaki mondja meg hogy lehet a kis német államokat beolvasztani az enyémba mert nagyon ne tudom... az influencet kell 100 asra vinna vagy mi?
  • Kallahiosz
    Szerbusztok.

A Magyarosítás folyamatának jelenlegi állapotáról tud valaki valamilyen, aránylag friss információt szolgáltatni?

Vagy nincs újabb fejlemény az említett témával kapcsolatban?!

• Tomalak
    tárgytala, csa kazért kérdeztem emrt ha megtesze mazonnal rájövök köszi :)
  • Tomalak
    egy kis kérdés, miért van az, hogy hiába áll ott a flottám a a kikötébe na sereg ne mtud rámeni mert azt irja nicns flotta pedig van transport is benne meg midnenféle, hogy tudnám megoldani?
  • phylemon
    Ja igen, még az is problémát okoz hogy a franciák elcsatolták Belgium vallon részeit, így luxemburgtól északra is be tudnak törni...
  • blitzkrieg1
    Nalam (1995-ben) a kinaiak nagyon erosek, 4500 hadosztaly. De ok szerencsere nem avatkoznak be semmilyen haboruba.
    Az angolok a masodikak 700 hadosztallyal, aztan a franciak es az oroszok 500-500 hadosztallyal, USA 400, en (Magyarorszag) 370. Majd jonnek a torokok, mexiko, spanyolorszag, japan kb 200 hadosztallyal. Poroszoknak csak 110 van, nagyon hanyatlik az orszaguk, pedig senkivel nem harcolnak.
    Az osztrakoknak volt meg nagyon sok sereguk, kb 360 hadosztaly, de oket 2 eve amikor elfoglaltam toluk Velencet leredukaltam 20 hadosztalyra, azota meg nem alltak talpra.
    Hulye poroszok nem tudom miert nem tamadtak meg oket akkor, pedig tiszta gyozelem lett volna.
  • phylemon
    Na ezt a katlancsatás dolgot kipróbálom, bár sztem új játékot kell kezdenem mert már brutálisan erősek a franciák, toronymagasan elsők. Az ő katonai erejük 260, míg az enyém csak 90...
    A másik idegesítő dolog, hogy kb 15 éve várakozik a legyártásra egy csomó hadosztályom, mivel világpiaci hiány van likőrből... Ha ez nem lenne már rég levertem volna a franciákat a korábbi háborúban mikor még gyengébbek voltak..
  • hollófernyiges
    1.3-as patch alatt kipróbáltam a poroszokat, az első háborúk után (szokásos Dánia, hollandoktól elvettem Jávát) a franciák el akarták venni a Rajna-vidéket és jöttek velük szövetségesként az oroszok is. Még csak Poroszország voltam, jóval több katonájuk volt, de jó taktikával simán lehetett verni őket, és az lett a vége hogy elcsatoltam Elzászt meg Franche-Comtét. A taktikám az volt hogy először még nem mozgósítottam (a gép akkor mobilizál amikor úgy érzi hogy hátrányban van), defenzívába vonultam, becsalogattam saját területre és katlancsatában (amikor az összes visszavonulási lehetőséget elvágod, azaz a szomszéd provinciákra viszel egységeket, nálam általában gyors mozgású lovasok) leirtottam a fennálló hadseregét. Aztán mozgósítás, erre ő is mobilizál és a hasonló defenzív taktikával azt is legyalulni. Azért kell így, mert ha elkezded megszállni, szétteríted a sereget és a romló warscore miatt akkor mobilizál, azt megszívod. Az oroszok ellen elég volt egy 30K-s határ mentén járőröző kontingens a betörések elhárítására.
    Más kérdés hogy meguntam az állást mert Badent korábban elfelejtettem elvenni az osztrákoktól és mivel oda csak a franciák szoktak még próbálkozni, akik a békeszerződések miatt most ezt nem tudták csinálni, direktben lehetetlen volt kiszakítani az osztrák SOI-ból (azt a trükköt ugye mindenki ismeri hogy versenyezve nyomjuk a befolyási pontokat egy országba, aztán amikor a versenytárs elért 25-t, leállunk és megvárjuk hogy elköltse discreditre egy másik versenytársra).
  • blitzkrieg1
    1895 akart lenni, nem 1995.
    Egyebkent nem tul nehez Magyarorszaggal sem. Ha jol ragyurok a tanarokra, akkor gyorsan el lehet erni a 80-90%-os irastudast, ami nagyon sok fejlesztesi pontot ad. Most 2-szer annyi fejlesztesi pontot kapok, mint a franciak vagy angolok. Igy nekem van a legfejlettebb hadseregem, flottam es masbol is a legfejlettebb vagyok.
    Azt vettem eszre, hogy az angolokon kivul mar nem mert megtanadni senki, hiaba van 200 bad boy pontom. Innen mar konnyu hoditani, hisz nem avatkozik bele senki a haboruimba. Angoloknak 2-szer nagyobb a hadsereguk ugyan, de a flottam sokkal erosebb, igy nem tudja Indiabol elhozni.
  • blitzkrieg1
    En Magyarorszaggal nyomom es nalam sem egyesult meg 1995-re sem Nemetorszag es Olaszorszag sem. De most mar nem is fognak, nagyon legyengultek a poroszok, a franciak meg erosek.
  • phylemon
    Üdv!
    Egy éve mikor kijött a játék, nagyon megtetszett, sokat játszottam vele. De a gépem akkor nem bírta a rendesen, ezért abba hagytam. Nemrég új gépet vettem, első dolgom volt hogy újból feltegyem a gamet. Most végre már jól fut, nem nagyon akadozik (legalábbis a régihez képest). Azóta örömmel konstatáltam hogy kinn van az 1.3 patch is, végre nincsenek ezek az idióta jakobinus lázadások. Viszont van más gond... Míg az alapverzióban elég simán létre tudtam hozni Németországot, most a patchelt játékban az istennek se birom... Dánia sima ügy, a kis államok mind a SOIban, az északnémet szövetség létre is jön. Innen viszont nincs tovább. A legdurvább hogy Bajorország nagyhatalom lesz, ami külön évekkel tolja ki a dolog végét. Sebaj levertem vagy két háborúban őket, visszazüllesztettem középhatalomnak. Ausztria is nekem esett, nagy nehezen levertem. Nekiláttam kiszedni a francia SOIból piemontot, svájcot, belgiumot, hollandiát, spanyolokat... szép kis menet volt, csodával határos módon sikerült is. közben persze ügyelni kellett az osztrákokra mert mindig próbálkoztak kiszedni a maradék német államokat (baden és württemberg), plusz mig nagyhatalom voltak, a bajorok ugyanezt csinálták. Ráadásul valami rejtély folytán újból létrejött az önálló hamburg... Mindezek ellenére sikerült összeszedni magam nagyjából időben (1870 körül), mozgósítottam, nekiestem az egyedül maradt franciáknak. De egyszerűen olyan erősek, hogy nem tudom legyűrni őket. Szóval kezd elfogyni a türelmem, szeretem a nehéz játékokat, sok paradox játékkal játszottam már, de ez már túl sok nekem..
  • hollófernyiges
    Nem tudom mitől van a hibaüzenet (ha másik játék is csinálja akkor valószínűleg nem a registryben maradt valami az előző telepítésből), én azt csinálnám hogy átállítanám a nyelvet angolra és azzal a hibaüzenettel gugliznék egyet.

Más: a törökökkel van most egy játékom és jelentem szívok :) Minden jól megy amúgy,, kellemesen hódítgatok, eljutottam odáig hogy a franciákkal versenyben kolonizálom Afrikát, techben, literacyban lehagytam az oroszokat. Viszont valamiért rém alacsony az ipari pontom, tizedannyi mint a legkisebb másik nagyhatalomé és emiatt állandóan az a veszély fenyeget hogy kiesek a nagyhatalmi státuszból. Van olyan nagyhatalom amelyiknek kevesebb a gyára és 10x annyi a pontja (a Konföderáció az egyébként, ebben az állásban megmaradt és bár az USA erősebb és rendszeresen nekimegy de mindig annex wargoallal és odáig nem tud eljutni és whitepeaceznek). NF-ek jórészt munkásokon voltak, sok hatékonyságnövelő tech is van, van pár luxusruha- meg bútorgyár is, szóval nem értem.
  • browing
    Heló remélem tud valamelyikőtök segíteni.
    Paradoxos forumról töltöttem le hozzá egy módot, de az nem volt jó, a játék nem indult. Letöröltem a gépről aztán újra akartam telepíteni, hogy újra csak a "szűz" game legyen fent. Na és itt van a probléma, hogy amikor rámegyek a setup-ra az installShield betölt és annak a végén kiírja, hogy ,,A classfacroy nem tudja lekérni a kért osztályt" és telepítés leáll. Amúgy ugyan ez problémám van a másik paradoxos játékommal Heart of Iron 3-al is.
    Ez a probléma az egyik napról a másikra jött, szóval úgy gondolom, hogy valami gond a gépemmel lehet, valami megváltozott aminek nem kellet volna...
    Előre is köszönet annak ki tudja mi a baj!

u.i: tudom, hogy ezt a kérdésemet inkább egy informatikával átfogóan foglalkozó oldalon, például a pcforumon kellene feltennem, de az már megtörtént és ott még nem jött válasz...
  • blitzkrieg1
    Persze, ne menjen minden ugyanugy, ahogy a tortenelemben. Pl. nem muszaly a poroszoknak egyesiteniuk nemetorszagot, egyesitsek az osztrakok.
    De ok sem teszik. Azert az kicsit gaz, hogy ott van a rengeteg kis nemet fejedelemseg es sem az oszrakok sem a poroszok nem torodnek veluk. Pedig most az osztrakok egyesithetnek, hisz mar 3x akkora a sereguk mint a poroszoknak.
    Es az sem realis szerintem, hogy a sziciliaiak folyamatosan hoditjak egyiptomot, de olaszorszagot nem egyesitik.
  • hollófernyiges
    Szerintem az jó hogy ha a népeknek megvannak a bekódolt törekvéseik, amik aztán nem minden esetben történnek azonos módon. IRL is sok dolog szinte véletlenül lett úgy ahogy, állítólag Bismarck csak egy északnémet egyesülést akart (később kiderült hogy igaza volt mert a katolikus néppárt rendszeresen áthúzta a terveit a német parlamentben), de miután várakozáson felüli módon megverték a franciákat a nagynémet nacionalisták vérszemet kaptak és a délnémet fejedelmek is nehezen állhattak ellen a nagy felbuzdulásnak.