3405

Vicky 1836-1939
  • hollófernyiges
    Egész jó többlépcsős tutorialja van a játéknak. Amúgy pont a trade az amihez nem is kell hozzányúlni.
  • Pluskast
    Max a kézikönyvet tudom oda adni pdf formátumban.
  • torcyemperor
    sziasztok.

eléggé nagy paradox fan vagyok már régóta(eu és hoi sorozat függés mind a mai napig, mount and blade etc.), nem is értem hogyan kerülte el a figyelmemet ez a játék.
    viszont szégyenemre amint mélységében megláttam a kezelőfelületet, nagyjából végigfutottam a lehetőségeket azonnal kiléptem, mert rájöttem, hogy képtelen vagyok segítség nélkül megérteni :D

kellene nekem valami olyan tutorial, leírás, amivel csak el tudnám kezdeni az egészet, mert ez a sok csúszka meg diagram elijesztett kissé (mégegyszer mondom azért edzett eu-s és hoi-s vagyok, és eléggé elvetemült ahhoz, hogy leüljek és meg is értsem mi mire való :D)
    olyan infók, hogy mit érdemes elején állítgatni, hogyan működik a trade (atyaúristen, ez sehol nem volt még ennyire összetett) stbstb...

kösz, ha tudtok segíteni.
    t
  • hollófernyiges
    Ha jól értem ebben a topicban a mod (ami amúgy nem hivatalos) modjai vannak.
    Innen töltsd.
    Olvasd el hogy hogyan kell installálni, mert amikor én próbáltam teljesen felülírta az eredetit amit külön valahová át kellett másolni.
  • SANTANTICA #1281
    mi az hogy opcionális DLC, nem hivatalos?

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?507268-Divergences-Optional-DLC
  • hollófernyiges
    Ettől történelmi stratégia :) De próbáld ki a Divergences modot, az alternatív történelemmel játszik és nincsenek benne akkora böhöm szuperhatalmak mint Anglia, Oroszország vagy Kína.
  • Pityuládé
    Hogyne lehetne bolygatni. Attól, hogy még steames, ettől még ugyanúgy játék :P
  • SANTANTICA #1278
    nincs még olyan mód, amivel random világ random szereplőkkel 0-ról kezd?

az a bajom ezekkel a maiakkal, hogy minden scriptelt és előre eldöntött szituk vannak.....ma csak a CIV5 az ami random lehet kezdeni mindent :(
    pedig kipróbálnám ezt is

(steames V2 őm van nem tudom azt lehet-e bolygatni maszek modokkal)
  • Pityuládé
    Nem tudok róla...
  • bakkerman
    hali,nincs magyarositás a gémhez? kezdenék egyet a poroszokkal
  • hollófernyiges
    Reduced default assimilation rate by 25%.
    Pops will not assimilate in overseas colonies.
    Pops in occupied provinces should not promote or demote.
    Arty brigades have defence now, techs increasing their attack will also raise def.
    Quite alot of optimisation done, mostly focused on late game performance.

Kúl.
  • Muki100
    Most kell vele elkezdeni játszani, eddig nem volt értelme. Már ha ez a patch ér annyit.
  • browing
    Mi a véleményetek az 1.3-as patchről? Nem unjátok már a game-t?
  • lee86
    Kijött az 1.3-as patch!
  • Vardar
    Hm, köszönöm szépen, akkor megpróbálok e szerint lépni.
  • hollófernyiges
    Német egyesítést lehet kétlépésest (könnyebb) vagy egylépésest (nehezebb). Elsőnél előbb az Északnémet Szövetséget alapítod meg. Ehhez az összes északnémet kultúrájú provinciának kell tulajdonodban vagy befolyási körben lenni. Gyakorlatban ez azt jelenti hogy el kell venni Dániától a területet ami az övé, le kell szakítani róla Schleswiget (vagy Holsteint? a szatellitjét), aztán amikor lejár a békeszerződés, Schleswiget bevonod a szférádba, plusz még Hannovert el kell szakítani az angoloktól és szintén szférába tenni. Németországhoz ezen felül az kell hogy az összes kis német állam a szférádban legyen (el kell venni Ausztriától), plusz a franciáktól jön Elzász-Lotaringia. Infamyt nem is kapsz, mert amit erővel szerzel arra van casus bellid.
  • Vardar
    Kezdem felfogni a játék lényegét, bár még néha csődbe mennek a gyáraim, de azt hiszem megértettem mindent.
    Azt szeretném még kérdezni, hogy Poroszokkal, hogyan kellene megcsinálni a Német Birodalmat? 1860-ban járok és az egyetlen területi szerzeményem a dánoktól elvett Schleswig. Egyesével kellene ledarálnom ezeket a kis országokat? Hogy védjem ki az infamy-t? Nem tudom magamra uszítani őket, mint az EUIII-ban?
  • Kopiati
    Hmm nekem dobozos aztán nem tudom ahhoz, hogy lehetne, gamersgate nem tudom hogy műxik ilyen szempontból.
  • Kopiati
    A fővárost kell elfoglalniuk, ha a terület nemzetisége lázad fel, pl hungarian rebels, akkor viszont létrejön az államalakulat 1 év múlva...
  • Pityuládé
    Lenne egy újabb kérdésem:
    Polgárháború robbanhat ki? Úgy értem, hogy az ország egyik felét elfoglalták pl.: a kommunisták, de a fővárost nem foglalták el. Na, tehát, ha egy éven belül nem foglalom a provinciákat vissza, akkor megalapul pl.: a Kommunista Németország?
  • Pityuládé
    Köszönöm. A steamről vettem.
  • Kopiati
    Az Interwar sprite Pack akkor aktiválódik, ha ki van fejlesztve az 1918-as tech...

(egyébként honnan szerezted meg a csomagot?)
  • Pityuládé
    Még egy kérdés: letöltöttem azt a DLC-t, ami modernné teszi a katonákat. És ezzel az lenne a kérdésem, hogy mikor aktiválódik?
  • Pityuládé
    Azt egyébként, hogy érhetem el, hogy megszavazzák?
  • Pityuládé
    Téves, rájöttem. Csak éppenséggel nem akarják megszavazni, tehát cseszlovákhetem.
  • Pityuládé
    Öhh. Bocs, de ehhez én még nem nagyon értek. Hogyan adjak minimális választójogot?
  • hollófernyiges
    Ha monarchia vagy akkor elég minimális választójogot adni és egyből porosz alkotmányod lesz ami már alkotmányos monarchiának számít.
    Kommunista/fasiszta kormányom még nem volt, úgyhogy azt nem tudom :) de elvben ha királyként kormányt alakítasz belőlük (fenti porosz alkotmánynál ezt nem lehet, ott szélsőséges pártból csak reakcióst lehet választani) akkor a következő hónapra megváltoztatják az államformát.
  • tttttom
    Megyek is jelenteni az ombucmannak. xD
  • tttttom
    Jájj ne!!!Szegíny romákok kiménekülnek az urszágbul, mert a kummunizmusba munka van és nincs segílyke a purgyík után. :( (:D)

Bocs, de unatkozom.
  • Pityuládé
    Ajj... De az meg nem jó.... Elveszítem az összes Sphere-met...
  • tttttom
    Amúgy inkább katonai genyóval lehet csak igazán fasisztára vagy kommunistára váltani. :)
  • tttttom
    Jájj ne!!!Szegíny romákok akkor íhen halnak, mert nemlisz segíly, ha fászista koormányrá váltász. :D
  • Pityuládé
    Szevasztok:

Egy-két újabb kérdést szeretnék feltenni:
    1.: Hogyan tudok Köztársasággá/Alkotmányos monarchiává reformálódni, anélkül, hogy hagynám, hogy a Jakobinusok lerohanják az országot?
    2.: Lehetséges katonai puccs nélkül Kommunista/Fasiszta pártra váltani, úgy, hogy Fasiszta/Proletár diktatúra legyen?
    Előre is köszönöm!
  • koj
    Teljes magyarítás mikor lesz a játékhoz, vagy legalább egy frissítés, mert november óta nem volt.
  • hollófernyiges
    Ha tudsz valamennyire angolul akkor a tutorialt javaslom, háromszintű (kezdő, közepes, profi), egész jó.
    1. a gyárépítés a kormányon levő párt politikájától függ. Te gyárat csak akkor építhetsz ha államkapitalizmus vagy tervgazdaság van, egyébként azt a kapitalista popok csinálják maguktól.
    2. csak akkor tudsz politikai reformot bevezetni ha a felsőház megszavazza. Ha rajtahagyod a reformon az egeret, kiírja hány % szavazna rá. Általában vagy 50%-os liberális többség kell hozzá vagy 3-4 fölötti általános militancy a népességben, akkor az arisztokraták megijednek és hajlandóak reformokat hozni.
  • Vardar
    Üdv!
    Új vagyok a Victoria-ban, 1-2fel játszok párhuzamosan és jelenleg 48-at szeretném megnyerni(vagy valami hasonlót). Lenne pár kérdésem a 2-vel kapcsolatban:
    1: Ipar. Meg vannak elvileg a technológiáim ahhoz, hogy gyárakat csináljak, csak rohadtul nem tudok. 1836, jan. 1., egyből szabadon eresztettem Mo.-t
    2: Politika. Nem tudom módosítani az egyes politikai döntéseket, de hogy miért, arról fogalmam sincs.
  • fityusz
    Köszönöm a segítséget, megvan!
  • browing
    Van egy defines.lua fájl ( asszem így hívják bár lehet,hogy az S nem kell bár tudja fene :D ) na ott átlehet írni. De ha átírod akkor számolj azzal is, hogy a többi nép is többet fog háborúzni, jóval agresszívebbek lesznek.
  • fityusz
    Üdv!

Szeretném megkérdezni, hogy átlehet e írni valahol a játékban, hogy pl: ha indítok egy háborút, azért kapok mondjuk 20 badboy pontot, és ha még elkérek pár régiót pluszba mellé, akkor kb még 20-at és utána meg nekem esik a fél világ. Nos azt kérdezem, hogy átlehet e írni, hogy mondjuk ne 20 badboyt kapjak, hanem 5-öt egy háború indításáért? Remélem tud valaki segíteni, és egyszerűen megoldható ez a módosítás, előre is köszi a tanácsokért!
  • Pityuládé
    Téves, erre is rájöttem.