Victoria 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

-az új wargoal hozzáadásánál amennyire tudom az számít, hogy mennyire jól megy a háború, ill. a jingoisták száma a lakosságban. Eddig nem volt ezzel gondom, a reputáció sokkal inkább limitált.
-legfeljebb megoldod két háborúval, ez szinte az összes Paradox játékban így mûködik. A fõvárosra van megoldás az EU3ban, de gondolom azért van így, mert a fõváros a legfejlettebb és legnépesebb általában, és mindenki arra hajtana rá.
-a kockás zászló ha jól sejtem (nincs most megnyitva a game 😊 a mozgósítható ezredek számát mutatja
-figyelni kell a hajók %-át, mert ha 0-t eléri akkor a hajónak annyi. Legalább egy helyen érdemes kikötni hogy frissítse a készleteit (a készletek nem láthatók, de a program figyeli milyen régen van kint a tengeren egyfolytában és egyre durvább mínuszokat kap. ha kikötsz, még ha nem is javítod vissza a hajó%-ot, de onnantól újrakezdi a számolást)
A Flottámat eklinditottam Korea felé(Magyarországból) és féluton eltünt a teljes sereg, ez mitõl van? Gyakori?
A Katonaság Fülnél az a kockás zászló mit jelent?
Civilizálatlan nemzetbõl hogy lehet civilizáltat csinálni?
Valaki már próbálta ezt a modot?
Paradox Forum - Realism Project
Na még egy utolsót!;D
+ Nagyhatalmi Szövetségesek kitarthatnának az ember mellett hamár olyan nehéz megfûzni õket, legalább onnantól álljanak ki az ember mellett.
Szeretem ezt a játékot de egy jó moder kezelésbe vehetné és pár dolgot átalakíthatna rajta(pl a diplomáciát is)
+ az is nagyon idegesítõ hogy civilizált államnál csak azt annektálhatom aminek már csak egy területe van, nem azt mondom hogy ne legyen valami határ, de szerintem nyugodtan lehetne 4-5 régiós.
+ Hülyeségnek tartom hogy az ellenség fõvárosát nem lehet hozzácsatolni az országunkhoz. Törökök is elfoglalták anno Budát, annyi kéne hogy utána áthelyezi a gép egy másik részre a fõvárost...
Sok dolgot hülyeségnek és logikátlannak érzek a játékba, ez például az eddig top!😉 E mellett ami még nagyon idegesít az a 6,998% amit elkell érnem hogy hozzáadjon egy háborús Célt, nem vágom mi szükség volt erre a hülyeségre. Britanniával 1 évig háborúztam(Szarrá vertem, 50 pontos elõnybe voltam) mire 1 területnyi százalék összejött, aztán belekezdtem egy Osztrák háborúba, közbe megtámadtak a franciák is, mind a kettõt szarrá vertem Ausztria teljes részét elfoglaltam de nem tudtam követelni mert alig jöttek a százalékok, ott kellett állnom mint valami idióta.
Valahogy ezt a százalékot nem lehet levinni?
"Ha elfoglalok egy területet(Csíkos lesz, de még nem csatolják hozzám - Még nem kötöttem Békét Velük) az ottani gyárakkal mi történnek, nekem termelnek, neki, senkinek? +Az alatt az idõ alatt amíg csíkos, tönkre mehetnek a gyárai emiatt? Azért kérdem emrt így akarnám tönkre tenni egy ország iparát."

Az alapján amit a hivatalos fórumban olvastam, épp ellenkezõleg. Ha megszállod akkor a mezõ/bánya bezár, ott áll a sok munkanélküli paraszt aki aztán elmegy gyári munkásnak, vagyis a megszállással csak jól megdobod az iparát.
Kopiati
Igen velük az egyik legjobb, mondjuk nem véletlen a porosz lobogó van a dobozon...

Ám szerintem a diplo hiányosságai, kegyetlen uncsivá teszik magát a játékot... mostanság minden országgal egy véget nem érõ akció spirálba kerülök😄

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Németországgal nagyon élvezetes játszani, kár hogy a magyarokkal akkora sikert nem sikerült elérnem😞
Próbáld ki, hogy máshonnan töltöd le, frissíted, reinstall, stb.
Köszi a választ Trantorius, de ha nincs hang nálam a játékban szerintem nincs értelme így játszani inkább letörlöm akkor.
Pedig a gépem sztem a minimumnak biztos elég: Intel Core2 Duo 2,2 Ghz, 2 GB ram, Nvidia 8600 GT 256 mb
Minél több területet elfoglalsz úgy fog növekedni a követelés kiterjesztéséhez a jogod.

Szóval ha az ellenségemnek magas az nekem jó mert könnyebben elfogja fogadni a béke feltételeimet?
Van valami százalékos dolog a Háborús Feltétel megadásához, mitõl függ hogy mennyire nõ, hogy lehetne azt meggyorsítani, mert egy csomó idõ mire új feltételeket tudok beállítani.
Ha mást nem akkor át lehet írni valamelyik configba?
Arra utal, hogy az embereknek elege van a háborús buzulásból...😊 Magyarán minél több ember hal meg annál kevesebben szeretnének a hadseregbe bemenni meg unni fogják, hogy csak a haditermelésre mész...

A Háborús Kimerültség mire utal, mire jó ha magas a gépnek, mitõl nõ? Mit tudtok róla?

Koj: Nem tudom mi lehet a probléma de nem maradsz le semmi fontosról, a hangok nem nagy cuccok, javaslom inkább hogy állíts össze egy jó számlistát és azt rakd be háttérzenének(Bs Player)
Köszi a választ, de van egy problémám. Amikor elindítom a játékot meggy minden meg oké, de semmi hang nincs. A kattintásnál van hang, de semmi játékzene. Ugyanez igaz az EU3 ra is:S Pedig eddig volt hang, és most semmi.
Azt hittem a gépfegyver a gyarmati földmûveléshez kell.
Jelenlegi magyarítással már nagyon szépen el lehet boldogulni a játékba 0 angol tudással, viszont az elején szenvedni fogsz mire rájösz mindenre, mi miért hogy történik, de ez full magyarítva is meglenne!😊
A magyarítás a játék mekkora részét magyarosítja? Mert csak úgy szeretnék elkezdeni játszani vele ha azért a nagy része már magyar.
"bár az összefüggést nem értem a gépfegyver és a liferating között😄"
na mégegyszer 😊 szóval képzelj el szép trópusi tengerpartot, háttérben dzsungellal, a dzsungelban pedig sok ágyékkötõs, lándzsás négerrel akinek életcélja hogy a fejedet karóra tûzve a kunyhója elé állítsa. Itt jön be a géppuska a stabil gyarmati kormányzat felállítása viszonylatában 😊
"bár az összefüggést nem értem a gépfegyver és a liferating között😄"
Ha elfoglalok egy területet(Csíkos lesz, de még nem csatolják hozzám - Még nem kötöttem Békét Velük) az ottani gyárakkal mi történnek, nekem termelnek, neki, senkinek?
+Az alatt az idõ alatt amíg csíkos, tönkre mehetnek a gyárai emiatt?
Azért kérdem emrt így akarnám tönkre tenni egy ország iparát.
Temészetesen.
Megnyitod a "Victoria 2\common\static_modifiers.txt"-t, rákeresel a "peace"-re és az alatta lévõ badboy értéket módosítod.
* így egy kicsit értelmetlenül hangzik, de mindegy ? 😄
mi a legfrissebb parch a játékhoz?
Hát azt én se😛
Kopiati
Az is kell hozzá, de sok területhez elég más korábbi tech által adott bónusz, és lehet afrikában kolonizálni, a gépfegyver egyfajta végsõ lökés...

bár az összefüggést nem értem a gépfegyver és a liferating között😄

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Helyõrségbõl hogy hogy kevesebbet tudok képezni mint Gyalogságból?
A gépfegyvert csak 70-be tudom elkezdeni kifejleszteni, tudtommal az kell hozzá.
Mért van az hogy az Orosz-Szerb-ek ellen harcolok már 44 pont elõnybe vagyok de az oroszok nem hajlandóak elfogadni 24 pontnál többet érõ béke szerzõdést?
Mással nem harcolok, ellenben az oroszok az amcsik ellen is harcolnak + mnár alig van serege(max:6d.)
Kopiati
Kutatástól függ mikortól elérhetõ...

eddig a rekordom kb 1870, bár most kezdtem egyet németekkel, szerintem velük a legjobb játszani, most nem állok meg míg teljes afrikát nem gyarmatosítom, az meg csak 70-tõl elérhetõ(addig elleszek Eu-val)
Én is ott láttam
van egy definas.lua nevû fájl a common mappában...
nyisd meg és írd át...
Asszem így kell.
Van rá mod, de én még 36-ig sem jutottam el soha 😊
Hogyan tudnék játszani tovább 1936 után vagy ez lehetetlen?
Politikai reformokkal. Adjál nekik választójogot.
a kormányt hogy tudom abszolút monarchiáról porosz vagy másra leváltani?
mert volt már olyan amikor lázadók nélkül egyszer csak bejött egy event csak hát nem tudom, hogy mi váltja ki...
Kipróbáltam de nálam szétcseszett pár dolgot, nem ajánlom senkinek.😛
Aki tud angolul, itt a foruma:
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?503248-Imperium
Itt részletesen levan írva midnen csk épp én nem értek semmit😄
Ismeritek ezt a modot?
Imperium Mod 1.1
http://www.strategyinformer.com/pc/victoria2/mod/37594.html
Képek alapján jónak tûnik, csak félek hogy sokat könnyítene a játékon azt meg nem akarom, vélemények?
Spanyoloknak nálam nincs szövetségbe senkivel, de még így is nagyon magukra veszik a nagy hatalmak!😛
Kopiati
Nem ártana megnézni kivel van szöviben...

Kopiati
Military scoret nézi... de vérszagra gyûlik az éji vad alapon...(egyre többen lesznek ha nem gyõzöl gyorsan...)

A Gép mikor eldönti hogy melyik országgal támad meg(Infamy túllépésekkor) akkor a Toplista Összpontszámát nézi, vagy csak a vizi és szárazföldi erõk számát és pontját?
Magyarokkal vagyok(1844), nem állok rosszul, de ha megtámadom a Spanyolokat rögtön megtámad Nagy Britannia, Oszmánok, Ausztria és csatlósai, ez azért elég sok egyszerre:S
Nagy Britanniát leszámítva mindegyiket letudnám verni, de csak egyenként.
+Az oroszoktól is félek, mert azok szarrá aláznak ha úgy döntenek hogy megtámadnak(Ami könnyen meglehet)
Kopiati
én a b-t javaslom... ha casus bellid lesz úgy se olyan amilyen kéne...

Kopiati
A, imádkozol
B, megtámadod nélküle
C, lerontod a viszonyt, és imádkozol...