3405

Vicky 1836-1939
  • Kopiati
    Szóval ez lenne a nacionalizmus free verzió:

A vörös a vér, amibe került a nemzet, a zöld a természet szépségére utal, a szürke sáv arannal futtatva a Duna, (szétválaszt és összeköt) a 3 csillag a 3 alapító tag, a vörös mezőben vannak, mert az ő vérük öntözte a földeket.
  • Kopiati
    Értem mire gondolsz, de ez a kék árnyalat a horvát világoskék, míg a piros a magyar zászló pirosa, és a román zászlóból csak a sárga az amitől "egyedi" lesz. Valószínűleg a címerektől megválok és fantasy zászló lesz.
  • browing
    Nem rossz, de nekem egy kicsit román dominánsnak tűnik.
    Román zászlóban is van sárga, piros, kék.
    Lehetne azt, hogy a középső sárgát fehérre cseréljed és aztán fele olyan szélesre vedd. A keletkezett űrt meg kiölthetnéd pirossal.

U.I: egy csak egy volt tipp, személyes megállapítás...
  • Kopiati
    K@pja be a képmegosztó....
  • Kopiati
    :D
    Tök jó, hogy csak én látom, mit linkelek be:) fantasztis:)
  • browing
    Kíváncsi vagyok Én is zászlóra, megmutatnád?
  • Trantorius
    Szerintem törlöm a nyelvrendeletet. Helyette a fordítottja lesz.
    Nemzetiségi Törvény
    Feltételei:
    -Teljes/Részletes állampolgárság
    -...várom a további ötleteket(kutatás, terület,, harciasság stb)

Hatása:
    -Elérhetőek lesznek a kiegyezések
    -csökken a harciasság, nő/vagy csökken az öntudatosság
    -csökken az asszimiláció

----------------------------
    Kiegyezés hatásaihoz meg még hozzá lehetne venni esetleg a növekvő asszimilációt szerintem.
  • Trantorius
    Vissza vonva, csak az sg nem nyitotta meg. URL másolással sikerült megnyitnom.
    nagyon jó lett, én közelébe se voltam hasonlónak! Szerintem nem feltétlen muszáj különböző államformákhoz igazítani de ha van jó ötleted megcsinálhatod
  • Trantorius
    Nem hangzik rosszul de nem látom a képet:)
    Erősen gondolkozom hogy legyen e Nyelvrendelet. Plusz gondolkozok hogy valami Nemzetiségi Törvény előzné meg a kiegyezést, csak azt nm tudom hogy az hogy nézzen ki(kutatások, feltételei, hatásai)...
  • Kopiati
    Oktatási reformhoz sztem darwinizmus lenne az ideális.
  • Kopiati
    Ez egy alap verzió (lehetne) a Hu-Hr-Ro konföderációhoz gondoltam egyedire, de az már túl fikció, de ha gondolod alkotok valami egyedit. (ebből még kell csinálnom fasiszta, stb verziókat ha megfelel a "minta")

Piros alapon a Kossuth címer, sárga alapon a román, vkék alapon a horvát.
  • Trantorius
    Oktatási reformhoz(iskola törvény) milyen kutatás illene mit ki kelljen fejleszteni hozzá? Vagy miylen feltételei legyenek szerinted?
    Ugyan így megvagyok lőve a nyelvrendeletnél is. Annyi feltételt tudtam kitalálni hogy a politikai párt Tartózkodó legyen más kultúrákkal.
  • Trantorius
    Lefelejtettem de alap hogy a 2 kiegyezés után lehetséges a Konföderáció.

Zászlót megköszönném. Próbálkoztam de nem igazán lettek jók. Gondoltam vegyíteni kellene a magyart a horvátot a szerbet és a románt úgy hogy azért mégis csak a magyar legyen benne a fő motívum de nem lettek szépek.
  • Kopiati
    Ha gondolod megpróbálok valami zászlót alkotni a dunai könföderációnak.
  • Kopiati
    Primary culture is asszimilálódhat kisebbségbe, csak a mértékek különböznek (ezért inkább a elsődlegesbe asszimilálódnak, elfogadott lassan asszimilálódik elsődlegesbe, de kisebbségek tudnak asszimilálódni elfogadott kultúrába, ha a körülméynek engedik (pl belgiumban a változatos etnikai összetétel miatt, nem a többségbe asszimilálódnak, ahogy kínában sem) Amerikában meg külön boost van az asszimiláción.

Dunai konf feltétele lehetne a horvát illetve román kiegyezés
  • Trantorius
    Már csak a román,horvát és szerb kiegyezés és a Konföderáció van hátra. Jelenleg még nem ütköztem technikai problémába, csupán nem tudom miképpen nézzen ki. Jelenleg kb ez a terv:

Román Kiegyezés:
    Feltételei:
    -Nagyhatalom
    -100 presztízs
    -Kormány ne Tartózkodó legyen
    Hatásasi:
    -Accepted culture romanian
    - (-20) presztízs
    - 10 plurality

---------------
    Horvát Kiegyezés:
    Feltételei:
    -Nagyhatalom
    -100 presztízs
    Hatásai:

Hatásasi:
    -Accepted culture horvat
    - (-20) presztízs
    - 10 plurality
    - Maradék horvát területekre Cassus Belli

-------------------
    Dunai Konföderáció:
    Feltételei:
    -Nagyhatalom
    -200 presztízs
    -nationalism_n_imperialism
    -Maradék horvát területek megszerzése
    -Havasalföld, Moldova és Oszmán Birodalom sqhere-be
    -Dobrudaj régió
    Hatásai:
    Létrejön a Dunai Konföderáció
    40 presztízs

--------------------------
    Szerb Kiegyezés
    Feltételei:
    -Nagyhatalom
    -100 presztízs
    -Dunai Konföderáció
    -Bosznia, South Szerbia, oszmán montenegro régiók
    -Sqhere Szerbia
    Hatásai:
    -Szerbia és Montenegro csatlakozik a Konföderációhoz
    - (-20 presztízs)
    - 10 pluarity

---------------------------
    Úgy döntöttem a lengyeleket hagyom egyenlőre.
    Az Accapted Culture is asszimilálódik?
  • Trantorius
    1.3-ra, bétákkal mindig is fenntartásaim voltak.
    1.4 beta mit tartalmaz?
  • Kopiati
    Keep up the good work! Milyen verzióra készíted? 1.4 beta?
  • Trantorius
    15 határozatból 10-zel már megvagyok, ezenkívül még kell csinálnom 3 eventet és elkészül a teszt Verzió.
  • Trantorius
    Túl sok idő ment el azzal hogy megpróbáltam lázadókat csinálni. Nem lesznek lázadók, rákoncentrálok a Határozatokra és az Eventekre.
  • Trantorius
    kik azok a magyar Anarcho Liberálisok, mert sikerült elérnem hogy lázadjanak Nagyszebenbe, direkt csak román kultúrából raktam be katonát mégis ezt írja a játék...
  • Trantorius
    Csináltam egy Event-et amiben a nem magyar kultúráknak felmegy 10-re a militancy és 8-ra a consciousnesmajd az event után lepörgettem 1 évet és sehol nem lázadtak fel, pedig a kis Magyarország területén kívül mindenhol 8-10 körül volt a militancy. Nem tudom mi a hiba, próbáltam a jakobinus felkelést megnézni, megtaláltam az eventjét de számomra túl sok dolog nem derült ki belőle.
  • Trantorius
    Köszi! A konföderáció tényleg jobban hangzik. Iskola törvény tényleg logikus, alakul ez csak kevés az időm. Hónap végére várható a teszt változat. Van valaki fent a Paradox Forumán?
    Valami további terv amivel a teljes Balkán bevehető?

Az eventeken rajta vagyok, talán alap dolgokat tudok majd.
    Tudtok olyan eventeket a játékban ami konkrét időponthoz van kötve(pl: 1845.01.03)
    A másik hogy van olyan event ami valamilyen határozat után történik bizonyos év múlva?

Ha tudtok valami jó határozatot, eventet ami a játékban előfordúl, írjátok le apontosnevét, megnézem, így lesz kiindulási pontomhogy mit hogyan is.

• Kopiati
    Hát itt maga a gazdasági modell a rossz, pontosabban, túl sokat markoltak vele, nem lehet a valós gazdaságot lemodellezni, spekulációk stb...
  • gatoth
    A kincstár is tömve.. :D
    Mondjuk az még kevésbé vészes: 500e
    De ami kemény, hogy (saját) rekordot döntöttem: Kolumbia, 1907, 122 millió pihen a bankban :D
    Usa (legnagyobb ipari pont): 18 m

Valószínleg az a baj, hogy nagyon hamar húzom azokat a techeket, amik a termelés hatékonyságához csapnak hozzá, és ezért nagyon durván többletes a külker. mérlegem. Napi 10000+ kb

RRP projectben úgy oldották meg, hogy durván megemelték a popok szükségleteit. Úgy viszon elég hamar hiány alakult ki nyersanyagokból (gabona, szén...), ami meg visszafogta az ipart, hacsak nem volt Kína a szférádban. Kíváncsi vagyok, hogy oldják meg a kiegben, hogy minden passzoljon...
  • Kopiati
    Ok: Játék gazdasági modellje sz@r.
    Megoldás: annyira húzod az adókat, hogy nem nő a megtakarítás (de ez felesleges, gondolom a kincstár is tömve van...)

Az igazi megoldás a kiegészítőben várható, abban lesz lehetőség beruházni a baráti országokban (infrastruktúra stb...)
  • Kopiati
    Igaz monarchiát elírtam (késő volt) Dunai Konföderáció jobb lenne, mivel a benne élő nemzetiségeknek a közösségét sugározza, a köztársaság elég "gyenge" név, (lásd Magyar Köztársaság) A federatív elképzelések előremutatóbbak gazdaságilag (a játék technikailag amúgy sem mélyed bele), és Kossuthnak az usa volt a példa a szövetségi államra (ekkoriban kevésbé voltak erősek a fejlettségi különbségek (de megvoltak)

Event írás van officiel fórumon, de sose mertem szerkeszteni (csak mentést) nem vagyok jó a "programozásban".

Elméletileg rebel hadosztály a kampány kezdő leírásában kell szerepeljen a régiók tartalmánál (hadosztályok, ilyesmi)

Lengyeleket úgy lehetne megoldani, hogy forradalom után 10 évvel mondjuk megjelenik a határozat, hogy itt az ideje megfizetni az adósságot (hogy lengyelek harcoltak a mi szabadságunkért) és akkor liberate nation cb oroszokon, németeken, majd ha fel van szabadítva, akkor sphere és lehet bevonni a föderációba.

1, iskola törvény inkább kutatási pont többletet adjon (mint a western influence, az unciveknél)
    2, vaskapuhoz kéne machineparts factory, majd ha elkészül, növeli a liferatinget +1-el a Pesten (gazdasági fellendülés a hajózás miatt)
    3, tisza szabályozása is inkább liferatinget adjon a tiszai területeknek +1-et, mert a mocsarakhoz lápokhoz képest egészségesebb. Mezőgazdaságot ott már nem kell növelni, így is szabályozás utáni szintű ott a mg, és így is magyarország elég paraszti állam, csak termények vannak.
    4, Budapest létrehozása csökkentheti a lázadozást, (ha rájössz az event írásra lehetne event is, 1-2 nevezetesség létrehozása.) nagy pesti árvíz levonhatna egy kis pénzt is.

5, Horvátok elméletileg alapjáraton elfogadott kultúra volt magyarországon a kezdetektől (horvát bánság, közigazgatásilag különálló egység (honfoglalás körülményeivel függ össze) de papíros formában a kiegyezés után lett rögzítve. Úgyhogy jó ötlet hivatalossá tenni. A

Csehek lehetnek még másodlagos kultúra, de szlovákokat nem ajánlom, mivel a valóságban sokkal erőtlenebb kultúra, mint a játékban, főleg a korszakban még a szlovákok nem is léteztek, a magyar összeírások tótokat emlegetnek) főleg, hogy a tót az kisebbség, a szlovák az már nemzetiség, és a magyarok túl önteltek ahhoz, hogy felemeljenek magukkal egy szintre ilyen népeket, főleg, hogy bő 1000-évig masszív magyar uralom volt felettük, a horvátok, mint említettem sokkal nagyobb önállósággal bírtak ami indokolttá teszi a kiegyezést. Román kiegyezés is jó ötlet, erős kulturális nyomásuk volt, és erdélyben, már 1800-óta többségben voltak. ( fun fact de az 1850-es évek 2 legnagyobb "szlovák" közössége 1, Clevelandben és 2, Békéscsabán élt , a szlovák kisebbségi komplexus ebből is fakad...)
  • gatoth
    Azt, hogy összesen mennyi, nem tudom hol lehet.
    De az IA-t írja a reformoknál külön, hogy mennyit adnak hozzá. Meg ha bemész a pop ablakba, és ott oldalt vannak a tartományok, ha ott az ország dobozára rakod az egeret, akkor írja hogy az aktuális hónapban mennyien érkeztek eddig és honnan.
    Az asszimilációnál azt tudom, hogy ha olyan párt van hatalmon aminek a politikája limited citizenship az hozzáad egy kevest, a full citizenship meg sokat.
  • Trantorius
    Köszi! Játékba meglehet nézni hogy mekkora a jelenlegi imigration attraction és a asszimiláció %-kát?
  • gatoth
    Az RGO output pedig a farmok és a bányák kibocsátása. A max kibocsátás függ a bázisértéktől, az output és a throughput értékétől (o és t %-ban vannak megadva) A max kibocsátás B*O*T. Az outputot techek, és a nemesek (vagy gyárakban clerkek) növelik. A throughputot a munkások, parasztok és szintén techek, valamint az infrastruktúra fejlettsége.
    Ha rákattintasz egy tartományra, és azon belül rámész arra a jelre ami a tartomány termékét mutatja, akkor kiírja, hogy mi hogy ad hozzá. Gyáraknál szintén.
    Gyáraknál a max output úgy érhető el, ha tele van munkaerővel, és 80% craftsmen, 20% pedig clerk. Ehhez magától húzni fog a gép, de érdemes így alakítani a népesség összetételét a tartományokban, mert így a leghatékonyabb a termelés.
  • gatoth
    Mi lehet az oka a túl nagy tőkefelhalmozásnak?
    Kolumbiával vagyok 1870.-ben, és a lakosságnak 6,5 millió megtakarítása van a nemzeti bankban. Múltkor az osztrákokkal összeszedtem 70 milliót a végére, és egyszerűen nem tudnak vele mit kezdeni. Nagyjából 20000 van kint más országoknál hitelben, meg amint kifejlesztem az új vasút techeket, nekiállnak egyből építeni, de az nem visz sokat, gyárakat meg nem lehet végtelenségig fejleszteni, mert már most sincs elég munkaerő, pedig gyorsan nő a számuk.
    Eközben átnéztem az oroszokhoz (azért oda, mert nekik van a legnagyobb iparuk most) és mindössze 800e áll a bankban.
    Vagy ha már ennyi van, akkor nem lehet valahogy rávenni a popokat, hogy költsék (mondjuk a legtöbbnek fullon teljesülnek az igényei), vagy kihelyezni mondjuk baráti unciv. országokba? Így nincs semmi értelme felhalmozni, ha nem lehet semmit kezdeni vele...
  • gatoth
    A plurality sokszínűséget jelent. Ha 100%-on áll, az 200%-ot dob a research pontok bázisértékére. Növekszik magától is, meg a politikaelméleti techekért járó felfedezések is növelik
  • Trantorius
    Kik voltak a Szent Szövetség főbb tagjai? Franciák, Spanyolok is benne voltak?
  • Trantorius
    Szerintem kezdésnek a Dunai Köztársaságot fogom megcsinálni 100%-osra majd ha az meg van lehet csinálok majd több utat amit lehet választani. (Forradalom után majd lesz egy Demokratikus és egy diktatórikus út)
    ----
    Mi az a plurality? Miért jó ha növekszik?

Az RGO out put mi?
  • browing
    A Dunai Köztársaság jobb lenne ha azt akarod ,hogy románok és a horvátok elfogadott kultúrák legyenek. A Magyar Birodalom jól hangzik de ezt úgy kellene megoldani, hogy a balkánon lévő szláv lakta területeket elfoglalnánk. M.O birodalommá válna és engedélyezve lenne a rabszolga tartás. A rabszolgák pedig a szlávok lennének. (ugye az angol slave szó a magyar szlávból ered, mivel mikor mi ide tartottunk a kárpátokba akkor a szlávok a szolgáink voltak akiket adtunk vettünk). Tudom ez egyet elrugaszkodik a reallítás talajáról de azért érdekes.
    Amúgy volt még egy elképzelés az ország átalakítására. Nem tudom már kinek az ötlete volt de Ő azt mondta hogy M.O-ot egy fajta keleti svájcá kell alakítani. Kantonokra felosztani és úgy írányítani, úgy mint Svájcban.
  • Trantorius
    Browing: jó ötlet ez a Vendetta, ha megtudom oldani berakom.

Kopiati rólad tudom hogy nagyon jól ismered a játékot és a történelmi hátterét is, megkérhetlek hogy véleményezd a további terveket, ötleteket.

Dunai Monarciha jó ötlet bár én úgy tudom hogy Kossuth Dunai Köztársaságot akart, Monarchiát nem is tudom hogy lehetne hisz M.o.-nak nincs királya.

Én arra gondoltam hogy a szabadság harc után lenne 2 olyan Határozat mely lényege(Magyar-Román Kiegyezés; Magyar-Horvát Kiegyezés mely hatására másodlagos kultúrák lesznek a magyar területen lévő nemzetiségek(Horvát, Román)->emiatt az Osztrákokkal szembe kapna Magyarország Cassus Bellit a maradék Horvát területért ami még az osztrákoknál van.
    A Román kiegyezés hatására pedig ha az Ottománok már nem nagyhatalom és sikerül bevonnod a törököket, Havasalföldet és Moldovát az érdekszférádba és van elegendő Preztizsed akkor egy Határozattal Annektálhatod a Két országot minimális infamy-val, háború nélkül.
    Ha ezek a területek mind megvannak akkor jönne létre a Magyar Birodalom(Vagy Dunai Köztársaság) bár szerintem a Birodalom jobban hangzik de a Dunai Köztársaság jobban illene a történelembe.

Gondolkoztam még a Lengyeleken, de azt nem igazán tudtam el helyezni reálisan a történelembe. Azt akarom elérni hogy valami jogot szerezzen Magyarország Nyugat és Kelet Galliciára.
    Szerbekre ne tudom, talán hasonlóan lehetne megoldani mint a románoknál, csak egy kicsit sok lenne már akkor a másodlagos kultúra, nem?

A horvát dolgot megpróbálom megcsinálni, jó ötlet. Könnyen megtudom ha már a játékban valahol előfordult mert csak le kell másolnom és átalakítanom.
    A Lázadókkal viszont gondom van, nem hittem volna hogy nehéz de egyszerűen erre az egyre nembirok rájönni, próbáltam lemásolni a Spanyol Lázadókat, stb de semmi sem akar össze jönni, Területet át tudom tenni Lázadok Által Elfoglaltra, de Rebel Hadosztályt nem tudok csinálni...

USA, Porosz jó ötlet.

Eventekre nem sikerült még rájönnöm hogy kell, ezért is csináltam eddig mindent Határozatokkal(politikai Platform-Lent Jobb sarok)

Tetszik ez a Vendetta, ha megtudom oldani berakom ezt is.

További Ötleteim:
    1. Nyelvi Rendelet(Növeli az asszimilációt, növeli a nemzetiségek harciasságát, és csak akkor lehet bevezetni ha az uralkodó párt álláspontja az állampolgárságról Tartózkodó))
    2. Iskola Törvény(Növeli az Asszimilációt, Nemzetiségek harciasságát és mindenki Tudatosságát, pénzbe kerül, és még gondolkozom hogy valami fejlesztésbe is)
    3. Kossuth Reformjai(Katonai Reformok, hasonlóan ahogy a Poroszoknál, de lényegesen gyengébbe)
    4. Dunai Vaskapu(Erre várnék ötleteket)
    Átvett Ötletek:
    1b. Tisza Szabályozása(Környéken növeli a mezőgazdaságot)
    2b. Pest, Buda és Óbuda egyesítése-> Presztízs, növeli pest gazdasági erejét
    3b. Parlament megépítése-> Presztízs
    4b. Lánchíd építése(Presztízs, növeli Pest gazdasági erejét és Life Rating-jét)

Összeszámoltam jelenleg 11 kisebb-nagyobb Határozat van, egy jó részük már kész. Pár dolgot szívesen kiegészítenék Eventtel de nem értem továbbra sem a működését, ha valaki tudna benne segíteni vagy valahol utána tudná nézni azt megköszönném. Én nem tudok angolul így eléggé megvan kötve a kezem.
    Pl nem tudom mire van az az ID mindegyik Event előtt.

------------->Várom a további ötleteket Határozatokkal,Eventekkel és más egyebekkel kapcsolatba.
  • Kopiati
    Szerintem Horvát-tót dolgoknak ne legyen külön országuk, mert ezzel gyengül az osztrák fél, kb valami olyasmi legyen, mint a CSA, hogy be tud tenni eventet és kap x ezer horvát irregulart (kb annak az ereje felel meg egy "lázadó" seregnek.)

Erdélyben lehetnének lázadó románok, jó pár ezer magyart irtottak ki a hovatartozása miatt, a román felkelők (ma nemzeti hősök romániában)

Talán a határozatodban a viszony nem romlana 100-al mindenkivel, hanem pl USA, Poroszországgal javul, hisz így nekik előnyös helyzet teremtődik.

Alternatív ötlet de egy sikeres szabadságharc után lehetne egy Dunai Monarchiát összehozni, Kossuth ötlete volt, osztrákok nélküli federalista állam (usa minta), a románokkal, szerbekkel, horvátokkal, bosnyákokkal, csehekkel.

Event lehetne még a lengyel önkéntesek megjelenése, vagy dicsőséges tavaszi hadjárat, és akkor morál boost az embereknek, ilyesmi.

A forradalom kitörésekor lehetne egy triggerelt event, hogy feltűnik pár tábornok, akik addig az osztrák seregben szolgáltak, de az ügy mellé álltak, aradi vértanuk egy része osztrák tábornok volt, akik úgy gondolták jogos a harc.

Komárok elfoglalása, megtartása, az erőd miatt nyújthatna valami pluszt, morál boost, ott egy erőd, ilyesmi.
  • browing
    Azt nem tudom de Te azért csinálhatnál egy eventet vendeta címen.
    Bosszút állnánk az ottománokon a 150évig tartó megszállásért.
  • Trantorius
    Magyarország kap a játék során terület Foglalásra Cassus Bellit az Ottománok ellen. azt mire fölkapja, mi a lényege, mit ír a háték,mi történt amiért megkapta?
  • Trantorius
    Ha lenne további ötletetek milyen Eventeket, Határozatokat rakjak bele nyugodtan írjátok, szívesen várom az ötleteket.