3405
Vicky 1836-1939
-
Trantorius #1445 Indiát hogy tudom magamba olvasztani? Van egy rakat bábállamom, volt egy misszió amit teljesítettem is mert azt hittem az kell hozzá, de nem történt semmi(nem jut eszembe a neve a missziónak de a Nacionalizmus&imperalizmus kellett hozzá)
Hogy tudom elérni hogy több szoc. illetve politikai reformom legyen? -
Trantorius #1444 Európán belül foglalok több pénz jön be mint a gyarmatoknál? -
Trantorius #1443 A jólét és a bevétel mitől függ, mert 1854-ben vagyok angliával, enyém Dél-Afrika, Belgium, Venezuella, Kazasztántól Ausztriáig az összes, sziget és minden kis állam Kínán kívűl(akik Sqhere-ek, póén, a szövetségesem a 2. legerősebb hadsereggel rendelkező ország) és mégis a kapitalistáknak: 10% Középosztály 40-50% Alsó Osztálynak pedig 60-70%-os adót kellett kiszabnom hogy ne mennyek csődbe.
Megreformáltam a gyárrendszert az elején, nagyon franklón mennek, 50millióan vannak az országba.
Igaz hogy van 300 Dandárom de szerintem az országhoz képest nem nagy sereg.
Kb 14 000 a bevételem és 13 000 a kiadásom. -
Trantorius #1442 Nekem az F11-el és a Shift+F11-el csak azt a képernyőn lévő dolgokat fényképezte le, nem a teljes világot. Melyik gombbal lehet az egészet? -
#1441 USA, USCA, Chile egész jó, Brazíliának szomszédja ne legyél:) -
#1440 Csak demokráciába, illetve demokratikus államba vándorolnak be (elnöki diktatúra az tud fogadni bevándorlókat, de nem túl sokat...) A bevándorlók hullámokban érkeznek, és a játék vége felé nagyon sok, 1.4-ben mindig van 1-2 dél-am GP, a többi másodlagos hatalom... (ha kína civilizűlódik, akkor óriási bumm van:) nanfaranek-beifarenek mindenütt...) a vezető párt jó ha full citizenship-et tud, ez a toleráns cucc, a residency az nagyon idegengyűlölő. Itt már számít a szoc reform, mert ha egérrel állsz a reformon, megmutatja mire-mekkora bónuszt ad, immigrant attraction, stb... -
#1439 Jó módszerem nekem sincsen, mert szinte minden patch után újra kell tanulni az iparoítást (miéri meg stb...) de ahogy láttam a munkanélküli POP-ok szeretnek változtatni magukon, lehet a sok luxus miatt ami nálam is éri őket( inkább lesznek kapitalisták-bürükraták-clergymanek, mint craftsmanek...) Azt tudom középosztályon a kis adó jó, mert a fejlődő országodnak az artisanok kellenek, belőlük lesznek a kapitalisták (ergo saját szakértelmét hasznosítja a sok megtakarításával) Craftsmanek pedig a munkanélküli paraszt-bányász lesz, ausztriából ezek inkább elvándorolnak, mert királyság, pl nekem 1920-ra voltak olyan magyarországi megyék, ahol csak 20k ember élt, pedig pop limit-sokkal-sokkal több...) Az ipari pontszám a termelt áruk értékét mutatja, ezért van a francia ipar bumm, mert luxus javakat termel szinte...
A problémát részben megoldja ha elfoglalsz egy amerikai országot, a tőled kivándorlók, hozzád vándorolnak. :) Saját kolónia afrikában stb, nem jó annyira, mert nincs bevándorlás bónusz...és nincs asszimilációs bónusz. Adminokra vigyázzál:D van egy olyan arány, amikor a clergymanek inkább adminok lesznek, mint clergymanek... legrosszabb:) -
gatoth #1438 Na akkor USA-hoz (illetve tágabb Amerikához) is lenne kérdésem :)
Miután befejezem a németekkel, szeretnék kezdeni egyet valamelyik Latin-Amerikai országgal. Célom, hogy maximálisra növeljem a bevándorlást, és nagyhatalommá tegyem. Valamelyik kisebbre gondoltam (Kolumbia, Ecuador), hogy nagyobb legyen a kihívás. Tudsz arról valamit, hogy az emigránsokat mi befolyásolja abban, hogy melyik országba vándorolnak ki? A mostani játékomban az usa így gyűrt le pontokkal 1905-re, hogy ömlenek a bevándorlók (tőlem is), és főleg ipari munkások hozzájuk.
Az válaszodhoz: nekem forradalom után vagy liberális (enyhe paradoxon), vagy reakciós diktatúra lett. A jakobinus felkelők csinálnak demokráciát? -
gatoth #1437 Szintén Ausztriához: tegnap írtam, hogy nem bírtam vele 25%-nál feljebb tornászni a craftmenek arányát a játék végére. Na a gép 1890-re 31%-nál járt. Gondoltam tanulok tőle valamit ezért beléptem Ausztriával. Összes 3 nat. focusig volt kifejlesztve a tech, azok mondjuk mind craftmenen voltak. Én ekkor jártam 5, vagy 6 focusnál, és egy kivételével mind cm-en volt. Az iparnál az első oszlopot mindig az elsők között húzom, mégsem sietnek annyira a parasztok munkásokká válni. Probléma lehet, hogy ált. a farmerek és labourerek luxusugényei is teljesülnek 100-ban. valszeg azért mert húzom a többi RGO hatékonyságnövelő techet, de csak azért, h még kevesebb parasztra legyen szükség, és ezzel párhuzamosan húzom a commerce-ből a 3. és 5. oszlopokat is (factory input, output hatékonyságnövelő).
Tegnap írtad, hogy ügyes adópolitika is segíthet. Ez az osztrákoknál 20-20-5%-ot jelentett. Én általában az összes adót 0-án (vagy a közelében - max 5% -) hagyom, és inkább a vámokat emelem. Szóval szerinted milyen adópolitikával lehetne még növelni az arányukat?
Hozzátartozik ehhez, hogy most a németekkel még adtam nekik egy elég erős lökést, amikor 1870 körül észrevettem, hogy a lakosság 22% bürokrata :O. Nem akartam elhinni. Meg is vágtam az adm. kiadásokat 5%-ra, így közülük is szép számmal válnak cm-mé, és mégis 1910-ben csk 25% az arányuk.
Nem értem ezt... -
#1436 Ismerős dolog, csak én a szoc reformot sem adom meg, ha olyan nagy jólétet csinálok, ahol 5-10% az adó:) akkor bekaphatják, ha el akarnak menni:)
Lehetőség, ha nekiállsz kormányokat váltani, emiatt, nő a lázongás, és így ha konzervatívokat tezsel be, vagy libciket, akkor 3-4%-nál már engednek. A végső megoldás egy forradalom (sikeres) lenne, államforma váltással, csak nagy jólétnél senki sem szeretne lázongani...,
Én Most kezdtem USA-val, célom a szó szerinti United States of AMERIKA:) majd kiderül sikerül-e, itt fasisztákat akarok hatalomra, de olvastam hivatalos fórumon, hogy fasisztákat csak elégedetlen országban lehet betenni... sajnos... -
gatoth #1435 Közben a németekkel tolom, és újabb problémám akadt. 1910 környékén járok, craftmenek arány most van 25%-nál, clerkeké 5,5%, az írástudok arány 96,5% az országban. A craftmenek legnagyobb részének teljesül az összes igénye, literacy náluk is magas. Minden adott lenne a clerkké váláshoz, ezért is hagytam mind a nat.focust a craftmeneken, hogy azokat pótlom, azok meg majd szépen promotálódnak. Igen ám, de ők inkább kivándorolni szeretnének Amerikába, és mennek is, egy 100000-es csoportból pl százával havonta. Ennek oka leginkább a magas conciouness (vagy mi :D). Tehát csökkentem kéne, amit elvileg papokkal lehetséges, de már így is a lakosság 5,14%-a pap. Alternatív megoldás?
Persze lenne még ötletem: politikai reformok, elsősorban a szabadságjogok területén. Itt jön be a másik probléma:
Amikor az osztrákokkal toltam (többször is), mindig úgy alakult, hogy pol. reformból max 1-2-t tudtam elfogadtatni, volt hogy még 1-et se (1920-ban még abszolút monarchia volt). Ennek oka volt, hogy az 1860-70-es évekre megjelentek a szocik, akik rendszerint leginkább a liberálisoktól vittek el szavazatot, és a szocik inkább a szoc. reformokat preferálják. Azokat rendszerint végig is vittem mindet.
Most a németekkel tolom, tök ugyanez a helyzet. Az összes szoc. reform kiütve, de a politikaiból viszont csak 2. (weighted wealth választójogig). De már legalább a szocik meggyengültek (gondolom értelmüket vesztették a nagy jólét miatt :D ), de még mindig csak 37-38% szavazna pol. reformot, a militancy meg csak nem akar 1-es fölé nőni.
És most jön a feketeleves: nézegettem kicsit a stat-okat, és a gép az osztrákokkal már az univerzális választójognál tart, szoc reform meg semmi.
Nem értem ezt abszolút, mivel az eventeknél mindig a liberálisokat preferálom, ha úgy adódik.
Tudtok erről valamit, hogy mi befolyásolja leginkább a felsőházi képviselet alakulását? -
#1434 Nem. -
Trantorius #1433 Gyarmatosításnál kell katonaságot küldeni a területre?
-
#1432 Semmi különbség nincs a végeredmény között. (lehet annyi, hogy ha civilizált conquest unciv, akkor tartomány lesz, ha protectorate akkor gyarmat. Unciv csak conquestet tud, ha olyan a szitu. -
gatoth #1431 Értem.
Közben lenne egy újabb kérdésem: van különbség aközött, ha egy uncivet simán annektálok, vagy pedig protektorátus lesz? Egyik 20, a másik csak 8 infamy. Azért nem mindegy :) -
#1430 Azt kihagytam iparban az első oszlop csökkenti az RGO-k méretét (parasztok-bányászok) így több craftsman lehetséges... -
#1429 Ausztriával nem.:) Csak Industrial score-al csak kínával (vele viszont piszok könnyű:))
Craftsmaneket lehet növelni jó adókkal, clerkek is adó függvénye, de a clerkeknek a megfelelő literacy kell. Ezt a pop áttekintőben lehet megnézni hogyan promótálódnak...
A clerkek nálam Monarchiával 1900-ra többen voltak mint 4% (ideális), csak az elején kellett nekik egy népes tartományban lendületet adni, utána maguktól átalakulnak ha tudnak... 1910-re 2700 körüli ipari pontom volt, minden focus (7db) craftsmaneken volt...(tovább nem játszottam, elértem minden célom, szabad balkánt) -
gatoth #1428 Köszi szépen! Eddig csak abból állt a kolonizálásom, hogy Kelet-Ázsiai unciveket annektáltam. :)
Más: szerinted lehetséges Ausztriával komolyabb háború nélkül, főképp industrial score-ral elsőnek lenni a nagyhatalmak között? Többször játszottam velük (kedvenc), de a briteket és a franciákat nem sikerült elvernem eddig :S
Szintén gond van a társadalom átalakulásával: 25%-nál nagyobbra sem sikerült növelni craftmenek, és 3%-nál nagyobbra a clerkek arányát. pedig húztam az összes tech-et. Vagy nem is tud többet a történelemhűség miatt? -
#1427 A Liferating, valami életminőség lehet magyarul, annyira nem lényeg, de meghatározza a terület kolonizálhatóságát. Akkor tudsz kolonizálni, ha a minimum liferating megegyezik, vagy kevesebb, mint a terület liferatingje.
(a kikötő range nem annyira lényeg, ha van szomszédos területed, akkor azokat is tudod, kolonizálni, a range, a távoli tengeri kolóniáknál lényeges.
Szóval amire kíváncsi vagy, a minumum liferating csökkentése:
1, Medicine tech -5% (ha jól emlékszem)ez után lehet etiópia, és egyiptom mellett 1-1 területet kolonizálni.
2, Nacionalizmus tech -10%, ezután afrikában még nem nagyon lehet kolonizálni...sajnos
3, Machine gun tech -10%, ezután teljes vállszélességgel lehet kolonizálni:)
Az adminisztrációs költségvetés jelentősen befolyásolja a kolonizálás sebességét (100% a leggyorsabb) Ne kolonizálj olyat amit más elkezdett, mert nem lehet behozni a lemaradást.
A liferating jelenti a bevándorlók-költözők számára a vonzerőt, kisebb, kevésbé vonzó (szahara kevésbé vonzó a POP-oknak, mint a szép erdős Európa.) -
gatoth #1426 Sziasztok!
Párszor már voltam itt, akkor sokat tudtatok segíteni remélem most is így lesz. Szóval: bár már nem vagyok kezdő, egy elég alapvető dolog még mindig homály számomra:
Kolonizálásnál nem csak a range számít, hanem van ott vmi liferating is.
1. Mi az? Nem vagyok hülye az angolhoz, de erre se a Google, se az MTA szótár nem dobott választ.
2. Hogyan tudom növelni, vagy:
3. Hogyan tudom a minimumot csökkenteni? (erre találtam 1 techet, de az is kevés - 10-em van, 30 a minimum.)
Köszönöm előre is. -
#1425 Amikor csak csíkos a terület, "okkupálás=megszállás" technikailag katonai közigazgatás, stb van ott, politikailag rendezetlen a terület. -
Trantorius #1424 Most kezdek egy Francia,Portugál,Holland, Piermont,Pápai Állam és lehet hogy Orosz háborút. Remélem nem fog jönni az összes szövetségese mert akkor hosszú és véres háború elé nézek... -
Trantorius #1423 Én most Belgiumot fogom megtámadni és annektálom, így lesz közös határvonalam afranciákkal. próbáltam a Spanyol Sqhere-men keresztül de annyira szar ott a max létszám/terület hogy éhen halt volna a seregem amivel értelmesen betudtam volna ütni a franciákat. -
Trantorius #1422 Okkupálás mit takar?
Igazából eddig 3 dolog zavart nagyon ebbe a játékba.
1. A Diplomáciai Pontok = Megoldva
2. Bibelődés kis országok annektálásával(5-10 évig tartott egy kisebb állam annektálása, ha betartottad a békeszerződést és kivártál) = Megoldva
3. Több Warcore pontért miért nem lehet elfoglalni más ország Fővárosát, kerüljön pl 2szer annyiba de meglehessen csinálni, ne korlátozzák már ennyire le a játékosokat a szabad terjeszkedésbe. = Megoldhatatlan az én tudásommal:( -
#1421 Van infamy túllépés, de senki nem szólt érte:), Egyiptom meghódítása macerás ha az ember figyel az infamyre, mondjuk 1890-ig nem is volt infamy túllépésem, ekkor támadtam meg egyiptomot az utolsó területéért, mivel a törökök beszedték a corejaikat (ez volt a tervem) és a maradékot meg én. etiópia is csak tüske volt az austro-magyar afrika álmában:) (afro-magyar lakosság éljen:))
Az ilyen kép az F12-vel készül, amikor csak az országod, akkor SHIFT+F12, F11 a sima screenshot.
Tetszik az event átírásod, lehet majd következőre megfogadom. (Lengyeleket nem annektálták, csak okkupálták a friccek 39-ben, mint anno az OMM Boszniát (amit csak később annektáltak)
-
Trantorius #1420 Az életbe is pik-pak elfoglalták a nemzeteket, a későbbiekbe egész Lengyelországot legyalulták napokon belül... -
Trantorius #1419 Megtaláltam a játék mappájában azt a részt ami eddig rohadtúl zavart. nem értettem hogy egy civilizált nemzetet mért csak akkor lehet meghódítani mikor már csak egy régiója van.
---------------------------------------------------
Victoria 2 / Common / Cb_Types.txt
---------------------------------------------------
# Conquest
conquest = {
sprite_index = 2
is_triggered_only = yes
months = 12
is_valid = {
# only one state or unciv
or = {
and = {
civilized = no
NOT = { number_of_states = 5 } <------Nem civilizáltnál, 5-nél kevesebb
}
not = { number_of_states = 2 } <--------Civilizáltnál 2-nél kevesebb
}
is_independant = yes
}
Én ezt átállítottam úgy hogy civilizált nemzetnél ha már csak 3 régiója van(fővárossal együtt, akkor is meglehessen hódítani.
Nem tudom mennyire fair, mennyire borítja meg a játékegyensúlyt, erről a ti véleményeteket is kikérném. Engem személy szerint rohadtul zavart hogy pöcsölni kellett mindig az utolsó provinciákkal, 5 éveket várni csak azért mert nem lehet hódítani míg egy nem marad... -
sulyid #1418 Háát akkor jegelem a játékot, s vissza térek a Supreme Ruler: Cold Warra, illetve a HOI leszármazottakra ( AOD-DH ). -
Trantorius #1417 VAn infany túl lépésed vagy ezt mind próbáltad a diplomáciai keretekn belül összehozni?
Túllépett infanyval van olyan szövetséges aki háború esetén melléd áll?(itt nem a sqhere-kre gondolok)
Ilyen képet melyik kombinációval tudok csinálni? -
#1416 Esélytelen... Mondj le róla, hiába csinálnál zsidó államot (Izrael, csak event után kap core-t, 1900 után elvileg) Hivatalos fórumon, is pedzegették, hogy ha valaki meg is csinálja Izraelt, ott gyakran 100% arab lakosság lesz (irónia a köbön) mivel a bevándorlási vonzása az Amerikáknak nagyobb sokkal, arra a részre csak colonial migration lehetséges, de akkor is csak a saját országod nemzetisége fog odamenni. -
sulyid #1415 Most kezdtem bele a játékba, s lenne 1 kérdésem: hogyan lehet elérni, hogy egy bizonyos vallás tagjai egy országrészbe/országba csoportosuljanak? Kísérletképpen létre akarok hozni egy zsidó államot a közel keleten. -
#1414 Így állok 1900-ban, az Osztrák-Magyar Monarchiával, kongót én kolonizáltam, erre a rohadt congo event, elvette... fákk (dolgozom a problémán:P) A célom a balkáni országok felszabadítása a török elnyomás alól (románia, kis államainak bekebelezése) Nagy terjeszkedést kivételesen nem akartam, támogattam a német egységet hiába, Törököket németeket párszor elpofáztam, törököknek már seregeik sincsenek:), oroszoktól, még Lengyelországot szeretném létrehozni, de nem tudom provokálni őket egy háborúba..., Portugál Afrikai területek kellenének, de A spheremben van egyenlőre...
-
#1413 Mindig a nagyhatalmakkal kell kezdeni, a maradék az sose lesz erős, Anglia a végjátékra, a Franciákkal együtt iszonyat erős Angliával először franciákat kell letolni (vica versa) utána nincsen gond. -
Trantorius #1412 Hát igen, rohadt zavaró tud lenni ha azért nem tudod folytatni a hódítást mert nincs elég pontod.
Kipróbáltam, eddig jól működött.
Előző játékomba ott szúrtam el az angolokkal hogy bár én voltam a legerősebb, de túl gyorsan terjeszkedtem, túl sok országnak mentem neki egyszerre(5-7-nek) és emiatt támadtak be a franciák. Most azt csinálom hogy egyszerre csak 1-2 országot támadok, majd csak békekötés után megyek tovább. kicsit lassabb, de nincs kedvem a franciákhoz mert túl macerás őket támadnom. Bár mso gondoltam a jövőre és érdekszférába tettem a spanyolokat, így legalább lesz hol partra szállnom, biztonságban. -
#1411 Szerintem fair, Paradox fórumon van valaki aki franciákkal állt neki világhódításnak, célja, hogy maximum 3 ország maradjon:) ott is megy a matek a diplopontokkal -
Trantorius #1410 UnCiv:.......0.0......(-50%-ról 0-% azaz 0.2/hó) akartam írni. -
Trantorius #1409 A másikat nem találtam.
Civ:............0.5..........(0%-ról 50% azaz 0,3/hó)
UnCiv:.........-0.5..........(-50%-ról 0-% azaz 0.2/hó
-
Trantorius #1408 Megtaláltam!
Victoria 2 / Common / static_modifiers.txt
Alul megvan részekre bontva a Great Power, Second Power, Civ és UnCiv országok bónuszai és levonásai(Diplomáciai pontok, fejlesztési pontok, badboy/infany pontok, stb)
Diplomáciánál 1,0 = 100%
Ami kb havonta ha jól rémlik 0,4/hó-ra jött ki.
Azért tovább keresem a diplomáciai dolgok ponthatárait, mert egy hadüzenetért vagy követelésért ne kelljen már pontokra várni... -
Trantorius #1407 Szerintem biztos átlehet írni a játék mappájában, csak nem találom... -
Trantorius #1406 A diplomáciaipontokra nincs valami megoldás játékon belül vagy kívűl? Gondolok itt fejlesztésre, cheat-re,trainerre vagy a játék mappáján belül átírható korlátokra, hogy legalább a hadüzenet, békeszerződés, és követelések ne kerüljenek dip.pontba mert ez kiakasztó...