Victoria 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na, elkezdtem magyarítani. Még csak részleges, az eventeket szinte el se kezdtem, de egész szépen halad a fordítás. Ha valaki még önszorgalomból elkezdte, nyugodtan szóljon, összedolgozva hamarabb elkészül. Félrefordítás elõfordulhat, ha valaki ilyet tapsztal, legyen oly kedves, hogy szól. Köszi😊

Victoria 2 részleges magyarítás

Csáó!
Valaki csinál a játékhoz magyarítást?
Kopiati
1, ha a területed okkupálják, a földeken nem fognak dolgozni, a munka nélküliek meg mennek a gyárba dolgozni...
2, Nézd meg a népesség növekményt, 200körüli alapból, ami elég kevés...növelni kell a növekményt, vagy a törököktõl visszafoglalni pár területet...

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Kopiati
Hát ha rákattintottál az alap ajánlatra éppenhogy kijelölted a terepeit😄 Alapból minden követelésed be van jelölve, nem kell kattintani, érdemes figyelni, hogy pipa legyen a követelésednél...

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Ja meg egy hülye kérdés. Most tudom, hogy én vagyok a balfasz, de amikor a francikkal nyomtam egy próbakört. Kiválasztottam, hogy az országot annexelem,(Algériát vagy mi a rossebet) de amikor kértem tõle békét amikor okkupáltam a terepeit. A békénél baszta elkérni a terepét...Ez mitõl van?

Ja, hogy a nesenel fókuszt kellett volna basztatnom... :S Na mind1. 😄 Kösz a tippet. 😄 Amúgy átírtam a játék idõt szokásom szerint 9999 December 31-ig. 😄 Szóval lesz idõm bõven hódítani a világból. 😄

Kopiati
National focust katonára kéne rakni, nem értettem félre a kérdésed, de tény nem írtam a végére a tanulságot, amíg széttagolt az ország, addig felesleges szinte katonára rakni focust, emiatt ha NGF megvan akkor gyúrjál rá a seregre.. meg ha növeled a katonai kiadásokat az is segít, de alapból a kis népesség növekedés mellett alig hat, NGF-t hozd össze utána a franciák miatt amúgy is föl kell szívnod magad...

Valaki nekem abban segítsen:
1.: Ebben az esetben a national focus a craftsmen-eken van. Van gyár. És kb. 1-2 év alatt lesz 2000 munkásom. Háború lesz köztem (görög) és a törökök közt, elfoglalják átmenetileg a tartományt a gyárral, 1-2 hónapra visszafoglalom és 8000 munkás van gyárba. Mit csinálok rosszul, amit a gép jól?

2.:Miért nem tudok eredményesen soldierseket képzeni görögökkel? Pontosítva, rajtuk van a national focus de max napi 1-2 lesz, havi 25-30. Ez semmi változás, 3-4 év alatt se tudtam új brigade-t képzeni.

Bocs, de félreértetted a kérdésem. A hadsereget mármint a supportolható brigade cuccot, hogy lehet növelni? Tudod ami a jobbfelsõ sarokba van. Annak köze van a fegyver készlet mennyiségéhez és az emberanyag mennyiségéhez?

Kopiati
Szövetkezz össze a kis német államokkal északon, addig csak a hadsereg szinten tartása megy, aztán osztrákok lehet megtámadnak, ha nem te õket, a kis német államokkal pikk-pakk le lehet zúzni, 1-2 morvaország elkér😄 aztán dánoknak 1 pofon, schleswig felszabadítása, NGF létrehozható (egy kis trükközés nem árt, soi-ból a brémaiak kiszedése) aztán sereg építés, meg iparosítás NGF, mobilizálsz, majd franciák lezúz...kb ennyi... 50-es években reálisan össze lehet hozni...

Valaki mondana egy jó tippet a poroszokkal? Mert azt akarom, hogy a hadseregem nagy létszámú legyen amit mondjuk nagyrészt farmerekbõl képzenék. Hogy lehet ezt megcsinálni? Mert a célom egy Németország lenne megy egy Európa méretû német birodalom. 😄

igen

Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1

Új patch fönt van?
Sikerült már vkinek létrehoznia Romániát? Szinte lehetetlen dolgokat követel a játék a létrehozásukhoz, amiket kész lehetetlenség teljesíteni. Eddig az AI se tudta nálam 1x -sem létrehozni.Ha vkinek sikerült már, plz írja le, hogy hogyan. Elõre is kösz.

Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1

elsõnek a franciákkal kezdtem,szóval nincs nehéz dolgom,mert hadsereg az van😊 Csak folyton lázadoznak,az is egy kicsit idegesítõ,de olvastam korábban h mást is idegesít és ezt elrondtották benne...
Muki100
Helgoland mivel nem önálló, nincs rá szükség.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Pontosítás: Dániától nyugatra
Ssziasztok

Lenne egy kérdésem:
Ha a Poroszokkal vagyok, hogy létrehozzam az Észak-Német Föderációt(NGF) minden olyan területet birtokolnom kell vagy SoI-znom ahol a lakosság többség Észak-német kultúráju, tehát azt a kis szigetet i el kell vennem a brittektõl ami dániától keletre van?
Attól függ kivel játszol. Németekkel, olaszokkal, törökökkel, amerikaiakkal nem túl nehéz casus bellit találni nemzetegyesítésre. Ezen túl is van idõnként random eventtel. Ha meg nincs akkor menj neki azért mert nincs rajta sapka, kit érdekel 😊
akkor nem csodálom...nekem kb 30 év után lett egyiptommal szemben és ennyi! Kb a világ összes országának meg van ellenem,elég érthetetlen...
Kopiati
Megy ez casus b. nélkül is😛

szinte sehogy, tobbek kozt ezert nem jatszom mar
1.2 patch, play...-> hozd létre Mo.-t és kattints a "Play as..." felíratra!
Sziasztok!
Biztos alap dolog amit kérdezek,de nem jöttem rá sehogy se. Az lenne a problémám h kb az összes országnak casus bellie van felém,de nekem meg szinte senki felé se! Szóval nem tudok megtámadni senkit se "tisztán". SZóval h lehet úgy mond területi követelést vagy ilyesmit egy másik ország felé intézni h casus bellim legyen??
elõre is kösz a választ!
Ja mellesleg benne van az új videokártya és minden fut😛
Nem értem mihez kell a videó kártya alig van grqafikája.
Üdvözlet mindenkinek.
Nem tudja valaki megcsinálni, hogy a kezdetnél Ausztria el tudja engedni Magyarországot??? Csak mert az eventel nekem kifagy.
Elõre is kösz
hat iszonyat gyenge a videokartyad, ne csodalkozz hogy ha akad, csoda hogy ha elindul rajta, csak ez lehet a problema
Innen jön:
http://www.victoria2.com/media/patches
Valaki feltölti nekem egy tárhelyre?? Adok egy virtuális fagyit cserébe!

(The server is too busy at the moment. Please try again later.)
Kopiati
Erre kíváncsi leszek😄

na, csak linkelem, mert nem fért bele 25000 karakterbe :-)
1.2 change

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Valakinek esetleg lenne ötlete a kérdésemre????:

"Az a probléma áll fent, hogy mániákusan imádom ezt a játékot, azomban ennél is és a heart of iron 3 nál is a következõk állnak fent:
A játék folyamatossan akad, lassan reagál mindenre és kb 10-15 percenként kifagy.
A gépem adatai:
CPU: AMD Athon(tm)64X2 Dual Core Processor 3800+ 2.01 GHz
RAM: 2,87 Gb RAM
VGA: NVIDIAŸ GeForce 6500 se

Van ötlet, hogy miért van ez????
Lehetségesa, hogy a videó kártya miatt??? de hát nincs is egyik játéknak sem grafikálya.
Az észszerûû választ elõre is köszönöm.
A másik kérdésem az lenne, hogy Magyarositás mikor várható... Illetve hogyha az eventet aktiválom hogyan tuddok magyarokkal lenni?
Elõre is kösz mindent.,.
További szép napot."
Kopiati
Nehéz ám a txt programozás😛 Komolyan, néha a modderek is gyorsabbak náluk😄

Hát nem sietik el ezt a patchet, elvileg már szeptemberre ígérték... Most erre a hétre mondják, amilyen szerencsénk van valószínûleg vasárnap fog kijönni 😊 (elvégre a paradox sosem siet)

jaja, folyamatosan jönnek ki az új infók, egyszerûen nem láttam értelmét egyesével linkelni a javításokat, hamarosan (remélem jövõhéten) kész és akkor végre én is elkezdhetek vele játszani, az általatok írtak fényében csalódás lett volna. :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Kopiati
Kb. minden nap volt a fórumon újabb patch log részlet, renegade csak egyet posztolt...

Pluskast
Ennyi az össz javítás?? Ez édes kevés ennél sokkal több bug van benne. A grafikai bugokkal mi lesz? Vagy azzal, hogy a játék kidobálja az embert meg a "pislog" a game és eközben újból indúl a zene? Nem szeretnék csalódni a paradoxban eddig olyan jó munkát végeztek...

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Tiszteletem.
Az a probléma áll fent, hogy mániákusan imádom ezt a játékot, azomban ennél is és a heart of iron 3 nál is a következõk állnak fent:
A játék folyamatossan akad, lassan reagál mindenre és kb 10-15 percenként kifagy.
A gépem adatai:
CPU: AMD Athon(tm)64X2 Dual Core Processor 3800+ 2.01 GHz
RAM: 2,87 Gb RAM
VGA: NVIDIAŸ GeForce 6500 se

Van ötlet, hogy miért van ez????
Lehetségesa, hogy a videó kártya miatt??? de hát nincs is egyik játéknak sem grafikálya.
Az észszerûû választ elõre is köszönöm.
A másik kérdésem az lenne, hogy Magyarositás mikor várható... Illetve hogyha az eventet aktiválom hogyan tuddok magyarokkal lenni?
Elõre is kösz mindent.,.
További szép napot.
jövõ hétre igérik
1.2-es patch-el mi van? megjelent már?
Köszi Kopiati 😄
A magyar forradalmat miért nem csinálták meg?

Valaki megadná ezt a módot? 😞

Mert szeretném Európát a magyarokkal kettédöfni...

Kopiati
Asszem van hozzá leírás, de igen, be kell másolni....

Ezt modot csak be kell másolni a fõ mappába?
Kopiati
A farleinnal egy Kazinczy veszett el benned, mert rohadtul nem értelmes szó😛

danke farlein. 😛

Kopiati
Nem én tettem fel, ha kérdezné hivatalos személy..😛
A mod amit kértetek....

Nekem is ez a mod köne. 😊

Helló az lenne a kérésem hogy valaki legyen olyan rendes és tegye fel vhova a The Victoria 2 Realism & Rebalance Project - et mert már megint nem tudom letölteni és nagyon kellene.
már nagyon közel van az 1.2

Now when getting close to the finalisation of the 1.2 patch, we'll go into details on various aspects of it.

* Politics
- Conservatives now properly allow social reforms at scaled militancy.
- Fixed a consistency with militancy to support reform calculation.
- There is now less of a militancy decrease when enacting a reform.
- You can now only change ruling party once a year.
- Ideology changing on pops from events is no longer divided by 100.
- You can now release union tag countries if nobody with this tag exists (crush krakow->release poland->victory)
- Ruling party is now set to one of the same ideology you had, after a tag change.
- Free peoples now work on union tag countries that already exists
- Pops of the primary culture will never assimilate now.

* Revolutions
- Rebels of union tags can now spawn if no country with culture exist
- Reliability is now applied correctly.
- Rebels now have a bit better organisation, and will be more likely to form in bigger armies.
- Inventions are now inherited when a country is formed.
- When a rebellion ends in any way, all pops who symphatized with that rebelfaction lose militancy.
- Pan-nationalists are now limited in spawning, not in enforcing
- Rebelfactions grow stronger a little faster now.
- Provinces seceding from events will now get militancy&consciousness reset.
- Government change is now updated when rebels enforce their demands, thust nationalists rising under one fog wont change the country they broke free from when they do so, should that country had changed during their insurection.
- All alliances, SoIs and influence cleared by revolutions
- Rebels are now far less likely to rise on their own.
- General risings will now set the organisation of a faction to 0.
- Rebel organisation gains are now colored correctly.
- Soldiers now only revolt when the rest of the faction is close to ready to rise.
- Getting a revolution succeeding in your country now reduces 10% of your current prestige instead of -5.