3405

Vicky 1836-1939
  • Trantorius
    Még készülőben van de majd felpakolom!:)
    Erről a Hungary Flavorról még nem hallottam de jó dolgok vannak benne,pár dolgot szerintem majd átültetek a sajátomba, remélem ne haragszik meg majd a készítője.
  • kreknorbert
    A tót felkelők ugyancsak a magyarok oldalán harcoltak '48-ban. Egy kérdés: Hogyan tudom letölteni a Hungaey Flavor mod-ot? A paradox lapján nem engedi letölteni és úgy látom jó, szóval kellene:-).
  • tttttom
    Ezt a modot honnan lehet letölteni? :)
  • Trantorius
    Határozat neve: Független Magyar Köztársaság
  • Trantorius
    Megcsináltam a határozatot/Missziót. Várom a további ötleteket.
    Feltétel:
    -Nincs külföldi befolyás
    -Béke

Hatás:
    -Demokrácia
    -Vagyon Alapú Szavazás
    -Szabad Nyomtatás
    -Nagyhatalmak Viszonya -100

(Az utóbbit azért gondoltam hisz sikeresen végrehajtott Magyarország egy forradalmat mely Demokráciát hozott és felborította az eddigi hatalmi egyensúlyt. Gondoltam ennek a többi nagyhatalom nem örül.
  • Trantorius
    Horvátországot megcsináltam külön országként akik az Osztrákokkal támadják a magyarokatat, azt nem tudom hogy berakjam az osztrákok érdekszférájába vagy csináljam meg bábállamként vagy hagyjam semlegesként hogy osztrák győzelem után könnyen lehessen annektálni az osztrák részről.
    A többi nemzetiséggel sem tudom mi legyen, sima lázadok(jó lenne de kicsit fura lenne hogy az osztrákok is támadják őket) országként megcsinálni akkor pedig ugyan az lenne a gondom mint a horvátokkal.
  • Trantorius
    Ha rendes országként rakom be akkor az elég macerás lesz megcsinálni normálisan.
  • Trantorius
    A Román és Szlovák felkelők Ausztriát támogatták, vagy mind két ország ellen voltak? Ezzel azt akarom kérdezni hogy Rebel-ek legyenek akiket mind a két fél megtámad vagy rendes "ország" amely támogatja az osztrákokat, azaz ők is foglalják a területeket.
  • Trantorius
    Az eventekhez még nem igazán értek, majd megpróbálok azért valamit alkotni. Inkább a határozatokhoz raknám szívem szerint, azaz ha sikerül kiharcolni a békét akkor létre lehessen hozni a Magyar Köztársaságot(Demokráciát) így a játékos(a diktátor) dönti el hogy lemond-e a hatalomról és vált vagy megtartja a hatalmat(nem egyszer fordult elő a történelembe hogy a szabadságért indított forradalom egy másik diktatúrába ment át)

Megköszönném ha írnál további részleteket a forradalomról, ötleteidről, minél valóságosabbá (és minél nehezebbé:P)szeretném megcsinálni viszont a történelem tudásom eléggé kopott.
    Csak annyit kérnék hogy a játékbeli megoldásokon belül írd le(pl ahogy írtad:
    "kossuth inkább state capitalism, míg széchenyi intervencionizmus"
    Megkönnyíted a dolgom)
  • Kopiati
    Horvátország a magyar korona része volt, (mint a kiegyezés után) Ausztria fennhatósága alatt marad, és horvát csapatok masíroznak onnan felfelé.
    Elnöki diktatúrában bármit lehet csinálni, (mondjuk úgy érdemes megcsinálni, hogy alapból királyság, és mondjuk trónfosztás event után elnöki diktatúra, majd ha vége a harcnak, akkor eventtel lehetne demokrácia.
    Elnöki diktatúra reakcionista, de logikus is, hiszen kell a jingoism a szabadságharchoz, és a state capitalism (széchenyi) a gyárakhoz, vasúthoz. Magyarországon amúgy sem számat a mai napig a pártállás (libci-komcsi-jobbos-szoci, mivel inkább közkeletü ügyek irányába csoportosulnak, lásd mszp libci politikával, a vitya párt meg a keményvonalas kommunizmusba hajló politikájával) (régebben a függetlenség-monarchia pártiak voltak...) hmm a párt ideológiája a limited citizenship kéne hogy legyen, mivel nem útálták a nemzetiségeket, de igyekeztek beolvasztani őket. vallásira nincs tippem, moralizmus talán... talán kossuth inkább state capitalism, míg széchenyi intervencionizmus... (ergo Ganz Ábrahámék idehozása, vasútépítés, hitelfelvétel megkönnyítése, nem csinál semmit, de mindent támogat...)
  • Trantorius
    Horvátország a forradalom kezdetekor mikor megtámadta Magyarországot, minek számított? Külön államnak, Osztrák Bábállamnak, Érdekszférának?
    Mi volt Demokrácia, Mp kormány, Monarchia?
  • Trantorius
    A Honvédelmi Bizotmány pártnak számított?
  • Trantorius
    1. Prezidenciális Diktatúrában milyen tényezők vannak? Gondolok itt hogy lehetséges-e Szabad/Cenzurált nyomtatás, Szavazás, Kereskedelmi Egyezmények, stb(Életben, Játékban)
    2. Milyen párt van ilyenkor hatalmon? Reakcionista, Konzervativ, Liberális, stb?
    3. Milyen a hatalmon lévő párt ideológiája gazdasági, vallási, kereskedelmi, állampolgársági szempontjából?
    (Érdekelne itt alap helyzetből, az 1830-40-es éveket tekintve és úgymint Kossuth és Magyarország helyzetéből)
  • Trantorius
    Egy nem ide vágó kérdés: a napi jövedelmeknél írja hogy kiknek mire van szükségük. Itt mi a jó állapot, ha mit ír?
  • Kopiati
    ((az államforma királyság volt, csak nem fogadták el Ferenc Jóskát, majd később Trónfosztották a habsburg házat, de utána sem tisztázódott az államforma egyértelműen... Kossuth elvégre kormányzó volt, amit a király nélküli királyságokban szoktak, itt talán erre az elnöki diktatúra lenne a megfelelőbb, tekintve, hogy forradalom után lett volna idő konszolidálódni.
  • Trantorius
    Készítettem egy mod-ot a magyarokhoz. A lényege hogy zavart az hogy csak úgy kilehet lépni az osztrákoktól, minden hűhó nélkül, sőt még szövtséget is köthet velük az ember.
    Ezért a 48-as forradalmat áttettem 36.01.01-re, így játék kezdésekkor lehet választani Magyarországot mely akkor már harcol az Osztrákokkal(Hungarian Revolution) melyben vagy kiharcolsz egy White Piece-t(vagy jobbat) vagy Ausztria Annektálja Magyarországot, ahogy az lenne bármilyen forradalomnál.
    Kezdésre állítottam be sereget, nem túl sokat. Még nem volt időm tesztelni, de biztos hogy nem lesz egyszerű végigvinni a forradalmat.
    Az államformát demokráciára tettem, ahogy az történt 48-ban is. A reakcionista pártot ültettem az élükre és megléptem pár reformot(amiket 48-ba is megléptek(pl: vagyon alapján való szavazati jog, szabad nyomtatás)
    Nagyváradra kezdésre raktam egy muníció és egy kis fegyver gyárat(ahogy ezt tették 48-ba mikor szorult a hurok)
    És az Osztrák menti területeket kezdéskor már az osztrákok uralják, tehát a visszafoglalásukkal kell kezdeni)
  • Trantorius
    Mi az előnyei/hátrányai a demokráciának?
  • Trantorius
    Demokráciánál a jó válaszokkal hány % eséllyel tudom elérni hogy az a párt nyerjen akiket én akarok?
  • hollófernyiges
    Azt még tudni kell hogy az AI az érdekszféra-versenyben csak akkor fog akciózni ellened (lassítás, lenullázás) ha épp akkor aktív vagy. Tehát mondjuk ki akarod venni Toszkánát az osztrák szférából, de neked ahhoz 100 pont kell, neki meg csak 50 hogy lenullázzon. Olyankor tolod fel a pontokat ahogy bírod, amíg ő el nem éri a 49-et, akkor abbahagyod a nyomulást és másik országra fókuszálsz, amíg egy harmadik ország (mondjuk a franciák be nem próbálkoznak a toszkánoknál és az osztrákok el nem használják rá a pontjaikat. Akkor szépen visszatérsz és folytatod ugyanezt tovább.
  • Trantorius
    Béke időben csökken de nagyon lassan. Havonta azthiszem 0.1-et, azaz egy év alatt 1,2 nagyon kevés.

Simán ellehet venni bármely országtól az érdekszféráit, főleg ha a te országodhoz jobban húznak mint z7 eredeti érdekszférájukhoz.
    Poroszokkal pillanatok alatt elvettem azt a 3 érdekszférát a brittektől és az osztrákoktól háború nélkül ami szükséges volt az Észak Német Szövetséghez.

Annyi az egész hogy egyszerre csak egyre összpontosíts. Mikor még semleges vagy nyomasd fel 100-ig majd növeld a vélemény szintedet Kedvesre(akkor marad 50 pontod), azt megint vidd fel 100-ig és várj addig amig az érdekszférája az országnak le ne nullázza valamivel a státuszát, akkor nyomasd fel Barátságosra a szintedet és teljes kapacitással kezd el 100-ig nyomatni majd dobd ki az érdekszférából.
    Fontos hogy 0 közelébe álljon mert azelött kell összekaparnod a 100 pontot míg ő eléri a 65 amivel egy évre kitilthat téged. A legjobb ha mielőtt eléri az 50-et kitudod dobni mert megvan az esélye hogy csökkenti a véleményed, ami nem olyan nagy baj csak akkor kénytelen vagy megint neki futni.
    Ha kidobtad a szférából jó eséllyel fel is adja ha jogosan téged illet(Németeknél Hannoveről és Hoistenről és Saxoniáról(vagy micsodáról) azonnal leálltak ahogy kidobtam őket a szférából. Valószínűleg az olasz tartományoknál is ugyan ez lesz.

u.i.: Először mindig belassít ami 25 pontjába kerül de mivel te szomszédos ország vagy plusz egy népcsoport emiatt annyi bonuszod van hogy nem nagyon fog gátolni, hogy kidobd, sőt jól is jársz mivel így még lassabban tudja csak elérni a 65 pontot.
  • zab
    Aha, értem! Azért annyira nem egyszerű,mert a legtöbb kis olasz állam az vagy osztrák vagy pedig francia befolyás alatt van és őket legyőzni elég nehéz...

És a badboyt lehet csökkenteni vagy az csak nő folyamatosan minden támadó háborúdkor??
  • gatoth
    Még fontos:
    mivel ilyenkor már viszonylag kevés a szabad terület, és nyilván más is akar gyarmatosítani, ezért elődordul, hogy egy területnek többen álltok neki (max 3-an lehet). Aki előbb a végére ér, övé lesz a terület.
    A sebességet meg azt hiszem az adminisztratív hatékonyság befolyásolja. Tehát nem árt, ha a kapcsolódó kiadás minél magasabban van, valamint az elején egy kis adminisztratív focus is hasznos lehet, főleg a magyarokkal, mivel nagyon alacsony literacyval indulsz, és így az értelmiséggé (adminisztrátor, clerk stb) promotálódás is nehezebben megy.
    Bár ez lehet az alapjátékban ennyire nem számottevő de az RRP-ben igen.
  • kreknorbert
    Köszönöm szépen. Akkor megnézem, mit nem fejlesztettem még ki és nekiállok annak:-).
  • gatoth
    nat.focust kell rakni arra a régióra, amit gyarmatosítani akarsz.
    Ezenkívül kell, hogy legyen kikötő a megfelelő távolságban (azt hiszem a távot naval.tech-ekkel lehet növelni.
    Van még vmi liferating is, ami 30-ról indul, de pl. Észak-Afrikában csak 10 van. szóval a 30-at le kell vinni 10-ig különböző techekkel.
    Medicine:-5
    A kultúr tech-nél is van egy, most nem tudom melyik, azt hiszem az is -5
    Machine gun: -10

Az utolsót 1870-től lehet fejleszteni, tehát igazából csak utána tudsz nekiállni gőzerővel.
  • Areyn
    Sziasztok légyszives nézzétek meg ezt a linket :) csupán 5 másodperc az egész. facebook-os. csak engedélyezni kell semmi többet. :) link
  • kreknorbert
    Gyarmatosítani hogyan lehet? Erre még nem jöttem rá, és jó lenne már gyarmatokat szerezni Magyarországgal.
  • hollófernyiges
    Amikor hadat üzensz, akkor meg kell adni a háborús célt, és ott látod hogy az adott cél mennyi badboyyal jár. Ha eléred a 25-t (vagy 20, nem emléxem pontosan), akkor mindenki megtámad. Óvatosan kell sakkozgatni, pláne ha nem a tiéd a világ legerősebb hadserege.
    Az olasz egyesítést meg nem fegyverrel kell megcsinálni. Először legyél nagyhatalom (presztízsnövelő, kevés badboyyal járó háborúk csóró országok ellen, pld humiliate war goallal; max hadsereg, iparosítás), aztán ha az vagy, vond a befolyási zónádba a többi itáliai államot és ha Ausztria háborúba bonyolódik valamelyik szomszédjával, döfd hátba és vedd el tőle Lombardiát. Maga az olasz egyesítés megvan egy szál badboy nélkül is.
  • zab
    Üdv!
    Piemonttal nagyon rajta vagyok az olasz egységesítésen,de sehogy se sikerül, mire nápolyhoz érnék vagy a pápai államhoz addigra már nem köt velem senki szövetséget és kb mindenki rühell:)

A kérdésem az lenne, hogy hogy is van ez a badboy-os dolog?? ha casus belli nélkül támadsz országot vagy hogy is?!

köszi előre is választ!;)
  • Trantorius
    Victoria 2/gfx/flags-be próbálkoztam.
  • Trantorius
    Megpróbáltam megváltoztatni Németország zászlóját, de helyette a Német Birodalomnak változott meg. A GER (Germany) néven lévőre mentettem rá de a Német Birodalom zászlója alakult át,mi az oka?
  • Kopiati
    Fejlesztés után x évvel adja, be, ha háboruzól hamarabb, és a csatában kapsz egy elég nagy módosítót, a javadra. Agázvédelemet akkor kapod meg ha olyannal harcolsz akinek van gáztámadása.
  • Trantorius
    Pasz, 1900-ig még sosem jutottam.
  • gatoth
    Gáztámadás hogy működik?
    Én kifejlesztettem a techet, de utána a csatában nem láttam sehol.
    Honnan lehet bevetni?
  • Trantorius
    Vám hogy befolyásolja a gazdaságot?
  • Trantorius
    10%-os Vám sok, kevés, megfelelő?
  • Trantorius
    Nem tudom mit képezzek, helyőrséget vagy gyalogságot. A pénz nem számít és a helyőrség adatai jobbak de nem tudom hogy a késöbbiekben fejlődik e majd a fejlesztések hatására és hogy képes lesz-e a gáz támadásra.
  • Trantorius
    A Victoria 2/Common mappába nézz szét, ott szinte mindent megtalálsz, csak légy türelmes átlapozni minden oldalt.
  • browing
    tárgytalan .
    más. hogyan tudnám átírni azt hogy egy régió megszerzése kevesebb badboyyal járjon ?
  • browing
    Hol tudom átírni azt, hogy a hódítás kevesebb badboy-al járjon, ill. hol tudom átírni azt, hogy max3 régiós területet tudjak meghódítani?
  • gatoth
    Egyébként a techeknél infantryhoz (gyalogság) ad hozzá.. Aztán, hogy ebbe a guardok beletartoznak-e az jó kérdés.
    De az tuti, hogy több minden kell a kiállításukhoz (luxusruha, meg ilyesmi)