3405
Vicky 1836-1939
-
hana1 #2805 Gyarmati területeket értékes nyersanyagokkal viszont érdemes szerezni pl Hollandia megtámadásával. -
hana1 #2804 Orosz területeket azért nem érdemes elfoglalni, mert nagy ott az írástudatlanok aránya. Én inkább iparosítok hadikalandok tömkelege helyett. -
Angyali Érint12 #2803 Gyakorlatilag a cél, hogy megszerezd a fontos nyersanyagokat, és, hogy gyorsan növeld a népességet. Ezenkívül nagyon fontos, hogy növeld a népességnövekedést. -
Angyali Érint12 #2802 Amúgy a legegyszerűbb ha a játék elején fegyverkezni kezdesz, hogy utána az életteredet növeld. Építesz protekcionista politika mellet, fegyvergyárakat, muníció gyárakat, fejlesztések terén csak katonai, a legfontosabbak, aztán vasút, hogy legyen hol közlekedni a hadseregnek. Poroszországgal ez könnyebb, utána támogatni, hogy az emberek menjenek katonának. Három év múlva megtámadsz egy országot, utána hat év mire elég erős lesz az ország katonailag. persze diplomáciai is kell. Utána totális háború, folytonos mozgósítás. Ha poroszokkal vagy akkor az oroszok ellen csak egy esély van, technikai fejlettség, megpróbálod elhúzni a háborút, hogy megadja magát., Hogy utána Ausztriát, vagy a környező államokat támad. Ez az élettér hadművelet. -
Angyali Érint12 #2801 Új kiegészítő:
Ti is észrevettétek, hogy az asszimiláció gyakorlatilag eltűnt az új kiegészítőben. Húsz év alatt egy százalékkal sem nőtt, a németek aránya egy olyan helyen ahol ők nincsenek. -
Tcsm #2800 Köszi, hogy elmondtad. -
gatoth #2799 Ugyanazokban az oszlopokban mint eddig, csak a medicine kivételével egyel előbbre rakták őket. viszont a state&government esetében úgy van, legalábbis ahogy láttam, hogy a kapcsolódó invention nem biztos, hogy kifejlődik, ha már egy másik kifejlődött, úgyhogy én átírtam a fájlt úgy, hogy a medicine hatását feltuningoltam egy 10essel...
-
Tcsm #2798 Hello, nem tudja valaki, hogy a Heart of Darknessben melyik tech-en van az, hogy a gyarmatosításnál kevesebb élhetőséggel is lehessen gyarmatosítani? -
tttttom #2797 Ha elfoglalsz területeket akkor nő. :) -
zoleee28 #2796 Értem, ez alapján lehet, hogy nem érdemes több régiót hozzáadni wargoalnak az oroszok ellen, mert akkor nagyon megnő a peaceoffer value, amit a köcsög ruszkik ellen nehéz elérni. De nem kaptam választ arra, hogy tudom-e máshogy növelni a warscore-t :) Ha okkupálok régiókat, úgy is nő? Vagy csak nyertes csatákkal? -
tttttom #2795 Mást nem tehetsz, hogy kitartóan ütöd vágod őket, addig, amíg el nem fogynak. :)
Vagy, ha szeretnél kicsit könnyíteni magadon...Bevallom én azért szoktam elvétve, ha nincs kedvem annyit csakis az iparral önmagában foglalkozni. Fogadd el a békét ellenségként. :) Pontosabban bemész oroszokhoz és Japánnak nyomod a békét, hogy te elfogadod a japán követelést. :) Ezzel egy szempillantás alatt nyerhetsz, de ha szereted a kihívást, akkor ásd be magad és a puskásokra meg a tüzérekre támaszkodj elsősorban. :) A lovasság csak amolyan kés a vajon módon működik, ha ki van egyensúlyozva egy és még mellette a többi darab sereg. Akkor simán lenyomod őket, mint a bélyeget. -
tttttom #2794 Nagy a népessége és az Orosz medve szarja ki magából a katonákat. Jó öreg módszer szerint... -
zoleee28 #2793 na de ezt nem értem, mivel lehet még növelni? megállt, és már a csatákkal sem nő tovább. Ráadásul mintha abszolút nem fogynának a seregei, 30-as 40-es dandárszámú seregeket verek szét, de a ledgerben szinte alig csökken a brigádjainak száma, ez miért van? -
#2792 de igen, sajnos azt jelenti xd
-
zoleee28 #2791 Megtámadtam a ruszkikat, nekem kb 22/30 a miliary level-em, neki 10/30. 1 csata kivételével mindegyiket én nyertem, gyakorlatilag agyba-főbe vertem őket, naponta 700-800 orosz hullik el a háborúban, de a ledgerben ha nézem, alig csökken a brigádjainak a száma, pedig már mobilizált is, még a háború előtt. Sokkal több seregét morzsoltam le, mint amennyivel ott csökken a szám. A másik gondom meg az, hogy a háború előtt egy régióját kértem, ami mostanra már 3 lett. A bekekötés paneljénél ott van, hogy peaceoffer value 63, nekem a warscore-om 25, ami mostmár a nyertes csatákkal sem nő. Remélem ez nem azt jelenti, hogy 63-as warscoret kell elérnem, hogy elfogadja a 3 régió átadásával a békeszerződést, mert így fogalmam sincs, mikor érem el. -
Tcsm #2790 Hogy, hogy kikerült a kereskedés menüpontból az árukészlet felett lévő gomb, amivel az árukészletből adhattunk el?
-
Party Hard #2789 Valóban, idő közben észrevettem.
Itt azt írja ezen a fórumon fel tudom venni a készítőkkel a kommunikációt.
Gondoltatok már a kiegészítő verziójához igazítani a modot?
-
#2788 A Heart of Darkness alig néhány napja jött ki, úgyhogy erősen kétlem, hogy bármiféle magyarítás lenne hozzá. -
Party Hard #2787 Gondoltam előveszem ismét a játékot ugyanis ráfutottam a Victoria II - Heart of Darkness kiegészítőre és megnőtt az étvágyam a történelem ismételt átírására.
Kérdésem lenne, hogy régebben használt Magyar mod kompatibilis e a verzióval vagy át lehet e menteni belőle valamit, illetve készül e kompatibilis verzió.
Ezenkívül a magyarosítással kapcsolatban nem tud valaki valamit? -
zoleee28 #2786 Az oroszok által korábban annektált két régióban nem tudok gyárakat felhúzni, mert a Non-colonial state-nél piros pötty van... Ez mit jelent? Hogy tudom zöldre váltani? -
zoleee28 #2785 Egyébként ha becsődöl és bezár egy gyár, akkor ti mit csináltok? Mert nekem nem egyszer fordult már elő, hogy egy bizonyos idő után újra nyitottam, és akkor már nem volt veszteséges. -
zoleee28 #2784 Hát meglátjuk, ha rosszabb lesz a helyzet, akkor megszüntetem a szféra állapotot. -
hana1 #2783 Kínával csak óvatosan...manapság is nyomja a dömpingárút. Ezért van kevesebb munkahely Európában...nálad is sok lesz a munkanélküli. -
zoleee28 #2782 Ez azt fogja jelenteni, hogy a kínai kisiparosok el fogják árasztani a belső piacomat a termékeikkel? De összegészében csak jól járok, mert Kínának jelenleg több, mint 100 millió lakosa van, ráadásul ugye a Kínai Köztársaság a mai Kínának csak egy részét jelenti most a játékban, mert nem egységes, van még ezen kívül 2-3, legalább ekkora területű kínai különálló tartomány. -
gatoth #2781 Azért azt tudni kell, hogy a szférázás kétélű fegyver, mert közös lesz a piac, azaz ők is tudnak eladni nálad, és ha nem termelsz elég hatékonyan, a kínai artisanok keményen betehetnek a gyáraidnak... -
zoleee28 #2780 Apropó, melyik az a war goal, amivel a legyőzött ország elismeri a fennhatóságomat egy másik ország felett? Vagyis nem próbál befolyást szerezni a jövőben az adott országban? -
zoleee28 #2779 Én most tartok 1890-nél, nagyhatalom vagyok stabilan a 6. helyen, szférámba vontam Koreát (ki kellett ütnöm több más nagyhatalmat is), és most Kínát akarom bevonni a befolyási övezetbe, mert kellenek az új piacok (ha jól értettem, akik a szférádban vannak, először Tőled vásárolják meg a szükséges termékeket, nem?), akkor talán megszűnik az, hogy bizonyos gyáraknál kiírja rendszeresen, hogy pl 3.123 a megtermelt 7.125-ből nem került eladásra (azt hiszem, az eladásra nem került termékek pedig elvesznek)!
Ugyanis a gazdaságom eléggé pörög, 29 gyáram van, plusz 6 még épül, a kapitalisták a vasúthálózatot fejlesztik folyamatosan (jelenleg 15 tartományban). Kellett a kapitalistákra nemzeti fókuszt nyomnom, így 230-ról kb. 2500-ra növekedett a számuk, persze egyedül az ő adójukat vettem a minimumra, hogy legyen tőkéjük befektetni.
Bár nekem is van már kb. 200.000 pénzem, szóval már tudok magamtól is gyárakat felhúzni. A pénzem elég rapszodikus, -300 és +500 között változik naponta, de összegészében nő. Gondolom amiatt, hogy a gyárak az adott napon megtermelt termékekből mennyit tudnak eladni. Célszerű-e az állami segítséget a gyáraknál beikszelni? Mert ha jól láttam, nem nagy kiadás, de így legalább a gyárak nem fognak bezárni (párat már újra kellett nyitnom, és azóta nyereséges). Beikszeltem azt is, hogy a gyárak és a pop-ok is vehessenek az állami készletből, mert ezután pár gyárnál megoldódott a nyersanyaghiány. Az összes lehetséges katonai kutatás megvan, szóval most agresszív külpolitikára váltok, a ruszkikat akarom kicsit bedarálni, van is már casus bellim ellenük. -
hana1 #2778 Játszottam 1et Japánnal. 1859-re megvolt a westernizáció.
Érdemes kezdésnek az oktatási reformot választani, utána a korai iparosítást...a többi nem kritikus. NatFocus az oktatókra, amíg el nem érik a 2%-ot, utána bürokraták (1%-ig). Sereg elég a kezdeti, de miánt westernizálsz, rögtön ki kell egészíteni őket sorkatonasággal(+legalább 3 seregenként) és lovassággal(+1 legalább/sereg), mert lázadások lesznek. 1 év után nem árt átváltani a politikai pártot konzervatívra. Adókat maxra, oktatás, bürokraták maxra, amíg el nem érik a kívánt szintet, utána 50%-ra, katonáknál szintén 50. Vámokat úgy, hogy enyhe +ban legyen a büdzsé, amint lehet, csökkenteni. Oroszokkal diplomáciai kapcsolatot érdemes mihamarabb feljavítani 40 fölé, hogy ne támadjanak.
Westernizáció előtt érdemes felhalmozni legalább 80k tőkét, hogy legyen miből gyorsan iparosítani (korai iparosítás reform után nem gond összeszedni). Kúltúrális kutatásokkal érdemes folytatni (kutatásfejlesztőkkel, (nationalfocus+osokkal ha gyarmatosítani is akarsz), utána akadémiát váltani ipar-hadi-ra, persze ehhez háborúzni kell presztízsért valakivel a közelben. Kapitalisták adóját érdemes visszanyesni, hogy tudjanak építkezni. -
#2777 Megjelent az 1.3-as patch a Hunmodhoz:
http://data.hu/get/6433850/Victoria_II_-_AHD__HUNMOD_Patch_1.3.zip -
gatoth #2776 A craftsmen problémát úgy lehet legkönnyebben megoldani, ha növeled a termelékenységet a mezőgazdaságban. ez elsősorban az ipari tech első oszloppal lehetséges, de a 2. oszlopban is van 1-2 hasznos fejlesztés. Mindig rgo efficiency-set keress. Ekkor ugyanazt a mennyiséget kevesebb paraszt is elő tudja állítani, ezért lesz egy rakat munkanélküli parasztod, akik más foglalkozás után néznek. itt vigyázni kell rá, hogy ha pl. a katonák fizuja túl magasan van, akkor elszipkázhatják a gyárak elől a parasztokat, tehát úgy egyensúlyozz, hogy inkább a gyárakhoz vonzódjanak. Ezt a legkönnyebben úgy tudod megtenni, hogy a pop fülben kiválasztasz egy nagyobb paraszt popcsoportot, rákattintasz, és ott látod, hogy mekkora esélyük van %-osan, hogy egy másik popra váltsanak. ha ezeken rajtahagyod az egeret, láthatod, hogy miből állnak össze a %-ok. természetesen az a jó, ha a craftsmeneknél a legmagasabb az érték. Emellett a focus is lehet craftsmeneken a népes régiókban, ha már van elég clergyd.
A kapitalistákon szintén a focus segíthet legkönnyebben, akkor először inkább rájuk rakjad, ha a 2-3 legnépesebb régiót kapitalistákra rakod 1-2 évig, az bőven elég. Más kérdés, hogy tőke nélkül ők sem fognak semmit építeni, csak nagyon lassan, tehát az elején célszerű beszállni a projektjeikbe. Tehát szerintem inkább emelj adót, vámot ideiglenese, és add meg nekik a kezdőlökést, utána már csinálni fogják maguktól, ha elég tőkéjük lesz. -
gatoth #2775 A szénhiányra annyi tippem van, hogy ha be voltál szférázva amikor ezt írtad, akkor akihez tartozol, szokása elvonni tőled, még ha így nem is jut neked elég. Ha nem voltál befolyási szférában, akkor nincs tippem. arra, hogy miért nem adják el, sajna szintén nincs magas kereslet esetén. Nekem mexikóval volt ilyen, hogy nagyon sokat nem tudtam elpasszolni, de valószínűleg azért, mert a kisebb államok azoktól vásárolják a cuccot első körben, akiknek a befolyása alatt vannak. De ha nagyobb a kereslet, akkor ez sem indok. -
zoleee28 #2774 A 2769-esre tudja valaki a választ? Igazából itt írta vki korábban, hogy 3 esetben veszteséges a gyár: túlkínálat van a gyártott termékből, nincs elég munkás illetve a nyersanyag beszerzése problémás, namost a cementgyáram esetében egyik sem áll fent, nem tudom, mi lehet a baj. -
zoleee28 #2773 Köszi a tippet, lezártam a háborút területveszteség nélkül, csak vmi hitelvisszafizetést követeltek. Majd az angolokkal elkezdtem a kapcsolatépítést, felvittem eléggé és végre elfogadták a szövetséget, majd miután a truce lejárt a riszkikkal, megtámadtam őket az angolokkal és nem volt nehéz visszafoglalni a két régiót, amit utána szerencsére vissza is kaptam békekötéskor+kb 30 presztízspontot is. Most már katonailag erősebb is vagyok néluk, a 6. a világon. Mellesleg jött egy event a Nílussal kapcsolatban, kaptam 105!!! presztízspontot, így 144 van, és felugrottam a 6. helyre, így már nagyhatalomnak számítok :)
Csak az iparosítást kéne fokozni, túl kevés a kapitalista és a craftman (a clerk-ekről nem is beszélve) így nem épülnek új gyárak, nekem meg nincs rá pénzem, 0 körül mocorgok most. -
Petiii94 #2772 Sziasztok.Van valakinek biztos taktikja görögökkel? Én eddig azzal próbálkoztam ,hogy Britekkel szövettség (Mivel érdekszférában vagyok) aztán egyiptomtól visszaszerezni krétát ami könnyen megy aztán még esetleg tunézia meg jahore annektálása,de ettől sem lett több erőm,hogy törököket legyőzzem. Próbálom kultúrát húzni mert elején 5-ös a szorzóm ,hogy jobban menjen a tech ,de lehet inkább hadseregre kéne mennem ? De szerintem túlerővel akkor is lehetel... :( Eddig semmi nem jött be :( -
gatoth #2771 Húz fel a nagyhatalmakkal (vagy egy részükkel) a kapcsolatokat maxig (diplomácia, increase relations, max=200) egy idő után vmelyik el fogja fogadni. alternatívaként felhúzhatod az oroszokkal is, 50 felett ugyanis nem tudnak cb-t kreálni ellened, persze le tudják rontani direkt, de nem annyira jellemző. persze ekkor te sem tudod visszaszerezni az elvesztett régiókat -
zoleee28 #2770 Nah, azóta kifejlesztettem az összes katonai technológiát, amit 1870 előtt lehet, csatánál nálam 30/15, a ruszkiknál 30/7, és itt végre jól alakulnak a csaták (van vezérem is), de betámadtak az angolok is, nem tudom, miért. Szövetségesek nem voltak a ruszkikkal, casus bellim volt a ruszkik felé az elfoglalt két régió miatt. Szóval lövésem sincs, hogy szerezhetném vissza a két régiót, mégha nem is támadnának be az angolok, milyen esetben fogadnák el a ruszkik a békefeltételeimet? Nagyon meg kell vernem őket? Mert most már így talán el tudom verni őket. -
zoleee28 #2769 most a gyárakat nem értem, van egy cementgyáram. A cement 28.1 fontba kerül kb, 348.000 a kínálat, 621.000 a kereslet, 10.000 munkásom dolgozik ott, vagyis betöltve az összes munkahely, naponta kb 70 szenet termelek, amiből 40 a belső piacon, 30 a világpiacon kerül eladásra. Mégis az alapnyersanyag, a szén sokszor piros hátterű és a gyár pedig váltakozva veszteséges és nyereséges, de a nyereség is elenyésző. Kb. 2.45 szenet termel naponta a gyár, de rendszeresen azt írja ki, hogy ebből 2-2.1 nem került eladásra, ez mégis hogy lehet ekkora kereslet mellett???? És hogy lehet, hogy nem kapja meg mindig a nyersanyagokat, mikor a prioritást is maxra állítottam? -
zoleee28 #2768 Hát igen, valószínű, de senki sem akar velem szövetkezni, próbáltam nagyhatalmakat, de mindenkinél Impossible! Pedig jó lenne, ha valaki megvédene ezektől a köcsög ruszkiktól, bár megint a hadseregének 60%-ára nőtt az én seregem is, és most csakis a katonai technológiákat fejlesztem, de nem akarok vele megint háborúzni. -
gatoth #2767 Valószínűleg sokkal jobban áll a hadsereg fejlettségében, mivel nem a civilizálásra költötte az rp-it eddig. nézd meg csata közben, hogy mire kap pozitív módosítók, illetve te mire kapsz negatívat. lehet van már gáztámadása is, avval meg keményen meg tud aprítani. esetleg az lehet, hogy nincs felhúzva teljesen az ellátmány, nézd meg a büdzsé fülön. próbálj keríteni egy erős szövetségest, pl. usa-t, de európai hatalom sem hátrány, akinek határa van vele.
Technológiáját max úgy tudod megnézni, hogy a mentett állásban belépsz oroszországgal, és látod mennyi van kifejlesztve. -
zoleee28 #2766 Hol lehet megnézni, hogy milyen fejlett az ellenfél serege? Meglett a westernise, épül pár gyár meg vasút a kapitalisták jóvoltából, építettem hadsereget, majd az oroszokat megtámadtam, mert elegem lett belőle, hogy az ország 1/3-a az övék, meg is semmisítettem a megszálló seregét (bár persze nagy vérveszteségek árán). De persze átdobott egy nagyobbat, kb. akkora volt, mint az enyém, majd mobilizáltam, de durván 10x gyorsabban hullanak el az embereim, mint az övé, ami már eléggé idegesít. Szövetségre senki sem akar velem lépni, a wargoal-ok közé az egyik régióm visszaadását tettem, meg utána a másikat is, mivel láttam, hogy kb. már a hadseregem fele akkora, mint az övé (a világon a 6. legnagyobb immár az enyém), és gondoltam, hogy a teljes hadseregét csak nem dobja át. De semmit sem érek a létszámmal, ha neki kb lézerfegyverei vannak, nekem meg bunkós botjaim... Rámentem a hadsereg fejlesztésre, már ki is fejlesztettem pár technológiát, de még így sincs esélyem sem ellene.