3405

Vicky 1836-1939
  • zoleee28
    6.5M felnőtt férfi lakosságom van, ugyanennyi már a reakciós felkelő, kb 2200 lehetséges brigád és ebből elvileg 184 brigád kész felkelni és csatlakozni az általános felkeléshez, de most meg b*sznak felkeni, pedig simán kizavarnák az oroszokat, akik már szinte az egész országomat okkupálták, és persze továbbra is bombáznak a béke ajánlattal még egy Japán régióért cserébe. Nem értem ezt a játékot....
  • zoleee28
    hát érdekes, reakciós felkelők jöttek folyamatosan, leverték az egész seregemet, de voltak olyan csaták, mikor kb 15 dandár 5 ellen, neki naponta kb kétszer több katonája hullott el naponta, mégis egy idő után én vesztettem el a csatát, és volt, hogy ezután az egész seregem eltűnt. Így semmi katonám nem maradt, a felkelők kb az ország felét elfoglalták, erre megtámadtak a mocsok oroszok északról, leverték a felkelőket is.
    Majd a fenti szigetemért békét kértem, elfogadták, de ezért elvesztettem jópár reformot, a "nyugatiasodás" 70%-ról 30-ra csökkent. A felkelők eltűntek, de köcsög ruszkik megint megtámadtak, 0 seregem van, nem tudok újat képezni. Most meg egy másik régiót követelnek, mit tudok csinálni?
    Nem értem, mit csesztem el, mert a játék kezdete óta sokat nem tudtam csinálni, csak várni a kutatási pontokat a reformokra...
  • gatoth
    Nekem jellemzően a 70-es években, a többi iparcikkel együtt, de a bor az mindig kiemelkedően, valószínűleg, mert a fogyasztók nagy része középosztálybeli, és nekik a luxusigényeik között van. múltkor a magyarokkal 5 hónap esett 12-ről 7,9-re, azaz jó 35%-ot
  • zoleee28
    Ezek így vannak a House of Divided mod-ban is?

Amúgy 36-ban elkezdtem Japánnal megint, a westernise-t csak reformokkal tudom növelni? Mert így az elején jelenleg kb 4.15 research pointom van naponta, szóval nagyon lassan tudnám a reformokat bevezetni, amíg nincs 100%-on, addig meg fejleszteni sem tudok. Lehet máshogy is növelni ezt? Vagy csakis a megfelelő reformok bevezetésével lehet? A nemzeti fókuszt a papokra tettem a legnépesebb régióban, de máshogy nem nagyon tudom növelni a kutatást (maxra tettem az oktatást is, hogy az iskolázottság minél gyorsabban nőjön), de így is csomó idő, amíg összejön...
  • hana1
    A 100-as vám a népességedet is megfosztja sok mindentől. (lehet azért is lázadtak) Jobb ha az adó magasabb. Japánnal még nem játszottam, Ausztria a kedvencem. Ott max. az elején van vám, idővel leépítem 0-ra.

A bor ára nálatok is meg szokott zuhanni 1860 után? Egyik pillanatról a másikra a világpiaci ár lefeleződik, pedig nem történik semmi extra.
  • hollófernyiges
    "Mellesleg hogy lehet hajókat megjavítani?"
    Bent hagyod egy flottabázison egy darabig úgy, hogy maxon van a sereg ellátása.

"Amit nem értek: a technológiai fülön bal alsó sarokban van, hogy lehetséges befektetők"
    Ha jól sejtem az nem befektető (inventor) hanem invenció és egy kifejlesztett technológia után van pár % esélyed rá havonta hogy kisül az event és megkapod azt ami oda van írva. Vagyis random.

"most vettem észre, hogy a vám 100%-on van"
    Ha majd lesznek gyáraid ilyet inkább ne csinálj ha nem muszáj, mert a gyárak sokszor importálják a nyersanyagot (mondjuk ha nem termelsz gyapotot vagy gépalkatrészt) és ezzel erősen lecsökkented a profitját és lehet hogy tönkremegy.
  • zoleee28
    Közben újat kezdtem szintén japánnal, de már a House of Divided mod-dal, most már tudom, hogy kell kezdeni. De remélem nem én vagyok az egyetlen, aki játszik a játékkal :)
  • zoleee28
    Mindegy, nem érdekel, Ománt támadtam meg utána (érdekes, ezekért a háborúkért nem kaptam badboyt, nem tudom, miért), hadserege sem volt, simán elfogadta a megszégyenítéses békeajánlatomat :D Így megvolt minden a Meiji restaurációhoz, civlilzált országgá váltam, a kapitalisták egyből el is kezdtek 9 gyárat építeni, még egy év, és készen vannak, ja és egyből nagyhatalom lettem a magas katonai pontszám miatt (bár ausztria megelőzött nem sokkal ezután, így 9. vagyok a rangsorban, a 10. Törökország már eléggé le van maradva, de az iparosítás miatt sztem hamar megint ott leszek. A lázadók is úgy néz ki, visszaszorultak (az utóbbi években reakciósok meg jakobinus lázadások söpörtek végig az egész országon, volt, hogy egymillióan is voltak, de mindig levertem). Most az iparosítás illetve a reformok lesz a következő lépés, és hogy stabilan megőrizzem a nagyhatalmi pozíciót.
  • zoleee28
    Hát ő szopatott meg, neki volt egy 29 ezres serege (ebből 3000 lovasság, 6000 tüzérség a többi gyalogos), nekem 27 ezres (ebből 21 ezer gyalogos és 6 ezer tüzérség), erre nekem elhullott az egész seregem, neki meg kb 1000..... WTF? Ennyire modern az ő serege? Vagy az enyém ennyire szar? Hol tudom megnézni, hogy kinek milyen fejlett a serege?
  • zoleee28
    Mellesleg hogy lehet hajókat megjavítani? mert a nagy részének ereje már csak 20-30%, és így nem merek elindulni Sziám ellen, odaveszne az egész flottám.
  • zoleee28
    Nah, azóta voltak történések: 500k pénzem van, a közép- és felső rétegnek 0 az adója, az alsónak 50%, gyakorlatilag már az alsó rétegnek is megvan mindene, +200-zal nő a pénz körönként, volt azóta Brunei ellen egy sikeres háborúm, amivel +10 presztízst kaptam, ami most 25-ön van, tehát kéne még 5 a 30-hoz. Most készülök Sziámot megtámadni (a badboy-om 12 körül van, szóval ez még belefér), csak kell még megfelelő számú szállítóhajó, ezek építése van folyamatban. Amit nem értek: a technológiai fülön bal alsó sarokban van, hogy lehetséges befektetők és onnan jönnek gyakran bizonyos fejlesztések, ezekért is kaphatok többek között presztízst (meg mást is, de most ez az első) Először azt hittem, ezek is technológiák, de az általam kutathatók között nem találtam meg. Ezek mik pontosan? Lehet valahogy hatni arra, hogy melyiket kapjam meg legközelebb? Mert van pár a listában, amiért kapnék 10 vagy 5 presztízst és akkor nem kéne háborúznom a szükséges 5 presztízspontért.

Továbbá a költségvetés fülnél a Nemzeti Bank illetve tőke mik pontosan? A Nemzeti Bankban van 1.38M pénz, a teljes tőke 592k.

Ui: most vettem észre, hogy a vám 100%-on van, ezért tudtam levenni a popok adóját :) De végül is működik a gazdaság így is, úgyhogy egy ideig marad ez a helyzet, ha elkezdődik az iparosítás, akkor meg majd meglátjuk.
  • fityusz
    Az új kiegészítő megjelenési dátuma 2013.04.16 a hivatalos oldal szerint.
    http://www.paradoxplaza.com/games/victoria-ii-heart-of-darkness
  • Tcsm
    A költségvetés ablakban a szükségeltekről látsz egy diagramot,minden rétegnek vannak szükségletei ha belemész a népesség opcióba és rákattintasz egy népcsoportra alul látni fogod ezeket ezekre van szükségük az embereknek erre költik a pénzüket(meg az adóra meg stb.-re népcsoportól függően), és ha szerencséjük van még marad is nekik.Arról meg, hogy a népnek több pénze lesz-e ha kifizeted a hitelt, nem sokat tudok , elképzelhető.
  • zoleee28
    Nem háborúzom inkább, 14 becstelenségi pontom van még, meg amúgy a diplomáciai képernyőn bal alsó sarokban is mennek vmilyen fejlesztések (nem tudom igazából, hogy ezek mik) függetlenül az általam választott technológiáktól, és azokért 6 ill. 10 presztízspontokat kapok, szóval lassan össze fog jönni a 30, akkor ezt még kivárom, és lehet végre iparosítani.

A 2729-es hsz.-ban írt kérdéseimre tudja valaki a választ?
  • Tcsm
    És ahogy látom sok új dolog lesz a térképen is nagyon jónak tűnik
  • Tcsm
    Azt látom egyik képen, hogy ott van a casus belli készítés ikonja az jót jelent.
  • Tcsm
    De azt azért remélem, hogy azok a dolgok amik a AHD-ban jöttek azok ebben is benne lesznek (pl.a casus belli készítés vagy az amerikai polgárháború).
  • Tcsm
    Az új kiegészítő neve: Victoria 2: Heart of darkness
    A gyarmatosításra még nagyobb hangsúlyt fektet a gazdasági krízisre is.
    És a tengeri csatákat lehet majd irányítani.
    És az eventrendszer még jobb lesz mert bevezetnek valami újságrendszert is.
  • zoleee28
    igen, én mondtam, nem akarja betölteni. De holnap utazom vissza MO-ra,és ott már a nagygépemet is tudom használni, itt most csak a laptopom van.

Mi az új kiegészítő címe?

Igen, bár az összpontszámot tekintve ott vagyok a legjobb 8 ország között (a háborúban Kína legyengült, így már katonailag én vagyok a legerősebb), csak még civilizálatlan vagyok, így elvileg ha meglenne a 30 presztízs, akkor tudnék iparosítani plusz egyből nagyhatalom is lennék ha jól értem, úgyhogy ezért lenne fontos :) Most elkezdtem a presztízst ado techeket kifejleszteni.
  • Tcsm
    Most látom megjelent egy új kiegészítő a victoria 2-höz
  • Tcsm
    Am te modtad azt, hogy neked nem működik a victoria 2 AHD?
  • Tcsm
    Sajnos a háborúba utólag már nem szálhatsz be, csak úgy ha nagy hatalom vagy.Azt most nem tudom biztosra, hogy növeli-e a becstelenséget de nagy valószínűséggel nem.A casus belli-det az országok ellen láthatod az adott ország diplomáciai képernyőjénél.Casus belli az háborús indok eventekkor kapsz vagy más fontosabb dolgok miatt(pl.magtartomány visszaszerzése) és ha pl. van területszerzés casus belli-d akkor hadat üzenhetsz nekik területszerzés háborús céllal, és akkor nem kapsz becstelenséget(ez nagyon előnyös).Alapjátékban ez legalább is így van.

Én A house divideddel játszok ott már te is készíthetsz casus belli-t de ott készítés közben kaphatsz becstelenséget, de ott kell legalább 1 érvényes casus belli, hogy hadat üzenj, csak később háború közben lehetújabb hávborús célokat casus belli nélkül hozzáadni, de mint már mondtam az nem az alapjáték.
  • zoleee28
    Egyébként ha egy folyamatban lévő háborúhoz csatlakozom, az is növeli a becstelenséget? Amúgy mit tekint a gép casus bellinek?
  • zoleee28
    tárgytalan, közben már vége a háborúnak, és a szövetséget sem akarja megint, megsértettem őket :)
  • zoleee28
    igen, lehet, elvégre Kínával vagyunk az elsők a katonai erőt nézve, jól láttam, hogy utólag is be lehet szállni a háborúba? a diplomáciai képernyőnél?
  • Tcsm
    Ha máskor ilyen lesz,akkor szerintem nincs okod félni a britektől és amúgy is Kínának van a legnagyobb serege és ha úgy látod, hogy vesztenek akkor is kiszálhatsz még a háborúból presztízs veszteség nélkül.
  • Tcsm
    a britek valóban erősek de képzeld el hogy én magyarországgal a törökök és az oroszok ellen háborúztam egy nem nagy sereggel és még úgy se tudtak legyőzni,főleg a végén amikor német beavatkozást kértem.
  • zoleee28
    értem, rendben, pedig már kinéztem egy megtámadható országot, de akkor inkább mégis hanyagolom a dolgot. Csak az zavar, hogy telik-múlik az idő, én meg csak egy helyben toporgok.

Lehet, hogy be kellett volna szállni, bár megijedtem a britektől :) Bár még náluk is erősebb vagyok katonailag.
  • Tcsm
    Ha most háborúzol és kapnak ellened csonkítási casus bellit-t és ha azzal sora megtámadnak és leigáznak akkor még hadisarcot is kell majdd fizetned nekik 5 évig és ezen kívülo az egész hadsereget le kell szerelned és 5 éven át nem is csinálhatsz újat inkább várj pár évig van időd még gondolom, hogy iparosíts am az se olyan könnyű.
  • Tcsm
    Ha meglesz a 25 akkor sorba fognak téged megtámadni a nagyhatalmak és a kissebek is
  • Tcsm
    Neeeeeeeeeeeeeeee háborúzzzzz
  • Tcsm
    Zoleee figyelj ne csinálj nagy háborút mert akkor nagy lesz a háborús kimerültség az országban és nagy lesz a harciasság és az öntudatosság.Elég nagy eséllyel fog kitörni forradalom amit gondolom te sem akarsz.Am ha hivnak háborúba szerintem szálj be mint már montam nagyobb csaták után is kaphatsz presztízst és akkor szálsz ki a háborúól amikor akarsz.
  • zoleee28
    Megnéztem, becstelenség 23.05 pont :) Muszáj háborúznom, különben sosem fogom elérni a 30 pontot, anélkül meg iparosítani nem tudok :(
  • zoleee28
    Koncessziós háború tört ki Kína (a szövetségesem) illetve az Egyesült Királyság, Hollandia, Portugália és egy sor kis szar ország között, a segítségemet kérte, én meg visszautasítottam, erre a meglévő 7 presztízspontom 0-ra csökkent.... Soha nem lesz meg a 30, nekem semmitől sem akar nőni. Most elkezdtem a kultúra techek fejlesztését, de évekbe telik egy technológia kifejlesztése. Bár lassan letelik koreával kötött 5 éves fegyverszünet, megtámadom megint és addig nem kötök békét, amíg össze nem jön a 30 presztízs. Bár azóta ők az USA védnöksége alatt állnak, de nem tudok mást csinálni, egyénként is Kína mögött a második helyen vagyok katonai erőmet nézve.
  • Tcsm
    Szerintem zoleee várj egy kicsit a háborúval mert most valószínű felment a becstelenséged magasra ezt meg tudod nézni h rákattitasz fent a nemzeted zászlajára ott a diplomáciai ablakba mutatja az országodat ott van, hogy mekkora 25-ig ne menjen fel előbb már említettem miért ne.Amikor csökkenik az akkor szerintem kissebb országok ellen indíts háborúkat kissebb háborús célokkal, hogy ne menjen megint fel magasra a becstelenséged.Így több háborút is fogsz tudni vívni egymás után anélkül hogy kéne szünet, de arra vigyázz, hogy ne tűzz ki olyan háborús célt amit nem tudsz teljesíteni mivel akkor presztízsed fog lemenni.Am a nagyobb csaták után is kaphatsz presztízst.Ha japánnal vagy szerintem indíts háborút olyan helyre ahol vannak kis független államok.
  • zoleee28
    Azóta történt változás, kifejlesztettem a szabadkereskedelmet (+50% bánya és rgo termelés), ezáltal a napi egyenlegem -100-ról kb +350-re módosult, így levehettem az adókat 50% minden rétegnél, az egész hitelt vissza tudtam fizetni és már +50.000 pénznél járok, így ez megoldódott. Közben változtattam a háborús célokon, beletettem a korea megalázását vagy területi csonkítását, és békekötéskor lemondtam az annektálásról de ezekhez ragaszkodtam, így elfogadta a békét, vagyis egyik célt elértem, a másikat nem, így a presztízs nem változott, úgyhogy még mindig 7-nél járok és 30 kéne. Még kb 2 és fél év, és meglesz a harmadik hiányzó technológia a meiji restaurációhoz, már csak 24 presztízspontot kell szereznem, de itt a környéken már nem tudok megtámadni senkit...
  • zoleee28
    két újabb kérdésem lenne: a költségvetésnél pl a felső rétegnél a kördiagram a következőt mutatja: sárga rész: 69% az életszükségletek részlegesen teljesülnek, zöld rész: 21% életszükségletek, kék rész: 9% mindennapi igények, és piros rész: 1%, igényei nem teljesülnek.
    Most ezt hogy kell értelmezni? Egéybként az adójuk 50%-on van, lejjebb nem is tudom venni, hogy lehet, hogy ennyire el van szegényedve a felső réteg?

Másik: az tutorialban olvastam, hogy a nemzeti bankba a popok teszik be a pénzüket, és ha én, mint állam megszorulok és hitelt kell felvennem onnan, akkor feltételezem, hogyha a hitelt visszafizetem kamatokkal együtt, akkor a popok ezáltal pluszbevételhez jutnak?
  • zoleee28
    Köszi a válaszokat, már mindjárt megvan a szabadkereskedelem, aztán kifejlesztem a szabadságjogokat, és utána a kultúra első oszlopát kezdem el, hogy minél előbb nőjön a presztízs, mert még csak 6-nál járok.

A 2722-es kérdés első bekezdésére tudtok választ adni? Mert azóta korea összes tartománya be van satírozva, folyamatosan békét kér, de vmi ilyesmit ír, hogy "a szövetségeseink nevében is tárgyalunk és ők a szövetségeseik nevében is tárgyalnak velünk", eddig sosem fogadtam el. Mikor én kínálok békeszerződést, azt írja, hogy korea annektálása, 100 háborús pont, de ezt nem akarják elfogadni.
  • Tcsm
    Még valami a módokról itt van mindkettőhöz egy trailer:

Krieg und Frieden:http://www.youtube.com/watch?v=fOInUdpmxrc
    A House Divided:http://www.youtube.com/watch?v=QNolMbj2uSM

(A house dividedben lehet külföldön is gyárat és a vasutat építeni ami jól jön akkor ha valahol befolyást próbálsz szerezni.)
  • Tcsm
    A játékhoz a hivatalos mód az A House divided erre van magyarítás is ez a mód nagyban foglalkozik az amerikai polgárháborúval és még sok más egyébbel politikai rendszer(új dolgok leszenek benne eventek,diplomácia stb. az egységeidet a térképen kicsit máshogy fogod látni (a lovas lovon ül pl.) és jobb részletesebben foglalkozik a mozgalmakkal és a lázadásokkal) és új nemzeti fókuszok(párthűségre)és még sok más.Ennek a legújabb verziója a 2.31.

Ismerek még egy nem hivatalos módot amit egy német forumon láttam erre valószínű nincs magyarítás a neve: Krieg und Frieden (Harc és Béke) itt a játék 1816-1955-ig tart.Itt is van rengeteg újdonság(szerintem az amcsi polgárháború viszont nincs benne) ezt még nem próbáltam de nekem a house divided szimpatikusabb.