856
Napoleon: Total War
-
Nos #136 Pedig kell a VH/VH. Azt nem szeretem, ha csak a látványban gyönyörködhetek, mert amúgy a játékot erőlködés nélkül megnyerem. -
A 3. fokozat bőven elég. Attól nem lesz okosabb a gép, ha VHn van, max. többet anyázol, káromkodsz. Nálunk pici gyerek van, így nekem ez nem opció. :D -
Berv #134 De milyen frankón lehet fedezékeket kihasználva felfejlődni az ellenfél ágyúi irányába...
Pl volt 5 egységem, az ellenem törő osztrák gyalogos + egy dragonyos egységeket elkergettem, majd elindult a vezére felém, ekkor jött közelebb az ágyús egysége is.
Aztán megállt, én meg ide-oda forgolódva voltam kénytelen közel menni, mivel egy sorozata elkapta az amúgy is gyenge morállal - már túl volt egy tűzpárbajon és az azt követő közelharcon - rendelkező egyik egységem, ami rohanvást ki is futott a képből :)
A többi viszont odaért takarásból takarásba futva, és kinyírta a pattantyúsokat. Addig a vezérét az egyetlen 100-s range töredék egységem kilőtte, phuu :)
-
Paladin #133 Csinált olyat az AI tüzérség, hogy szépen a szárnyára volt helyezve, és konkrétan az előtte levő dombocska teljesen kitakarta előle a teljes hadrendemet. Azért ágyúzta szorgalmasan a dombot... -
Paladin #132 Nem voltak, azt írtam volna. :)
VH/VH meg szerintem alap a TW játékoknál, sogun óta nem érdemes gyengébben játszani. (Pedig nem vagyok egy nagy zseni) -
Pontosan, más a kettő. Én meg vagyok elégedve, mert 1x SEM!!! volt semmi fagyás. (asztalkopkop) -
És lehet ugye gyorsítani a tüzérség lövéseit egy időre. Ez is új skill. -
Viszont, osztrákokkal (mindig a leggyengébbel kezdek) próbáltam mit is tudnak a franciák ellen egy csatában, és meg kell, hogy mondjam, elsőre 2xes erőfölényben IS levágták a parancsnokom az ellenség hasonló tábornoki karához tartozók. Most, ha elesik a parancsnok, az adott egység elkezd először hátrálni, majd menekülnek és iszonyat jó parancsnokkal SE lehet őket - az esetek többségében - rallyzni és visszatartani a meneküléstől. Viszont, mivel a tábornok már fogyóeszköz, sokkal jobban kell rájuk vigyázni! Egy jó tábornok, csatákat dönthet el. -
nagypite #128 A diplomácia az érdekes. Van valahol valami leírás, hogy milyen viszony mellett érdemes az egyes dolgokat bevetni? Pl terület követeléseim eddig mindig süket fülekre találtak csak háború lett belőle :D -
Na jó, de mindenki tök úgy néz ki? :D -
nagypite #126 Szerintem a tüzérség nagyon erős jól felállitott ütegekkel már meg is nyerted a csatát. Viszont a gép AI nagyon gyenge e téren. Ha a lövegei hatótávján kívül rakod fel a sereget akkor nem hozza közelebb őket és csak tétlenül néznek.
A másik a lovasság kezelése. Néha megindulnak egy irányba aztán visszafordulnak... Meg lovasrohamot indit a szélek ellen mikor a gyalogsága még mérföldekre van.
VH-on iszonyat morálja van az egységeinek. 120-as gyalogság kb 20 főnél kezd el futni. 1 vs 1 -ben a tapasztalt egységeim is csak nehezen tartják magukat kell a lovas és tüzérségi támogatás.
A terep nagyon fontos lett, volt olyan map ahol egy kis hegyre fel lehetett pakolni a sereget és egy szűk feljárat voltcsak. Na ott a tüzérség meg is nyerte a csatát és volt olyan map ahol dimbes dobos volt a terep felém lejtve ott nem tudtam jól felrakni a lövegeket és lett is belőle egy igen véres csata. -
TDantes #125 Hát de ez nem is baj. Azért ebben a korban nem úgy volt ,mint régebben, hogy a tábornok vezeti a mindent eldöntő rohamot, a lovagjai élén.
Bár állítólag volt, hogy maga Napóleon az Itáliai hadjárat során maga vezette a katonáit, de azért ebben a korban nem ez volt a jellemző .
Nem úgy van mint a Medieaval2-ben, ahol a tábornok lovasai a legjobb egysége, és ez így is van jól.
Milyen vicces lenne már, ha egy több ezer fős gyalogság, tüzérség lövi egymást,és a csatát meg két tucat lovas dönti el... -
TDantes #124 Nem durrant túl nagyot? Hát eleve a TW nem olyan népszerű mint a CoD. De ennek ellenére, állítólag, kifosztották a CDFalaxist. Ha ez igaz, akkor elég sokan megvehették.
Nos a játék. Jól sikerült, van jó pár apró újítás, és javítottak pár dolgon az E:TW-hez képest.
Nekem nagyon tetszik, eszméletlen csatákat vívtam, nagyon izgalmas, véres, kemény ütközeteket.
Összegezve, jó volt az Empire is, a Napoleon jobb annál, csak éppen a Napoleon akkor is csak egy kiegészítő, mégha teljes játékként adták is ki. -
Minek a VH/VH?
Amúgy meg, nem voltak karóid leszúrva? Nekem csak akkor csinált ilyet. A tábornoki kar meg egy vicc. Ők a leggyengébb láncszem a játékban. Amit összebénáznak, az már Mr. Bean-i magasság. -
Pl.
Nem vehetsz nyakra főre tábornokokat, csak amennyi van, és csak 4 havonta termelődnek újra. Jobb lett ez a rendszer.
Nem kell lebontanod egy épületet, ha más típust akarsz.
Már a capital city épületeit is saját magad váalaszthatod ki.
Brutál erősek a franciák, már nem a britek a legjobbak.
Reálisabb lett a diplomácia.
Szebb lett az egész, sok (pl. darth)modban lévő dolgot beépítettek (pl. zene, erősebb füst, stb.)
A tüzérség erősebb lett, a lovasság meg brutál gyenge.
Havonta megy a számláló, egy hónap early és late részekből áll.
Nem csak foglalni lehet egy tartományt, hanem kirabolni vagy felszabadítani is. Van raid, amikor pl. a huszársággal támadsz és egy sima townt lenyomsz, azért pénzt IS lootolsz. (A huszárokat egyébként nehezebb észrevenni a kampánytérképen, mint a többi egységet.)
Ami nem tetszik, az pl. a general staff: tök egyforma arcok gyülekezete. Kár érte. Logikus, de nem néz ki jól. Túl sok a klónkatona.
stb. -
Paladin #121 Más is tapasztalta, hogy az ai elég kretén módon használja a lovasságát?
Többször előfordult, hogy valahol nekiindult a soraimnak, aztán első sortűzre elkezdett az arcvonalammal párhuzomosan haladni, mintha direkt szerette volna hogy mindenkinek legyen rá egy szabad lövése :)
De csinált olyat is, hogy a két gyalogos egység között ücsörgő tüzérségem elé galoppozott a tábornokával, és ott tökölt, amig a kartácstűz fel nem aprította...
Közben a gyalogsága messze hátul elmélyülten rendezgette sorait.
(Természetesen VH/VH-n) -
PRo. szebb grafika, látványosabb csaták.
kontra. Amerika eltűnt a grandcampaignból.
ÉS kb ezzel el is mondtam, minden lényegi újítást . :) -
Nos #119 Úgy látom nem durrant túl nagyot a játék????
Aki játszik vele annak hogy tetszik???
Pro/Kontra, érdekes plusszok az Empirehez képest???? -
wednes #118 Itt is gondolom vannak fejlesztések mint az Empire-nél, ahol már pl: több sor tud felváltva tüzelni úgy, hogy az előtte lévő lehasal vagy kilép a sorból előre egyet. Viszont a sor mélysége ad egy stabilitást is. Ha te most kifeszíted 1 sorba az embereket, ezen a soron a pl a lovasság simán átvágja magát felborítja az alakzatot. Vagy a sor szárnyait tudja az ellenség pl: egy szuronyrohammal támadni, hiszen ott neki erőfölénye lesz. -
bgabor #117 Ha megfigyeled, csak az első sor tud lőni. Tehát minél több sorban állnak, annál kevesebb tüzel közűlük. És az is lényeges, hogy csak amerre néz az alakzat, arra lő. Ha négyzet alakba állítod őket, akkor 360 fokban tudnak lőni.
-
CamelX #116 De azért rendesen stabilabb is lett. Na meg a kicsi de annál élvezetesebb plusszok.... mit meg nem adnék ha sima Empire-be is át lehetne vinni új grafikával meg mindennel együtt! Indiaiakkal igenkomoly lenne, főleg hogy valami brutáldurva dzsungel pályát is találtam a battle mappok között -
nagypite #115 Az hogy egy - kettő - vagy több sorba rendezem a katonákat befolyásol valamit? Azt tudom, hogy ha körbe állnak az a lovasság ellen jó. Ha egy sorban vannak akkor mindenki tud lőni, ha nem akkor csak az első sor? De akkor mi értelme több sorba rendezni őket? -
Sziasztok!
Steam nélkül sehogyse lehet LAN-on keresztül multizni ? :S -
Jó lett a játék. Jobbak, látványosabbak a csaták. Amit a modokban graf tuningban elsütöttek, azt kb. mind alkalmazzák is. -
wednes #112 Ontja a seregeket rád, csata közben meg a morál bónusza nagyobb a gépnek ill a játékosé meg/vagy alacsonyabb. Magyarán előbb fog bepánikolni a sereged. -
nagypite #111 Este én is elkezdem a játékot. Nehéz fokozat mennyiben más mint a medium? Taktikusabb a gép vagy csak ontja a seregeket rád? -
wednes #110 Az tény, hogy a magyar nemesség sokkal veszélyesebbnek tartotta Napóleont mint az osztrákokat. Ha a fejüket nem is vesztették volna el azért, az előjogaikat rendesen korlátozták volna. Ami a polgárosodásnak jó, de ők ebből nem akartak. Más erő a nemességen kívül meg nem képviselte az országot. A 48-as forradalom is a nemességen múlott meg persze azon, hogy az egész nép mellé állt. Igazából ez a fejtegetés, csak elméleti, mi lett volna ha...:)
Ha pl úgy tudtunk volna kiszakadni a Habsburg Birodalomból, hogy az osztrákokat ezzel afelé tereltük volna, hogy (sok a volna tudom :) ) ők valósítsák meg később a német egységet (így nincs szükségük a Kárpát-medencére). Talán ez volt az egyik fő akadálya (sok egyéb mellett), mikor volt a porosz-osztrák vetélkedés, hogy a birodalom nagy része nem is német és ez a rész mit keresne egy német nemzetállamban. A Habsburgok meg nem akartak erről a területről akkor se lemondani, na meg persze a poroszok már erősebbek, szervezettebbek voltak náluk. -
Igazából az itthoni nemesség az eszmékből nem kért. (Nyilván érzékenyen megmaradt bennük, hogy a franciák lenyakazták a korábbi royalista nemesség 90%-t.)
De azt se felejtsük el, hogy II. Lipót - bár nagyon egyetértett a felvilágosul francia eszmékkel még nagyhercegként Toszkánában -, nagyhercegként függetlenség kérdésében eleinte ilyen terveket javasolt II. Józsefnek, osztrák császárként már elsőként lépett fel a franciákkal szemben. (A XVIII. és XIX. században sajna csak két Habsburg emberke volt, aki nekünk valaha is kedvezhetett volna: II. Lipót, de sajna ő korán meghalt, és Rudolf fhc, aki szintén.) -
wednes #108 Ezek szerint nem használja ki a Quad processzorokat a játék. -
Napoleon: Total War - CPU benchmarks and tuning tips -
wednes #106 Persze, lehet már a csatlakozás is eleve lehetetlen lett volna ha a szándék megvan. Bár ezt nem hiszem. De a szándék legapróbb jele se volt meg, a magyar nemesség 100%-ban a Habsburgokat támogatta. -
wednes #105 Nem egy egyszerű kérdés, de az ok-okozat miatt, lehet(talán) más események történtek volna. Persze ez csak elmélet. Ha kiszakadunk az osztrák fennhatóság alól 1809-ben, az valószínű az Osztrák Császárság mint hatalmi tényező végét jelentette volna. Hiszen az ausztriai részek részben meg is voltak szállva le voltak győzve. Így Az orosz vereség után alakult VI. koalíció (orosz, porosz, angol svéd, és osztrák) Ausztria érdemi segítsége nélkül állt volna össze. -
Mert nem volt reális, ls. a lengyelek esetét! -
wednes #103 A valóságba tényleg függetlenséget ajánlott a magyaroknak, és az elszakadásra buzdított. Sajnos nem éltünk vele. :( -
CamelX #102 Azt is jó újdonságnak tartom, hogy a tartomány elfoglalásánál 2 vagy 3 opciót ajánl fel. Mint a régebbiekben, lehet itt is lootolni nagy morálveszteségek árán, de ami még nem volt, fel lehet "szabadítani" nemzeteket, hogy protektorátus legyen. Eddig Bukarest elfoglalásánál ajánlotta fel, hogy felszabadítsam Romániát, na de persze eszembe se volt :D majd ha a magyarokra kerül sor akkor tuti, az nagy poén lenne :) -
Kicsit átalakult ez a játék. Jók a "videobejátszások" csata közben, mint új opció.
Még csak egy csatát próbáltam - leggyengébbel a legerősebb ellen (AUT vs FRA) -, és bár nyertem az osztrákokkal (iszonyat nagy! áldozatok árán), méghozzá bőven túlerővel szemben, de elképzelni sem tudom, hogy miként lehet majd legyőzni a franciákat ha aktiválják egy seregben a 4 old guardjukat és melléje a 8 young guardjukat ... (ennyi a max. belőlük, ennél többet nem tudnak építeni/felállított egység). Valami brutál, hogy mit tud a gárda.
Apropó, kicsit szemétségnek érzem, hogy field battleban az osztrákoknak pl. nincs lovas tüzérsége és tk. 1 azaz 1 darab igazi line infantryjuk van. :( -
CamelX #100 Nekem nem tudom mennyinél fejezte be, de újratelepítésnél már jó volt. A hangfájlok a "miles" könyvtárban vannak, ha azok 0b-osak, akkor nem jó valami. Ja és több mint 15 gigát kell hagyni telepítésnél a rendszerpartíción, mert ez a razoros telepítés gyártja rendesen az ideiglenes fájlokat. Nyomok is gyors 1 ccleanert :)
Amúgy igen elvoltam a játékkal mostanáig, tuti az egyik legkiforrottabb Total War, amihez végre nem kell patch 1.0-nál hogy játszható legyen :D oroszokkal játszom és épp előbb foglaltam el Isztambult úgy, hogy kicsaltam a fősereget a városból a kikötőbe és mire megérkezett az utánpótlásuk már városvédő pozícióból könnyen legyűrtem őket. Így hogy hónapokra vannak osztva a körök azért el lehet vele lenni 1 darabig, ez megnyugtató, bár jobban örültem volna 1 teljesen szabad óriás hadjáratnak is. -
Pierre75 #99 Azt nem egészen értem, hogy Napoleon utolsó hadjárata: Waterloo csak a csata, ami ugye a N. csatáinál is helyet kapott. Ötlettelenség? Ugye a 3. hadjárat 1812, az oroszo-i vereséggel fejeződik be. Akkor még folytathatták volna a végjátékkal Lipcsétől Waterloo-ig.
A csaták élvezetesek, de azt még mindig nem tudták javítani, hogyha egy szétvert egység visszavonul akkor a lovasság, ha beérte percekig kóborol a nyomában. -
Azért van újdonság (a kézikönyv szerint): járványok, dezertálás, gentleman upgrade (ha otthon van, az jó irányban befolyásolja a közéletet, ha távol, akkor felkelést szíthat, stb.), kém tuning, supply post, mint épület, pool rendszer a tábornokoknak (négy körönkénti refresh-sel), minden attól függ, hogy mekkora a fővárosodban a military academy v. a staff college, ismét van olyan, hogy elfoglalni egy tartományt, vagy csak kirabolni. Csak a franciáknál nincs lehetőség forradalomra! -
Napoleon, részletes videó a játékból