856
Napoleon: Total War
  • hapi
    Itt keress:
    http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=337307
  • nagypite
    Hogy lehet magyarokkal játszani?
  • hapi
    Magyarokkal játszom Vh-Vh-on elég kilátástalan a helyzet de élvezem:) Most próbálom megvédeni az első provinciámat amit az ottomán birodalomtól foglaltam el. Közben igyekszem nem csődbe menni. Kicsit fura hogy a minisztereknek női nevük van Pl. Horváth Éva :)
  • Kotomicuki
    Kicsit bővebben:
    Tehát eddig nagyszerűen tudtak ügyeskedni/pufferelni a lázadó területekkel a fejlesztők, mert a kisebb nemzetek körül volt belőlük annyi, hogy azokat elfoglalva már játszhatóvá nőtt a játékos birodalma. De ezek megszűnésével már nehezen takargathatóvá vált az eddigi "játékkiegyensúlyozás" hiányossága. (Önmagukban már nem elegendőek a scriptek. A "csalás" helyett pedig "valós" előnyöket kéne adnia a nehézség-beállításnak -> pl. nagyobb kezdősereg, több és fejlettebb tartomány, stb.)
    Nagyon hiányoznak a E:TW Darth-Mod-jából a kis kapcsolók, amikkel sok-sok játékegyensúlyi elemet lehetett "beállítani", mint egy szimulátorrá lehetett tenni a játékot (egy-egy nemzethez "igazítani" a játékot), mert a sima nehézségállítás már nem elegendő - szerintem.
  • Hunor1
    Kezd idegesíteni ez a scriptelt grand kampány...mindenki halmozza a seregeit és ül a seggén...POroszokkal voltam de semmi akció.A franciák nem jönnek felém.Majd keztem egyet az Angolokkal.Simán betörtem a franciákhoz, brestet felszabadítottam, majd tovább lefelé a spanyolokhoz.Néhány jó csatám volt ugyan a spanyolok ellen , de nem volt kihívás.Elfoglaltam Amsterdamot is 2 csatában.A hülye francia AI meg erre üresen hagyja Brüsszelt.Ok azt is elfoglalom majd felszabadítottam a belgákat.Napo néha Brest alá jön egy kis sereggel majd ácsorog a hídon de NEM FOGLALJA vissza a volt városát mert már az egy másik népé(brittek vagy mik)Ahogy látom Napoleon előrenyomulása megtört a partizánkodásaimnak és blokádolásaimnak köszönhetően, de valahogy a játékélményem is oda...Tudtok valamilyen érdekesebb kampányt amivel nagyobb a kihívás?? Talán Ausztriával?? Gondolom Napo első nagyobb célja Bécset bevenni.
    Valaki tolta már Ausztriával??
  • Kotomicuki
    Itt már előjön az, hogy a vásárlóréteg és így a bevétel növelése céljából nem kiegyensúlyozott a játékmenet, hanem (csaló) sriptekkel operál, amik nem megoldások egy játékos-tudásszint fölött az "élvezhető" játékra, ahol már nagyon is előjön a kiegyensúlyozatlanság miatti "szélsőségek" idegesítő volta -> vagy mindenki letámad, vagy senki sem "foglalkozik" veled.
  • Nos
    Van egy radeon 4800 series-em.
    Megy rajta maxon, fast forwardon röcög be néha kicsit. (1600x900)
    Csak a field of depth nincs bekapcs, mert zavar a strattérképen.

DE

20 perc játék után kivágja a gépet, jó hogy a főkapcsolót nem vágja le.
    Túlmelegszik a videokártya.
    Próbáltam levenni a ház oldalát, beszerkoltam még egy ventillátort, de így sem tudott elég hőt elvonni. CRASH.

Megoldás:
    Van egy kereszt fémborda a VGA tetején. Hasonló, mint a gáztűzhelyen. Rá is tettem egy kávéfőző alját vízzel töltve. A víz ugyan kissé langyos lesz, de meleg nem, ez már tudja vonni a hőt.

Azóta semmi probléma.

Csak majd ha beleöntöm . . . .

• nagypite
    Hát igen a gép elég bénán csak halmozza a seregeket és nem csinál nagyon semmit. Nem támad be senkit max 1-2 tartományt. Igazából ha a franciákkal vagy akkor nem gáz mert alapból mindenki az ellenséged és nem sokáig élnél ha mindenki rádugrana. A történelmi hűség így csak a franciákkal van meg áttörni európán az oroszokig. A többi nemzettel játszva is ezt várnád a franciáktól, de a gépnek esze ágában sincs még csak Bécsig vagy Berlinig se nyomulni nem, hogy Moszkváig.
  • TDantes
    Ja, közben meglett...csak kicsit megvagyok zavarodva, hogy nem vettem észre.
  • TDantes
    Win 7-em van, és nincs ilyen mappa.
  • CamelX
    Win7-nél nálam: c:\Users\CamelX\AppData\Roaming\The Creative Assembly\Napoleon\save_games\

Legközelebb én is hardon próbálom meg, kicsit uncsi hogy 3 fullos hadosztály csak körbe futkossa a fővárosát :) ha kijön a modding tools viszont akkor sztem csodákra lesz képes ez a játék
  • TDantes
    Olyan kérdésem lenne, újra kell raknom a Win-t, hová ment a játék? (tört verzió) Nem akarom elveszíteni a mentéseimet, olyan jól állok.
  • TDantes
    Természetesen franciák.
  • Pluskast
    Na akkor ez nem csak nálam probléma. Thx!
  • Pluskast
    Én olvastam félre igaz sorry! Amúgy nálam is ugyan ez volt csak én az angolokkal voltam. A franciák még elfoglalták Tirolt meg Bécset aztán kész. A poroszoknak volt vagy 5 fullos hadseregük de azon kívül, hogy elfoglalták Hollandiát, semmit nem csináltak. A végén meguntam és én foglaltam el mindent. Igaz csak normalon nehézségi szinten próbáltam a campaning részt (csatát hardra raktam) így lehet ha azt is hardra rakom akkor többet foglal a gép és agresszívabban támad. Nem tudom majd hét végén megnézem.
  • a.carkey
    Dede! Olyan meleg áramlik ki a számítógépházamból ha megy a Napi, hogy Izlandról ide jár melegedni a rokonság. :D
  • a.carkey
    Murat ... Lehet tippelni! :D
  • CamelX
    Olvasd el újra, mert itt történelmi tényt nem írtam, csak ami nálam történt játékban :D csak furcsa hogy nekem kellett oroszokkal minden port felkavarni hogy ne csak huzavona legyen az osztrák-porosz szövetség és a franciák között. Ha meg nem kavarok be, úgy is tudok foglalgatni területet ez igaz, de a hadjárat sikerességéhez kéri az összes lengyel terület kézre kerítését.

Videókártya ügyről csak annyi hogy 2 órával ezelőtt pont 1 über szerencsésen haladó elég nagy csatám közepén dobott ki a gép hibaüzivel kb 3 óra játék után :/ pöppet kiakasztott :D
  • Pluskast
    Amúgy egy kérdés. Nektek nem veszi igénybe a játék a vido kártyát? Csakmert nekem baromora pörög a ventillátorom ha futa game. Pedig elég jó a kártyám.
  • Pluskast
    Azért én ennek utánna néznék egy picikét (nem sértésként akartam mondani félre ne értsd) mert az 1806-1807-es hadjárat (jénai csata illetve Eylau)következménye a lengyel nagyharcegség létrejötte. Szóval 1808-ban már létezett :)
  • CamelX
    Az igen. Mindezt melyik nemzettel? :)
  • CamelX
    Orosz hadjárat elég érdekes, hozzátéve h orosz töriből tudok legtöbbet ebből az időszakból, de itt érdekes hogy feltétel Galícia, Lengyelország és Kelet Poroszország elfoglalása. Na most nálam Napoleon ezeknek még a közelébe se jutott el 1808ig hogy felkavarja a dolgokat miközben én max a törököket és a skandinávokat tudtam leigázni. Lehet azért mert normal-on van? Csaták így se épp könnyűek. Szerencsére 1 év alatt sikerült megoldanom, hogy szépen összeugrasszam az osztrákokat és a poroszokat, aztán persze minden szövetségemet meg kellett szakítani, mert az egyedüli kiút már csak az volt hogy a 3 főterületet megszerezzem, hogy 180an fokos fordulatot csináljak és a franciákkal álljak szövetségbe mindenki ellen. Mivel görögországot is nekik adtam cserébe, osztrákokhoz könnyen benyomultak, én is gyors elkapkodtam tőlük amit tudtam.
    Következtetés max annyi, hogy vagy Napoleon volt gyenge a játékban h nem jutott el hozzám, vagy rosszul választotta meg az alapszövetségeseket Aleksei cár :)
  • TDantes
    Létrejött Magyarország! Végre! Elfoglaltam Budát, Murat vezetésével, majd a magyaroknak adtam Horvátországot. Most Erdély következik majd. Aztán az olasz egység megteremtésére törekszem. Már persze Európa leigázása mellet
  • smusher
    Sztem (eddigi kevés tapasztalatom alapján) ez a legjobb TW idáig (a grafot és az AI-t tekintve mindenképp.) Olyan jól elpáholtak Itáliában az osztrákok és a piemontiak, hogy öröm volt nézni :-) Egyébként nem tudja vki, lehet-e egy manualt találni valahol?
  • a.carkey
    Nemzettől függ.

De most már nem annyira van kiemelve a szerepük, mint volt a sima ETWben. Szerintem.
  • a.carkey
    Vannak gyalogos egységek is, akiknek garrison tulajdonságuk is van. És baromi olcsók.
  • Szega87
    az olasz hadjáratba alapból 2 egység van induláskor az egyik jobb oldlon Napoleon Genoa írányába, a másik meg valami rútsakűllú fővárostól nem messze balrább, tőle északra van egy olyan tábornok, akinek közepes méretű a serege, de sehogysem bírom megverni, még összevont hadosztályokkal sem?

Amúgy melyik egységeket érdemes fejleszteni?

érdemes csak lóvas sereget csinálni?
  • Gideon Wieth
    nekem nem :P
  • Szega87

most ettől teljesen belelkesedtem, megyek és folytatom a nagy hadjáratom
  • TDantes
    Igen, vannak városok ahol van harmadik lehetőség. Én Milánót szabadítottam most fel , az Európai Napóleon kampányban. Majd Magyarországot is felszabadítom, aztán Milánóhoz csatolom az összes olasz területet...szóval majd átszabom egy kicsit a térképet.
  • TDantes
    Időről időre meggyőz, hogy ez egy jó játék. Volt ma egy olyan izzasztó csatám...

Magával a Korzikaival nyomulok előre, és foglalnám el, Bavaria-t . Védi elég sok gyalogos, és négy tizenkét fontos ágyú.

Nekem kevesebb gyalogosom van, három ágyú( 12-8-6 fontosak) viszont több lovas.

Nem bírtam kimozdítani az osztrákokat a sáncaik mögül. Nagyon durva volt. Gondoltam egyik oldalról, az ott védtelen két ágyúját lerohanom a lovasokkal, másik oldalról meg megy a gyalogság. Amint a lovasok végeznek , majd jönnek segíteni.

Igen ám de! Nem bírtam megtörni a fránya osztrákokat. Szuronyrohamot vezényeltek, és lerohanták a támadó gyalogosaimat, azok meg hullottak mint a legyek. Vagy 2-3 csapat is feladta, és menekülni kezdett. Ekkor vetettem be a tartalék 3 csapat gyalogost, és így végre csak megtörtem őket.

1200 emberem volt, és vesztettem vagy 500-at.

Néha azt hittem vesztek, a nagy Napóleoni sereg veszít, sőt szarrá fognak verni.

Nagyon élveztem, remek csata volt.
  • Szega87
    érdekes hogy ha a géppel szimuláltatom le a meccset sokkal nagyobb az esélyem a sikerre!
  • Szega87
    Velencében a Europe kampányban nekem volt harmadik lehetőség! "Liberate" és "új nemzet" született, akik szövetségeseim lettek és minden körben sarc félét fizetnek.

• TDantes
    Amikor elfoglalod eleve választhatsz, két lehetőség közül. Válaszd a jobbat.

Aztán, a tartományban olyan épületet amitől rossz kedvük van bontsd le építs olyat amitől jó kedvük lesz. Képezz ki dragonyosokat, és küld a városba őket.
  • CamelX
    Olvasgattam kicsit a Total War Central moddereinek terveit eme epizódra. Jó hír h már kisebb változtatások léteznek, mint pl. Blood mod és különféle attribútum módosítások, DE a nagy dolog amire készülnek és amire én is várok az az ETW térkép és nemzetek fúziója az NTW grafikájával és fícsöreivel :)
  • CamelX
    Ez a huszár raid nekem még új :) asszem ezt be is próbálom :P
  • Gideon Wieth
    Ha elfoglalok egy falut vagy várost. hogyan tudom emelni az emberek kedvét ? mert pl elfoglaltam párizst és az a minusz 24 plusz a folytonos lázadozások naggyon nem tetszennek. Én mit tudok menni hogy lejjebb menjen ? Ha nem szedeek tőlük adót nem sokat javul :S
  • Gideon Wieth
    csak bátran merészen :D de tényleg :D napóleon seregét napóleonustúl lőttem szét :D megtámadtak, napóleon meg megindult. én meg élből ráugrasztottam mindenkit :D
  • Szega87
    A játék intro zseniális lett szerintem , tegnap kezdtem el tolni a játékot. Lenne pár kezdő tippetek számomra?
  • a.carkey
    Én azzal mókázom, hogy direkte az egység elé célzok. A Napoleonban annyira tökéletesre fejlesztették az ágyúzást (már a nyoma is megmarad :)), hogy ezzel a módszerrel egy pattanással ki lehet lőni bármelyik ágyúját.
    Ami zavar, hogy ha elmenekül az egyik egységem, akkor az elvész, ha te győzöl, ha nem. Ez kicsit fáj - különösen amellett, hogy lassan töltődik fel újból a sérült egység - és most már inkább kivonom őket a harcból, mint hagyom megfutamodni őket.