856
Napoleon: Total War
  • a.carkey
    Gyorsabban lőnek tőle.
  • TDantes
    Ja, tényleg, mi az az ágyúknál? Valami háromszor elsüthető képesség, de mire jó?

Közben végre, valahára sikerült rendbe hozni a sereget, megoldani ,hogy ne lázadozzon a fél ország, és mehetek tovább, egy újabb nagy csapás a poroszoknak, és osztrákoknak.
  • a.carkey
    Rákattintasz egy egységedre és jobbra ott egy kis csillag.
    Két eset állhat elő:
    1. Kinevezed, mert van pénzed és nincs a tábornoki pool telítve;
    2. Nem tudod kinevezni, mert:
    A. Az adott katonai főépületed csak bizonyos számú tábornokot bír el és azt már pont elérted (ezt fejlesztéssel tudod növelni);
    B. Nincs elég pénzed.
  • gallardo
    üdv! valaki tudna segíteni hogy hogyan tudnék tábornokokat kinevezni?
  • priluki
    nem sajna,elöször kiszeretném probálni
  • nagypite
    Vásárolt a game?
  • priluki
    srácok nekem már a betöltö képernyönél hibát észlel és kilép,tud valaki javasolni valami értelmeset? :) vista64 van fennt
  • nagypite
    Total war forum
    Itt lehet olvasgatni. Borodino-t végül normalon csináltam meg ott nagyon op a gép mortáljai talán hardon ki lehet hozni, de már nem volt kedven szenvedni.
  • a.carkey
    Nem. Korábbi részeknél volt, hogy nagyon nagy csata kapcsán kijelezte a helyet a térkép. Ha üldözöd és az összes zászlós egységét megsemmisíted, azt is ami villog, akkor ha veszít, az a serege BIZTOSAN megsemmisül.
  • Traky70
    Sziasztok!

Először játszom a total war sorozat tagjával (Napoleon). Esetleg tudnátok tanácsokat adni ? Vannak tippek, trükkök amikre Ti is rájöttetek a játék folyamán ?

Mondjuk azt sem értem, hogy ha nem lépek ki az első lehetőségnél a csatából, hanem üldözöm és teljesen megsemmisítem az ellenséget, akkor csak szoros győzelmet ad. Egyáltalán számít valamiben, hogy milyen jelzővel zárunk egy csatát, vagy az csak egy kiírás ?
  • nagypite
    Borodino-nál vagyok hát ez nagyon nagy szopás, hogy kell itt áttörni? Szana szét szednek az lövegei (dupla veszteségeim vannak és egyszerűen kifullad a támadásom).
  • Nos
    képek??????,
  • Nos
    milyenek a magyar egységek????????????????????,
  • a.carkey
    Én felmentem a mögöttem lévő domboldalra, pozíciót foglaltam egyfajta fordított patkó alakzatban, és máris nekik kellett feljönniük a támadás során zárt sorokban a meredek domboldalra, miközben lőttem őket többirányból. Vesztettem 1 egységnyi tüzérséget, azt is csak azért, mert lassan mozogtak és nem tudtam kimenekíteni őket. :)

De mindegy. Hajrá! :D

• sakkay
    Amíg 2-3000 fős a létszám nem lehet összehasonlítani a veszteségi adatokat. Már a darth módos 350-400 fő per egységes csaták is teljesen más élményt adnak és jóval hosszabb csatát. Szerintem már lehet elérhető a Napóleonra is. Nekem ott volt olyan(empire), hogy az ellen több mint 10000 főt vesztett...ha viszont 20-40000 fő lenne a komolyabb csatákban..hát.
  • nagypite
    "Overall, Allied casualties stood at about 27,000 out of an army of 73,000, which was 37% of their effectives. The French expended around 9,000 out of a force of 67,000, or about 13% of effectives."

Ezt a 13%-os veszteséget VH-n nem hiszem, hogy el lehet érni :D
  • nagypite
    Na VH-n Austerliz-nél úgy kipicspázott a gép, hogy öröm volt nézni. Taktikát kell váltanom. Történelmileg napoleonnak ez volt talán a legzseniálisabb győzelme és sem maradhatok le :D Wikipédián már nézem is, hogy csinálta. Hasonló a felállás de picit másként mozognak.
    És voltak ott Mamlukok van is egy kép róluk.
  • CamelX
    Kipróbáltad már nehezebb campaign nehézségen? Én még nem fejeztem be oroszokkal :)
  • a.carkey
    Mondjuk, érdekes lehetett nekik a -10 fok Austerlitznél ... :D
    Gondolom, roham közben odafagytak a fákhoz, azért nem túl populáris a történetük. :)
  • a.carkey
    1805 decembere és 1806 májusa között négy fullos! svájci, milánói, francia és három 15-17 csapatból álló francia, milánói, svájci sereg jutott másfélnyi fullos seregemre. :)
  • a.carkey
    Ez durva, nem tudtam. :)
  • Pluskast
    Aha
  • Pluskast
    "Azért Austerlitznél a mameluk lovasság kicsit necces francia oldalon, de lehet, hogy én maradtam le valamiről"

Pedig tényleg volt mameluk lovasság a franciák oldalán Austeriltznél:) Még Napoleon hozta át őket amikor Egyiptomból visszatért Franciaországba.
  • a.carkey
    Az osztrákokkal? :)
  • Pluskast
    Én velük kezdtem a coalition kapmányt. Ugyan az. Észak- Itáliában van egy kissebb serge a franciáknak azzal támad be de igazság szerint minden különösebb nehézség nélkül le lehet verni. Utánna meg szinte semmi sereget nem hoz az AI. Túl könnyű...
  • a.carkey
    husszárok=huszárok (ez olyan hunglish volt)
  • a.carkey
    "Történelmi" csaták.
    Azért Austerlitznél a mameluk lovasság kicsit necces francia oldalon, de lehet, hogy én maradtam le valamiről ... :D

(Egyiptom az brutál véres volt. Nagyon eltalálták az a hangulatot.)

Más.
    Olvasom, hogy franciákkal vagytok, meg poroszokkal.
    Komolyan javaslom, hogy próbáljátok ki az osztrákokkal!
    Az oroszok komolyan hódítanak veletek, jönnek a seregeikkel, segítenek. Lehet délre és északra is terjeszkedni és nagyon fullos seregek vannak már az elején mindenhol. Északon a poroszok is veletek nyomulnak előre, nem tartalékolnak. Itáliában meg hatalmas! csatákat vívtam egyszerre több itáliai hadsereggel (volt, hogy 1 vs 4 ellen!), és Svájc seregeivel. Ráadásként, még nekieshettem az oszmánoknak is (kötelezően elfoglalandó tartomány a "balkán") és ellenük az valami brutál. Szól a török katonazene, jönnek, mint a szar. Bár nem történelmien hű (akkor már nem ilyen seregük volt, bár lehet, hogy később nekik is lesz normális katonaságuk a fejlesztések során.) Meg kell, hogy mondjam, hogy EZEN A FRONTON vannak a legnagyobb csaták. Már alapból olyan jólképzett és brutálisan erős tűzérsége (nagyobb ágyúk, iszonyat nagy lőtűvval!) van a törököknek, hogy SORRA szedi szét a vonalaimat még mielőtt egy puskát is elsütnék, és ők az egyetlenek, akik komolyan támadnak és okosan a lovasságukkal (nagyon brutál!), amiből iszonyat sok van nekik. Néha csak a csoda segített megúszni egy-egy csatát, és vertek is már meg ... Szóval ha kihívás kell nektek, akkor válsszátok a leggyengébb hadsereggel rendelkező osztrákokat! (Még lovastűzérségük sincs, csak sima foot!)

Más.
    A játék elején nagyon szar a lovasság. Az ulánusok és az alap semmi szart se ér. A husszárok nagyon királyak, de csak addig, míg nem kerülnek szembe más lovassággal. Bár ők az egyetlen könnyűlovasság, akikkel kicsinálom 1 vs 1-ben még Napoleon francia tábornoki karát is, mert az nagyon erős. (Az viszont röhej, hogy a speckó egységkét az imperial editionnal járó "1st Hussars" az szarabb, mint a "Hungarian Hussars" és nem élveztem el a többi spec egységtől se. Szóval ezt is elcseszték osztrák oldalon.

Új értelmet nyert nálam a hídért vívott csata is. Most ez már szinte mészárlás. Itáliában nagyon jól el lehet szórakozni egyszerre több sereggel is ha egy hídon teszed le a tieidet. (Több lett a híd, jobb lett a térkép! :D)

Más.
    Iszonyat jó lett a hangulat. Minden nemzetnek más zene, a látvány, mind magáért beszél. Nem emlékszem, de mintha az ETW-ben még nem lett volna olyan, hogy üres lovak rohannak el egy-egy sortűz után. :D

Valami brutálisan eltalálták a balanszot. De tényleg. Ezt tengeri csatáknál veszem észre leginkább. Nagyon jó.

Jók az újítások (nem kell felgyújtani ha valamit bontani akarsz!), és a tábornoki pool. Annno volt olyan, hogy egy-egy csata után, amikor már nem volt erőm és kedvem, de megmaradt a vert ellen, hogy elkerüljem a rablást, ha volt pénzem, akkor kreáltam tábornokokat és megtámadtam vele a maradék csapatukat. Na most ez a pool miatt nem lehetséges, és a napiban nagyon nagy rablások vannak.

Én azt tapasztaltam, hogy N/N fokozaton hozza ki magából a legtöbbet a gép. H/H-n alig támadott, főleg védekezett és gyártotta a seregeit, amit csak szét kellett verni. Ami plusz volt, hogy tovább bírta, de ugyanúgy sík hülye volt.

Azt is megtapasztaltam, hogy a támadási kedve is attól függ, hogy éppen mennyire vagy hozzá közel. Ha elérsz hozzá egy bizonyos sugárba, akkor nem szarozik, néha 2-3 hadsereget is a közeledbe hoz és vele támad is. Nem kell megtámadnod, de számíthatsz rá, ha veszélyesnek ítél meg. Viszont már nem kamikázézik. Ha kell, simán visszavonul. És ez jó!
  • nagypite
    Elkezdtem csinálni a történelmi csatákat, idáig nem tudtam abbahagyni annyira jók lettek. Egyik sem volt az eddig megszokott felvonulunk egymással szemben aztán hajrá, hanem mozgatni kell a sereget és taktikázni. Most Austerliz-nél vagyok remélem itt is lesz meglepetés mert nagyon kevés osztrákot láttam a kezdésnél. Eddig az egyiptomi tetszett legjobban, csak jöttek csak jöttek a semmiből hatalmas nagy vérontás lett alig nyertem meg :D Remélem waterloo és borodino is ilyen epikus lesz.
  • CamelX
    *lefagyni na....
  • CamelX
    Rohadt életbe hogy mindig a leghosszabb csaták kellős közepén tud lefogyni ez az istenverte játék :(
  • hapi
    Magyarországnak vége lett. Sajnos a franciákat senki nem tudta megállítani, én sem... Pedig már három provinciám volt ottománokkal nagyot vívtam. Ráadásul az oroszok is nem jöttek a végén, mondjuk akkor már mindegy volt.
  • CamelX
    Nekem is végére forr a sz*r :D minden kis nemzet rámtámad, mintha 1812 előtt valami emlékezeteset akarnának tenni :D dögöljenek meeeg :D
  • hapi
    nekem mindenkivel sikerült kereskedni.
  • nagypite
    Ja a francia változat jó mert mindenki az ellenséged a többi nemzet nagyon könnyű.
  • TDantes
    Aztakurva...hű de durva helyzet alakult ki. Szóval a franciákkal, már Varsó alatt voltam, úgy fél év alatt. Mondom mi ez? 1806-ra Moszkva is az enyém lesz. Erre szabályosan szétverték a számat!

Elbíztam, és túl vállaltam magam. 3 seregem volt, Davut, Murat, és Napoleon vezetésével. Nos ügye Bécs már régóta az enyém, készülök a poroszok ellen. Igenám de! A törökök hadat üzennek, bár egyelőre még ez nem gond, de ami gond, Hessen, és Saxony! Ez két kis állam, hadat üzen, és egymás után foglalják el a városaimat. Hessent el akarom foglalni, ám kétezer fős sereg védi, nekem 700 emberem van. Három felől is támadnak, hihetetlen nehézségek árán leverem őket, erre jön Saxony úgy egy ezer fős sereggel. Most először, vissza kellet vonulnom-
    Varsó alól futólépésben jön Murat, és hátba támadja a Saxonyiakat. Napóleon a feltöltött sereggel elindul Bécsből, és vissza szerzi az elvesztett városokat. Igen ám ,de Bécs meg fellázad, a hátrahagyott miliciák nem tudják megvédeni. A török meg elfoglalja Erdélyt a magyaroktól!
    Nagy nehezen legyőzöm Saxony-t, Davut, és az erősítéssel Ney ostromolja sokadjára Hessen-t. A poroszok készülődnek, velük szemben Murat-nak kell védekeznie, míg a többi sereggel oda nem érek. Ja,és az oroszok is megindultak.Na és persze Hannovert, egy partra száló angol csapat elfoglalja. Hannovert amit Bernadotte vezetésével négyszer védtem meg a poroszoktól. Csak épp vissza verem őket, nem maradt emberem, és lerohantak az angolok!

Most a határ Saxony-nál van, még Hessen-t el kell foglalnom, aztán neki a poroszoknak, majd az osztrákoknak ismét, meg kell segíteni a magyarokat, na és az oroszok...hogy velük mi lesz azt még nem tudom. Legalább még két sereg kellene, a három mellé.

Legalább már hajóim vannak,három új 122 ágyús hajó. Na majd elkapom Nelson-t velük.

Ilyenkor érzi az ember, hogy remek lett ez a játék . Az Empire-ben soha nem akadt ilyen gondom, most viszont...nagy nehezen talán sikerül stabilizálnom a helyzetem majd ismét támadni.

Nagyon izgalmas az biztos, nagyon élvezetes így a harc!
  • CamelX
    Request Peace
  • zeli
    elég ostoba kérdés: ha egy nemzettel háborúban vagyok, akkor hogyan lehet tűzszünetet kérni? (mint a régebbi TW-okban)
    A diplomácia résznél nem találok semmit.
  • nagypite
    És senkivel nem lehet kereskedelmi szerződéseket kötni. Na ez így tényleg VVH mód.
  • nagypite
    Line inf Magyar Francia
    range 80 80
    acc 40 40
    reload 45 50
    ammunit 10 10

melee 6 6
    charge 10 12
    def 8 8
    moral 6 12 Ez így komoly lesz
  • nagypite
    Érdekes, férfi képpel női nevű miniszterek :D A diplomácia is le van nullázva bár jobb is mert így 0-ról kezdeni elég érdekes legalábbis az első 20-30 kör.