19775
  • unrealnoise
    Igen, sajnos elég sokan csúsznak elég sokat. De azért biztos van ellenpélda is számtalan. és azért az ha valaki fél évet, vagy hónapokat, heteket csúszik nem ugyanaz, mintha már tavaly karácsony előttre is UGYANAZT az 50%-os megjelenési valószínűséget hangoztatták volna.

Egyre valószínűbb, hogy mire kijön az rF2, már elég sok területen idejemúlt lesz. hangok szerintem teljesen fapadosak lehetne, grafika egy CARS-hoz vagy GTR3-hoz képest gyengécske lesz, körítés és rendszer pedig szintén. a rendszerről bár semmi komolyat nem tudunk, az azért mondhat valamit, hogy a SImbinnek legalább van már valamilyen szintű online oldala (race sorozathoz), amit ahogy látom erősen tovább fognak fejleszteni. mindegy. az a lényeg, hogy saját maguk alatt vágják a fát, ha a simbin bejelenti, hogy mittudomén elég hamar megjelenik a cuccuk, akkor én már lehet be sem ruházok erre.

Felháborítónak tartom, hogy még egy rohadt pályalistát sem kapunk, pedig azt aztán kemény meló lenne bemásolni... és még a "bütykölők" szempontból sem lenne haszontalan dolog, mert mi van ha valaki addig amíg em pofáznak nekiáll modellezi az XY pályát ami aztán mégis benne lesz, és már régóta tudják csak nem pofáztak?

nevetséges. mindegy, ők így kívánnak szép ünnepeket. alex majd jön, helyrerak, de nem ez így van. szar az egész. jönnek majd holnap vagy utána egy vagy két videóval, aztán nesztek. egy ideig mindenki odáig lesz az esős megjelenésért (már ha van), mert tuti szép lesz, meg minden, DE sanszos, hogy pár hónap múlva játékélményre a GTR3 földbe döngöli, és akkor a CARS-ról még nem beszéltem, ahol minden adott jelenleg, ha a fizikát helyre teszik, nincs pardon.
  • bosco05 #1015
    Nem tudom ki az aki 2011-ben még hisz abban, hogy a kiadók és a készítők tudják tartani a megjelenést. Senki nem tartja már be és még marketing szempontból is jó a csúsztatás, mert állandóan hír van a késésről... Szánalmas a játékipar, úgy egy az egyben, kivétel nélkül.
  • bardocz
    Ha meg szart adnának ki, akkor azon menne a hiszti.
    Mint iRacingnél a gumimodell.
  • Ulvar
    Basszák meg... elég volt...

-"When is the open beta/demo coming out?"

-"The demo is not the open beta. A demo will come later and will be free to try. The open beta will be a full early purchase of the software.
    We project that we will be in Release Candidate stage around the Christmas Holiday. We think it may be too hectic for our testers and staff to try to push out a product at this time, so we are now likely to release the open beta early 2012."

-"As it stands now, what is the target for release? "

-"We do not have one. We don’t work that way. Our focus is development, not marketing (the marketing department that normally sets release dates with most software developers). We realize that an understated and open-ended approach may be confusing and hard to accept, but a worthy product sells itself, regardless, and this is our style."

Anyádat ISI...szórakozzál más emberekkel...
  • Szabi1991
  • lac coo
    Jah, egyetlen érdekes cucc a gumifizikás videó volt ... De persze az is a legrosszabb hangú autóval készült :))))
  • Alexease
    Es meg az esoanimacio is ultra bena volt:) Kunos elsore, arra az ezereves cuccra teljesen jo megoldotta, pocsolyaval, feluszassal, villammal, dorgessel:)

Vagy ott a SimBin. Nincs olyan kep, amit kiadnak, hogy ne piszkaljak meg: kontraszt, fenyek, szinek, melysegelesseg, elmosodas. Itt ez az 1 szerencsetlen GTR3-as kep, igazabol semmi extra, de mindenki elelvezett tole:)

Nem is ertem az ISI-t, Wheatley-tol tobbet vartam. Most vagy Gjon nem enged semmi normalisat kiadni, vagy ennire nincs kesz es/vagy bena meg a dolog?!
  • lac coo
    De tényleg nagyon bénák !

alap dolog, hogy a legrosszabb játékból, filmből is olyan trailert KELL (!) összerittyenteni, hogy mindenki ámuljon ....

Erre ISI kiadegy billel-rángatós videót az esőröl ....
  • Alexease
    Ezt mar regen lehetett latni, hogy minimalis a lehetosege, hogy meg ebben az evben megjelenjen.
    Persze, meg barmi lehet, mert amennyire benan csinljak – egyelore –, meg meg is jelenhet ebben az evben:)

De ha nem akarnak benazni es normalisan akarjak kiadni, akkor az februar.
    Illene elotte legalabb 2-4 hetig reklamozni, promozni, foleg ha az eladasokra mennek. 1–2 naponta kepeket kiadni, hetente 1–2 videot az uj funkciokrol (fizika, grafika, animacio, idojaras, ai, hangok stb.), folyamatosan adagolni az infokat az uj tartalmakrol (autok, palyak), es ezeket megjelentetni mindenhol (blogok, weboldalak, webtv-k).

Most is nepszeru es ismert az rF2, sokan varjak, de ez inkabb csak a kemeny mag. Az a reteg, akinek igyis-ugyis kelleni fog, meg igy, infohianyosan is;)
    De az igazi cel az lenne, hogy minnel tobb embert meggyozni, visszahozni azokat akik az evek alatt "elmentek" (SimBin, iR) es lehetoseg szerint ujakat szerezni.
  • f1andris
    Lehet hogy ebből a megjelenésből 2012 lesz...
  • unrealnoise
    jójó, oké persze. meg nekem tök mindegy is. ez is a mod marketing gépéhez tartozik, és valljuk be szvsz nem csinálják rosszul.

Viszont... nekem kezd teli lenni a tököm a kommunikációjukkal...
    lassú, vontatott projekt és marketing, mellébeszélések ezerrel, az is vicc, hogy nem tudják, hogy öt nap alatt ki tudják vagy nem tudják kiadni az rF2 nyílt bétát. igazából szánalmas egy bagázs. nem akartak égni azzal, hogy nem jön ki a teljes idén, erre fel elkezdték a rizsát a bétáról...
    most meg az sem jön ki. gratulálok...

persze videót azt kapunk. biztos megint sokatmondó lesz. mert esőt normálisat nem láttunk. azt sem tudjuk milyen pályák lesznek... inkább nem sorolom...
  • Alexease
    Menu, hang sokadlagos, eppen azok fontosak, amirol nem tudni semmit (fizika, gumik, uj funkciok). Ezek egy reszehez, lehet hogy ujra kell modellzezni ezt-azt, vagyis nem egyszeru a dolog. A texturakhoz meg ujra kell shaderelni:)

Ennyi erovel a SHIFT Street MOD is rF2 ala keszult, mert a odellek, texturak topposak, a felfuggesztest, fifikat, gumikat ugy is ki kell dobni, a tobbit meg nullarol megcsinalni:DDDDD

Eppen az lenne a lenyege, hogy ha mar rF2, akkor kevesebb mod legyen, de akkor az hasznaljon ki mindent, amit lehet, ne legyen kompromisszum.
  • Alexease
    Szerintem se kapott senki semmit, vagy legalabbis nagyon kevesen;)
  • mcmoha
    A keszitok hozzaszolasaibol az derul ki, hogy semmit se kaptak az ISI-tol. (Szerintem egyetlen modder se kapott semmit.)
  • unrealnoise
    persze de ha minden elég részletesen ki van már dolgozva, pl gigamagas textúrás, menü, hang, fizika, akkor oké, hogy ubbi meg még jópár dolog képlékeny, de csak jobb egy erős alapból kiindulni, mint a semmiből.
  • lac coo
    Félve írom le, de amit én várok, bár nem sok esélyt látok rá, az az F1 2011 Historic DLC ....
  • lac coo
    Volt az a kapcsoló a kormány takarásában, azzal én is szórakoztam nem keveset :DDD
  • Alexease
    :)))
    Foleg az autok, amikor a kulfoldi forumok azzal volta tele, hogy: hogy kell elinditani az autot (2-3 kapcsolas:P); elkopott a gumi, kifogyott a benya, lemerult az akksi..., ilyenkor mi van?!:)))))
  • Alexease
    Elvileg tudom, mert evek ota ezt mondjak;)
    Csak az a kerdes, hogy haogyan jon rF2-re? Megkaptak mindent az ISI-tol, osszedolgoznak (logikus lenne, ha az ISI tartalmat szeretne mihamarabb)?! Mert ha nem, akkor ennyi erovel barmi keszulhet rF2-re:)))

Van nehany dolog, ami kerdeses egy mod keszitesnel: uj fizika lesz, uj gumival; hotspot, lathato kopasokkal; 3D-ben deformalodo gumik; szelvedo esovel, ablaktorlovel; elvileg onarnyekok, uj shaderek; pilota animacio; stb.

Ezeket csak ugy lehet osszerakni, ha osszedolgoznak, mert ha nem, akkor van egy csomo szep, szines dobozuk;)))

Egyelore meg rF2 Beta megjelenesi idonk sincs, nem hogy megjelenesunk, igy a rF2 modokkal meg nem foglalkozom;)
  • lac coo
    Régi netkar menü, de jó is volt az, napokig elindítani sem tudtam :)))
  • unrealnoise
    egyébként a game stock car-t próbáltátok? nem vettem meg, de nagyon tetszik első blikkre, persze lehet idővel a szokásos rf-es gagyiságok előjönnek. (gány AI pl.) de az FFB szvsz kurvajó, a hangok rohadt jók. lehet beruházok rá, rF2-ből is remélem összegyúrnak valami komolyat.
  • Szabi1991
    na de az rf2ben lesz megane alapból :D
  • unrealnoise
    ez rF2-re jön, de most csodálkozom hogy nem tudod. illetve ha tudod, akkor azon, hogy miért mondod ezt.

én is inkább a minimalista, egeres megoldásokat szeretem. (kicsit olyan legyen mondjuk, mint a CARS most), de azért ez sem rossz. mármint dizájnra, kivitelezésre. mondjuk az autóválasztás lehetne egyértelműbb is, pl. bal oldalat egy lista, ahol minden látszik, aztán amire klikkelsz az max szépen megjelenik a háttérben. lapozgassa a kocsikat ilyen grafika mellett az akinek 4 GPU-ja van...
  • Alexease
    En is azokat a menuket szeretem, ami fapados, egyhelyen van minden, attekintheto, egyszeru mint a bot;)
  • bardocz
    Na az ilyen menüket rühellem. Legyen az összes gomb kirakva, és választhassam ki az egérrel, ne a nyilakat nyomkodva kelljen már megtalálnom mi hol van. Animáció meg pláne fölösleges. A játék indítása után 10sec-re már a pályát kell betölteni, nem nézni, hogy jaj de szépen úszik odébb az autó. Ezért is jó az lfs, meg netkarpro.
  • Alexease
    Azert a fomenu es az autovalasztas eleg maceras. De ez ugy sem jelenik meg soha, errol csak kepek vannak evek ota, hogy milyen szep lesz valamikor:) De ha csak rF ala lesz, akkor ismetelten erdektelen;)
  • unrealnoise
    ezt még nem is láttam, jól néz ki nagyon. letisztult meg minden. :)
  • unrealnoise
    ott a pont. ha valahogy nem oldják meg azt, hogy a nép valóban azonos járgányokkal, akár offline is össze tudják mérni a tudásukat, akkor nálam elég rövid életű lesz ez. CARS-abn ezek tuti adottak lesznek, Simbines GTR3 meg valszeg eléggé offline lesz.

RR2-vel foglalkoznék is, ha ez lenne a főcsapás, egyre több tartalommal, és egyre több funkcióval, jobb grafikával etc. akár pénzért is. De nem.

Egyébként azért tényleg gecire össze kellene kapniuk magukat ISI-éknek, mert könnyen elvérezhetnek ilyen erős konkurensek között...

ui: egyébként ez amit írtál az RR2-ben tiszta jó, tök ötletes, és hasznos funkció szerintem. :)
  • Alexease
    Itt kicsit off, de mint online szolgaltatas, funkcio erdekes lehet.

A RR2-ben, TimeTrial-ben, belepve egy auto/palya komboval, lehetoseg van lekerni online a legfrisebb koridoket (termeszetesen filterezve, nehezsegek, segitsegek alapjan), kivalasztani barmelyiket, letolteni es menetkozben bekapcsolni Ghost-nak. De bekapcsolva a sajat Ghost-ot is, a kovetkezo korben mar kettot mutat, a letoltottet es az elozo/leggyorsabb sajatot is;)
    Aztan a legjobb korunket, ugyanott fel is tolthetjuk a tobbi koze.

Bar az RR-ben van offline/AI verseny is, de ez is poen, hogy eloszor a tabla aljarol, aztan egyre feljebbrol toltogetem a Ghost-okat, es probalom oket utolerni;D

Persz, egy ido utan ugyanannyi ertelme van, mint a tobbi ilyen HotLap-nak, a leggyorsabb koromre ~10 masodpercet ver az elso:P WTF?!:)))
    Van hivatalos, online HotLap verseny is, amivel nyerni is lehet, de az elozo miatt totalisan eselytelen vagyok barmire:D

Pl. ez a szolgaltatas tetszene az rF2-ben is, ha mas nem, legalabb a hivatalos ISI autokkal, palyakkal, amelyekbe NE lehessen belenyulkalni.
  • Dietrich
    kinek mi a fontos határidő vagy ő mit ért azalatt..speciel nekem a csekkek feladási határidejét
  • bardocz
    Már egy gtr3-as kép kijött.
  • Alexease
    Amikor Wheatley atjott az iR-bol, azt hittem, felporog majd a dolog, egyreszt nyereseget szeretne, masreszt komoly rendszert, user tamogatast. De valahogy nem tortent semmi;) Vagyis, lehet hogy igen, es full toppos a rendszeruk, csak nem tudunk rola semmit;)
    Legalabb egy normalis rFactor2 domain-t foglaltak volna, de meg az sincs, legalabbis nem tudok rola, hogy lenne;)
  • unrealnoise
    Azt tuti nem, de szerintem el is kellene különíteni a hivatalos, és nem hivatalos cuccokat. a modokat is valahogy szelektálni. esetleg lehessen őket pontozni, többféle szempont alapján, hozzászólni meg ilyesmi.

jó lenne ha lenne valami beépített donate rendszer is, a legjobb modokat néha megtámogatnám azért ha éppen úgy van.

egyébként az ISI tényleg harmat gyenge, mi a faszért nem tud Tim olyan kérdéseket a publikum felé tolni, hogy hé gyerekek, milyen hivatalos pályát szeretnétek még? Oké, hogy most nem oda kell a tartalék kapacitás, de érted, CARS-nál ezt meg tudták csinálni, itt meg sem próbálják.

A simbin ilyen téren más tészta, ott úgyis ezer féle pálya lesz majd a GTR3-hoz a kiegészítők alatt. ott nem gond.

Nemtom mi lesz ebből...
  • Alexease
    A "tobbiek" (SimBin, SMS) megoldottak az adatcseret a engine es a webadatbazis kozott. Hogy az ISI mit csinal, azt nem tudni;)
    Hogy fognak-e tarolni reszletes adatokat a szerverukon, az is passz;) Sajat tartalmat talan, de kesobbiekben a felmillio mod, futam, bajnoksag adatait... hat nem tudom;)
  • unrealnoise
    remélem azért valamilyen szinten játékosbarát a rendszer, azaz mondjuk van toplista köridők alapján, mármint ugye a módosítatlan, official alapjárgányokhoz, pályákhoz...

remélem nem valami totál fapados szart kapunk, rajta három gombbal, edzés, verseny, kilépés. XD
  • Alexease
    Itt online fizetest, azonositast, kodolast szeretnenek, uj, sajat rendszer allatt. Gondolom, nem szeretnek ha benne maradna valami hiba, es feltornek egynapon belul;)
  • unrealnoise
    hát igen, itt elsősorban a rendszerrel lehet gond, gondolom a hozzá tartozó weblap, bejelentkezési felület, accos cucc is most lenne esedékes. aztán ezzel pöcsölnek ezerrel.

megértem amúgy ha csúsznak, de bátrak voltak amikor 100%-ra vették a 2011-es megjelenést.

közben elvileg hamarosan jönnek a GTR3-as infok, legalábbis ezt írják a raceroom fórumán. :D
  • SirAlo
    de attol meg hogy sokminden nincs kessz benne kiadhatnak a betat , C.A.R.S is teljesen fejlettlen meg de megis lehet betazni vele, nem ertem mier rossz az ha betaval is jatszanak sokaig
  • Alexease
    Teny, hogy most mar valoban annyira felhuztak az embereket, hogy lazadnanak, ha nem lenne belole semmi, de az is igaz, hogy olyan sok az ujitas (kodolasok, online rendszer, fizetes, ID-adatbazis, titkositas, vedelem stb.), hogy nem erne meg elkapkodni, ha ugy erzik gazos lehet a dolog.

De azert jo lenne, ha kiengednek a cuccost, lenne mit piszklani igy az ev vegen;)
  • unrealnoise
    persze. de szerintem ő is tudja, hogy jobban tenné ez esetben ha kussolna, illetve már most bejelentené, hogy nem lesz béta sem idén. szerintem kiadják, ha nem, akkor ölég nagy felháborodás lesz a fórumon, mert még most is megy a felszínes hitegetés.