19774
  • simcompany
    csinálhatunk persze.

gokartot ne :)
  • Hellboy76
    Barcelona-hoz is csináljuk pocsolya térképet?

Most elkezdtem ACC MountPanorama-t, időm nem sok van, de talán gyorsabb lesz a folyamat, mert már 2-3 lépéssel előre tudok gondolkodni, mit, hogyan lenne érdemes. Van már ugye Bathurst, onnan is lehetne átvenni sok mindent.

Mod-okhoz nem értek, a nyomozástól meg hülyét kapok, mert 10x annyi idő, mint maga a munka része.

KartKraft-ból raknám át az ottani szkennelt pályákat, de a gokart itt senkit nem érdekel. :)
  • simcompany
    Spanyol pályával hogy állsz? Mi van még tervben?

Más. Esetleg modot nem akarsz konvertálni?
  • simcompany
    1117-nél járunk
  • Thread
    Gondolom a 1110 verzio miatt van :)
  • Thread
    Nem tudja a raindrop mapokat betölteni, nem talál ezt azt. Mit kell tennem?
  • simcompany
    16gb persze
  • zolee145
    Meg végtelen GB ram. :)
  • simcompany
    gtx 1060 6gb
    i5

semmi extra
  • Hellboy76
    Milyen gepen tudod ezt ilyen beallitasokkal futtatni jatszhato modon?

Megneztem a szkennelt MP-t.
    Nem az eredeti random mesh-t hasznalva sok idot es veszotseget lehet megtakaritani a konvertalasnal.
    Szabalyos negyzetes (1m x 1m) mesh-t kell hasznalni, aminek a vertex pontjait kell a szkennelt felulethez illeszteni. Az ut szélei pedig illeszkednek a tobbi feluletekhez.
    Nehany 100 ora alatt ez is meg lehet. :)
  • simcompany
    szép lett

• guftabi96
    Zandvoort 2020 - Studio 397
  • simcompany
    pl gyári gt3 autókban benne van a setup részben ez, menet közben is állítható a tc meg az abs
  • Danecay
    Amúgy azt is hiányolom, hogy sajnos itt nincs olyan lehetőség a vezetői segítség oly módon történő kiválasztására ami a valódi sorozatokban használt és tényleg alkalmazott vezetői assistance-okra vonatkozik, úgy mint pl a PC-okban az AC-ban vagy a RRE-ben van ha jól emlékszem. Kár, hogy nem választható, hogy a való életben használatos segítségeket használja az autó mert ha lenne ezt használnám az esetek többségében, mert miért szívassam magam olyan segédletek hiányával amivel a valódi pilóták sem küzdenek. Utánaolvasgatni és autónként kapcsolgatni pedig már nem az igazi.
  • bottleopener
    Tócsákat teszteltem, adja a hangulatot, tetszik!

A többit nem teszteltem tüzetesen, de ha valami nyilvánvalót látok később, majd mondom. Köszi!
  • Danecay
    De hiszen én ezt nem is tőled kértem Amúgy ez a Te szubjektív véleményed amitől nyilvánvalóan létezik sok eltérő is :)
  • Hellboy76
    Harom kamera csoport van:
    1. F1-ben megszokott
    2 . Ugyanaz mint az 1-es, de nehany magasabb kamerallas is van
    3. Ebben van a boxutcai futo kamera es a boxutca vegi, ezeken kivul varialva van az 1-esben es 2-esben hasznalt kamerakkal
  • Hellboy76
    HRING_2018_v0.94

New AIW ( fastest, pit, block path)
    New CAM file
    Working Puddle Map

Kérem tesztelni.
  • zolee145
    Ford Focus RS nagyon béta. Vannak problémák. Mivel telefonos játékból van a modell (igen, itt tartunk, hogy egy telefonos játék modellje jól néz ki PC-n) így nincs rendes belső nézet. Vagyis van, elég szép a modellezés, de semmilyen műszer nem működik, plusz az órákat majd meg kell csinálnom ps-ben, mert annak a kidolgozása már elég gáz. Miközben mondjuk olyan motortér van, hogy a kitámasztó pálca is meg van csinálva. A másik, hogy nem nagyon tudom színezésnél ki kivel van. A lemezek illesztésénél, meg ajtóknál az eredeti kék látszott. Amikor azt feketére színeztem a kék féknyereg is fekete lett. :) Hogy a bétából mikor lesz 1.0 az képlékeny, mivel még mindig nem ugatok hozzá a konvertáláshoz Tommy78 szabadidején múlik minden. Bár nekem ez a szint már szinte elég, mert kb addig érdekel egy autó míg elkészül a fizika, utána már nézek újabb alanyt. :D

• bottleopener
    Nem tudom hogy az jó lehet-e, de pl. Senormen San Francisco pályáján drón van a levegőben 1-2 helyen, amiről megy adott esetben a kamera. Az kb. bárhol bevethető. :P
  • simcompany
    segítek esőrajzolásban!!! :D
  • zolee145
    Nem vagy az? :D Mondj fel, csináld a pályákat. :)
  • Hellboy76
    Bathurst es Suzuka lezeres verziojat is meg lehetne csinalni, ha idomilliomos lennek :)
  • simcompany
    leszarom az AI-t part 235446.
    bocs.
    :D
  • Danecay
    Ha már így rámentek az esőre, a vízcseppekkel is kezdhetnének valamit mert így csak vonalkaszerűek, a PC2-ben pl. már elég jól nézett ki. Meg aztán az AI-val is, hogy alkalmazkodjon a körülményekhez :)
  • simcompany
    Futó kamera volt F1-en, hasonló menő lenne :D
  • Hellboy76
    Nekem tetszik, igy marad.
    Ezzel is el lehetne tolteni rengeteg idot es vadaszni a valos felveteleken a tocsakat.
    De adja jobban a valos erzetet, hogy nem homogen mindenhol az utfelulet tukrozodes.

Palya melletti alap kamerak mar beallitva.
    Meg a boxutcara kell vmi, hogy ne a betonfalat kovesse kivulrol a kamera.
    Vagy a felso vezeteken futot csinalom meg, v ami vegignez a boxutcan a kiengedo lampatol.
  • simcompany
    első blikkre elég szépnek tűnik. szerintem ennél több nem kell

• Hellboy76
    HRING_devmód_verzsön
  • Hellboy76
    Rendben, összecsomagolom a DevMode verziót, azt meg a Viewer-el megnézhető.
    Nehéz tájékozódni a drótvázas nyomvonalon a kerékvetők nélkül, mi, hol ér véget.
    De a gépem nem bír 3dsmax-ban több mesh-t, így is 10-20 perc mire ezt kiszámolta.
  • simcompany
    na megvagyok egy részletesebbel, hogy tovább javítsam, ahhoz látnom kéne :D
  • simcompany
    fasza, akkor tovább bindzsizem
  • Hellboy76
    Már most is nagyon jól néz ki:

Szerintem kidolgozható.
    Több objektumot kell megadnom tükröződni, hogy látványosabb legyen.
    Utoljára szerkesztette: Hellboy76, 2020.05.01. 15:41:52
  • simcompany
    ez egy dummy verzió, kipróbálod, hogy jól értelmeztem-e a tutorialt? Ha igen, akkor sokkal részletesebben kidolgozom.
  • Hellboy76
    Remek, addig az egyebek elkészülnek a Hungaroringhez. :)

CAM fájl frissítés alatt, 2019-es F1 közvetítésből a kamerapozíciók, FOV-ok is.
    Megbarátkoztam a CAM Editor környezettel. :)
  • bottleopener
    https://www.studio-397.com/2020/04/roadmap-update-april-2020/

Közben discordon kifejtette a fő fejlesztő, hogy grafikusan az új rendszer minden régi tartalmat szebbé fog tenni hozzányúlás nélkül, ha pedig szabványos PBR material-t használ valaki, még jobban fog mutatni.
    Lesz dokumentáció is hozzá.
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2020.05.01. 14:22:47
  • simcompany
    oks, holnap átolvasom :) szerintem nem vészes első ránézésre
    Utoljára szerkesztette: simcompany, 2020.04.30. 21:54:44
  • Hellboy76
    Kérlek, keress videót, ahol végig követ egy kört külső kamerákból és olyan lesz.
    RaceRoom-ot néztem, de az se teljesen valós kamera pozíciókat használ :)
    Az alap cam editor nekem borzasztó, átraktam a nyomvonalat BTB-be, ott már sokkal egyszerűbb megcsinálni.
  • Hellboy76
    Ezt kell követni betű szerint:
    TUTORIAL
    A mellékelt aszfalt textúrák alpha csatornáján a minta. Így épül fel ez az egész "Puddle Map" rendszer.
    Már késő visszamondani, várom az eredményt :) és már illesztem is be.
    Utoljára szerkesztette: Hellboy76, 2020.04.30. 16:42:12
  • simcompany
    najó, ezt nem teljesen értem. azt hittem tócsás aszfalt texturát kell rajzolni :D