19774
-
#19247 Hali! Nem gondolkodsz azon, hogy a TV kamerákat megcsinálod az igazi közvetítesekhez hasonlóra? Tudom nem ez a legfontosabb, de sokat dobna rajta. És persze király a pálya! :D -
Hellboy76 #19246 TIF fájlok:
https://www.mediafire.com/file/valnszy81bg1trj/PUDDLE_MAP.7z/file
Minta DDS-ek, Monza is:
https://www.mediafire.com/file/y55lwb39ba2j82f/PUDDLE_MAP_ASPHALT_SPEC_MINTA.7z/file
Utoljára szerkesztette: Hellboy76, 2020.04.29. 20:31:44 -
Hellboy76 #19245 En csak az utat raktam bele.
Kerékvetők, bukóterek, boxutca, parkolok nincsenek benne.
A kerékvetőkkel mar nem tudja kezelni a map-elest.
Rengeteg felulet.
Modositom es a kerékvetok kivetelevel minden autozhato teruletet belerakok.
Ha mar nem en fogom photoshop-olni :) -
#19244 Monzában nagyon szép
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=755839736 -
Hellboy76 #19243 Rendben, akkor már ma délután felrakom, én nem is erőlködöm rajta.
Inkább még néhány tükröződő objektumot adok hozzá.
Meg összeszedtem 4-5 pályáról "mintának" az asphalt_spec.dds fájlokat, ahol már meg van csinálva.
Utoljára szerkesztette: Hellboy76, 2020.04.29. 11:01:52 -
#19242 Hozzám jöhet, PSD guru vagyok a szakmámból kifolyólag... -
Hellboy76 #19241 Ezeken is látszik milyen a pálya más vízmennyiségnél:
Valami alapot majd összerakok hozzá és megosztom a PSD sablon fájlt.
Ha valaki jobban ért a Photoshop-hoz, mint én és lesz kedve finomítani. -
#19240 -
#19239 király!! -
Hellboy76 #19238 3ds max-ban már megvan a map-elés, most photoshop-ban próbálok egy jó textúrát csinálni hozzá. -
#19237 alapvetően 2-es kanyar és főként 3-as. 5ös közepe és 12 13 kanyarok
-
#19236 -
Hellboy76 #19235 Hungaroring-el foglalkozom kicsit.
Valos vizatfolyasok hol szoktak lenni?
Uj boxutcai nyomvonalat is csinaltam, mert kijovet nehany auto meg is forog, ahogy becsatlakozik a palyara. Uj gyorskor es blokkolo utvonal is van.
Megprobaltam az uj shader-eket is ratenni, de az utnal csak azt ertem el, hogy besargult :).
Van errol vmi elerheto info, vagy egy megnezheto “minta” palya? -
#19234 az oldal tetején a banner? :D -
#19233 Codsmasters F1 aktuális része. Ezen lehet persze vitatkozni, hogy mennyire sim vagy nem sim de mivel hivatalos F1 sorozat nem jelent meg az rF2-hoz, a rá készült MOD-ok kb. annyira tekithetőek autentikusnak, hogy azok mellett a CM játékai sem kérdőjelezhetőek meg. Játékélmény tekintetében szerintem mindenképpen CM F1 -
Florian_Boss #19232 Melyik játékon érdemes f1 szimezni? Rf2-n alig van szerver. Anno az első részénél tömve voltunk, bitang jó élmények voltak azok. Áttértek volna máshova? -
Hellboy76 #19231 Köszi, végre konkrétumok. :)
Még jó hogy nvidia-ra "optimálva" van. :D -
bottleopener #19230 Igen, főleg az új fizetős pályákkal és autókkal kilőtt a RAM fogyasztás.
A kompromisszummentes 1080p 60fps rF2-höz jelenleg ez kell:
CPU: 4 mag (Ryzen vagy 3.gen Intel vagy újabb) @3GHz+
RAM: 12-16GB
GPU: Szárazon-nappal GTX 1060 6GB, RX580 8GB, esőben-éjjel RTX 2060-GTX 1080, RX5700.
A GPU részleg különösen vicces, mert normál esetben nem kellene a duplájára nőnie a GPU igénynek esőben, de itt ez történik. :D
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2020.04.23. 11:51:38 -
#19229 Ezt mondom én is :) -
#19228 Laptopon a legkomolyabb játék amit el mertem indítani az a pasziánsz volt. Nem erre valók. Oké, van gémerlaptop, de szerintem alapvetően a gémer és a laptop már nem jön össze. Egy szimhez kell valami kormány meg pedál is, akkor meg lényegtelen, hogy mobil legyen a cucc. Ha meg nem mobil akkor ugyanazért az árért sokkal erősebb asztalit kapsz. Nekem is van egy Lenovo T450, de játszani soha nem akartam rajta.
Ez csak magán vélemény. -
#19227 Azért nem jó amiért a többi játék sem. Az Intel leragadt egy szinten, mivel nem volt versenytársa elég volt átcimkézni, a gyártók pedig arra optimalizáltak. Jelenleg már hiába jobb az AMD, a játék gyártók még el vannak kényelmesedve. Munkára már agyonveri az AMD az Intelt, játék alatt még van egy kis előny. Azért a sosem jóval vitatkoznék, AMD proci nVidia VGA kombóval 16 GB rammal tökéletesen megy az rF2. Igaz FHD-ban, mert azt tudja a monitor. -
Florian_Boss #19226 Igen, mod nélkül, alap tartalomnál, minden ultrán 70 fps stabilan :)
Nincs húzva a ram (xmp profil), mert valamiért nyög a windows, csomó program nem fut, így 3000mhz helyett 2133-en futtatom (alap beállítás)
Utoljára szerkesztette: Florian_Boss, 2020.04.21. 21:23:11 -
#19225 Igen, nem ezzel a mod-al kellene teljesítménytesztet csinálni hanem inkább valamilyen gyári tartalommal :) -
#19224 Természetesen elfogadom, hogy alapvetően jobban fut Intel/nVidia kombóval, fél éve még nekem is az volt de az talán túlzás, hogy "az AMD sose jó rF2-re". Nem szeretnék ebből vitát és nem is az a cél de az, hogy "az ATI/AMD olcsóbb" eléggé le van egyszerűsítve mert nem arról van szó, hogy az AMD a szegény ember Intel-je, hanem arról, hogy hogy az Intel hosszú éveken keresztül monopol helyzetének köszönhetően kicsit elszállt az árakkal, így az AMD ár/teljesítmény tekintetében jobb választás lehet. Azért a mellett, hogy az AMD olcsóbb pár teljesítménytesztet megnézve más konzekvenciát is le lehet vonni. Az, hogy történetesen egy-egy játék jobban fut Intel/nVidia kombón nem is csoda, mégis csak ezek a gyártók voltak jobban a köztudatban és preferálva az előző 10+ évben ergo a játékok is inkább ezekre lettek optimalizálva, ami jelenleg már biztosan nem így van.
Utoljára szerkesztette: Danecay, 2020.04.21. 18:59:11 -
JokeRS500 #19223 Tuningolod a gépet? A túl erős ram időzítések is okozhatják a szaggatást, ezt a biosban érdemes finomhangolni. Az alap bios beállítások általában gyengébbek, de érdemes megnézni, hogy a ram a gyárilag ajánlott időzítéseken megy-e? -
Florian_Boss #19222 F1 2019 asr (?) Mod, 22 ai pilotat mar nem birja maxon, hat meg ha eso is vam kapcsolva. 16gb 3000mhz ram szinten.
Gondolom a mod optimalizalasa is a beka segge alatt :D -
#19221 így van, már régóta észrevettem (pedig nem publikálják) hogy rohadtul kell neki a RAM.
nekem viszonylag szar procim van, közepesen jó memória kártyával és 16GB rammal. tökéletesen fut, bármennyi pilótával, full max grafikás, este, esőben, viharban -
#19220 Ez egy nagy általánosság, hogy az ATI/AMD kombóra nem optimalizálnak. Már rF1-ben is így volt. Egy egyforma kvalitású ATI/AMD vs Intel/Nvidia párosításban mindig az utóbbi jobb. Tudom az ATI/AMD olcsóbb.
Utoljára szerkesztette: simcompany, 2020.04.21. 12:42:31 -
JokeRS500 #19219 A rF2 még mindig csak három processzor magot/szálat használ. Egyáltalán nem proci igényes, annál inkább szereti viszont a sok ramot - 16GB az ideális - és az erős videó kártyát, ami full hd mellett 4GB vramot kíván. -
#19218 Hasonló konfigom van nekem is, annyi, hogy Ryzen 5 2600X, RX580 8GB, 16GB 3200 RAM. Milyen körülmények között szaggat, kiváncsi vagyok nálam hogyan viselkedne ami nálad szaggat. -
Florian_Boss #19217 Más a támogatása a játéknak valószínűleg - nekem AMD Ryzen 1500, Rx 580 OC 4GB karival, és tud olyan módon szaggatni a játék, hogy eszem megáll - pedig bőven az ajánlott fölött vagyok a gépigénynek :D -
#19216 Miért nem jó sose az AMD az rF2-hoz? Csak azért érdekelne mert jelenleg nekem az van, mind processzor mind pedig VGA. -
#19215 Nem valami jó gép, plusz AMD sose jó rF2-re, de azért ilyen problémát nem kéne okoznia. Lehet hogy maga a proci hibás -
Tepi92 #19214 Köszönöm a választ! -
bottleopener #19213 Véletlenül sem. Ez kb ugyanazt tudja, talán még rosszabb is. -
Tepi92 #19212 Megnézem majd azt is!
Illetve még 1 kérdésem lenne, úgy látom, jobban értetek ti a gépekhez mint én. Én csak számokat meg betűket látok, de nem értek hozzá sajnos.
Nyilván több száz ezerért is lehet gépeket venni. Milliókért is.
De ha egy ilyen gépre beruháznék, ezen menne gond nélkül az rf2?
Processzor gyártó AMD
Processzor típusa A4
Processzor model A4-8350
Processzormagok száma 2
Szálak száma 2
Architektúra Kaveri
Alap frekvencia 3.5 GHz
Turbo Boost frekvencia 3.9 GHz
Cache 2 MB
Processzor gyártási technológia 28 nm
Integrált grafikus processzor AMD Radeon HD 7560D
Memória típusa DDR3
Memória kapacitás 8 GB
Memória frekvenciája 1600 MHz
Videókártya típusa Integrált
Videókártya model AMD Radeon HD 7560D
Videókártya memória típusa DDR3 -
bottleopener #19211 Amit még megpróbálhatsz, hogy csatlakozol egy online szerverre. Olyankor a te géped csak kliens, azaz a szerver feladatokat nem a te gépednek kell számolnia. Ezzel még tud gyorsulni.
+ a grafikát a földig butítani.
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2020.04.20. 10:46:56 -
Tepi92 #19210 Ha a Launcherben 32 Bit-re állítottam a játékot, akkor már begyorsult. Eddig Interlagoson mentem 2 perc 40 mp-et, miután beállítottam a 32 bit-et 1 perc 1 perc56-ot. Tehát valamit javított a 32 bit rajta, de még mindig nem eleget.
Akkor igazából megoldódott, hogy mi a probléma. hiába megy akadásmentesen a játék, mégis gyenge hozzá, tehát új gép kéne, vagy (ha lehetséges) felturbózni a jelenlegit. -
bottleopener #19209 Na, hát igen. Ez a gép harmatgyenge minden szempontból.
Egyedül a 8GB RAM elég a felsorolásból, de az is 6-tá válik, mert az integrált grafika lecsíp kettőt magának játék alatt.
rF2-höz kompletten cserélni kell, de pl. rF1 vagy Automobilista1 elfut jól rajta szerintem.
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2020.04.20. 10:35:20 -
Tepi92 #19208 igen, valószínű ez a probléma, mint amit itt is leírnak. Amit írtak más forumon, hogy ha 32 bit-en próbálom indínatani, hátha segít. Még nem próbáltam, dolgozom, este megppróbálom. Ha ez sem segít, akkor egy jobb gép kéne. Köszönöm a választ!
Egyébként a gépem....
Win10 Home 64 Bit
Lenovo Z50-75
AMD FX-7500 Radeon R7, 10 Compute Cores 4C+6G 2.1 GHz
Memória: 8 GB, amiből elérhető 7.1 GB
Videókártya: Dedikált AMD Redeon R Series R7 M260DX 2 GB GDDR3