19779
  • bottleopener
    https://www.studio-397.com/2020/04/roadmap-update-april-2020/

Közben discordon kifejtette a fő fejlesztő, hogy grafikusan az új rendszer minden régi tartalmat szebbé fog tenni hozzányúlás nélkül, ha pedig szabványos PBR material-t használ valaki, még jobban fog mutatni.
    Lesz dokumentáció is hozzá.
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2020.05.01. 14:22:47
  • simcompany
    oks, holnap átolvasom :) szerintem nem vészes első ránézésre
    Utoljára szerkesztette: simcompany, 2020.04.30. 21:54:44
  • Hellboy76
    Kérlek, keress videót, ahol végig követ egy kört külső kamerákból és olyan lesz.
    RaceRoom-ot néztem, de az se teljesen valós kamera pozíciókat használ :)
    Az alap cam editor nekem borzasztó, átraktam a nyomvonalat BTB-be, ott már sokkal egyszerűbb megcsinálni.
  • Hellboy76
    Ezt kell követni betű szerint:
    TUTORIAL
    A mellékelt aszfalt textúrák alpha csatornáján a minta. Így épül fel ez az egész "Puddle Map" rendszer.
    Már késő visszamondani, várom az eredményt :) és már illesztem is be.
    Utoljára szerkesztette: Hellboy76, 2020.04.30. 16:42:12
  • simcompany
    najó, ezt nem teljesen értem. azt hittem tócsás aszfalt texturát kell rajzolni :D
  • tonio2006
    Hali! Nem gondolkodsz azon, hogy a TV kamerákat megcsinálod az igazi közvetítesekhez hasonlóra? Tudom nem ez a legfontosabb, de sokat dobna rajta. És persze király a pálya! :D
  • Hellboy76
    TIF fájlok:
    https://www.mediafire.com/file/valnszy81bg1trj/PUDDLE_MAP.7z/file
    Minta DDS-ek, Monza is:
    https://www.mediafire.com/file/y55lwb39ba2j82f/PUDDLE_MAP_ASPHALT_SPEC_MINTA.7z/file
    Utoljára szerkesztette: Hellboy76, 2020.04.29. 20:31:44
  • Hellboy76
    En csak az utat raktam bele.
    Kerékvetők, bukóterek, boxutca, parkolok nincsenek benne.
    A kerékvetőkkel mar nem tudja kezelni a map-elest.
    Rengeteg felulet.

Modositom es a kerékvetok kivetelevel minden autozhato teruletet belerakok.
    Ha mar nem en fogom photoshop-olni :)
  • simcompany
    Monzában nagyon szép

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=755839736
  • Hellboy76
    Rendben, akkor már ma délután felrakom, én nem is erőlködöm rajta.
    Inkább még néhány tükröződő objektumot adok hozzá.
    Meg összeszedtem 4-5 pályáról "mintának" az asphalt_spec.dds fájlokat, ahol már meg van csinálva.
    Utoljára szerkesztette: Hellboy76, 2020.04.29. 11:01:52
  • simcompany
    Hozzám jöhet, PSD guru vagyok a szakmámból kifolyólag...
  • Hellboy76
    Ezeken is látszik milyen a pálya más vízmennyiségnél:

Valami alapot majd összerakok hozzá és megosztom a PSD sablon fájlt.
    Ha valaki jobban ért a Photoshop-hoz, mint én és lesz kedve finomítani.
  • Danecay
  • simcompany
    király!!
  • Hellboy76
    3ds max-ban már megvan a map-elés, most photoshop-ban próbálok egy jó textúrát csinálni hozzá.
  • simcompany
    alapvetően 2-es kanyar és főként 3-as. 5ös közepe és 12 13 kanyarok

• simcompany
  • Hellboy76
    Hungaroring-el foglalkozom kicsit.
    Valos vizatfolyasok hol szoktak lenni?
    Uj boxutcai nyomvonalat is csinaltam, mert kijovet nehany auto meg is forog, ahogy becsatlakozik a palyara. Uj gyorskor es blokkolo utvonal is van.
    Megprobaltam az uj shader-eket is ratenni, de az utnal csak azt ertem el, hogy besargult :).
    Van errol vmi elerheto info, vagy egy megnezheto “minta” palya?
  • simcompany
    az oldal tetején a banner? :D
  • Danecay
    Codsmasters F1 aktuális része. Ezen lehet persze vitatkozni, hogy mennyire sim vagy nem sim de mivel hivatalos F1 sorozat nem jelent meg az rF2-hoz, a rá készült MOD-ok kb. annyira tekithetőek autentikusnak, hogy azok mellett a CM játékai sem kérdőjelezhetőek meg. Játékélmény tekintetében szerintem mindenképpen CM F1
  • Florian_Boss
    Melyik játékon érdemes f1 szimezni? Rf2-n alig van szerver. Anno az első részénél tömve voltunk, bitang jó élmények voltak azok. Áttértek volna máshova?
  • Hellboy76
    Köszi, végre konkrétumok. :)

Még jó hogy nvidia-ra "optimálva" van. :D
  • bottleopener
    Igen, főleg az új fizetős pályákkal és autókkal kilőtt a RAM fogyasztás.

A kompromisszummentes 1080p 60fps rF2-höz jelenleg ez kell:
    CPU: 4 mag (Ryzen vagy 3.gen Intel vagy újabb) @3GHz+
    RAM: 12-16GB
    GPU: Szárazon-nappal GTX 1060 6GB, RX580 8GB, esőben-éjjel RTX 2060-GTX 1080, RX5700.

A GPU részleg különösen vicces, mert normál esetben nem kellene a duplájára nőnie a GPU igénynek esőben, de itt ez történik. :D
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2020.04.23. 11:51:38
  • Danecay
    Ezt mondom én is :)
  • zolee145
    Laptopon a legkomolyabb játék amit el mertem indítani az a pasziánsz volt. Nem erre valók. Oké, van gémerlaptop, de szerintem alapvetően a gémer és a laptop már nem jön össze. Egy szimhez kell valami kormány meg pedál is, akkor meg lényegtelen, hogy mobil legyen a cucc. Ha meg nem mobil akkor ugyanazért az árért sokkal erősebb asztalit kapsz. Nekem is van egy Lenovo T450, de játszani soha nem akartam rajta.
    Ez csak magán vélemény.
  • zolee145
    Azért nem jó amiért a többi játék sem. Az Intel leragadt egy szinten, mivel nem volt versenytársa elég volt átcimkézni, a gyártók pedig arra optimalizáltak. Jelenleg már hiába jobb az AMD, a játék gyártók még el vannak kényelmesedve. Munkára már agyonveri az AMD az Intelt, játék alatt még van egy kis előny. Azért a sosem jóval vitatkoznék, AMD proci nVidia VGA kombóval 16 GB rammal tökéletesen megy az rF2. Igaz FHD-ban, mert azt tudja a monitor.
  • Florian_Boss
    Igen, mod nélkül, alap tartalomnál, minden ultrán 70 fps stabilan :)
    Nincs húzva a ram (xmp profil), mert valamiért nyög a windows, csomó program nem fut, így 3000mhz helyett 2133-en futtatom (alap beállítás)

Utoljára szerkesztette: Florian_Boss, 2020.04.21. 21:23:11
  • Danecay
    Igen, nem ezzel a mod-al kellene teljesítménytesztet csinálni hanem inkább valamilyen gyári tartalommal :)
  • Danecay
    Természetesen elfogadom, hogy alapvetően jobban fut Intel/nVidia kombóval, fél éve még nekem is az volt de az talán túlzás, hogy "az AMD sose jó rF2-re". Nem szeretnék ebből vitát és nem is az a cél de az, hogy "az ATI/AMD olcsóbb" eléggé le van egyszerűsítve mert nem arról van szó, hogy az AMD a szegény ember Intel-je, hanem arról, hogy hogy az Intel hosszú éveken keresztül monopol helyzetének köszönhetően kicsit elszállt az árakkal, így az AMD ár/teljesítmény tekintetében jobb választás lehet. Azért a mellett, hogy az AMD olcsóbb pár teljesítménytesztet megnézve más konzekvenciát is le lehet vonni. Az, hogy történetesen egy-egy játék jobban fut Intel/nVidia kombón nem is csoda, mégis csak ezek a gyártók voltak jobban a köztudatban és preferálva az előző 10+ évben ergo a játékok is inkább ezekre lettek optimalizálva, ami jelenleg már biztosan nem így van.
    Utoljára szerkesztette: Danecay, 2020.04.21. 18:59:11
  • JokeRS500
    Tuningolod a gépet? A túl erős ram időzítések is okozhatják a szaggatást, ezt a biosban érdemes finomhangolni. Az alap bios beállítások általában gyengébbek, de érdemes megnézni, hogy a ram a gyárilag ajánlott időzítéseken megy-e?
  • Florian_Boss
    F1 2019 asr (?) Mod, 22 ai pilotat mar nem birja maxon, hat meg ha eso is vam kapcsolva. 16gb 3000mhz ram szinten.

Gondolom a mod optimalizalasa is a beka segge alatt :D
  • simcompany
    így van, már régóta észrevettem (pedig nem publikálják) hogy rohadtul kell neki a RAM.
    nekem viszonylag szar procim van, közepesen jó memória kártyával és 16GB rammal. tökéletesen fut, bármennyi pilótával, full max grafikás, este, esőben, viharban
  • simcompany
    Ez egy nagy általánosság, hogy az ATI/AMD kombóra nem optimalizálnak. Már rF1-ben is így volt. Egy egyforma kvalitású ATI/AMD vs Intel/Nvidia párosításban mindig az utóbbi jobb. Tudom az ATI/AMD olcsóbb.
    Utoljára szerkesztette: simcompany, 2020.04.21. 12:42:31
  • JokeRS500
    A rF2 még mindig csak három processzor magot/szálat használ. Egyáltalán nem proci igényes, annál inkább szereti viszont a sok ramot - 16GB az ideális - és az erős videó kártyát, ami full hd mellett 4GB vramot kíván.
  • Danecay
    Hasonló konfigom van nekem is, annyi, hogy Ryzen 5 2600X, RX580 8GB, 16GB 3200 RAM. Milyen körülmények között szaggat, kiváncsi vagyok nálam hogyan viselkedne ami nálad szaggat.
  • Florian_Boss
    Más a támogatása a játéknak valószínűleg - nekem AMD Ryzen 1500, Rx 580 OC 4GB karival, és tud olyan módon szaggatni a játék, hogy eszem megáll - pedig bőven az ajánlott fölött vagyok a gépigénynek :D
  • Danecay
    Miért nem jó sose az AMD az rF2-hoz? Csak azért érdekelne mert jelenleg nekem az van, mind processzor mind pedig VGA.
  • simcompany
    Nem valami jó gép, plusz AMD sose jó rF2-re, de azért ilyen problémát nem kéne okoznia. Lehet hogy maga a proci hibás
  • Tepi92
    Köszönöm a választ!
  • bottleopener
    Véletlenül sem. Ez kb ugyanazt tudja, talán még rosszabb is.