19774
-
bottleopener #19207 Ez így nagyon fura. Hallottam már olyan esetről, hogy nem valós időben fut a játék fizikai szála valakinél, a gyenge processzor miatt. Emiatt a stopper pörög normálisan, de a dolgok lassan történnek. Persze ehhez nagyon gyenge gép kell.
Nálad min fut? -
#19206 Boxból kifele, kikapcsoltad a box utca limitert?
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2020.04.20. 08:25:02 -
D_Moriarty #19205 Nem tudom, milyen géped lehet, de talán a cpu fogy el. Itt egy hasonlónak tűnő problémát ír le angolul: https://steamcommunity.com/app/365960/discussions/0/154642901283110616/ -
JokeRS500 #19204 Ok, köszi az infót! -
#19203 Valami Porsche 911 kormány volt ami így megkotlott, és a pincében áll.
Most CSL eliter wheelbase van, nem a legelső, ez már valami újabb változat ha jól tudom.
Az első szar volt, nem kapcsolt be, ha jól emlékszem, a második a túlmelegedést érezte rosszul, és 4-5 perc játék után nem volt ffb, a ventilátor meg maxon ment, a harmadik egy ideje jó, talán már a gari is lejárt róla.
A hozzákapott kormánykerék nem érzékeli a gombnyomásokat mindig, így a váltója használhatatlan versenykörülmények között, 3D nyomtattam hozzá gomboknak helyet, így viszont lelóg róla egy kábel ugye.
Az iracing fórumon -ahol azért picit több ember van, mint a komplett magyar szimulátoros társadalom- alig van pozitív vélemény a fanatec cuccokról, az új direct drive wheelbase is megbízhatatlan egy csomó embernél, ami bőven 1000 eurós cucc. És most lehet jönni azzal, hogy biztos csak a rosszat írják le, meg hasonlók, de érdekes módon a logitech meg thrustmasters cuccaira nincsen közel se ennyi panasz, pedig elég sokan használják.
Én megfogadtam, hogy soha többé nem veszek tőlük semmit, hiába jó amúgy, amíg működik, megbízhatatlan filléres szarokat gyártanak. -
#19202 3 percnél jobbat megy a Safety Car is. Esetleg egy videót csinálhatnál a körről. -
Tepi92 #19201 Offline és online is 2x olyan lassú... Számomra is érthetetlen. Ugyan az ajánlottat nem teljesíti a gépem rendszerkövetelményben, de a minimumomat bőven. Fut is a játék simán. -
#19200 ezt hogy? offline próbálva? nem is értem. -
Tepi92 #19199 Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy betölti a játékot, mindenféle akadozás nélkül fut, az autó (F1 2018) fel is pörög rendesen 320 km/h-ra, de mégis nagyon lassú vagyok a pályán.. Konrkéten Silverstoneban egy kör 1.25 körül van, addig én megyek 3 perces kört. Próbáltam már más csapattal, más pályán és ugyan ez a helyzet.
Ugyan ez van akkor is, ha nem F1-es móddal próbálkozom, hanem pl. zártautós. Egyszerűen élvezhetetlen így :(
Mi lehet a megoldás erre? -
JokeRS500 #19198 CSL Elite kormányod volt(van)?
A clubsport bázisról mit lehet tudni, mennyire megbízható? -
Indi69 #19197 kormányos topik Nem tudom ismered e ezt az oldalt. Érdemes inkább ott érdeklődni kinek mi a véleménye. Ezer éves a fana v1 pedálom olyan amit a srác is ad, semmi baja. -
#19196 Nekem volt hasonló kormányom, sőt, még mindig ott van a pincében. Pont ugyan ezt tudom megerősíteni, amit te is mondasz.
Amit pluszba tudok még mondani hozzá, hogy az FFB egyik irányba teljesen elromlott benne.
A hozzá adott pedálra is elég sok panasz volt olvasható, mindenhol. -
#19195 Volt ebből a típusból olyan, ami működött egyáltalán? Én egyről nem hallottam. Közeppontja minden fél órában elment, az összesnek. Hol kutakodtál te ?? -
Florian_Boss #19194 Utána kutakodva, nagyon dicsérik ezt a típusú kormányt (Fanatec), azt hiszem, sikerült meggyőznöd vele :) -
Tepi92 #19193 Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy betölti a játékot, mindenféle akadozás nélkül fut, az autó (F1 2018) fel is pörög rendesen 320 km/h-ra, de mégis nagyon lassú vagyok a pályán.. Konrkéten Silverstoneban egy kör 1.25 körül van, addig én megyek 3 perces kört. Próbáltam már más csapattal, más pályán és ugyan ez a helyzet.
Ugyan ez van akkor is, ha nem F1-es móddal próbálkozom, hanem pl. zártautós. Egyszerűen élvezhetetlen így :(
Mi lehet a megoldás erre? -
#19192 Jézusom, van még olyan porsche kormány, ami nem esett darabjaira ?
Bár csak a pedál ezt teljes árat megéri, én kicsit többért vettem 8 éve :D -
Indi69 #19191 Ha jó a használt akkor ez ajánlott fana itt a pedál már loadcell érzékelős
Utoljára szerkesztette: Indi69, 2020.04.18. 21:01:34 -
Indi69 #19190 Szia. A logi fogaskerekes 10+ éves szerkezet, a tmx már fogaskerék szíj hajtású lényegesen halkabb autós kormány érzetű cucc. Én biztos a tmx-et venném. Üdv -
#19189 Ezek közül csak az első kettő opció, ha az xbox kompatibilitás nem szempont. A G29 meg G920 majdnem ugyan az, mindenképp az G29-et válaszd a kettő közül.
A Thrustmasterst nem ismerem.
A Fanatec alap szettje bár tényleg jobb érzésre, de a megbízhatatlan szarjaikat az ellenségemnek se ajánlanám, maximum a legolcsóbb pedálszettjüket. -
JokeRS500 #19188 Ha kifejezetten F1-hez, akkor nincs szükséged három pedálra, kivéve a historic modokat.
A tmx pro a t150 szintjén van, a másik kettőről nem tudok nyilatkozni, de a fanatec alap szettje ezeknél sokkal jobb. Kérdés, hogy mennyire komolyan simeznél, ligáznál, mennyi a keret, stb. -
Florian_Boss #19187 Sziasztok, kifejezetten F1 játékhoz (Rfactor 2, F1 2019, Assetto Corsa) néztem 3 típusú kormányt:
Logitech G29
Thrustmaster TMX PRO
Logitech G920
Melyiket ajánljátok ezek közül, vagy netán van jobb típus? :D
-
#19186 Ingyenes funrace MA ESTE
-
#19185 Ignorálom a Raceroom-al való vitát. Nem érdekel. Pontosan tudom mi a valós versenyzők, valódi véleménye a Raceroomról. Természetes az is, hogy pl. Michelisz indít egy online bajnokságot, kurva jó nyereménnyel, akkor azt a hivatalos partner programjával teszi. -
#19184 Majd olvasd el azt is, hogy Attika mit nyilatkozott a RaceRoomról. :) Csak szólok, hogy a két versenyző ugyanabban a bajnokságban szerepel, ráadásul ugyanabban a korban, napjainkban. Szóval azonos szabályok szerint épült autókat vezetnek a valóságban, és ahhoz képest mondja Norbi, hogy nem rossz, Attika meg, hogy jó szar. :D
Amúgy szerintem amit Norbi mondott az is a diplomatikus "jó szar". eddig szar volt, de sokat fejlődött. Nem mondta, hogy jó, meg nem is szidta, meg nem is hazudott. :) -
Hellboy76 #19183 Itt a jogok mindent visznek. Aki benne van az egeszbe, azt kell promozza, ennyi.
Lec a Codi F1-ben bizti jol erezhette magat tobb ev Ferrari F1 sajat szim utan.
Ezt nezitek:
https://www.youtube.com/watch?v=nviifExjwpg&t=2236s
Vilnöv kontrollerrel tolta, Button meg honda festessel. :) -
bottleopener #19182 Nyilván amikor az a feladatod, hogy promotáld az eseményedet, akkor nem fogod azt mondani, hogy "erős közepes a Raceroom, és van sok jobb program"... tehát Norbi nem fogja relativizálni negatív értelemben a szoftver képességeit.
Illetve az is beleszámít a választott szoftverbe, hogy a RR ingyenes, vagyis a belépési korlát 0Ft bárkinek. +valószínűleg itt volt kézenfekvő összehozni a dolgot a meglévő infrastruktúra miatt.
Tehát összességében a játék egy ilyen eseményhez vállalható szinten van, de nem a legjobb a fizikát tekintve.
De hogy kilépjek az elitista szemléletből, Michelisz Norbit a GPL és a GTR2 termelte ki, Kiss Norbit az LFS és a GTR2. Ez mutatja, hogy nem igazán ezen múlik, és az elérni kívánt célhoz tökéletesen megértem a választást.
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2020.04.12. 15:52:03 -
unrealnoise #19181 sajnos nincs facepalm ikon
Raceroom. Komolyan?? Ha az neked oké, akkor nincs olyan amiről beszélhetnénk.
Csak úgy szólok, hogy Michelisz ilyet nyilatkozott:
"Pár éve a RaceRoomot sokan még nem tartották igazán élethű szimulátornak, de az elmúlt két évben nagy fejlődésen ment keresztül a program."
De persze őt is megvették, mint az összes többit, aki tolja, próbálta mostanában, nyilván vele sincs miről beszélned... Undorító, hogy mindenki eladja magát ebben a világban... :D
Majd írj neki face-en vagy valahol, hogy nem ért hozzá, és ha javult is a raceroom, akkor is lófaszt sem, nem jól látja, mert egy retek szar még mindig. Köszike!
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2020.04.12. 13:50:13 -
#19180 soknál írják melyik VR ready -
#19179 Is-is. Szedtem le dx11-es pályákat is, tény, hogy azok között volt olyan, amelyik egész tűrhetően nézett ki, de a kipróbált pályák többsége (köztük sok gyári is), nem nyújt valami felemelő látványt. -
#19178 nem igazán értek ehhez, de gyári kontenttel próbáltad? -
#19177 Sziasztok,
Egy hete még úgy voltam vele, hogy nem akarok sim-et moddolni, ezért nem is érdekel az rfactor2, de a kijárási korlátozás miatt van időm ezzel tökölni. Utoljára az rfactor1-et moddoltam, azóta pedig inkább a "dobozos" szimeket használtam.
A kérdésem/problémám, hogy az FR2 VR-ja iszonyat homályos, és mondjuk ki pocsék a graf. Mármint ahhoz képest, hogy a VR-ból mit lehet kihozni. Összehasonlítva az AC, Raceroom, AMS2 VR megjelenésével, ez nagyon lehangoló.
Találtam tippeket neten, .json fájlokban túrkálás és élesség állítást, de minimális a javulás. Oculus Rift S-sel használom, a gép elég erős kell legyen hozzá, hisz a fentebb felsorolt szimek simán mennek VR-ban sokkal szebb beállításokkal.
Szóval, van rá valami megoldás, esetleg mod, ami a VR-on javít? Az, hogy a graf gyengébb még talán a kisebb gond, de hogy olyan közelről, annyira homályos, az eléggé rontja a játékélményt.
Köszi. -
#19176 Nem ismerem a technológiát, csak eszembe jutotta ha már tükröződésről esett szó. -
bottleopener #19175 Jó lenne a változás ott is, mert elég darabos a frissítése a kocsi tükröződéseknek. De autóra azért nem lesz érdemes használni a screen-space reflection-t, mert az autónak egy csomó olyan oldala is van, aminek a háttérből kellene tükröznie a környezetet, nem csak szemből. Például külső-felső nézetből az autó mögötti autók, vagy a tárgyak amik mellett elhaladt már az autó, nem tükröződnének a kocsi fenekén, így nem jó megoldás.
Ez is az oka annak, hogy a legtöbb játékban csak víznél, falaknál, és nagy egybefüggő felületeken használják.
Ez nagyon jól néz ki. Holnap menni fogok velük, köszi.
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2020.04.07. 23:43:25 -
#19174 igényes cuccok FREE
https://steamcommunity.com/id/Nick9320/myworkshopfiles/?appid=365960
-
#19173 Nem tudom, hogy erre alkalmazható e Screen Space Reflection de az autók tükröződését sem ártana rendbetenni. Hátha arra is jó! -
#19172 megőrülsz -
bottleopener #19171 A legfontosabb nekem ebből a roadmapből, hogy tesztelik a screen-space reflection-t.
Lehetne leszólni a dolgot, hogy a 2006-os technika 14 évvel később talált rá a stúdióra, de nem teszem. Ha berakják ezt a játékba, az a jelenleg botrányos eső tükröződéseket majdnem teljesen "ingyenessé" tudja tenni.
Van persze hátránya is ennek a megoldásnak (a látótérből kilógó objektumok tükröződése el-el tud tűnni), de a jelenlegi lassú és akadozó megoldáshoz képest szerintem nagyot nyernénk vele.
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2020.04.01. 14:44:59 -
#19170 Roadmap Update March 2020 -
#19169 Home Office Race 2. holnap este / Free
-
#19168 nagyköszi