378
Wifi antenna boosting - modding- crack - képek/vidik , segitségek trükkök stb.
  • mx5 kevin
    #378
    Közel 10 éve már hogy összeraktam a nagyantennás wifi szettet ingyenes anonim internethez és írtam legutóbb ebbe a topikba. Életem egyik legjobb beruházása volt! Egy év alatt visszajött az ára és azóta annyi költség volt vele hogy az 50 cm es kábelt egy SMA csatlakozóra cseréltem ki. A wifi hackelést azóta magas fokon kitanultam. Közel egymillió forintot spóroltam meg azóta az előfizetés árán. A környéken lévő minden hálózatból tudok válogatni amire csak elő lehet fizetni ingyen! Az internet pontosan ugyan olyan mintha előfizetnék érte. Az átvitel teljesen stabil. Magas szintű anonimitást lehet vele elérni ha TOR-ral van kombinálva. Engem éveken keresztül figyelt meg már 15 éve a hatóság titkosszolgálati eszközökkel mivel amatőr pirotechnikával foglalkozom. Mivel a legnagyobb hazai blogger vagyok a témában. Nem törték rám az ajtót vagy kerestek meg soha wifi vagy pirotechnika ügyben pedig figyeltek. Nem egy jötment blogger, Youtuber vagyok a témában aki kevés ismeret után csinál róla videót, vagy ír róla hogy évekig nem ezt csinálta aktívan. Ezek a dolgok ma pont ugyan úgy megálják a helyüket mint 10 éve. Annyi hogy azóta már vannak korszerűbb adapterek, eszközök. Hogy hogyan kell használni ezeket a hálózatokat és mire kell figyelni, teljes merevlemez titkosítással, adatok felülírásával, TOR hálózattal, VPN, titkosított fájlok használatával és a fontosabb dolgokról készítettem videó összeállításokat és leírásokat amik ma pont úgy megállják a helyüket mint 10 éve:

    Wifivel (ingyen anonim internet projekt), anonimitással, identitásvédelemmel kapcsolatos videóim
  • Kepek
    #377
    Tízszeresére erősíti a wifit a filléres okosfal
  • Jim Morrison
    #376
    köszi a remek teszteket, hasznosak!
    TL-WR1043ND routeremen változtattam is Beacon Intervalt és egyéb apróságot. Viszont amióta ezeket állítottam, nem hiszem, hogy van összefüggés a kettő között, de hátha van valami javaslatod: játékokban a ping a szokásos 20-25-ről, 60 környékén van, ami lehet véletlen és nem az én oldalamon van a baj (bár mindenki másnak meg alacsony a pingje), de nem zárkózom el a lehetőségtől hogy mégiscsak én rontottam el valamit (de nem hiszem hogy a pingre bármi hatással lett volna). Ráadásul az én gépem az össze van kötve a switch-el, ergó nem is wireless kapcsolatot létesítek a routerral.
    Jobb híján speedtesten ellenőrzom, hogy tényleg ilyen nagy e a pingem. Budapest 13, Bécs 15, Oslo 47, Cambridge 51 (mindkettő stabil 26 Mbps le, 5Mbps fel).
    Firmware: gyári 3.13.13 Build 130325 Rel.34960n
  • mx5 kevin
    #375
    Pár beállítás amivel megnöveltem a stabilitást 150 illetve 300Mbps es (n) es routereknél.500m ről egy olyan router ami egy oldalt nem akart betölteni 2 es jenél most egyszerre torrent videó meg minden tökéletesen működik olyan minőségben mint alap beállításon közelről egy stabil 4 es jel rublika esetén.A routereknél a 2 antennás (n)es routereknél először is kihangsúlyoznám sokkal jobban teljesítettek mint az 1 antennások.Nekem személy szerint a legjobban beállításban (adminfelületen) mint stabilitásban a Kétantennás linksys WRT160Nl jött be.Ez azért jött be: jó jel,stabil router,jó adminfelület,Stabil net nem hajlamos megbolondulni,DD-WRT kompatibilis,2 antennás MIMO,.Admin felület terén a linksys é nagyon jó volt de a DD-WRT az nekem nagyon bejött egy igazi tökös választékos kezelőfelület.
    Adapterbe amik a legjobbak Voltak az USB-s cserélhető antennás adapterek.Teszteltem a,b,g, és b,g,n szabványút is.Az a,b,g már nem szabad megvenni elég rosszúl teljesítettek N es hálózatokon a b,g,n el szemben. Ha veszel routert adaptert annak az eszköz rádiójának érzékenysége –dbm ben sokat számít –dbm ben minél nagyobbat kell venni hogy minél érzékenyebb legyen a rádiója.


    Amit én tapasztaltam vagy nagy sávszélességet kapunk rövid távolságon belül kevésbé stabilan, vagy kisebb sávszélességet hosszabb távolságon belül jóval stabilabban, de semmiképp sem nyújtható a nagy sávszélesség hosszabb távolságokon belül.150-300Mbps routereknél szóval pl 54Mbps az 6592KB/s ami irtózatos gyors többszöröse a létező leggyorsabb előfizetésnek ami átlagban 1500KB/s (jobb szolgáltatónál) .Nagy sévszél teljesítmény mellet kisebb sávszélt használva egy 2 es jelerőség melett is elérhető ugyan az a minőségű internet mint 4es 5 ös jelerősség esetén alap beállításon.

    Ezek a beállítások 50méteren bellűl-500m ig egyaránt jól teljesítettek.

    Az első két dolog ami az antennán kívül magának a jelnek az erőségét befolyásolta.

    -Mode: kevert B,G,N Ez amit tapasztaltam mindig keverve a maximumon a legjobb.

    -Power level:maximunra a legjobb ez a kisugárzott rádióteljesítmény

    -Country:Ez olyan ország ahol nagyobb rádióteljesítményt engedélyeznek pl USA

    Az antenna nyereségén kívül még a 2 antennás routereknél már megjegyezném már érezhetően jobb volt a jelerősség is mint az 1 antennásoknál.

    Itt az antennát is külön kihagsulyoznám hogy hány decibel nyereségű alap routerre illetve házon bellül adapterre a 8dbi-s botosat ajánlom.

    A többí beálítás ami a továbbított adat,hálózat stabilitását befolyásolta de nagyon nagy mértékben.Ez olyan szinten hogy 2 es jelerősségen el lehetett érni egy 4es 5 ös átviteli minőséget.

    -channel width: alacsonyabb érték MHz ideálisabb 20MHz jó volt

    -RTS threshold (RTS-küszöb): az RTS-küszöb a maximális bájtméret, amelyért az adáskérés, adáskérés törlése (RTS/CTS) csatorna állítási mechanizmus működik. Jelentős rádióinterferenciát, vagy nagyszámú vezeték nélküli eszközt egyazon csatornán tartalmazó hálózat esetén az RTS-küszöb csökkentése segíthet csökkenteni a keretveszteséget. Az RTS-küszöb alapértelmezetten 2347 bájt, ami a maximális érték.Ez az érték csökkentve a legjobb rossz jel esetén ezt a fele értékre csökkentettem.

    -Tx/rx rate: ezt 50Kbps re csökkentettem 150 es és 300Kbps es routernél is (Küldött fogadott adat sávszélje)

    -Beacon Interval (Jelzés időköz) :A beacon (jelzés) olyan információcsomag, mellyel egy, a hálózathoz csatlakozó eszköz tájékoztatja a többi eszközt arról, hogy üzemkész állapotban van. A jelzés időköz az az idő, amely két jelzés küldése között telik el. A jelzés időközt milliszekundumokban (ms) kell megadni.Alapértelmezetten 100 volt ezt 50 re (felére) csökkentettem.Szintén rossz jel esetén csökkenteni kell. (jobban látta a routert utána a számítógép)

    -Fragmentation Threshold (Töredezettség küszöb):
    A csomagok tördelése a megadott küszöbérték alapján történik; ez az eljárás rádiófrekvenciás zavarok esetében javítja a hálózat teljesítményét.csökkenteni kell rossz jel eseténaz értéket.Szintén a felére csökkentettem.(TP linknél nem engedte állítani)

    -Csatorna: ezt autón hagytam de ideálisabb olyat választani ami közeli csatornatartományban minél kevesebb zavaró adó van.
  • mx5 kevin
    #374
    Mindenkinek aki a legjobb stabilitásra átvitelre törekszik hogy ne akadozzon a net ha esetleg akadozik vagy megszakad.
    Végeztem pár kisérletet router optimalizálás szempontjából átviteli stabilitás terén.
    routerek TL-WR940N 300Mbps és 150Mbps TL-WR741ND illetve Linksys WRT160NL 300mbps
    Először is a kisérleteket elvégeztem -73dbm-80dbm 2-3 jelerőség illetve -50 dbm -63dbm 4es-5-ös jelerősség között is. A kisérleteket tartósan végeztem.A másik dolog teszteltem többféle régi 802.11g-s routert ami nem ismeri a 802.11n szabványt ezeket ma már nem szabad megvenni és senkinek nem ajánlom.Továbbá N-es routerekben csak is a MIMO technologiát támogató routereket ajánlom.A kisérleteket minimum 50 méter távolságból végeztem 500m távolságig.Az adapter egy 150mbps N es adapter volt minden esetben.


    1.A legroszabb eredményeket 54Mbps g routerek ezenkívűl n es esetében (Tx Rx rate 300Mbps 40MHz) beállítások hozták.Itt a net akadozott instabil volt az átvitel.Ezeknél 4es 5 ös teljes jelerősség mellet is tapasztalható volt instabilitás.A 802.11g-s esetében érezni lehetett bizonyos esetekben hogy belassul a net.A Tx Rx rate 300Mbps 40MHz beállításnál 300Mbps TL-WR741ND router esetén 4-5 ös stabil jel esetén mégroszabb volt mint a G itt volt hogy elszált a net is tökéletes jelerőség mellett 50m távolságból mindkét esetben.itt 2 es jelnél volt hogy stabilan kapcsolódott nem szakadt meg a kapcsolat de egy oldalt nem lehetett betölteni.A csomagok java része gyakorlatilag elveszett.Ugyan ezen a routeren ugyan azzal az antennabeálitással ugyan olyan távolból 2 es jelerőséggel a 3. beállítással zökkenőmentesen ment ugyan az a net aminél előzőleg alig töltött be egy oldalt.

    2. Alap beállításon N es routereknél 20MHz Tx/Rx rate 150Mbps B,G,N mixed viszonylag a routerek jól teljesítettek.De ha egy 150Mbps kevert b,g,n (alagútban) pl 50 Mbps Tx/Rx sávszéllel nyomom át az adatot ott 2 es 3 mas jelerősségel is elérem azt a stabil netet stabil biztos átvitelt amit alap beállításnál 4 es 5 ös jelerősségnél.


    3.Optimalizált beállítás B,G,N Mixed mode (kevert b,g,n) mód 20MHz Tx/Rx Rate le lett víve 50Mbps re.3 mas jelerősség (-69dbm-71dbm) között gyakorlatilag 3 as jelerősséggel ugyan olyan az internet mint a 2. alap beállításnál apéldában 4-5 ös jelerősség esetén.2 es jelnél amikor ott akadozott alap beállításon így beállítva atom stabilan futott.Néztem a csomagokat és drasztikussan kevesebb csomag dobódott el.Valami iszonyú módon stabilizálta az átvitelt. 54 Megabit/s az 6,750Kilobájt/s átvitelnek felel meg ami pokolian nagyobb mint a legerősebb internet.Ezt a beállítást minden otthoni Routerre csak ajánlom.Tehát [20MHz re állítva kevert BGN módban 50Mbps TX/RX Sávszél Limittel] és ez kegyetlen módon dobott az átvitel minőségén. Tehát pl a 150Mbps maximális teljesítményű csatornán 50Mbps Tx/Rx sávszél limittel (g-s maximummal kevert n es csatornán) mentek a csomagok kényelmesen így sokkal stabilabb lett a kapcsolat és az átvitel nem vesztek el úgy a csomagok.Itt 2-3 jelerőséggel is stabilan biztosítja ugyan azt az átviteli minőséget amit ott alap beállításon 4 es 5 ös jelerőséggel.

    4.Hot spotok esetén: ott néztem hogy leviszik a Tx/rx limitet 11Mbps re ez 1,375Kilobájt/s sebességnek felel meg ami a mai átlag internetek átlagos sebessége 1000-1500 Kilobájt/sec letöltési sebesség.Ezt nyilván házi routereken nem tanácsos.De hotspotoknál ahogy nézem ez tanácsos beállítás.Ez pl az óreg G módban is nagyban növeli ahogy én látom az átviteli stabilitást.Itt fontos hogy nem B módba ment hanem G módban Tx/Rx 11Mbps limittel.De távolról is a 2,4Ghz es G és a 2,4 és 5Ghz is használó N között érezhető a különbség.Az hogy egy N es routert beállítanak G szabványúra mondván hogy a 2,4 GHz elenálóbb mint az 5Ghz ez egy hülyeség. Ugyanis ugyan úgy megy a 2,4GHz csak hozzá még jön az 5GHz sávszél is.Távolból is amíg a G akadozik ugyan ez N el b,g,n mixed módban ugyan olyan távolból jobb jelerősség zökkenőmentesen megy ez tapasztalat.

    5.Routerek esetén amiket teszteltem: A 2 antennás N es MIMOS routerek nagyon bejöttek amit én is megvennék az a Linksys sokkal stabilabbak mint a TP-linkek.Semilyen G-s routert nem vennék meg minimum N-es és csakis cserélhető antennást.N es esetén fontos hogy a 2,4Ghz és 5Ghz sávot is használja egyszerre dupla sávszél két frekvencián).Szóval ha a 2,4Ghz-s jel gyenge akkor a többi jön 5GHzn.Itt már jelerőségben is érezhető különbség van G és N között nem csak átvitelben és távolabbról is közelebbről is az N es drasztikusan jobb.

    Tehát ugyan olyan jelerősséggel ugyan azzal az antennával, ugyan olyan távolról, ugyan az a router,minden ugyan az. Míg egyik beállítással pl 2 es jelerőségnél a kezdőoldalt alig akarja behozni eldobálja az összes csomagot addig a másik beállítással ugyan olyan körülmények között tökéletesen megy az internet.
  • Jim Morrison
    #373
    Van olyan router ami DDoS támadásokat is visszaveri statikus IP cím használatakor, hogy mondjuk 1 játékban ne nőjön meg nagyon a ping?:c Vagy ez ellen nem lehet mit tenni?
  • kgbxlc
    #372
    http://www.gemmicrowave.com/hu

    http://www.gemmicrowave.com/hu/hasznos-informaciok/technikai-informaciok/
  • Petko
    #371
    Itt is fent volt már: http://www.sg.hu/cikkek/99952/parabolaantennara_rakott_konzervdobozzal_internetezett
  • st3ve
    #370
    A kép lemaradt :DDD

  • st3ve
    #369
    Ingyen akart internetezni a kazincbarcikai férfi
  • mx5 kevin
    #368
    Ki kéne próbálni azt a mobiltelefont másik routeren de szerintem 100% hogy tökéletesen működne rajta. Szerintem itt arról van szó egyszerűen megbolondul a router belső szoftver vagy hardver hiba miatt esetleg szoftveer bug a routerben.És lehet ha két számítógép lenne rákötve ugyan ez történne,itt mindkettőn aktív adatforgalmat kéne indítani PL torrent aktív letöltéssel egyszerre.Ha lehet a TP-link Routert én visszavinném és én kicserélném egy Linksys WRT-160NL routerre sokkal drágább de atom stabilan gond nélkül fut ha a napokban lett véve,egyszer nem láttam hogy megbolondulna valami benne nem úgy mint a TP-linkben.Ha még garanciális addig kell megoldani valahogy javítsák meg/cseréljék ki persze ha nem a napokban lett véve akkor első gond általában javítás nincs csere és ha csere van akkor is ugyan olyan TP-link és több javítás után vagy ha nem javítható de ezt megmondják.Házi barkácsolásjavítgatás garanciavesztéssel járhat!
    Ha már nem garanciális:
    -van egy reset gomb rajta kis fogpiszkálóval benyomni pár másod percig majd visszaáll alapbeállításra (garanciálisan is lehet)
    -Frimevare frissítés le kell tölteni a TP-link oldaláról és frissíteni (ezt nem árt megkérdezni de tudtommal nem jár garanciavesztéssel)
    Ha ezek sem segítenek akkor garancia lejárt akkor a garancia nélküli javítás pénzért.Ha új router kell akkor egy cserélhető 2 antennás Linksys WRT-160NL típusú router.Én próbáltam régi G-s modern N es TP link routereket de hogy én az életbe olyat nem veszek az biztos.
  • tzotyu
    #367
    Sziasztok!
    Problémám akadt a wifi routerrel: ha kapcsolódok az itthoni wifi hálózatra a telefonommal, akkor kb. 2-3 percen belül megszakad a jel és azt a számítógép és a telefon sem tudja fogni. Letöltöttem wifi analizátor progit is és szépen látszik, hogy a telefon csatlakoztatása után pár perccel tényleg elmegy az "adás" és csak fel-fel villan pár századmásodpercre. Ha újraindítom a routert és csak a számítógéppel csatlakozok, akkor semmi probléma nincs, de ahogy ráteszem a telefont, megint jelentkezik a probléma...

    Érdeklődtem szakboltban is a probléma felől, ott még nem is hallottak ilyenről, de javasolták, hogy a titkosítással/kódolással küzdjek valamit.

    Kérem akinek van hasonló tapasztalata, vagy van ötlete, írjon!

    Előre is köszönöm!


    Ja, az érintett eszközök:
    - Toshiba laptop
    - TPlink router (1 antenna, kb. 5 méterre, szemközti szobából)
    - Xperia Ray telefon
  • mx5 kevin
    #366
    Nekem közvetlen egy 2W-os erősítő egy szintén 2W-os Signalking SK 360000N re van kötve csak jót tesz neki Stabilabb hálózat/jobb átvitel én annélkül nem használnám,de vételnél nem a watt a lényeg hanem a Dbm nyereség mennyivel erősíti a bejövő leleket,mert 2W osba van amelyik csak 10dbm valamelyik 15 a legjobb ami nekem van 18-20dbm el erősíti a bejövő jeleket.Ez mindent felerősít de nem vezérli túl és nem lesz zajos nincs ilyen baj vele.Az USB nél nálam a 30m USB legvége árrammal van táplálva! árnyékolt! és erősítős ami felerősíti a jeleket! aranyozott végű.Itt nagyon fontos ezek az adapterek nagy teljesítményü eszközök ha nem kapja meg az eszköz a megfelelő áramot nem fog működni.Ha én a sajátomat Pl nem az alaplapi USB-re raknám hanem egy gyengébb USB-re akkor ott felismerné de nem működne hanem adatforgalom közben elszállna a driver. Kísérletezni elég egy 2w os Alfa még márkássabb ralink 3070 es egy az egyben chipsetben ugyan az a termék mint a Signalking egy 8-9 decibeles bot antennával+2m usb hosszabító.Drága antennát felszerelést nem szabad venni kísérletezés céljából.Javaslom az Ebayt paypallal egy Alfa Signalking 5000ft körül mozgott ingyenes szállítással ázsiából és bizony fasza adapter wifi erősítő 13.000 szállítással együtt.Magyar eladóktól neten nem szabad venni mert ők is onnan rendelik csak dupla áron adják tovább.Nekem az erősítő kínábol jött 1,5 hét alatt leért ingyenes szállítással.
  • nagyutazo
    #365
    Sziasztok!

    Én megvettem az
    1. TP-Link ANT-2424B antennát
    2. TP-Link ANT 24 PT - 01 50 cm-es átalakítót

    3. Ha beszerzem a Signalking SK 360000 N adaptert a 110V/220V átalakítóval +veszek egy rövid USB kábelt,

    akkor ezzel már a padláson kísérletezgethetek?

    Vagyis ha felviszem a laptopot így már alkalmas lesz a vadászathoz?

    Ha így megtalálom a jeleket amiket szeretnék akkor érdemes beruházni a 2000 mW-os erősítőre és esetemben 10-15 méteres USB kábelra? ( USB kábel mindeképp csak aktív lehet ugye?)

    Köszi előre is választ!!!!
  • barivagyok
    #364
    hali!a 2wattos wifi erősítő bemenetét,nem égeti le a sígnalking 2000mV-s adpter?mert azt írják,előerősítőt ne használjunk.
  • Petka
    #363
    ilyet inkább
  • FEKETEKARD
    #362
    Köszönöm a választ bár sejtettem hogy nem fog összejönni.
    És ha a jelenlegi antennáját (bot) szerkeszteném a vevőfej helyére úgy már működne a dolog?
  • Petka
    #361
    Maga a parabola tükör jó lehet, de kell hozzá egy 2.4GHz-re méretezett fej.
  • Petko
    #360
    nem
  • FEKETEKARD
    #359
    Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem hogy van nékem egy használaton kívüli parabola antennám vevő feljel. Ha összekötném egy kábellel a ruter antenna csatijával működne vele?
  • pekka2
    #358
    Sziasztok,
    az egyik barátomnak van egy TL-MR3420 típusú routere, ami frankón működik is. Beszerzett egy android mini PC-t is, ami szintén látja a wifit, de nem tud csatlakozni hozzá. Az android pc-n mindent beállítottun elvileg. van valakinek tapasztalata, hogy a routeren esetleg mit kell beállítani?
  • mx5 kevin
    #357
    A TL-WN7200ND-s adapternek valamivel jobb a chipsetje stabilabban lehet elhelyezni nem fog felborulni, a 8dbi-s antennának még egyszer akkora a nyeresége,ezért hatékonyabban ad/vesz.Még lehet javítani ha az adapter nem az asztalon van hanem egy lécre van rákötve ugyan ez nem esztétikus de hatékonyabb.Ezért javasoltam egy 2 méteres usb hosszabbítót mobilabb így az eszköz. Van egy inssider nevű szoftver azon minél alacsonyabb –dbm et mutat az eszköz annál nagyobb a nyereség.
  • Blinkye
    #356
    Hali. NAgyon köszi a választ. Most ott tartok,hogy az üzletből kaptam kipróbálásra egy TP link TL-VL722N-t Tudja a 802.11n-t is. Ha jól tudom ezen 4db -s antenna van.. így a jelem a laptopos gyári wifim helyett 2 ről 3 "rublikára" nőtt.
    Signal strange: 42% 70Mbps..
    Ha szerzek hozzá egy 8db-s antetnnát akkor ez még bőven javulhat?
    Vagy ha az általad megadott Wlant veszem meg akkor az mégjobban veheti jelet? Gondolom ugyan az lenne nem?
  • F1re
    #355
    szvsz mindenképpen jobb lesz mint a beépített wifid
  • mx5 kevin
    #354
    Én semmilyen antenna nélküli vagy amelyiken nem cserélhető az antenna routert vagy adaptert nem vennék meg ezek mind bóvli vackok se olyat ami nem ismeri a 802.11n szabványt.A legjobbak a cserélhető antennás adapterek pl a 150mbit/s TL-WN7200ND nagyon jó én egy olyat vennék és hozzá egy TL-ANT2408CL 8dbi-s antennát.Az antennanélküli wifikártyákat nem szabad megvenni.A belinkelt TL-WN722N es adapter is nagyon jó esetleg hozzá egy 2m usb hosszabbítót én még ajánlanék,de mindenképp vennék hozzá egy 8dbi-s bot antennát.
  • Blinkye
    #353
    Hali. Olyan kérdésem lenne,hogy: Melóhelyen fogalmam sincs,hogy hol a router vagy jelerősítő...stb Az asztalomnál 2 csík csak a jelerősség. Elég karcsú. Acer 7745G laptopom van. Ha veszek egy USB-s WLAN-t aminek van antennája is, az erősebben fogja venni a jelet vagy nem számottevő? PL erre gondoltam: TP-LINK
  • F1re
    #352
    Találtam egy jó leírást homemade antennához ha valakit érdekelne
    Link
  • Dj Faustus #351
    "és ez az 50 vagy 300 ohm mennyire befolyásolja?"
    A nem megfelelő illesztés nem megfelelő működést, nem megfelelő antennanyereséget, frekvenciamenetet eredményez.

    "esetleg ha hosszabb vezeték darabot használok és többször körbe tekerem (spirál szerűen)a fa körül ?"
    Igen ám, csak azt is méretezni kell - itt egy példa.
  • F1re
    #350
    és ez az 50 vagy 300 ohm mennyire befolyásolja? Illetve, hogyan lehetne megoldani homemade, h 300ohmos legyen ? esetleg ha hosszabb vezeték darabot használok és többször körbe tekerem (spirál szerűen)a fa körül ? vagy marhaságokat beszélek ? :D
  • Dj Faustus #349
    Itt található a teljes leírás hozzá (1,6 mm átmérőjű vezetékdarabokat kell átvezetni egy 1cm * 1cm alapú fa rúdba fúrt lyukakon keresztül - tehát nincsenek öszekötve - a 2. elem egy hosszabb vezeték amit vissza kell hajtani hajlított dipólnak, aminek a két végére kerül a koax).

    Viszont ez nagyon pongyola projekt, ugyanis nemes egyszerűséggel elhagyja a 300 Ohmos hajlított dipol illesztését 50 Ohmra - nem ildomos.
  • F1re
    #348
    Köszi a türelmedet a hülye kérdéseimre.

    Arra gondoltam utána néztem, h nem is lenne nehéz házilag csinálni egy ilyesmit

    De az lenne a kérdésem, h itt most van az antennán 12 db réz szál (nem értek hozzá azért kérdezem) szóval ezek a szálak össze vannak kötve ? illetve miután így milliméterre pontosan ezt megcsináljuk hogyan kellene összekötni ?
  • Dj Faustus #347
    "de pl vennék hozzá jel erősítőt vagy vmi akkor sincs értelme ?"
    Akkor sincs.
    Az antenna más frekvenciára van tervezve, más impedanciájú, az erősítőnek meg saját zaja van így ha még sikerül is valamilyen módon 50 Ohm-ra lecsökkenteni az impedanciát, a nyereséggel nem rendelkező/veszteséges antenna jelét bár felerősítené az erősítő, de megspékelné egy rakat zajjal is.

    Rendes antenna kell.
  • F1re
    #346
    ez nekem teljesen "kínai" szal lehet hülyeségeket kérdezek, de pl vennék hozzá jel erősítőt vagy vmi akkor sincs értelme ?
  • Dj Faustus #345
    "simán megfogtam coax kábelt, és a belső rézvezeték végét beleakasztottam a radiátorba - köszöni szépen, az is remekül funkcionált antennaként"
    Szerencsés esetben kreáltál egy monopólus antennát - nem túl nagy nyereségű (a megfelelő yagi az jobb), nem irányított (a yagi az).
  • Dj Faustus #344
    Ez egy VHF (30 - 300 MHz) TV antenna, tehát 2400-2500 MHz-en (a 802.11b/g/n szabvány szerinti WIFI) nem lesz számottevő nyeresége (sőt valószínűsítem inkább veszteség lesz rajta). Másrészt ezt TV-khez tervezték, így balun nélkül 300 (a hajlított dipol miatt), balunnal 75 Ohm impedanciájú - a WIFI eszközök 50 Ohm impedanciájúak.

    2,4 GHz-re is van yagi (annak teljesen mások a méretei), de ezt átalakítani megfelelő eszközök/műszerezettség és szakértelem hiányában (de szerintem még azzal is) kétes kimenetű eredményt fog produkálni.
  • Calver
    #343
    szerintem alapból is tudod arra használni, csak nem biztos, h valami túl hatékony lesz
    legalábbis én valaha, mikor elbaszódott wifi antennám, simán megfogtam coax kábelt, és a belső rézvezeték végét beleakasztottam a radiátorba - köszöni szépen, az is remekül funkcionált antennaként
  • F1re
    #342
    Ha van egy ilyen antennám, akkor át tudom úgy alakítani vagy modolni vagy akármi, h wifi-re tudjam használni ?
  • mx5 kevin
    #341
    Szerintem egy ilyet vegyél
    Alfa ARS-N19BP 2.4GHz 9dBi Antenna RP-SMA egész pontosan 9,3dbi-s antenna ez egy nagy hosszú beltéri bot antenna és nem drága.

    http://www.amazon.co.uk/Alfa-Booster-OMNI-Directional-High-Gain-Screw-On/dp/B003JO7BCO/ref=pd_sim_computers_1

    http://www.alfa.com.tw/products_show.php?pc=46&ps=16

    Pont a 5dbi vs 9 dbi-s (9,3dbi)-s antennát mutatnak ami téged érdekel látszik mekkora a különbség.9dbi-nél hosszú távú wifi kapcsolatnál én kevesebbet nem használnék egy alap összeállításhoz tökéletes.
  • mx5 kevin
    #340
    Itt a videó arról amit én használok a #304 #305ös hozzászólásban már írtam róla ez így van összeszerelve.



    http://www.youtube.com/watch?v=vkPc0Jmtp7M
  • mx5 kevin
    #339
    Én a helyedben a 9dbi-s Alfa bot antennát venném meg. Amatőr vevőbe nekem egy Signalking volt 10 dbi-s bot antennával azzal 500m ig ment a történet (terepakadályokkal) de 500m nél már nem volt annyira stabil a történet amatőrbe ár értékben megfelel.100m nél neked ha 5dbi-vel jó volt azzal tökéletesen megfelel van tapasztalatom hidd el.Ha komolyabbat akarsz akkor egy 24dbi-s TP-link TL-ANT 2424b-s irányított antenna ez Tip Top nyereséggel fogja venni a jeleket.Nézd meg az árakat antennatípusokat amatőr vevőhöz Ár+érték arányban szerintem jó választás.És ez nem egy rövid kis vacak, látványos nyereséghez már nagy antenna kellene. A 9,5 dbi-s bot Alfa az a leg márkásabb 38,5cm hosszú abban nem fogsz csalódni az egy márka vackot nem gyártanak és az ár se vészes.