Wifi antenna boosting - modding- crack - képek/vidik , segitségek trükkök stb.
  • mx5 kevin
    Pár beállítás amivel megnöveltem a stabilitást 150 illetve 300Mbps es (n) es routereknél.500m ről egy olyan router ami egy oldalt nem akart betölteni 2 es jenél most egyszerre torrent videó meg minden tökéletesen működik olyan minőségben mint alap beállításon közelről egy stabil 4 es jel rublika esetén.A routereknél a 2 antennás (n)es routereknél először is kihangsúlyoznám sokkal jobban teljesítettek mint az 1 antennások.Nekem személy szerint a legjobban beállításban (adminfelületen) mint stabilitásban a Kétantennás linksys WRT160Nl jött be.Ez azért jött be: jó jel,stabil router,jó adminfelület,Stabil net nem hajlamos megbolondulni,DD-WRT kompatibilis,2 antennás MIMO,.Admin felület terén a linksys é nagyon jó volt de a DD-WRT az nekem nagyon bejött egy igazi tökös választékos kezelőfelület.
    Adapterbe amik a legjobbak Voltak az USB-s cserélhető antennás adapterek.Teszteltem a,b,g, és b,g,n szabványút is.Az a,b,g már nem szabad megvenni elég rosszúl teljesítettek N es hálózatokon a b,g,n el szemben. Ha veszel routert adaptert annak az eszköz rádiójának érzékenysége –dbm ben sokat számít –dbm ben minél nagyobbat kell venni hogy minél érzékenyebb legyen a rádiója.

Amit én tapasztaltam vagy nagy sávszélességet kapunk rövid távolságon belül kevésbé stabilan, vagy kisebb sávszélességet hosszabb távolságon belül jóval stabilabban, de semmiképp sem nyújtható a nagy sávszélesség hosszabb távolságokon belül.150-300Mbps routereknél szóval pl 54Mbps az 6592KB/s ami irtózatos gyors többszöröse a létező leggyorsabb előfizetésnek ami átlagban 1500KB/s (jobb szolgáltatónál) .Nagy sévszél teljesítmény mellet kisebb sávszélt használva egy 2 es jelerőség melett is elérhető ugyan az a minőségű internet mint 4es 5 ös jelerősség esetén alap beállításon.

Ezek a beállítások 50méteren bellűl-500m ig egyaránt jól teljesítettek.

Az első két dolog ami az antennán kívül magának a jelnek az erőségét befolyásolta.

-Mode: kevert B,G,N Ez amit tapasztaltam mindig keverve a maximumon a legjobb.

-Power level:maximunra a legjobb ez a kisugárzott rádióteljesítmény

-Country:Ez olyan ország ahol nagyobb rádióteljesítményt engedélyeznek pl USA

Az antenna nyereségén kívül még a 2 antennás routereknél már megjegyezném már érezhetően jobb volt a jelerősség is mint az 1 antennásoknál.

Itt az antennát is külön kihagsulyoznám hogy hány decibel nyereségű alap routerre illetve házon bellül adapterre a 8dbi-s botosat ajánlom.

A többí beálítás ami a továbbított adat,hálózat stabilitását befolyásolta de nagyon nagy mértékben.Ez olyan szinten hogy 2 es jelerősségen el lehetett érni egy 4es 5 ös átviteli minőséget.

-channel width: alacsonyabb érték MHz ideálisabb 20MHz jó volt

-RTS threshold (RTS-küszöb): az RTS-küszöb a maximális bájtméret, amelyért az adáskérés, adáskérés törlése (RTS/CTS) csatorna állítási mechanizmus működik. Jelentős rádióinterferenciát, vagy nagyszámú vezeték nélküli eszközt egyazon csatornán tartalmazó hálózat esetén az RTS-küszöb csökkentése segíthet csökkenteni a keretveszteséget. Az RTS-küszöb alapértelmezetten 2347 bájt, ami a maximális érték.Ez az érték csökkentve a legjobb rossz jel esetén ezt a fele értékre csökkentettem.

-Tx/rx rate: ezt 50Kbps re csökkentettem 150 es és 300Kbps es routernél is (Küldött fogadott adat sávszélje)

-Beacon Interval (Jelzés időköz) :A beacon (jelzés) olyan információcsomag, mellyel egy, a hálózathoz csatlakozó eszköz tájékoztatja a többi eszközt arról, hogy üzemkész állapotban van. A jelzés időköz az az idő, amely két jelzés küldése között telik el. A jelzés időközt milliszekundumokban (ms) kell megadni.Alapértelmezetten 100 volt ezt 50 re (felére) csökkentettem.Szintén rossz jel esetén csökkenteni kell. (jobban látta a routert utána a számítógép)

-Fragmentation Threshold (Töredezettség küszöb):
    A csomagok tördelése a megadott küszöbérték alapján történik; ez az eljárás rádiófrekvenciás zavarok esetében javítja a hálózat teljesítményét.csökkenteni kell rossz jel eseténaz értéket.Szintén a felére csökkentettem.(TP linknél nem engedte állítani)

-Csatorna: ezt autón hagytam de ideálisabb olyat választani ami közeli csatornatartományban minél kevesebb zavaró adó van.