378
Wifi antenna boosting - modding- crack - képek/vidik , segitségek trükkök stb.
-
#215 erre, és ahogy nézem jól tippeltem, csak állítgatni kell rajta. jobb klikk a régi adapter kapcsolatán -> tulajdonságok -> internet protocol version 4 (vagy IPv4), írd le a beállításokat, ugyanazokat add meg új adapternél és lőn.
legalábbis kéne neki. magyar kifejezéseket csak tippelem, angol win7-em van, nem tudom magyar verzióban pontosan mik, de szerintem ki tudod hámozni. -
#214 Ezekre gondoltál?
Nekem magas a dolog amúgy nem gyengén eddig ugye semmi gubanc bedugtam a kis pöcköt az usb-be és lőn internet XD
-
#213 nézd meg vezérlőpult -> hálozati kapcsolatok(?) alatt előző adapter beállításait, aztán nézd meg a jelenlegiét, mert szerintem csak valami apró probléma van beállításokkal, ami miatt korlátozottnak érzékeli. tipikusan fix/dinamikus ip malőr szokott ez lenni, azért ezt írtam előbb is. -
#212 Kínomban ma is rászántam 1 órát de csak idegesebb lettem XD -
#211 A roouteren én nem állítottam semmit de mert nem férek hozzá de szerintem a házigazda sem mert ő meg nem ért thozzá nem is ő telepítette a rendszert :D
Jelenleg egy vendégházban lakom és ugye a dlinkes adapterrel ment minden simán mint az ágybahugyozás már az elejétől minden állítgatás nélkül de gyenge a jel,ezért vettem ezt a csodát ami nagyon jó csak a netre nem tudok vele csatlakozni XD -
#210 nem lehet, h előző adaptereddel be volt fixre állítva az ip, azért nem szereti a router az alapból belőtt dinamikus ip-t?
vagy esetleg mac cím alapján szűr? -
#209 Hát ezt már tényleg nem értem.
Bedugom a DWL-G122 Wireless USB Adaptert és fél perc nem kell már kapcsolódva van 1-es jel erősséggel ez meg 3-assal csak korlátozottig jut el. -
#208 Na hali!
Vettem egy ilyet!
A probléma a következő.
Erősebb a jel sőt még olyan wifit is találok amit eddig nem.
Csatlakozik is de csak korlátozott a hozzáférés.
Valami megoldás hogy miért lehet? -
#207 Akkor már veszek egy normális antennát :) -
#206 lustaság fél egészség elv:
leraksz egy fémet, ami "tükrözni" fogja a jelet (én egy kibelezett táp külsejét használtam) a megfelelő irányba beállítva. nálam valaha remekül működött, dob valamennyit a jelerősségen, pár azért csodákat ne várj tőle. -
#205 thx! -
#204 Nekem ilyenem van
De ha nem lenne elég, akkor megbarkácsolod. -
#203 MOst egyébként egy d-link usb stickel fogom a jelet. -
#202 vevőt?
Tudsz ajánlani esetleg valamit? -
#201 Szerezz nagyobb antennát. -
#200 Hali!
Jelenleg egy vendégházban lakom és wifis net van.
A jelerősség gyenge mert ugye sok a fal.
Van olyan lehetőség amivel erősebben tudnám fogni a jelet? -
#199 nemszabad -
#198 van a szomszédnak egy wifije, WEP védelem van rajta.
kérdésem: fel lehet ezt valahogy törni linux + "programozás" kihagyásával? nincs véletlenül valami egyszerű program erre? -
#197 ilyen egyszerű? :D -
#196 Ariskkey nevezetű szoftvert ráraktam pendrive-ra és a tulajdonságoknál ki volt pontozva a jelszó és ez kiírta. Előtte próbáltam a WirelessKeyView programot is de az csak hexadecimálisan írta ki, azt még próbáltam megfejteni kevés sikerrel. -
#195 arra én is kíváncsi lennék -
#194 Leírnád hogyan sikerült? -
#193 köszi közben már sikerült -
#192 wpa2 felejtsd el:D semmivel.. egy megoldás van, megfenyegeted a rendszergazdát hogy adja oda a kulcsot -
#191 Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy laptop ami csatlakozva van egy wpa2-es titkosítású wifi hálózatra. Milyen programmal lehet a laptopról lenézni a kódot?(suliról van szó) -
Rotyoka #190 hát nem tudom, olvasgattam utánna sokat de végülis majd kiderül ha ittlesz a cucc -
TLOTR #189 Oké megoldódott jó az új router -
TLOTR #188 Sziasztok olyan gondom lenne h a wifi kapcsolat 5-10 percenként megszakad két gépen is, a kábelesen jó és két routert is megprobáltam már valakinek ötlet? -
#187 Milyen irányban vannak az ellátandó kliensek (mennyi van)? Mekkora a maximum távolság?
Mert lecserélheted a 3 antennát ilyesmikre ezzel 5 dB-t nyerve antennánként - más kérdés, hogy megéri-e. -
Rotyoka #186 EDIMAX BR-6574N
routert kéne valamilyen szinten antennailag tuningolnom, hogy átvigyem 2-3 betonfalat 60-70% os jelerőséggel? -
#185 Amire ügyelni kell:
- optikai rálátás, vagyis a saját házatokon levő antenna a nővéretek 1km-re levő/az 5 km-re levő távoli település házán levő antennát "szabad szemmel lássa", ne legyen közötte semmilyen terepakadály (a legszebb az lenne ha a két antenna között létrejővő "Fresnel zónába" nem lógna be semmi).
- a megfelelő optikai rálátás miatt az antennát magasra kell helyezni
- mivel magasra kell helyezni az antennát a vezetéknéküli eszközt a lehető legkevesebb veszteség miatt rövid antennakábellel kell összekötni
- mivel a vezetéknéküli eszköz az antennához közel kell hogy legyen, a vezetéknélküli eszköznek kültérinek kell lennie
- a nagy távolság miatt az antennáknak nagy nyereségűnek kell lenniük, és javaslom az 5 GHz-es frekvenciatartomány használatát (a 2,4 GHz-es frekvenciatartományhoz képest több, egymást nem átfedő csatorna érhető el, kisebb az interferencia)
Amire szükséged lesz:
- 2*2 darab kültéri, 5 GHz-es, nagy teljesítményű, távtáplálható (PoE - Pover Over Ethernet) vezetéknélküli eszközre
- 2*2 darab nagy nyereségű irányított (grid, parabola) antennára
- szükség esetén antennakábelre, esetleg "pigtail"-re (rádiós kártyáa csatlakozását antennacsatlakozóra átalakító kábelre)
- 3 darab hosszú vascsőre, hogy az antennákat/vezetéknélküli eszközöket magasra tudd helyezni ;)
- FTP kábel, RJ45-ös csatlakozók, egyéb kellékanyagok
Példa az egybeépített megoldásokra:
AirGrid
NanoBridge -
namlak1986 #184 Sziasztok!
Egy kérdéssel kapcsolatban fordulok hozzátok!
Wifi hálózatot szeretnék létrehozni a saját házunk és nővéremék háza között. Plusz, ha lehetséges, akkor a szomszéd településen egy házzal.
A kérdésem a következő. Hogyan kezdjem el a kiépítést, milyen mérések kellenek - ha kellenek?
Annyit leírok, hogy a két ház között, ami egy településen belül lenne kb. 1 km a távolság. Ha be lehetne vonni még a szomszéd településen lévő házat is, akkor az közel 5 km lenne.
Ötleteket kérek tőletek! Előre is köszönöm! -
vitya79 #183 Köszönöm a segítséget. Nem igazán jutok előrébb, mert elvileg minden ok. UPC szerint a modem ok, szervíz szerint a router ok, 2x is bevizsgálták. A gépben lévő wifi nem hiszem hogy rossz lenne, mert 2 gépen is ezt csinálja. Miután elmegy a net, van hogy fél perc után visszajön, van hogy 3-4 percig sincs semmi, aztán egyszer csak újra megy. A routeren nincs hálózati kulcs sem beállítva. Csak mac adress alapján van bekonfigurálva. De hónapokig hibátlan volt. Egyszer csak elkezdett szórakozni, és azóta szivat. -
#182 "Nem lehet elérni a router beállításokat ha elmegy a net. Korlátozott hozzáférést ír vagy nincs internet kapcsolatot. De egyik esetben sem lehet elérni a router. Nem lehet pingelni, mert nincs net."
Akkor alapvetően vagy a router megy el, vagy a router és a gép közötti kapcsolatban (kábelben, vezetéknélküli kapcsolatban), vagy a számítógép interfészében keresendő a probléma. Ettől még a kábelmodem, vagy a szolgáltató működhet.
"Vagy pingeljem win-en kívűl?"
Windows alól kell pingelned a routert (192.168.1.1, vagy ehhez hasonló IP-címet, amit alapértelmezett átjárónak kapsz).
"Up time???"
Uptime = mennyi ideje működik az eszköz - jelen esetben a router.
Ha ez a router újból elérhetősége után csak pár perc/másodperc, akkor a router újraindul, ami - mint azt az előzőekben kifejtettem - lehet a router elégtelen áramellátása miatt is. Ha nem, akkor kábel vagy hálókártya.
Bár a kézikönyvéből úgy látom, hogy ezt a WRT110N firmware ezt nem jelzi ki. ;( -
vitya79 #181 Nem lehet elérni a router beállításokat ha elmegy a net. Korlátozott hozzáférést ír vagy nincs internet kapcsolatot. De egyik esetben sem lehet elérni a router. 3 led van rajta, power, net, wifi. Mind a 3 világít. Nem lehet pingelni, mert nincs net. Vagy pingeljem win-en kívűl? Up time??? -
#180 "Bérelt szerver. Távoli hozzáféréssel."
Akkora torrent jelen esetben nem befolyásoló tényező (mivel az otthoni hálózatban nem használsz torrentklienst).
"Ennek semmi köze a torrentezéshez."
De okozhatná, ha torrentklienst használnál a lokális hálózatban.
"A routert a szervízben is mgnézték, és hibátlan. "
Esetleg azt nézzétek meg, hogy amikor elmegy a net, akkor nem érhető el a router se (nem pingelhető az alapértelmezett átjáró, nem lehet elérni a router beállítófelületét)? Ilyenkor (amikor elmegy a net, nem megy a router) milyen ledek világítanak a routeren? Miután visszajön a net, akkor ír-e valamit a router naplóállománya? Mennyi az uptime? Arra tippelek ugyanis, ha a router sem érhető el, hogy rövid időre elmegy az áram a router alól, és ez a router újraindulását eredményezi. -
vitya79 #179 Bérelt szerver. Távoli hozzáféréssel. Nem igazán értem mi okozhatja ezt. A routert a szervízben is mgnézték, és hibátlan. Ennek semmi köze a torrentezéshez. -
#178 "Torrent mindig megy, de az serveren keresztűl."
A szerver a routerre van csatlakoztatva, vagy az teljesen különálló (távoli szerveren)?
Ha a torrentklienset futtató szerver ugyanis a router belső hálózatára csatlakozik, akkor megeshet, hogy router úgynevezett NAT táblája betelítődik. Ez okozhat kapcsolati problémákat. Ezért érdemes a torrentkliensben korlátozni a letöltési sebességet (legalább a maximum adatátviteli sebesség 80-90%-ra), az egyszerre csatlakozó kliensek számát, kikapcsolni a DHT és a PEX-et. -
vitya79 #177 Torrent mindig megy, de az serveren keresztűl. -
#176 Torrent megy valamelyik gépen ?mert az hajlamos erre.Nekem legalábbis,vagy ha nem is bont belassul.
Más..Már eljutottam oda hogy a wifi driiverét feltettem(mellesleg az eszközkezelőben továbbra sem látja,csak egyéb hálózatként-imseretlen hálózatként látja,bármilyen drivert tettem eddig fel semmi)
Mellesleg a launch manager szürkével jeleníti meg a wifi On off lehetőségét.
Persze a bluetooth-t felismeri,de azt meg nem is telepítettem :)