Wifi Tuning/cracking/modding

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gregorius
Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy normális, hogy a wifi csatornák közül egyik sem mûködik 1-5-ig? Elég rossz volt a jelátvitel, nem érte el a netes 15Mb/s-ot, így elkezdtem játszani a csatornákkal. Uszkve 6 wifi van a hatókörömben, ebbõl egy a 12-es csatornát, egy at 5-öst, egy az 1-est, a többi a 6-ost használja. Nekem ehhez képest a 12-esen a legjobb a teljesítmény, és 1-5-ig nem mûködik egyáltalán. Normális ez?

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

Dj Faustus
"Linksys routerrel nem lehet sehogyse megoldani?"
1 darabbal nem, ugyanis :
- egy darab rádiós interfésze van
- kettõ darab állomást akarsz elérni, amelyek egymással nagy szöget zárnak be - így kettõ antennára lesz szükséged, illetve azért is, mert a körsugárzó nem nagy nyereségû, és nagyobb távolságot akarsz áthidalni.

"Viszont ott még nem tartunk, hogy mikrotik cuccokkal foglalkozzunk."
Ha már kültéren szeretnél nagyobb távolságot áthidalni, akkor érdemes drágább eszközökbe belefektetni.
Ha a Mikrotiket sokallod, javasoltam neked az Ubiquity Nanostationt - ez egy kültéri, 26 dBm-es kimenõ teljesítményû, 2 darab 10 dBi-s panelantennát tartalmazó (így az antennák polarizációját szoftveresen tudod állítani) eszköz, amelyhez minden szerelési kellékanyagot megkapsz, csak UTP kábelre, RJ45-ös csatlakozókra, meg antennaárbócra lesz szükséged.

Petka
Köszi ez jól összeszedett infó! Viszont ott még nem tartunk, hogy mikrotik cuccokkal foglalkozzunk. Linksys routerrel nem lehet sehogyse megoldani? Ahhoz vannak elég komoly firmwarek, amivel lehet okosítani kifejezetten ilyen céllal.

Dj Faustus
Eszköz tekintetében a központi helyen két lehetõséged van:
1. vagy veszel egy Routerboard 433-as router-alaplapot, két darab R52-es rádiós interfésszel, meg kell még hozzá két darab "pigtail", meg egy ház, amibe belerakod.
2. vagy két darab AP-t veszel (ez lehet egy-egy Routerboard 411-es az elõbb említett rádiós kártyákkal meg finomságokkal, de használhatsz mást is - például az alábbi antennával egybeépített jószágot), amiket összekötsz egy switch-csel.

A túloldalra a 2. pontban megjelölt egy-egy AP kell.
Antennából mindenképpen irányított (panel, yagi, parabola, grid) kell.
Mindezek beszerzéséhez itt az "Online boltok" résznél találhatsz boltokat.

Petka
Up!
Ha valaki esetleg tudna segíteni, annak nagyon örülnék. Nem vagyok annyira jártas még ebben a témában. Szóval a terv a következõ. Adott három helyszín. A központi helytõl az egyik ház kb 400 a másik kb 300méterre van. A tiszta optikai rálátás tegyük fel, hogy biztosított. Milyen lehetõségek vannak wifi hálózat kialakítására?

Én arra gondoltam, hogy mindhárom helyre egy-egy Linksys WRT45GL router menne. 2 szélsõ házon yagi antennák, a központi házon pedig egy körsugárzó. A körsugárzó antennáról lebeszéltek, mivel kicsi a nyeresége. Na most akkor milyen más lehetõség van? Nézegettem szektorsugárzó antennákat is, de a 2 szélsõ ház túl nagy szöget zár be ahhoz, hogy beleférjen. Minden hasznos információt szívesen fogadnék!

REPS0L
:)

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

Benny04
jee:D

mila69en
hm.. BackTrack 4 Pre Release:)

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

mila69en
persze ha upc-e van nem árt átregisztrálni a mac címet is a upc oldalán

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

mila69en
hát most mindenki elment wepcrackelni:P meg hatalmas távokat átlõni<#idiota>

Dj Faustus
Vegyél egy vezetéknélküli interfésszel rendelkezõ routert.
A WAN portjába beledugod a szolgáltató (modemétõl) jövõ madzagot, a router webes felületén beállítod a csatlakozás módját (ha felhasználónév+jelszó metódusú csatlakozás volt, akkor keresd meg a "WAN setup" vagy hasonló nevû résznél benne a PPPOE-t, ha automatikusan kapod az IP-címet, akkor a DHCP-t).

peteragoston
szoval kabelen jon be a net wifi meg osztana szet

peteragoston
hello! szeretnek megosztani bejovo lan internet kapcsolatot itthon wifi kartya segitsegevel. nem akarom lekodolni. az a lenyeg h. a wifi kartya hotspot-kent mukodjon. mobilon akarok wifizni....
van valami megoldas?
thx. ja es most win7van fent

nem volt vmi hosszu életu a topic :D
ez kell neked !! szal ha nem cserelheto az antenna de szet tod szedni akkor probald meg ien modszerrel csak hosszabb antennat kreálj
v csinalj kore 1 tányért ill "cantennát"
http://www.youtube.com/v/QmF2iiEt4kU&hl
tuzfal3
javítok, a vevõ edimax

Opel Movano 2.8DTi

tuzfal3
hello mindenki!
van egy SMC WBR14-G2 routerem(nem cserélhetõ antennás)

és egy RaLnik vevõm(cserélhetõ antennás)
valami ilyesmi:

probáltam nagyobb antennával, de a vételre ugyanúgy gyengét vagy nagyon gyengét ír, megszakadni nem nagyon szokott, remélem tudtok segíteni hogy valamit javitsak rajta

Opel Movano 2.8DTi

mila69en
hát nem tudom, ezeket is próbáltam régen... de nem történ semmi:D

Calver
mégegy ajándék
USB wifi adapterhez jelerõsítõ, forrasztás és minden egyéb nélkül.

"The trees move. Do you not see it?"

Calver
és hozzá a kicsit konkrétabb leírás a videót készítõ sráctól
hmmm... egy ilyet lehet h össze is fogok egyszer rakni <#nyes>

okorkodtem ma antennas ugyben aztan probaltam 1 olyat h az usb wifi mögé oda tartottam a kezembe a grillsutonk tetejet bmeg 11mbps-rol 54re nott a sebesseg :O pedig csak kezemmel tartottam oda
a wep kulcsot vissza lehet fejteni az elfogott üzenetekbõl, a wpa pedig dinamikusan generálja a kulcsból a titkosítást, ezért sokkal nehezebb visszafejteni...
az egyik legegyszerûbb módszer:usb wifi+házi antenna

HP+

#1 !! es a superantennas link :D
Calver
forrasztópáka, két BNC csatlakozó, mondjuk egy régi táp alja, egy kis 0,5 mm-es rézdrót, koax kábel, ollé.

túl rég volt már h ennél jobban emlékezzek <#nyes>

Benny04
értem <#smile>

aha és hogy???

mila69en
hát az egyik erõsebb mint a másik<#idiota>

wep wpa

keszitesz magadnak antennat
nah kapóra jött a topik pont wifi problémám van.idegesít hogy vagy 50 méteres forrást fog ugyan de megszakad néha vagy belassul.létezik ami képes ennél mexebre is fogni?vagy vmi megoldás?

Benny04
am mi a különbség a kettõ között? :P

REPS0L
oks, bár azt kétlem :)

:D
hát az is valami :P irjal ha tores is meg van :D
mila69en
vigyé laptopot azt a wc-bõl hamar gyorsan:D

REPS0L
nem hittem volna hogy ez a topik benne lesz a top10be :D
nah telóval már tudok sniffelni wifit :D

sztem tuti wep azert akartam pdamra vmit amivel fel tudnam torni h tudjak oran netezni :D
mila69en
wep vagy wpa?

ááá már nem ott lakom :D am a mienkbe is van de le van kodolva
mila69en
mind kettõ:D<#idiota>

F1re, sulinkban van wifi, nem tom rálátsz-e :D Bár lehet le van már kódolva.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

backtrack3 (vagy a BackTrack 4beta)<#eljen>

HP+

mila69en
ha jól tudom azóta sem döntötték meg a rekordjukat 2,4 ghz-n

REPS0L
beszarás. mondjuk ha Mátrába laknék, énis próbálkoznék Budapestel :D

mila69en
igen ezt láttam már:D

nesze :D wifi (110km)
http://www.youtube.com/v/ywDMCzN-uJg&hl
mila69en
a sajátját ki akarná feltörni?
pl: én:) jobb min egy videó játék<#idiota>
aza program viszont érdekelne ami magától megcsinál mindent!:)

mila69en
tudom hogy vannak nem normálisak! ismerek én is egy 1-2 nemnormálist akik arra marhulnak, hogy hány km-et lõttek át:D

REPS0L

autoszimulator
azért attól, hogy egy programot elindítasz, ami magától megcsinál mindent, még messze van a feltöréstõl, és a tudástól.
A sajátomat akarom feltörni duma meg elég kamu, ki akarná a sajátját feltörni, mikor ahhoz hozzáfér közvetlenül?
Ennek maximum akkor lenne értelme, ha tesztelni akarod, milyen védelmet alkottál. De ha te tudnál valami biztonsági résrõl, akkor tervezéskor és implementációkor valószínûleg befoltoztad volna. Nagyobb biztonságtechnikai cégek is ezért alkalmaznak külsõsöket, több szem új szem többet lát alapon.

persze ettõl függetlenül nem egy ismerõsöm van, aki már pár éve saját internet nélkül töltöget mindenfele, mert a felsõ/oldalsó/alsó szomszéd nem ért a dolgokhoz, és csak bedugta a routert, vagy esetleg pont az infós ismerõst kérte meg konfigolni...

.: mobilize.hu :.

Dj Faustus
2,4-en 100 mW - bõvebben itt - de vannak tényleg olyan állatok, akik az elõzõ hozzászólásomban jelzett eszközöket (mindet egyszerre!) használják (aztán a rendesebb szolgáltató meg anyáz rendesen).