Wifi Tuning/cracking/modding
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy normális, hogy a wifi csatornák közül egyik sem mûködik 1-5-ig? Elég rossz volt a jelátvitel, nem érte el a netes 15Mb/s-ot, így elkezdtem játszani a csatornákkal. Uszkve 6 wifi van a hatókörömben, ebbõl egy a 12-es csatornát, egy at 5-öst, egy az 1-est, a többi a 6-ost használja. Nekem ehhez képest a 12-esen a legjobb a teljesítmény, és 1-5-ig nem mûködik egyáltalán. Normális ez?
Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)
1 darabbal nem, ugyanis :
- egy darab rádiós interfésze van
- kettõ darab állomást akarsz elérni, amelyek egymással nagy szöget zárnak be - így kettõ antennára lesz szükséged, illetve azért is, mert a körsugárzó nem nagy nyereségû, és nagyobb távolságot akarsz áthidalni.
"Viszont ott még nem tartunk, hogy mikrotik cuccokkal foglalkozzunk."
Ha már kültéren szeretnél nagyobb távolságot áthidalni, akkor érdemes drágább eszközökbe belefektetni.
Ha a Mikrotiket sokallod, javasoltam neked az Ubiquity Nanostationt - ez egy kültéri, 26 dBm-es kimenõ teljesítményû, 2 darab 10 dBi-s panelantennát tartalmazó (így az antennák polarizációját szoftveresen tudod állítani) eszköz, amelyhez minden szerelési kellékanyagot megkapsz, csak UTP kábelre, RJ45-ös csatlakozókra, meg antennaárbócra lesz szükséged.
1. vagy veszel egy Routerboard 433-as router-alaplapot, két darab R52-es rádiós interfésszel, meg kell még hozzá két darab "pigtail", meg egy ház, amibe belerakod.
2. vagy két darab AP-t veszel (ez lehet egy-egy Routerboard 411-es az elõbb említett rádiós kártyákkal meg finomságokkal, de használhatsz mást is - például az alábbi antennával egybeépített jószágot), amiket összekötsz egy switch-csel.
A túloldalra a 2. pontban megjelölt egy-egy AP kell.
Antennából mindenképpen irányított (panel, yagi, parabola, grid) kell.
Mindezek beszerzéséhez itt az "Online boltok" résznél találhatsz boltokat.
Ha valaki esetleg tudna segíteni, annak nagyon örülnék. Nem vagyok annyira jártas még ebben a témában. Szóval a terv a következõ. Adott három helyszín. A központi helytõl az egyik ház kb 400 a másik kb 300méterre van. A tiszta optikai rálátás tegyük fel, hogy biztosított. Milyen lehetõségek vannak wifi hálózat kialakítására?
Én arra gondoltam, hogy mindhárom helyre egy-egy Linksys WRT45GL router menne. 2 szélsõ házon yagi antennák, a központi házon pedig egy körsugárzó. A körsugárzó antennáról lebeszéltek, mivel kicsi a nyeresége. Na most akkor milyen más lehetõség van? Nézegettem szektorsugárzó antennákat is, de a 2 szélsõ ház túl nagy szöget zár be ahhoz, hogy beleférjen. Minden hasznos információt szívesen fogadnék!
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
A WAN portjába beledugod a szolgáltató (modemétõl) jövõ madzagot, a router webes felületén beállítod a csatlakozás módját (ha felhasználónév+jelszó metódusú csatlakozás volt, akkor keresd meg a "WAN setup" vagy hasonló nevû résznél benne a PPPOE-t, ha automatikusan kapod az IP-címet, akkor a DHCP-t).
van valami megoldas?
thx. ja es most win7van fent
v csinalj kore 1 tányért ill "cantennát"
van egy SMC WBR14-G2 routerem(nem cserélhetõ antennás)
és egy RaLnik vevõm(cserélhetõ antennás)
valami ilyesmi:
probáltam nagyobb antennával, de a vételre ugyanúgy gyengét vagy nagyon gyengét ír, megszakadni nem nagyon szokott, remélem tudtok segíteni hogy valamit javitsak rajta
Opel Movano 2.8DTi
USB wifi adapterhez jelerõsítõ, forrasztás és minden egyéb nélkül.
"The trees move. Do you not see it?"
hmmm... egy ilyet lehet h össze is fogok egyszer rakni <#nyes>#nyes>
HP+
túl rég volt már h ennél jobban emlékezzek <#nyes>#nyes>
hát az is valami :P irjal ha tores is meg van :D
nah telóval már tudok sniffelni wifit :D
i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
HP+
i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu
pl: én:) jobb min egy videó játék<#idiota>#idiota>
aza program viszont érdekelne ami magától megcsinál mindent!:)
A sajátomat akarom feltörni duma meg elég kamu, ki akarná a sajátját feltörni, mikor ahhoz hozzáfér közvetlenül?
Ennek maximum akkor lenne értelme, ha tesztelni akarod, milyen védelmet alkottál. De ha te tudnál valami biztonsági résrõl, akkor tervezéskor és implementációkor valószínûleg befoltoztad volna. Nagyobb biztonságtechnikai cégek is ezért alkalmaznak külsõsöket, több szem új szem többet lát alapon.
persze ettõl függetlenül nem egy ismerõsöm van, aki már pár éve saját internet nélkül töltöget mindenfele, mert a felsõ/oldalsó/alsó szomszéd nem ért a dolgokhoz, és csak bedugta a routert, vagy esetleg pont az infós ismerõst kérte meg konfigolni...
.: mobilize.hu :.