Wifi antenna boosting - modding- crack - képek/vidik , segitségek trükkök stb.
  • mx5 kevin
    #374
    Mindenkinek aki a legjobb stabilitásra átvitelre törekszik hogy ne akadozzon a net ha esetleg akadozik vagy megszakad.
    Végeztem pár kisérletet router optimalizálás szempontjából átviteli stabilitás terén.
    routerek TL-WR940N 300Mbps és 150Mbps TL-WR741ND illetve Linksys WRT160NL 300mbps
    Először is a kisérleteket elvégeztem -73dbm-80dbm 2-3 jelerőség illetve -50 dbm -63dbm 4es-5-ös jelerősség között is. A kisérleteket tartósan végeztem.A másik dolog teszteltem többféle régi 802.11g-s routert ami nem ismeri a 802.11n szabványt ezeket ma már nem szabad megvenni és senkinek nem ajánlom.Továbbá N-es routerekben csak is a MIMO technologiát támogató routereket ajánlom.A kisérleteket minimum 50 méter távolságból végeztem 500m távolságig.Az adapter egy 150mbps N es adapter volt minden esetben.


    1.A legroszabb eredményeket 54Mbps g routerek ezenkívűl n es esetében (Tx Rx rate 300Mbps 40MHz) beállítások hozták.Itt a net akadozott instabil volt az átvitel.Ezeknél 4es 5 ös teljes jelerősség mellet is tapasztalható volt instabilitás.A 802.11g-s esetében érezni lehetett bizonyos esetekben hogy belassul a net.A Tx Rx rate 300Mbps 40MHz beállításnál 300Mbps TL-WR741ND router esetén 4-5 ös stabil jel esetén mégroszabb volt mint a G itt volt hogy elszált a net is tökéletes jelerőség mellett 50m távolságból mindkét esetben.itt 2 es jelnél volt hogy stabilan kapcsolódott nem szakadt meg a kapcsolat de egy oldalt nem lehetett betölteni.A csomagok java része gyakorlatilag elveszett.Ugyan ezen a routeren ugyan azzal az antennabeálitással ugyan olyan távolból 2 es jelerőséggel a 3. beállítással zökkenőmentesen ment ugyan az a net aminél előzőleg alig töltött be egy oldalt.

    2. Alap beállításon N es routereknél 20MHz Tx/Rx rate 150Mbps B,G,N mixed viszonylag a routerek jól teljesítettek.De ha egy 150Mbps kevert b,g,n (alagútban) pl 50 Mbps Tx/Rx sávszéllel nyomom át az adatot ott 2 es 3 mas jelerősségel is elérem azt a stabil netet stabil biztos átvitelt amit alap beállításnál 4 es 5 ös jelerősségnél.


    3.Optimalizált beállítás B,G,N Mixed mode (kevert b,g,n) mód 20MHz Tx/Rx Rate le lett víve 50Mbps re.3 mas jelerősség (-69dbm-71dbm) között gyakorlatilag 3 as jelerősséggel ugyan olyan az internet mint a 2. alap beállításnál apéldában 4-5 ös jelerősség esetén.2 es jelnél amikor ott akadozott alap beállításon így beállítva atom stabilan futott.Néztem a csomagokat és drasztikussan kevesebb csomag dobódott el.Valami iszonyú módon stabilizálta az átvitelt. 54 Megabit/s az 6,750Kilobájt/s átvitelnek felel meg ami pokolian nagyobb mint a legerősebb internet.Ezt a beállítást minden otthoni Routerre csak ajánlom.Tehát [20MHz re állítva kevert BGN módban 50Mbps TX/RX Sávszél Limittel] és ez kegyetlen módon dobott az átvitel minőségén. Tehát pl a 150Mbps maximális teljesítményű csatornán 50Mbps Tx/Rx sávszél limittel (g-s maximummal kevert n es csatornán) mentek a csomagok kényelmesen így sokkal stabilabb lett a kapcsolat és az átvitel nem vesztek el úgy a csomagok.Itt 2-3 jelerőséggel is stabilan biztosítja ugyan azt az átviteli minőséget amit ott alap beállításon 4 es 5 ös jelerőséggel.

    4.Hot spotok esetén: ott néztem hogy leviszik a Tx/rx limitet 11Mbps re ez 1,375Kilobájt/s sebességnek felel meg ami a mai átlag internetek átlagos sebessége 1000-1500 Kilobájt/sec letöltési sebesség.Ezt nyilván házi routereken nem tanácsos.De hotspotoknál ahogy nézem ez tanácsos beállítás.Ez pl az óreg G módban is nagyban növeli ahogy én látom az átviteli stabilitást.Itt fontos hogy nem B módba ment hanem G módban Tx/Rx 11Mbps limittel.De távolról is a 2,4Ghz es G és a 2,4 és 5Ghz is használó N között érezhető a különbség.Az hogy egy N es routert beállítanak G szabványúra mondván hogy a 2,4 GHz elenálóbb mint az 5Ghz ez egy hülyeség. Ugyanis ugyan úgy megy a 2,4GHz csak hozzá még jön az 5GHz sávszél is.Távolból is amíg a G akadozik ugyan ez N el b,g,n mixed módban ugyan olyan távolból jobb jelerősség zökkenőmentesen megy ez tapasztalat.

    5.Routerek esetén amiket teszteltem: A 2 antennás N es MIMOS routerek nagyon bejöttek amit én is megvennék az a Linksys sokkal stabilabbak mint a TP-linkek.Semilyen G-s routert nem vennék meg minimum N-es és csakis cserélhető antennást.N es esetén fontos hogy a 2,4Ghz és 5Ghz sávot is használja egyszerre dupla sávszél két frekvencián).Szóval ha a 2,4Ghz-s jel gyenge akkor a többi jön 5GHzn.Itt már jelerőségben is érezhető különbség van G és N között nem csak átvitelben és távolabbról is közelebbről is az N es drasztikusan jobb.

    Tehát ugyan olyan jelerősséggel ugyan azzal az antennával, ugyan olyan távolról, ugyan az a router,minden ugyan az. Míg egyik beállítással pl 2 es jelerőségnél a kezdőoldalt alig akarja behozni eldobálja az összes csomagot addig a másik beállítással ugyan olyan körülmények között tökéletesen megy az internet.