6837
...
  • SaGa
    Mint az összes FO-hoz, ehhez is csak azt lehet mondani, olyan modokat keress, amik az elképzelt játékstílusodhoz illenek. Milliónyi van hozzá.
    Sőt, van egy olyan csomag is, ami összerakja egyetlen játékba (némi kompromisszummal, mert bizonyos tárgyakat nem vihetsz át egyikből a másikba), a Fallout 3-at és a Fallout New Vegas-t. Több vasútállomás illetve metró állomás van az egyes vidékeken, amiken át lehet menni a másik játékba. Tale of two wasteland. Mindkét játék teljes verziója kell hozzá, minden DLC-vel együtt. Más modok természetesen csak erősen korlátozva használhatók.

Ha csak a NV-t akarod, akkor a Mission Mojave Ultimate Edition és a New Vegas Error corrections erősen javallott.
  • PiszkosFred
    Igaz, el is felejtettem, hogy mar azota a GOTY elerheto a gogon is. Na ott nem lesz ilyen gond, mint a korabbi Steames verzional.

Mod eseteben passzolok, olyan reg volt mar es annyi egyeb jatekkal jatszottam, hogy nem emlekszem mar a FO3-as felhozatalra. Nexuson nezz szet a legjobbra ertekelt es legtobb letoltessel rendelkezok kozott - nyilvan a nude/adult modokat leszamitva, mert tuti, hogy azok lesznek a toplista elejen.
  • molnibalage83
    A GoG-os változatnál ilyen gond nincs, ott megoldják ezt. Ha lesz leközelebb leárazás, akkor megveszem. Most épp STALKER-t tolom. :) Milyen MOD-ot ajánlanál a F3-hoz?
  • PiszkosFred
    Egyertelmu, megint mas "eloben" jatszani vele 20-30 evvel ezelott es megint mas most felrakni es kiprobalni. Elobbi fantasztikus elmeny volt mindannyiunknak, utobbihoz kell nemi turelem, kitartas es beallitottsag. Nincs ezzel baj. Nyugodtan lehet kezdeni a 3. resszel, az "aranylag friss", a modokkal pedig a grafika is mai szintre hozhato (bar alap esetben sem csunya igy sok ev elteltevel).

Mas kerdes, hogy a FO3 egyik nagy hulyesege, hogy ujabb windowsokon nem nagyon akar futni, kell nemi .ini es egyeb tweak.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.12.23. 13:17:40
  • molnibalage83
    Az első rész topikjába írtam két éve, hogy akkor miért adtam fel. Lehet, hogy ha egyszer tényleg nem tudok mit kezdeni magammal (ilyen soha nem volt eddig),. akkor nekikezdek. Játékmechanika és kezelhetőség szempontjából merő borzalmos sajnos az F1 az én szemembnen. Pedig szertem a régi játékokat is...
  • PiszkosFred
    Bar vannak utalasok a tobbi reszre (feljegyzesek vagy easter eggek tobbnyire), de teljesen onallo tortenetek. Az 1-2 resz a valaha volt egyik legjobb posztap rpg, kar kihagyni, de ha nem akarsz tokolni az aranykor gyongyszemevel, akkor a 3. resz is tokeletes kezdes. Foleg ugy, hogy mivel nem ismered az 1-2 reszt, nem lesz ami hianyozzon a harmadikbol majd a negyedikbol.
  • molnibalage83
    A Falloutok története mennyire függ össze? Aki nem akar az 1-2 résszel szenvedni, annak a 3. résszel való nyitás megéri?
  • SaGa
    Amit írtam: a mentésben beragad egy halom olyan objektum, amire semmi szükség és betölti őket. A Wrye Flash mentés kezelő menüjében van Repair A bomb opció, az kitakarítja.
  • Ryder62
    Köszi a választ.

És ha new game-nél is csinálja? Igaz, még nem próbáltam. Akkor a konfig fájlokban kéne keresni a hibát?

Mi az "a bomb"?

Még arra gondoltam hogy esetleg ez a RU verzió miatt van, állítólag elég sok mod nem működik vele.

Egyébként most egy nagy végigjátszást terveztem. Eredetileg úgy akartam hogy megcsinálok mindent (mellék questet,dlc-t) majd ezután mentek egy nagyot majd a négy fő szálat végig viszem.

De lehet inkább úgy fogom hogy csinálok egy normál végigjátszást egy karakterrel (mindent megcsinálva), majd a másik három szálat három másik karakterrel, igaz ezeknél már csak a fő szállra koncentrálva. De legalább ki tudok próbálni más stílust is. Pl közelharci.
  • SaGa
    Az, hogy csináltál egy mod nélküli installt, amibe betöltöttél olyan mentést, amihez modokat használtál, okozhat mindenféle problémákat, ezt nem érdemes.

A lassulás lehet a savegame „A bomb” hatása. A motor egyik hibája, amit gyakorlatilag az összes TES játéknál jól ismert és gyanítom itt is erről van szó, bár FNV-ben nem találkoztam vele eddig. A mentésben benne ragad egy halom felesleges objektum, amik folyamatosan terhelik a gépet. Van rá gyógyszer, a Wrye Flash nevű program elvileg tudja javítani.
  • Ryder62
    Halihó,

Gondoltam elkezdek újra játszani new vegassal. Feltettem pár modot -kb 10- plussz az nvac-ot illetve a 4 gb patchet. A játék gyönyörűen futott kb 25-30 játékóráig. Nem volt semmi probléma vele, még egy fagyás sem volt.

Na, és egyik pillanatról a másikra fps droppok keletkeztek. Sokszor leesik az fps 40-50 körülire. A lényeg hogy csináltam egy clean installt, és ugyan úgy van fps drop a teljesen mod nélküli játékban is.

A kérdés, mi a bánat okozhat ilyet? Az létezik hogy maga a save file "sérült"? Hogy esetleg valamelyik mod megváltoztatott valamit a save fileban.
    Elég érdekesnek tartom hogy 25 órát futott 60 fpssel és hírtelen tartós fps drop keletkezett.
  • Fantusz
    Játékos függő, hogy kinek mennyire jönnek be a különböző DLC-k.
    Nekem speciel pont a Honest Hearts volt az, amiről azt gondolom, hogy leginkább összeforrt az alapjátékkal, sőt bizonyos karakterek esetében ajánlott oda minél hamarabb átmenni.
    A történet olyan, amilyen (szintén egyéni megítélés kérdése), az egész kiegészítő lényege a túlélés képesség felturbózása, ami elérhető az alapjátékban, csak van egy apró bökkenő, hogy bizonyos alapanyagokat nem lehet máshol megtalálni, csak a kiegészítőben..
    Más a növény és állatvilág egy része, többek között csak ott élnek zöld gekkók, amelyek ugyan csak akkor érdekesek, ha a karaktered saját maga szeretne páncélt craftolni, ami 25%-os méreg, tűz ellenállással is felruházza, vagy erős mérgeket szeretne kotyvasztani.
    Nem caraftolós karakterek is hasznos jutalmakat kapnak a küldetéssor végén, Joshua Graham páncélja pl. védő értékben egyenértékű a harci páncéllal, de könnyű páncél, és ad +3% kritikus esélyt, vagy a 0.45-ös lőfegyverek, lőszerek elérhetősége is ennek a DLC-nek az elkezdésével, befejezésével válik lehetővé.

50-es szinten egyébként már egyik DLC sem különösebben érdekes, nincs hova fejlődni, nincs jutalom semmiért, az meg úgy unalmas, érdektelenné teszi a játékot.
  • coolpet
    Nekialltam a Happy Trails expeditionsnak.
    Hat nem Happy, mivel az elejen az osszes pajtit lemeszaroljak. 9x probaltam megmenteni oket, de aztam neztem wiki-t, scriptelve van. Ugyhogy puff :D

Eddig nem tetszik. Lehet megint itt fogom abbahagyni a gamet.
  • Alexzel
    A Project Nevada-val valamivel nehezebbé tehető a játék, mivel a HP is állítható benne (és egyéb 'Damage + Combat options')
    Eredeti játékban ez van:
    Player HP: 100 + 20 * END + 5 * LVL
    NPC HP: Base HP + 5 * END + 5 * LVL
    Project Nevada-ban ez az alapértelmezett (de beállítható bármennyire, én szintenként +2 HP-val játszottam)
    Player HP: 100 + 10 * END
    NPC HP: Base HP + 7 * END
    Így jópár HP-val kevesebb van 50-es szinten, könnyebben meg lehet halni.
    Sok állítási lehetőség van a mod-ban, csak érdemes ellenőrizni őket, mivel pl. az általam letöltött verzióban az egyik Loot-nál elírás volt és 'Food Spawn Chances'-nél (ha jól emlékszem) a Rare gyakoribb volt mint az Uncommon.
  • coolpet
    Hat most beteleportaltam a legio taboraba, ami hover dam tuloldalan van, mert elcsesztem a meghivos kuldit, es nincs mas lehetosegem.
    Egyedul kiserol nelkul 1db All americannal kiirtottam mindenfele drog, stimpackmeg egyebek nelkul a tabort.

Mar tenyleg nem kihivas igy lvl50-en 1 kieggel keszen.

Varazslos vagy ijasz kari jonne be igazan, de ez nem az a jatek :)
  • Fantusz
    Nem is szó szerint kell érteni :-)
  • Darun
    Azért nyócadik szinten a távolsági karival se fogod egylövésezni a Halálkarmokat.
  • Fantusz
    Nem feltétlenül jelent kínlódást, a közelharcos másféle karakter, vannak korlátai, amit figyelembe kell venni, nem fog 8-as szinten halálkarmokat gyilkolászni, de akár még szórakoztató is lehet vele a játék.
    Írom ezt úgy, hogy nekem is a lopakodós-lövöldözős stílus jön be igazán, de a játékot kiismerve, megismerve nincs semmi kihívás sokadjára ismét lövészt indítani.
    A második karakternek mondjuk én is energiafegyvert választottam, aztán volt egy robbantgatós, ami nem igazán jött be, azt éreztem kínlódásnak. Hosszú szünet után volt ismét egy lövész, majd a közelharcos, ahogy említettem pontosan azzal a szándékkal, hogy valami újdonság is legyen.
  • coolpet
    Hat a szenvedest nem szeretem, akkor nem kezdem ujra meeleevel.
  • Fantusz
    Volt közelharcos karakterem, de főleg azért csináltam, hogy kihívás legyen a sokadik kaland-túra :-)
    Biztosan vannak jól kiagyalt, kipróbált fejlesztések, én azoknak nem néztem utána, a saját gondolataim szerint kezdtem el a fejlesztést.
    A kezdő település elhagyása előtt lehetőség van újra kreálni a karakterünket, ha jól emlékszem ott van is egy mentés, és már addig többnyire egy szintet lépett is a kalandorunk, tehát át tudjuk nézni a majdani perkek milyen feltételekhez kötöttek.
    Ezeket tanulmányozva arra jutottam,hogy ez egy elég összetett fejlesztést kíván, nem csak azért nehezebb út, mint a lövészek fejlesztése, mert testközelből kell harcolni, de ráadásul sok az olyan hasznos perk, amelyek nem feltétlenül a harci képességből fakadnak.
    Már a harcmodornál sem elegendő a csupán pusztakezes, vagy közelharci fegyverek technika, ajánlott párhuzamosan fejleszteni mind a kettőt.
    A mérgezések gyógyításához, mérgek kotyvasztásához kell némi túlélés tudomány, lopakodás is kellene, ha pedig célzottan az egyik legjobb aprító fegyvert szeretném használni, akkor a piromániás perk miatt a robbantást is legalább 60-ig fel kellene tornázni..
    Ez még csak a harci fejlesztés iránya, de kellene ugye a zárnyitás, tudomány, beszédkészség, stb.
    Az ilyen fejlesztésben viszont legalább van kihívás, ami a sokadik végigjátszásnál egy lövészről nem mondható el, az szinte sérthetetlen tud lenni.
  • coolpet
    Valakinek volt meele karaktere?
    Mire kell ott figyelni?
    Katana vagy kétkezes sledgehammer?
    Másodlagos supportnak mit? Shotgun vagy energiafegyverek?
    Konnyupancel vagy power armor? :)

• Darun
    Ezzel tisztában vagyok, a jó karimnak is jópár negativ karmapontot sikerült beszednie lopásból. Ebből a szempontból a játék több helyen is logikátlanul lett felépitve, mivel sok elhagyatott helyen lévő cucc felvétele is lopásnak számit. Azt tudom hogy a karmának nem igazán van jelentősége, igazából én is csak a végső perk miatt foglalkoztam vele.
  • Fantusz
    A negatív karma önmagában nem jelent sokat, attól még kedvelhet egy közösség, csak ne lássák meg a lopásokat.
    A megfogom, kiviszem, nem látnak elteszem is jól müködik, de ezt én általában csak ott müveltem, ahol egy-két cuccot vettem fel, pl képességnövelő könyveket, amelyek körül nyüzsögnek mások.
    A Grafoknál fölösleges fél órán keresztül futkosni a sarokba, álcázással össze lehet szedni mindent, és kisétálni a boltból. Kint várnak a segédek, oda adni nekik a cipelni valót, és a negatív karmával nem törődve indulni tovább.
    Az számít igazán, hogy a küldetésekkel milyen hírneved lesz, kezdetben még a szentéletű angyal is rá van kényszerülve a lopásra :-)
  • Darun
    De a lopás miatt a negativ karmát akkor is megkapjátok, nem?
  • Kissssss0 #6132
    én is a budis módszerrel fosztottam ki őket :D könnyebb egyszerűbb és biztonságosabb is, nincs para hogy lebuksz.
  • Fantusz
    Nem.
    Ü
    Működik Novacban, és bár nem 100százalékos , de sokszor a többi kereskedőnél is.
  • Darun
    Az a bug nem csak a BoS kereskedőnél van?
  • Fantusz
    Többnyire az a sorsuk, de arra már magasabb szinten kerülhet csak sor, előtte végig kell csinálni elég sok küldetést.
    Aki viszont energia fegyvereket akar szerezni, jóval hamarabb érdemes betérni a boltba, akár a leírt erőltetett menetben, akár normál tempóban az útba eső küldetédeket teljesítve jut el Vegasba.
    Egy elcseszett küldetéssel fel is lehet robbantani a boltot, ami a legrosszabb lehetőség, se XP, se loot, illetve a hullákat ki lehet rámolni, de az árukészlet megsemmisül
  • coolpet
    Most majd vagy nekiallok az Old World Bluesnek, vagy a Mojave Drive Inn-esnek.
    Ha jol emlexem van megegy kieg ezen es a Courieresen kivul. Valami alienes tema. Ezeket meg nem csinaltam meg
  • coolpet
    Nekem unszimpik a Van Grafok, szoval Cass-el kiirtottam oket :D
  • Fantusz
    Hosszadalmas ki-be futkosni, egyszerűbb álcázva betakarítani mindent.
    Ott egyébként olyan mennyiségű cuccot össze lehet szedni, ami már szinte csalás, de mégsem az.
    Az már valóban csalás, amikor a kereskedőket nullára kifosztva "vásárol" a játékos - programozás hiba lehet, amit nem javitottak
  • levy668
    Hehe a Graf-oknál nem kell az álcázó... bemész, felemeled az áhított fegyvert(hosszan nyomva az E-t azt hiszem?Ahogy tárgyakat/hullákat pakolgatsz), besasszézol a budiba és akkor már elteheted, nem veszik észre.Így elég korán elég durva cuccokat lehet felszedni.

Edit: az élelmesebbek pedig pakolják meg a vödröt a budiból fegyverekkel és cellákkal:)
    Utoljára szerkesztette: levy668, 2017.09.30. 17:37:38
  • Fantusz
    Energia fegyverrel akkor nehezebb igazán a játék, amikor még nem ismeri a játékos a lehetöségeket, vakon kóborolva próbál fegyvereket, energia cellákat találni - az első végigjátszás lehet ilyen.
    A lehetőségeket megismerve könnyedén össze lehet szedni egy egész energia fegyver arzenált, igaz ehhez módosítani sem árt a kalandozásokon, a főküldetést hanyagolva, irány Vegas.
    A kezdő faluban ki kell nyitni az iskola páncélszekrényét, abban van egy Stealt Boy, amire szükség lesz.
    Néhány lézer pisztolyt össze lehet szedni a környéken, de egy is elengedő, ha vannak fegyver javító csomagok.
    Érdemes egy kitérőt tenni a hegyek közé, az elhagyott rádió állomásra, ott megtalálhatóak ED-E megjavításához szükséges alkatrészek, azokat felvenni.
    Irány Primm, megjavítani a fürkészőt, s megvan a leghasznosabb követőnk.
    Tovább Niptonba, esetleg kitérőt tenni az előőrse, de az valójában csak a kereskedés miatt lehet érdekes, út közben kerül a hátizsákba némi kacat.
    Niptonban a lakokocsiknál található egy lézerpuska. Leromlott állapotban van, de fel lehet javítani.
    Vannak harcok út közben, de a fürkészünk besegít, irány Novac.
    A felüljárón utól érünk egy kereskedő karavánt szkriptelt csatájuk a légióival, bizonytalan a végkifejlet, győznek a kereskedők, de változó mekkora a veszteségük.
    Nem érdemes a harcba beavatkozni, korai még a légiót magunkra haragítani...
    Harcokkal, de megérkezik a hősünk Novacba, ahol érdemes 100kupakot áldozni a hotelszobára, ott nyugodtan le lehet pakolni a fölösleges cuccokat, alvás után pedig kipihenten indulhat tovább a kalandorunk.
    Az ajándékboltban a kereskedőnél van egy egyedi újratöltődő pisztoly, amit ajánlott megvásárolni, de most még nincs elegendőé kupak.
    Indulás tovább Vegasba, út közben a 88-as állomáson Veronica is csatlakozhat, ha akarjuk.
    Vegasba érve karakterünk még mindig csak 4-5. szintű, ha nem tettünk nagy kitérőket, csak az út mentén harcoltuk magunkat odáig.
    Célunk Freesaid, a Grafok üzlete.
    Negatív figurákkal van tele a bolt, de tele vannak fegyverekkel a pocok, azokért jöttünk.
    Most kell a lopakodó mező generátorunk , álcázva szedjünk össze mindent.
    Lényegében mindenféle energia fegyvert beszereztünk, elegendő energia cellát hozzá, tehát lőszerünk is van elegendő, és még csak a játék elején vagyunk.
    A bestiák is lövöldöznek energia fegyverekkel, tölük lehet lootolni, később a Repcorn föhadiszálláson pótolhatjuk a készletet, de oda ajánlott később bemenni, zárnyitás, tudomány képesség hasznos lesz.

• Kissssss0 #6123
    "de úgy vettem észre kezdetben nehezebb a kevesebb lőszer és fegyver találás miatt."

elvileg igen, de ha rendszeresen kitakarítod a házakat barlangokat stb... meg a kinyírt ellenfelektől is összeszeded a cuccokat akkor az értük kapott pénzből(vagy csere) már lehet is venni egy lézerpisztolyt vagy puskát + lőszert hozzájuk... és akkor legalább a pénz is újra visszakapja egy kis ideig az értelmét.
  • Alexzel
    Bár még nem játszottam végig energiafegyveressel, de úgy vettem észre kezdetben nehezebb a kevesebb lőszer és fegyver találás miatt.

Ha esetleg érdekel egy alapos skillfejlesztés módosítás, akkor esetleg próbáld ki a Practice Makes Perfect mod-ot. Ennél nem osztasz ki skillpontokat, mert a skillek használat során fejlődnek (beállítható hogy a kapcsolódó skill határozza meg a skill fejlődési sebességét). Ha akarod Elder Scroll 'stílusban' a szintlépés is lehetséges pl. 10 skill fejlődése után. (Ennél a modnál persze a magas intelligencia nem annyira szükséges, mert nincs skillpont, ill. a könyvek olvasása is inkább későbbre hagyható.) van egy beállítási lehetőség is, ami külön számolja a egyes fegyverjellemzőknél (pisztoly, puska, shotgun,távcsöves,... ) a fejlődést és ez befolyásolja az akt. fegyver használatát (pl. többet lőttél pisztollyal akkor ha egy pisztollyal jobban sebzel mint puskával).

Jó még a Project Nevada is. Itt elég sok módosítás van, pl. a Cyberware esetén alapesetben 2-2-t rakhatunk minden testrészre (pl fejre nem lehet Perception+Luck+Intelligencia egyszerre alapesetben) de vannak Perkek amik engedélyezik 4-4 berakását. 19 új Cyberwer is van, amiket meg kell találni (pl. éjellátást/hőlátást lehetővé tévő 'Bionic Eyes', halkabb lopakodás, kicsit több súly cipelése,...), ill. ha beszerzel egy könyvet (nem jut eszembe a címe) akkor az a doktor akinek odaadod szintén meg tud műteni, nem kell mindig a klinikára menni. Vannak új fegyverek is ill. saját magad is csinálhatsz párat ami az elején jöhet jól (pl 9mm-es pisztolyból egy kezdetleges távcsöves puska míg nem találsz rendeset).

Ha meg esetleg megvan a Fallout 3 is a New Vegas mellett, és tetszett, akkor esetleg ki lehet próbálni a Tale of Two Wastelands-et, ami a 2 játékot egyberakja, és a New Vegas rendszerével (pl. Iron sight) lehet végigjátszani a 3-at, és ugyanazzal a karakterrel lehet folytatni a New Vegast. Ez persze problémát okozhat pár mod esetén, de vannak TTW-s mod verziók is (pl. Projekt Nevadának is).
  • coolpet
    hat ez kemeny :) kimentem a vaultbol , es 3 radscroprio meg is olt helyben :)
  • coolpet
    Köszi, még nekem sem volt meg. Töltöm is
  • levy668
    Köszi!
    Nekem még nem volt meg.
  • PiszkosFred
    Valoszinuleg megvan mar mindenkinek, hiszen osztogattak mar gogon es itt-ott, de ha megsem, akkor ingyenesen beszerezheto a Fallout 1 steamen.
  • SaGa
    Nekem a számszeríj a kedvencem, igaz, azt egy mod teszi be a játékba. A Lone Wolf rádió lakókocsijában lehet rátalálni, néhány rosszarcú társaságában, vagy zsákmányolni, bár a zsákmányolható példányok nem olyan jók, mint ez a darab. Fel lehet tuningolni távcsővel, éjjellátóval. Ettől sem lesz akkora hatótávja, mint egy puskának, de könnyebb vele célozni. Készíteni és javítani is lehet, és a lövedékeit is le kell gyártani. Vigyázat, a robbanó lövedék erős FPS dropot okozhat, de nekem sosem hiányzott igazán, így nem használtam.
    Megfelelő harcmodort igényel, viszonylag közel kell menni, egyes lövéseket lehet csak leadni, lassú a töltés, cserében hangtalan és elég erős is.