6837
...
-
Although #6076 Emlékeim szerint az a quest lánc utolsó csatája szinte függően melyik oldalon és hogy lépkedtél a történetben nem minden kifejlett oda vezet.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Van olyan eseménylánc ami a Cézár tábor ellen vezet
huh bazmeg ez kurvára nem skyrim szint nagyon nem, nem is csináltak ilyet azóta :D
Azt kell mondanom hardcore szinten nagyon fel kell kötni a gatyát, hogy túléld szóval ne nagyon siess oda :) -
#6075 Sziasztok!
Hogy lehet elinditani a Hover Dam-os küldit, hogy lehet caesar ellen harcolni?
Ott vagyok a Gáton, az NCR-nél nagyon jó vagyok, hol lehet jelentkezni? :) -
Malachit #6074 Ha a lenuke-olt részekre vagy kíváncsi (amik alapból elzéártak) a kilövés előtt nyomj 1 mentést és lődd ki a rakétákat. Menj el nézd meg, majd töltsd vissza. :) -
Kissssss0 #6073 sajnos veronica és lily gyorsan elhullik ha néhány ellenfélnél többel kell harcolni, egyszerűen sehogy se lehet kiegyenlíteni a hátrányt, mire oda cammognak az ellenfélhez addigra már elveszett a fél hp menyiségük vagy már halálukon vannak, sajnos ez hardcore mellet legnehezebb szinten ahol a halál végleges ez nem vállalható.
én szinte majdnem mindig boont ed-e casst rault szoktam magammal vinni, ha bajba is kerülnek elég csak pár lépést feléjük tenni beadni nekik egykét sztimpakot és mehet tovább az adok kapok. -
#6072 Lövészek mellé Boon és ED-E buffjai nagyon hasznosak, viszont, amire már felfigyeltél Boon gyűlöli a Légiót, azonnal támad, ha légiósokkal találkoztok.
Az ok a személyes történetében rejlik, ami nem nagy titok, de a részleteket nem árulja el könnyen... ha a karaktered is utálja a Légiót, haverok lesztek, ha a légiósoknak szeretnél kedvezni, elhagy, vagy ellened fordul.
A többi lehetséges követő nem ad olyan hasznos bónuszokat, mint Boon és ED-E, de játékos, és karakter függő, kinek melyik szimpatikus.
Cass a shotgunjával jó támogató, de a buffja legfeljebb akkor hasznos, ha a karakter is vedeli a szeszt.
Veronica elsősorban szervo páncélos pusztakezes harcos, ami azért elég furcsa , a stílusa meg idegesítő lehet egyeseknek - de én sokat kalandoztam vele
Lily a másik közelharcos, nem tudtam kedvelni, nem is nagyon vittem sehova, így róla nem sokat tudok, mennyire hasznos harc közben.
Arcade stílusa sem volt bejövős, jól bánik az energia fegyverekkel a doki, de nincs benne semmi extra - ő sem szereti a légiósokat, de nem támad azonnal, ha légióst lát.
Raul egy ghoul, amíg a csapatban van, talán lassabb a fegyver kopás üteme - nem találtam különösebben hasznosnak.
Rex a robotkutya is inkább idegesítő volt számomra, mások meg kedvelték. "Megmutatja" ha rejtett kincs (mai erős túlzás, néhány lőszer esetében) található a közelben, miért gyorsan megszabadultam a kutyától: a barlangokban lopakodva rendszeresen utamba állt, úgy kellett arrább rugdosni.
A kaszinó elnöki lakosztályában össze lehet verbuválni az összes követőt, és lehet variálni, kit hová viszel magaddal -
Alexzel #6071 Sniper esetén én őket használnám. Mindkettőt fel tudod venni mivel az egyik ember a másik robot. -
#6070 es van olyan follower akit tudtok ajanlani?
Sniperes karit csinalok.
A terv ulisess duster + marksman carabine + gibis tavcsovese vagy AMR.
Kozelre meg shotgun meg 9mm a kisebb celpontokra.
Jonak tunik Boone Meg ED-E a szenzorai miatt -
#6069 Humanbol lehet csak egy, de mellette lehet meg egy robot/kutya -
#6068 most ugy alakult, hogy Boone-t felfogadtam csatlosnak, es ralott par caesar katonara, ugyhogy muszaly volt kiirtani oket. Most NCR favorizal, caesar nem.
Egyebnekt ED-E meg mndig kovet, ugyhogy 2 followerem is van. Ez normalis?
-
Kissssss0 #6067 ha jól olvastam a Fwikit akkor az nrc kiütése után lehet szerezni egy egyedi erőpáncélt ami lassan regenerálja a hp-t... az egyik nrc ghoul katonán van, ha a légióra dobod akkor csak egy újabb "egyedi" 40mm tump tump gránátvetőt lehet beszerezni valahol a romok között. -
#6066 Ja es rajottem hol a kutya amirol irtatok.
A King-nek Vegas elott a kuytaja, akit ha meggyogyitok vihetem :)
Regrol beugrott -
#6065 Sziasztok!
Nekiallok a LoneSome Road-nak, de a vegen van 4 lehetosegem:
Not nuke, nuke NCR, Nuke Caesar, Nuke Both
A nem nuke verzional ED-E kinyiffan. Ha visszaterek a canyonbam ED-E elni fog, vagy onnantol buktam mint companion?
Ha nenukeolom az NCR-t / Caesart, akkor milyen jo loot van amit mashol nem szerezhetek meg hogy megerje?
-
Darun #6064 Nem lesz gyorsabb a karakter attól, hogy könnyited a málhát. 200 felett belassul, de alatta azonos sebességgel halad. Szerintem Shift-el lehet sprintelni benne alapból, de van olyan is hogy gombra allways run, az meg alapból a Q volt.
Igy hogy kisautó volt, már rémlik, de sztem soha nem használtam. Ellenben a sinpuskával, ami ugyan nehéz volt mint a dög, de hatékony is. -
Kissssss0 #6063 én már egy idő után beleuntam a darts nyilas megoldásra, inkább használtam aknákat :D szépen rácsalogattam a halálkarmokat az aknákra a rohadékok meg elrepültek a csillagos égig :DD -
SaGa #6062 Kisautóból, gumicsőből lehet legyártani a hozzá való fegyvert. Az halálkarmok ellen a leghatékonyabb fegyver. -
#6061 Sziasztok!
FNVben hogy lehet gyorsitani a karakter futasan?
Pancel nelkul is siman ruhaban olyan a futasi sebessegem, mint mas jatekban gugolva lopakodva. 22Kg-ra lecsokkentettem a cipelt targyak sulyat a max 200-bol, de akkor is. A kari kulso nezetben futast imital...ha shiftet nyomok, akkor setal. Nagyon lassu... -
Darun #6060 Látszik rég játszottam vele, nem is emlékszem hogy ott volt nyil. -
Kissssss0 #6059 nem muszáj szétlőni a halálkarmoknak a lábát F3-ban, elég csak egy mérgezett darts nyilat beléjük lőni és máris átváltanak teknős sebességre. -
Darun #6058 Én a sturdy caravan shotgun-ra gondoltam, ahhoz nem 5.56-os lőszer kell. A Ratslayert én is használtam egy ideig, úgy rémlik annak is jó a crit értéke, de a legjobb a neves BB gun-nak. És egy kellően skilles karinál a fej crit azonalli halál. A Nightstalkerek közül is igazából csak a láthatatlanok jelentettek komoly problémát, mivel ugye a láthatatlan lényre nem lehet WATS-al célozni. A F3-ban volt az a taktikám a Deathjaw-k ellen, hogy sniper-el crit a lábra, aztán előttem a másikat is. Ennyi idő alatt oda is értek általában, átváltottam valami jó sebző, de gyors fegyvere és miközben hátráltam, szépen beléjük táraztam. Mivel a lábukat előttem, volt esélyem távolságot tartani tőlük, meg a nyakamba se ugráltak. Persze ezt sem az elején, egy kezdő karival jobb elkerülni őket. Igazából a mérgezést alacsony szinten is lehet "kezelni", csak sok stimpack kell hozzá, anyagilag nem igazán éri meg. A Halálkarmok azért annyiból egyszerűbb ellenfelek, hogy "csak" futni tudnak, általában kiszámitható pályán mozognak, a gránát is elég jó ellenük. A cazador viszont 3 dimenzióban mozog, a robbanó fegyverek alig érnek ellenük valamit, előszeretettel vesznek körbe és támadnak hátulról is, gyorsan váltanak irányt, de még WATS-ban is elég nehéz eltalálni őket. Plusz ahhoz képest hogy rovarok, elég durva DT értékük van. -
#6057 A casadorok azért lényegesen gyengébbek, mint a halálkarmok.
A halálkarom egyszerűen agyoncsapja a karaktert, a casadorok mérgeznek, ami alacsony szinten biztos halál, de később lehet készíteni a mérgezést megszüntető, sőt méreg ellen védő pirulákat, amikor még a halárkarom egy-két ütéssel agyoncsap, a casadorok már kevésbé veszélyesek lesznek, s mindkét lényért a legmagasabb XP-t adja a játék.
A casadorok vadászatával gyorsan lehet gyűjteni a tapasztalati pontokat, de alacsony szinten kerülni kell azokat a lényeket, nem véletlen, hogy Vegasba vezető rövidebb utakat casadorokkal és halálkarmokkal szórták tele,azokat kéntelen megkerülni a karakter.
A casadorokhoz hasonlóan kellemetlen lények voltak a nightstalkerek, ami prérifarkas, és csörgőkígyó DNS-éből létrehozott lény, falkában támadnak, harapásuk mérgező.
Szuper légpuskára nem emlékszem a játékból, a kezdőkét kapott kis puskába is 5..56 mm-es lőszer kellett, s annak az egyedi verziója , ami éjjel látó távcsővel, hangtompítóval van szerelve, fix helyen, az egyik barlangban található (Ratslayer a fegyver neve), de mire odáig eljut a karakter, általában már van sokkal erősebb fegyvere.
A fegyverek listája -
Darun #6056 Ez attól függ nyilván, hogy milyen véget akarsz. A NV-t én is kétszer játszottam végig. Talán ez volt az utolsó játék aminek kétszer futottam neki. Bár a második az... egyszer nekifutottam a végének, csak hogy lássam, de...
Az első karim jó volt, mindenkinek próbált segiteni, nem árulta el a BoS-t, de alapvetően NCR párti volt. Vele őket is választottam. Illetve úgy rémlik hogy megpróbáltam elintézni, hogy mindenki őket segitse. A második karim nő volt, miután a játék elején átverték és lelőtték, úgy gondolta nem fog megbizni senkiben és a kezébe veszi az irányitást. Vele kiirtottam mindenkit akit lehet (asszem van olyan opció is a LR végén, hogy mind a két helyre atomot lőni) Ő látszólag a Caesar-nak dolgozott, ami azt jelentette hogy behizelegte magát az NCR-hoz, amig nem kellett konfrontálódni, addig segitette őket, leszámolt velük, de Caesar-t is elárulta. Illetve vele helyreállitottam a HADES-t is. Mellesleg ő volt a hard core karakter, abszolút gonosz volt (bár a karmáját főleg lopással vittem le illetve hullazabálással), vele próbáltam meg teljesiteni az összes legendary acsit illetve összeszedni lehetőleg az összes neves felszerelést is. Végül a legendaryk nem lettek meg, mert kellett volna egy robot kill vascsővel, de sajnos azt a kevés robotot ami jó lett volna az acsihoz, még a játék első felében kiirtottam, a Vegasban található securitronok meg nem voltak jók. Pedig az elnököt lelőttem pisztollyal, Caesart megöltem késsel... *sóhaj* Végül a Securitron sereget is a saját irányitásom alá vontam, gyakorlatilag a saját uralmam alá vonva ezzel a régiót. -
Malachit #6055 Egyszer be kéne fejeznem rendesen a játékot. Oké 1x megcsináltam és végigvittem alap kiegek nélkül az egyik befejezésig SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!. De kiegekkel is meg kéne csinálni majd valamikor, viszont a 4-el se haladok :/ Kicsit csalósra vettem ott, mivel 10.5 napnyi karakter játékidő után ráuntam a futkározásra és beraktam a gyors utazást survivalon.a semleges new vegas-t csináltam meg
Itt meg ott hagytam abba vagy 2 éve, hogy kijöttem a kiegből és választhatok, kit nukkerolok széjjel :D mindet megnéztem kíváncsiságból, de választani azóta se tudtam. Én MINDENT AKAROK!!! :D -
Darun #6054 A nevére nem emlékeztem, de túl sok neves BB gun nincsen, szóval... Persze hogy kicsi az alapsebzése. Mit vársz egy légpuskától? De lesből szinte bárkit egy lövéssel, kivéve persze azokat a dögöket, amiknek olyan brutál DT értéke van, hogy simán rezisztelik még ennek a nagy részét is (robotok, Deathjaw, meg talán a cazadorok is) Szintén ha jól emlékszem, OWB-ben nem túl sűrűn használható, mivel még 100-as lopakodás mellett is beriasztanak az ellenfelek már az előtt, hogy meglátnád őket. -
Alexzel #6053 Szerintem ere gondolnak: Abilene Kid LE BB gun
Alapsebzése kicsi, de a crit. sebzése 70 ezért hatékony lesből.
Wild Wasteland trait esetén a kútban van, anélkül a Fields' shack-ban. -
Darun #6052 Van. A városban van valami banda, tőlük lehet beszerezni. Ilyen félig implantált dög. Lehet buffolni is. Hasznos jószág, de E-DE túl op hozzá képest. -
#6051 Van kutya az FNV-ben? :)
Nekem eddig csak E-DE meg a vadasz csavo volt Novacbol a tarsam. most igy nem vagom. De akkor nem a BB Gunrol beszeltek. -
Kissssss0 #6050 ha megvan a wild wasteland trait + rex is veled van akkor nem mesze vegas és a bombázók reptere között van egy kunyhó ami előtt van egy kút, ennek az alján lehet megtalálni speckó légpuskát. -
#6049 Milyen ubertap legpuskarol beszeltek? FNV Goodspringben van egy a haz oldalanak tamasztva, (BB gun) es loszer is piti hozza, de nyavajaz sem sebez. Varmint rifle es Covboy repeater ubertap hozza kepest. Vagy valamit beneztem?
-
Kissssss0 #6048 azt én is tudom hogy direkt így csinálták meg... és én nem is bánom, sokakkal ellentétben én szerettem a sivatagban kóborolni és vadászni hangyákra skorpiókra meg fosztogatókra.
OWB-böl a gyíkkutyák(nightstalker) származnak ha jól emlékszem... -
Although #6047 FNV régi vágású rpg. A világ létezik nélküled is nem veled fejlődik. Az obsidian ezen változtatott ezért és a sztoriért szerették annyira azok akik a régi Falloutokat szerették. Hasonlított rájuk. Szóval azok lv20 felettiek és még sok minden.
figyelni kell a táblákat a skorpiók is veszélyesek az elején rád. Majd még sok minden. Pár modot amit régebben írtam itt, amik inkább patchek dobnak rajta. a vadászok akik keresnek majd azok nem prédák és jobb menekülni. :) Mindegy. Sajna ahogy anno a star wars játékukat sem tudták befejezni ezt sem. A többiek tartottak tőlük sose adtak időt befejezni talán? Mindegy ma már bizonyítottak. Jelenleg ők az egyik legjobb csapat ami maradt ha nem a legjobb. Miután a legendás Tourment folytatását sokan lehúzták.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.08.24. 19:20:18 -
Darun #6046 Azokat én is utáltam. Elvileg azért lettek olyan erősek, mert azokat dobták le arra az északi ösvényre, ami elválasztja a kezdő falut Vegastól. Ha olyan könnyű lenne átvágni rajtuk, akkor nem kéne megkerülni az egész térképet. Hogy esetleg valamelyik DLC adta a psukát, az lehetséges. Nekem GOTY verzió volt, úgy kezdtem a játékot hogy kapásból minden DLC up... ami meg azért tápos, mert a kezdő cuccok között volt 40mm-es gránátvető, egy jó kis dupla csövű, ami a játék elején elég hasznos volt, illetve egy frankó, bár nem túl tápos 10 milis pisztoly. Egyébként a gyilkos szitakötők (vagy mi a rákok) egy pókgyilkos rovar mutációjából jöttek létre. Szerintem is kicsit túl lettek tolva, majdnem keményebbek mint a Deathjaw-ok, ami azért enyhén szólva is... Lehet rosszul emlékszem, de am ezek a dögök nem az OWB laborjaiból származnak? -
Kissssss0 #6045 és akkor ezek a repülő méregzsákok még ráadásul csoportban is vannak... honest hearts dlc-ben szó szerint nyüzsögnek mindenhol ezek a dögök. -
Malachit #6044 De utáltam is őket érte... :) Zümmögő halál volt mind. Erre a légpuskára nem emlékszem most, pedig elég sok mindent összeszedtem. -
Kissssss0 #6043 de ahhoz a légpuskához kellet is kezdéskor egy speciális trail, máskülönben nem jelent meg a pályán a fegyver, meg azért annyira könyü se volt... nyavalyás darazsak 3 vagy 4 ütésből elintéztek egy feltápolt karaktert még erőpáncélban is. -
Darun #6042 Biztos benne van az is, hogy az idő megszépiti az emlékeket, de sztem lövölde szempontjából a NV könnyebb volt még HC beállitás mellett is. Talán nem lövök le túl nagy poént, de a legerősebb fegyver benne -kész röhej- a neves légpuska. A lőszer olcsó hozzá, ráadásul súlya is alig van, a puskának szintén, de kevés ellenfél van aki nem makkan meg az első lövéstől, igaz hogy csak lopakodásból működik (tehát komoly tűzharchoz kell valami másodlagos is) -
#6041 Őszintén megmondom, hogy nekem még hátra van a New Vegas... a 3-at tavaly nyomtam le, és idén direkt elévettem a 4-et. Na, jó nagy kínlódás is, közelítem a 100 órát de alig várom hogy vége legyen... szerintem már több ezer körül jár a raider/mutáns/feral ghoul headcountom. Bazári lövölde lett belőle (aminek nem borzasztó...). Na de öröm az ürömben, hogy ott vár utána a készre moddolt, szinte érintetlen (belekóstoltam ~10 óra erejéig) New Vegas -
Darun #6040 Nyugodtan nevessetek ki, de én kb 30. szintig nem értettem, hogy működik a játék skill rendszere. Persze láttam azt a szép kis vaultos táblázatot, és amikor végre leesett hogy mi a f*szt látok, volt is nagy homlokcsapkodás, hogy há hiszen ez egyszerű, mint az egyszeregy. Csak a régi rendszer után valahogy ez nem adta magát. Sajnos attól hogy egyszerűbb lesz valami, nem biztos hogy átláthatóbb is. Erről mindig az Earth 2150 jut eszembe és a róla készült cikk. Ott azt irták, hogy bonyolult a tervezés/épités rendszer. Jah, a C&C-hez képest tényleg az volt, mert nem annyiból állt hogy felhúzom az X épületet, ami lehető teszi az adv. változatot, meg az egységeket is lehetett konfigurálni. Pedig ez sem mostanában volt, de a látszólagos bonyolultság már akkor is olyan problémát jelentett, amit szóvá kellett tennie a cikk irójának. Pedig akkor még aligha kellett aggódni a kazuárok lustasága miatt. Ahhoz képest a 2160 már nekem sem volt egyértelmű. Bár ez bizonyos szempontból rossz példa, hiszen az nekem bonyolultabbnak tűnt,, az egyszerüsités nem feltétlen lesz mindig átláthatóbb.
Igazából az egyszerüsités itt is relativ, hiszen korábban a skillek értéke csak annyiban fügött a fő tulajdonságoktól, hogy ha növelted őket, akkor nőttek a skill pontok is. Most viszont ha meg akarok tanulni valamit, előbb fel kell húznom az adott képességet, hogy egyáltalán elkezdhessem tanulni a skill-t. Persze a másik oldalon meg -kombinálva a szintlimit eltörtlésével- jó dolog, hiszen igy kellő játékidővel és xp összefarmolásával ki lehet húzni egy full 10-es képességű, minden skillel megkent karaktert. Az megint más kérdés, hogy addig még a hc játékosok többsége sem jut el. Ellenben pl a F3-al, ahol bár volt level cap, még is a játék végére össze lehetett hozni a 100%-os karit. Fck logic. -
Although #6039 Én is élveztem, jobb lett mint a skyrim, de a végtelenül lebutított harcrendszer keret már nem azt adta mint az FNV ahol minden elem rendben volt. -
Although #6038 Igen nézegettem őket. Ez is nézőpont. Ettől függetlenül szerintem mindannyian álmodtunk, gondoltunk rá, a megjelenítés fejlődésével, egy nap a régi isometria, életre kell csodás grafikával és a tartalom és a megjelenés együtt alkot virtuális valóságot?
Erre úgy néz ki esély sincs. Amik vannak mint a W3 az is sok szempontból, érthetően az egyszerűsítést követi legfeljebb mint mondták nem lesz az, hogy csili-vili felszín mögött kicsit üres tartalom legyen. Alá skyrim. Elfogadod és élvezed ami van.
Úgy látom mind ezt próbáljuk. Az FNV nem véletlen vezeti a gamebanshee listát. 2010 után. -
Micsu #6037 aaa szegmensben a butítás korát éljük, de kickstarteres és egyéb címek között azért akad jópár komolyabb cucc, akár rpg akár stratégiát nézem