Fallout: New Vegas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
Tény, hogy nem bug nélküli a játék, vannak benne hibák.
A Fallout 3 motorjára írták, a hibák egy része ismert onnan.
A hibákkal együtt egy elég jól sikerült kalandjáték lett a New Vegas, de oda kell figyelni az NPC-k mondókáira - nem lehet a rövidebb úton Vegasba jutni, és alacsony szinten az utakról sem érdemes messze elkóborolni.
A hosszabb úton is gyorsan Vegasba lehet érni, ha közben nem csinálsz küldetéseket, már 3.4. szinten elérheted, de a szándék az volt, hogy az utazás során "dolgozzon" is a karakter, néhány küldetést mindenhol fel lehet venni, ha szimpatikus az adott csoport, vagy a kapott feladat, vagy megcsinálod, vagy nem.

De mi a fenéért szaladoznak mint a bolond? Sehol egy ellenség. Ez bug vagy mi?
Fantusz
Amúgy figyelsz is arra, mit az NPC-k mondanak neked?
Igen, ritkák a jelöletlen küldetések, és ha nem csinálod meg abból sem lesz semmi gondod.
A felsorolt feladatokat a kezdő faluban lehet összeszedni, s ha figyelsz az NPC-kre, ezekkel sok gondod nem lehet.
A kocsmában beszélsz a nővel, a rádió ott van a pulton, azt kell megjavítanod...
A gekkó vadászatra felkérő fazon picit már kacifántosabb, de a párbeszédben elmondja, merre kell indulnod ( a tábor szélén található rádió legyen jobb kéz felől, és fel a hegyek közé (ennek a küldetésnek sincs sok értelme).
A kőfejtő előtti faluban figyelmeztetnek a bányászok, hogy ne menj tovább, mert a kőfejtőt elözönlötték a halálkarmok - ez a lényeg, arra vezetne a rövidebb út Vegasba, de a halálkarmok miatt kénytelen vagy egy nagy kerülőt tenni (mutatja a marker merre), esélytelen vagy alacsony szinten a rövidebb úton elérni Vegast.
Valóban kapsz jelöletlen küldetést ott is, ki kell takarítanod a bányát a halálkarmoktól, vinni halálkarom tojást a konyhára, de ezt majd valamikor 20. szint körül-fölött próbáld, addig a "ne menj arra" utasítással érd be.

A kezdő faluban nem sok küldetést adnak, irányba állítanak a főküldetéssel kapcsolatban, legyőzheted a puskaporos galerit, és van néhány jelöletlen küldetésük, guberálhatsz az iskolában, keresheted az "eltűnt" nőt, de már ott is említik, hogy a Vegasba vezető rövidebb utat elözönlötték a vadállatok, Primm felé indulj tovább és ne hagyd el az utakat, mert az utaktól távolabb komoly ellenséges lényekbe lehet botlani...
Érdemes figyelni az NPC-k mondókájára, a kezdő faluból a megadott útirány járható, ha Sloan felé indulsz, nem jutsz át a halálkarmokon, ha a hegyek között kanyargó utat követed, ott casadorok, sugorpiók, és más magas szintű lények közé keveredsz,.
Primm - CNR bázis - Nipton - Novac kerülővel juthatsz el New Vagasba, s a főszál mellett ezeken a helyeken már jelölt melléküldetéseket is adnak

".és utána meguntam és kiléptem"

nagy szerencsédre... mert ha jó a sejtésem akkor a "helyi vadvilág" gyorsan rózsaszirmot csinált volna a seggedből.<#nevetes1>
(már ha ott vagy ahol gondolom)

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Hát nos....bementem egy táborba ahol valami kőfejtők voltak...és az összes NPC elkezdett szaladni. Nem volt ott semmi...de mintha kergetnék őket...mindenki elszaladt. Mi folyik itt? Ezen egy pár percig elmélkedtem...és utána meguntam és kiléptem.

Ritka?
Azt mondja egy pasas avalakijét keressem meg mert a gekkók
javítsam meg a rádiót
szállítsak csomagot
volt még valami
és...volt egy párpeszéd ahol mondtam elvállalom...de...még a jegyzetek között se jelent meg. Na ez elég fura.
Fantusz
Egy ritka, jelöletlen melléküldetést kaphattál, mert a küldetések zömét ugyanúgy jelzi a Pip-Boy, mint a FO3-ban.
Vannak jelöletlen mellékküldetések, amelyekről csak a jegyzetek között találsz infót - megcsinálhatod, de ezekért sok jutalmat se várj.
A McCarran táborban pl több jelöletlen melléküldetésbe is bele lehet botlani, némelyik nem is egyszerű, és jószerivel még annyit sem mondanak, hogy kösz...
A küldetések többsége bekerül a küldetésnaplóba, jelzi a marker, a rejtett küldetések nem mondhatók gyakorinak, de léteznek.

zorrobomber
Ez igaz, csak a kérdésre nem válaszoltál. Nem vagyok teljesen kompetens, de szerintem ez ilyen. Mod épp hogy olyan van ami bizonyos quest-eknél, ahol meg kell keresni valami leszedi a quest markert. Mi a konkrét quest?

wesker24
A Fallout New Vegas alapból úgy pocsék ahogy van egy nagy kalap szar az egész 😄

Az első dolgom az volt hogy felrakjam hozzá az alapvető Mod-okat és rendbe szedjem a játékot. 😄, szó szerint szénné moddoltam a New Vegast volt is kb 30 GB az összes csak bírja a gépem xD, na akkor végre elmondhattam hogy ilyennek kellett volna a New Vegasnak alapból lennie. 😄

A Fallout New Vegas MOD nélkül egy nagy semmi ennyi. 😄
Utoljára szerkesztette: wesker24, 2016.02.16. 19:29:59
Belenéztem a New Vegas-ba. Na most ez komoly? Szóval az F3-al sokat játszottam. Meg ezen kívül is nagyon sok RPG-t próbáltam.
Na de. Itt mi van a mellék küldetésekkel? Például találkoztam egy fickóval, megbíz valamivel és...térképen nem mutat semmit.
A pip-boyban, ,,jegyzetek" ( a magyarosítás így írja) név alatt szerepel ugyan a feladat , de térképen nem mutatja. Miért nem? Ez direkt ilyen? Még a leírás se ad semmilyen támpontot merre menjek némelyiknél. Hát ilyen hülye megoldást se láttam még.
Papa01
Én vagyok. 😄
Egyébként nem a véleményed zavar, inkább a stílusod, ahogyan tálalod a dolgokat. Ha csalódtál a dolgokban lépj tovább, nem kell kelteni a feszültséget.

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Nem, én nem leszóltam, de ne haragudj, nem tudok hálálkodni a semmire és esküszöm, nem szemétségből írom, hogy mulatságos a dolog, mert tényleg így érzek most már. Ez nem leszólás, egyszerűen csak röhögök az egészen. Az én véleményem az, hogy abszurdum, ami a NV fordítása körül megy vagy nem megy, mert lássuk be, öt év alatt azért talán-talán el kellett volna készülni. Tudom, magánélet, munka, tökömtudjamimég, de most keress már nekem még egy projektet, ami ennyi ideig tartott és révbe ért. Persze, ez egy nagyszabású dolog, de voltak még ilyenek, pl. Skyrim. 2012 májusától tartott 2013 novemberéig. A lefordított szövegmennyiség 6 millió 600 ezer karakter volt. (Megkockáztatom,hogy az NV-ben ennek a fele sincs.) A kiegészítőkkel együtt a Skyrim projekt tartott kb. 3 és fél évig, de mondom, az alapjátékot másfél év alatt megcsinálták. Másfél év. Ezek után nekem senki ne mondja, hogy az oké, ha fél évtized után sincs kész egy játék fordítása, ha hobbi, ha nem, mert ezrek várnak rá - aztán kerülnek évekig szopórollerre, mint akik egy frankó, értelmes, összeszedett, logikus Lost záróepizódot vártak. 😄

Ennek értelmében nem hiszek abban, hogy a NV fordító csapat a "legjobb tudása szerint" melózott, meggyőződésem, hogy voltak itt olyan, hónapokig tartó "leszarom" időszakok, hogy csak na. Ami ennyi ideig elhúzódik, azt nem gondozzák megfelelően, és a hozzáállás sem megfelelő. Nekik és a Kingmakersnek köszönhetően én soha többet az életbne nem előlegezek meg támogatási összeget egyetlen fordító projektnek sem, legfeljebb utólag, amikor már a teljesen kész munkát tudom megtapasztalni Na, akkor igen. Pedig mekkora koldulások mennek! 😄 Na, csak ennyi így hirtelen, de szerintem túllihegtük.

Ez is csak egy vélemény, meg a tiedé is az, és mindenkié az. Akármennyiszer leírjuk, nem változik az égvilágon semmi - a vélemények sem. Ki az a "papa"? 😄

Je suis blanc et européenne!

Lehet még igazad is van. de senkit nem érdemes leszólni aki egyáltalán bele vág ilyenbe és ingyen idejét beleöli mégha nem is olyan tudású mint te 😊 Tényleg te már próbáltad? Bármilyen is lesz indulj ki belőle a legjobb tudása szerint próbálta, legfeljebb elküldhetsz neki javítás listát amit meg fog köszöni. Hidd el nem Papával van itt a baj.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.02.15. 13:51:53

Oké, örüljél még neki még 5-6 évig. 😄 Nem ez a legnagyobb problémám (bebaszna...), már csak röhögök rajta, meg azokon, akik fél évtized után is mosdatni próbálnak egy ilyen kamuprojektet. Meg kell nézni a Fallout 4-en dolgozó srácokat. Mérföldekkel korrektebb munkát végeznek. Mert ők akarják is, és becsülettel dolgoznak rajta, nem fél-egy évig rá se kukkantanak aztán behazudnak mindenféle hülyeséget. Meg kell nézni a többi szélhámost, pl. Kingsmakeres emberkék - na, a New Vegas "fordítói" kb. azt a szintet képviselik. Meg kell nézni egy LostProphetet, aki egymaga túlteljesít ezeken az arcokon. Tudni kell különbséget tenni, ennyi az egész és tudni kell felismerni, hogy mikor ki nézi az embereket hülyének. Avagy szeretné annak nézni. Ennyike. Én elvagyok az angollal, tőlem még csinálhatja 10 évig, de poénforrásnak most már kimondottan nagyszerű. Az is, ahogy a birkák éljeneznek még fél évtized után is egy még mindig totál hiányos fordításnak. 😄 Tényleg roppant szórakoztató. 😊

Papa01
Mindenesetre elég gáz ez a szapulás. 😞

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Ne foglalkozz vele, nem hiszem, hogy tudja mekkora munka egy ilyen fordítása. Még kisebbekét sem.

Papa01
Inkább örülnél, hogy foglalkozik vele, még ha lassan is. Komolyan ez fordítás a legnagyobb problémád? Egyszerűen, nem értem miért kell provokálni, bántott téged, vagy mi? Ha Te már letettél erről a fordításról, akkor viselkedj is úgy. De nem szeretnék vitát generálni.
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2016.02.14. 11:53:41

Benyaltad? 😄

Papa01
Wooow, köszi szépen! 😊 <#worship>

http://www.hunositokteam.hu/news.php?readmore=99
Utoljára szerkesztette: JohnAngel, 2016.02.10. 18:15:26

Papa01
Szia! Van infód a publikálással kapcsolatban? Köszi! 😊

zorrobomber
<#eljen> Fallout New Vegas co-op mod needs beta testers
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.02.04. 08:33:47

Papa01
Wow, ez nagyon jó hír, köszi! 😊

Sziasztok!
Ha van köztetek grafikus, aki szeretne segíteni a játék angol textúráinak lecserélésében, akkor várom a jelentkezését.
Még fordító is jöhet, ha esetleg az hamarabb lenne.
A játék fordításának utolsó béta verziója a héten fog felkerülni a HUNosítók Team oldalára, majd onnan tölthető lesz.

Úgy néz ki pénteken kijön a Frontier is .

Szint függök a dolgok ez akkor fordul elő ha nagy a különbség a a karid meg köztük mivel a használat képességeid nem elégségesek.

Ez a Dry Wells durva hely. 100-as az Energy weapons és az Explosives skillem, de a főmufti gyorsabban gyógyul mint ezekkel a fegyverekkel sebzem (legalábbis a közepes erejűekkel, a többihez nincs lőszerem). Százával lövöm bele a laser ECP-t (+ lézersebző perkekkel) és tucatjával küldöm alá meg rá az aknákat és gránátokat (szintén + perkekkel) de csak jön előre és gyógyul vissza.
És a kispajtásai se kutyák, stealth boy nélkül azonnal halok, ha van akkor meg addig kergetődzünk míg kifogyok mindenből. Kicsit elfáradtam ebben, elvből sosem gyorsutazok, de most el kéne menni lőszerért, a 600 db Electron Charge Pack meg a két tonna robbanóanyag kevés volt ami nálam volt és a Super Stimpackok is elfogytak.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2015.12.04. 20:11:51
https://www.youtube.com/watch?v=TSwjZHr1hCo

https://www.youtube.com/watch?v=cYX1ewPJrFU

http://www.ceder.net/recorddb/lyrics_viewsingle.php4?LyricsId=3006

<#awink>

Ez a Project Brazil vlalóban komoly, meg minden, de tényleg ennyi (eddig) az egész, hogy kijutsz a vaultból és kész? Utána olvastam és most még év vége előtt jön a mod 2. része.

Gigabyte H110M S2H | Intel Core i5-6500 | Gigabyte GTX 960 4gb | HyperX 8gb DDR4 | Thermaltake 530W Hamburg | Kolink Aviator

Nem gyűjtöttem de ritka dolog. A sunset meg gyakori 😊

coolpet
valaki mondja meg miert is jo a nuka kola?
Ad valami HP-t, de melle radiation-t is.
Ellenben a Sunset Sarparillaval ami csak HP-t ad.

De mindenhonnan azt hallom hogy Nuka kola Nuka kola

Battletag: coolpet#2467

A 4GB mod meg a NVAC és MCM ezek mindenképp kellenek. Különösen az első kettő mert a Fallout NV alapból 2G használ csak ha jól tudom.
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.11.15. 08:39:22

Talán a Fallout character overhaulnak van hozzá texturája.

Fallout 3 év New Vegas is már fejenként 3x ki lett véve anno, szóval vágok mindent. 😄 Csak most kellene vmi új ezért kértem tanácsokat, ezt a projekt brazilt szedtem le, először ezt viszem ki. És akkor ehhez viszont semmi egyéb mod nem ajánlott gondolom.

Gigabyte H110M S2H | Intel Core i5-6500 | Gigabyte GTX 960 4gb | HyperX 8gb DDR4 | Thermaltake 530W Hamburg | Kolink Aviator

Van a new vegas uncut sorozat ezen belül Freeside open
ehhez kell ez kiveszi a töltéseket a városból és egy terület lesz az egész de kell hozzá a 4Gb patch különben kifagy.
És rengeteg mindent visszaállít. Meg ad npcket is.

Ha lesz időm leírom, hogy kell jól beállítani a 4GB patchot meg az NVACot. Mintha kicserélnék a játékot.
De lehet már leírtam, ha tudsz angolul akkor találsz anyagot.

Ha tudsz kicsit angolul vágj bele a fallout NV-be. Sok mindenben érdekes nagyon bele tudsz folyni a történet alakulásába, nagyon jó társak vannak, nagyon jó történet. Ez obsidian mű ők meg etalon. Ha rákapsz akkor nem olyan könnyen jössz le róla. De kell azért angol hozzá. A fallout 3 is nagyon jó.
Ami must have!
- 4GB mod.!!!!!!!!!
- Valamilyen patch ami a hibákat javítja! van pár. Mission mojave,
Én ezt használomYuki patch
- MCM mod configuration menu
- NVAC !!! must have ezzel nekem szinte nem volt kifagyás.
- Vannak érdekes karakter kinézet modok válasz kedvedre, Fallout character overhaul New Vegas redesign mindkettő nagyon jó
-UIO
-Ihud ezzel ki be kapcsolható a hp és egyéb kijelző

Jajj ne haragudj, figyelmetlen voltam, nem néztem csak Alexzel hozzászólásától. 😊 Hát nem tudom akkor melyikkel kezdjem, csak most a nagy fallout 4 lázban megjött a kedvem újra, gépem meg ahhoz sajnos nincs.

Mondom az független a vegastól teljesen új sztori ha nem tudsz angolul fel se tedd. Mert sztori alapú.

Yamamoto patch is jó. Érdemes feltenni mert csak hibát javít nem ír át dolgokat.

Köszi! És ezek működnek együtt is? És erről a projekt brazilról nem hallottál, vagy nem jó?

Van egy konfigurációs menü hozzá (ha jól emlékszem a ruhák között az inventoriban? ) , de nem tudom hogy az éjszaka sötétség állítható vagy sem.
Én a Projekt Nevada fejbe helyezhető implantátumát használom ami állítható (normál látás, hőlátás, éjjel látó, ill. egy negyedik mód amit nem tudom hogy neveznek), csak még kell keresni mivel nem vásárolható (a leírásban szerepel hol található).
zorrobomber
Nevada Skies-t hogy tudom konfigurálni? Csak a weather effect-ek kellenének belőle, az éjszaka túl sötét, a Nights are darker(+electro city) megoldása jobban bejött... Ha már itt vagyok mutatok képeket is..

Előtte:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utána:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Találtam egy ilyet is, talán elég lesz nekem ez is:
Hectrol FX DUSTSTORM Deluxe HighRes Retex

Fél-OFF: a Fallout 3 topikban felvetett fagyásos problémámra nincs valakinek itt ötlete?
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2015.11.13. 08:07:33

A Fallout New Vegas Nexust ajánlom körülnézéshez, van ott vagy 16000+ mod. Személy szerint és a következőket ajánlom:
Project Nevada - Jó pár módosítás van benne, nekem nagyon bejött
Nevada Skies - viharok, esők,... és hatásaik (pl. homokviharban erősen lecsökkent Perception, de megnövelt lopakodás)
Run The Lucky 38 - üzemeltesd a saját kaszinódat
Willow - A Better Companion Experience - Ez egy companion mod, Willow sokat beszél, énekel, saját questje van. fent volt ez is a Nexuson, de most nem találtam meg ott.
The Weapon Mod Menu - ezzel nem csak felrakni, hanem visszavenni is lehet a fegyvermódosításokat
Weapon Mods Expanded - WMX - minden fegyverhez vannak weapon mod-ok, saját magad is készíthetsz pár modot,...
Ez egy független mod ha felteszed ne nagyon tegyél fel mást. Teljesen új sztori egy komoly csapat csinálta. Ütős lett.
Más helyszín más szereplők más vault.

Sziasztok! Tervezem újrajátszani a játékot, ám megmodolnám! 😄 Ti miket használtok? moddb.com-on néztem, pl. a projekt brasil nevezetű mod elég jól néz ki.

wesker24
Nekem a Fallout New Vegas minden DLC-vel együtt volt kb 20 GB persze agyon moddolva úgy ahogy alapból lennie kellett volna a játéknak, de csupaszon úgy kb 9-10 GB körül van.
9,12GB nekem. (minden dlc-vel együtt)
Utoljára szerkesztette: kissssss, 2015.11.11. 14:18:50

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

morcosqtya
5 db DLC-vel kb 10 Gb nektek is?

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.