6837
...
  • coolpet
    Szóval nem lehet újraosztani sem a képesség, sem a SPECIAL pontokat.
    Végülis az általam preferált fegyverek:
    - All American
    - Gobi's Campaign rifle
    - Anabelle
    - Red Glare
    - Riot / Hunting Shotgun
    - Anti Material Rifle

Mind természeteses fullra fejlesztve, és NV Medic klinikán is az összes upgrade beszerezve.
    Armor pedig Courier's Duster, ha durva helyre megyek akkor Elite Riot Gear.

Érdekelnének a lézer fegyverek, ha jól láttam, akkor az ECP és MFC közötti konverzió lehetséges, szóval végülis 1 típust tudok használni végig.

A lézeres gameplay tényleg nehezebb? Sebzésileg jobb/roszabb? Érdemes újrakezdeni miatta?
  • Fantusz
    Nagyon sok egyedi fegyver van elrejtve a játékban, ami az első játék után már nem titok merre található, igaz oda el is kell jutni, ami sokszor megkövetel némi életerőt, képzettséget.
    Hiába tudja a játékos, hogy merre találja a "Gobi" mesterlövész puskát, ha nem tudja kinyitni a 100-as zárat.
    Az is igaz, hogy azért lehet jó fegyvereket viszonylag alacsony szinten megszerezni, ha tudjuk hová kell elmenni érte.
    Főleg a hagyományos lőfegyverekből van sok szétszórva, ezért is a legkönnyebb út a lövészeké.
    Egyedi megítélés kérdése, hogy modolt, vagy nevesített, egyedi fegyvert részesít előnyben a játékos, de többnyire kialakul néhány kedvenc, sokat használt darab, a többi lényegében fölösleges.
    Hiába van a fegyverkereskedők kínálatában rengeteg egyedi fegyver, többségük egy adott karakter számára érdektelen, hacsak nem akarja a követőket is felszerelni fegyverekkel, ami sok szempontból fölösleges, jól bánnak a saját fegyverükkel, és nem is az a gond, hogy ha jobbat kapnak nem lesznek érezhetően hatékonyabbak, de csak akkor használják a kapott lőfegyvert, ha kapnak hozzá lőszert is.
    Boone igen hatékony a távcsöves vadászpuskájával, de ma mesterlövész puskát kap, azt csak akkor használja, ha lőszert is kap hozzá, holott ugyanolyan lőszer kell mindkét fegyverbe - ugyanez a helyzet Cass-al is, Természetesen akinek van sok fölösleges lőszere hatékonyabbá tehető a követőit a harcban, de le is lehet rontani őket, ha olyan fegyver kerül a leltárába, aminek használatában képzetlen, Cass közelről is hatékony a sörétessel, ne lóbáljon kétkezes zúzófegyvert helyette :-)
    Elkéggé elkalandoztam, de a lényeg, hogy több végigjátszás lehetősége is benne van a játékban, és nem feltétlenül kell ahhoz az összes lehetőséget kijátszani, nem is igen lehet.
    Miután a főhős megkapja a kaszinóban a luxus lakosztályt, ott össze toborozhatja az összes követőt, variálgathat melyik kettőt viszi magával az aktuális útjára, de szerintem nem egyedüli eset, hogy kialakulnak kedvelt, és nem kedvelt figurák, és ha nincsenek eleget foglalkoztatva bizonyos követők, azoknak a személyes küldetése talonban marad.
    Arcade Izrael Gannon sem egy könnyen megszerethető karakter nem egyszerű elérni vele odáig, hogy az Enklávé titkos menedékének ajtaja kinyíljon
  • Darun
    Figyelembe véve, hogy itt majdnem mindennek van neves (legendary) változata, illetve lehet moddolni a cuccokat, azért egy-egy fegyver beszerzése közel sem jelent végső elégtételt. Ráadásul egy csomó neves fegyver csak kereskedőktől beszerezhető, ék meg elég horror áron tolnak mindent és pl arany vagy glitch nélkül nem könnyű annyi pénzt összebugázni.
    És nem csak az újraskillezés miatt érdemes új karival nekifutni, hanem azért is, mert párszor feldob olyan választásokat, amik kizárnak más lehetőségeket, és érdemes mindent kipróbálni a játékban. (én pl sajnálom hogy a Remnantokat nem sikerült összeszednem két végigjátszás alatt sem)
  • Fantusz
    Indíthatsz másik karaktert, amelyiket némileg más irányban fejlesztve ismét élvezheted a fejlesztés örömeit.
    Nem lehet minden képességet 100-ra fejleszteni, de nincs is értelme, így is félisten státuszba jut a karakter, hogy perket csak minden második szintlépéskor kaphat.
    A játékot a különböző perkek teszik színessé, a választott fegyvernemtől függően más-más perkek lesznek hasznosak, kiegészítve természetesen az "univerzális" perkekkel..

Legjobban szerethető karakter a klasszikus (sörétes, golyós) fegyvereket használó lövész, de ez a legkönnyebben játszható is.
    A fegyvernemen belül is sok a variáció,, lehet egykezes, kétkezes, sörétes, golyós fegyver, a többi képességtől függően rengeteg a variációs lehetőség a perkek kiválasztásánál.
    Energia fegyverekből közel sincs az előzőhöz hasonló arzenál, lézer, vagy plazma a két alternatíva, viszonylag kevés a választható fegyver, a játékot ismerve már nem gond a fegyverek, AMMO-k beszerzése, de első nekifutásra megizzadhat az a játékos, aki energia fegyverrel szándékozik harcba indulni. Az energia fegyver mellé a tudomány fejlesztése ajánlott, kezdetben akár a javítás kárára is.
    Legnehezebb a közelharcos karakter fejlesztése, annál a karakternél ajánlott a pusztakezes és a közelharci fegyvereket együtt fejleszteni, nagyon sok az olyan hasznos perk, amelyekhez mindkét harcmodorból van szintkövetelmény. Ráadásul ehhez a harcmodorhoz még a túlélés tudományra is szükség lesz, sugorpiók, casadorok mérgezései ellen kell valami ellenszer, amit kénytelen kelletlen, de tudni kell elkészíteni, plusz a túlélésből is jön néhány hasznos perk.
    Ellenméreggel, méreg ellenállással a casadorok csapkodása már nem jelent feltétlenül halálos veszélyt, de a halálkarmokkal pofozkodás már kihívás, amikor azok csapatosan bóklásznak.
    Könnyű dolga van egy orvlövésznek, távolról kiírthatja az egész halálkarom kolóniát, közelről agyoncsapni a szörnyeket már nagyobb kihívás.

Tudom, vannak, akik ragaszkodnak az egy karakterrel játszáshoz, pedig ebben a játékban van 2-3 karakternek elegendő kaland.
  • coolpet
    Ha elertem a lvl50-et, akkor mar nincs hova fejlodni igaz? A kiegek vegen eloszthatok 1-1 Special pontot es annyi?
    Van ra mod hogy ujraosszam a kepessegpontokat?
    Minden 100-on van kiveve a meele, energy weapons, es a barter
  • coolpet
    jah mar tegnap megneztem, hogy TMM 1 :)
  • Although
    console command
    Itt talán megtalálod
  • coolpet
    Igen. Megtörtént, nincs mit tenni. Map travel után Boone lőtt, az ellen hullott. Én meg nem is gondolkodtam, hogy ez most mit okoz. Már a Divide közepénél járok, úgyhogy nem akarom visszatölteni.

Konzol parancsokat hol találok, hogy aktívvá, utazhatóvá tegyem a térképet?
  • Although
    Talán konzol paranccsal.
  • Fantusz
    Nem tudom mit kellene tenned, soha nem sikerült még az aktuális küldetés kulcs személyét idő előtt kinyiffantani a karaktereimnek.
    Megtörtént, hogy Boonal kiirtottuk az egész öblöt, de az egy szabad kalandozás volt, nem volt aktív a küldetés, s olyankor nincs ott a csónaknál az NPC, s ebből tanulva Boont nem is vittem a légiósok közé, ha nem volt konkrétan a harc a cél.
    Az olyan kiruccanásokra Cass tökéletes, ő egy fokkal barátságosabb a légiósokkal, nem kedvelő őket, de nem támad azonnal, viszont harcban a sörétessel jól bánik (tény, hogy a buffja nem túl hasznos, meg sem közelíti Boon "kivilágítós" adományát)

Vissza töltés nem jöhet szóba?
    Ne Boonal menj oda először, miután bejutottál a szigetre, azt teszel, amit akarsz, de ha a mészárlás is a célod, előbb legyen meg a sziget elérhetősége.a térképen
  • Darun
    Nem a megcsinálása kell hozzá. A DLC-k telepitése után automatikusan emel a lvl cap-on. Tehát ha felteszed az összes DLC-t, akkor már az alapjátékban elérheted az 50-es szintet.
  • coolpet
    Hali,

Gondoltam megnezem, hogy mekkora a max level, most 41-nel tartok es most kezdtem el az elso kieget, a Lonesome roadot.
    a wiki azt irja, hogy link.
    elvileg nem is lehetnekilyen expert 2 addon megcsinalasa nelkul. Na mindegy.

Ha lelottem a legios tutajost, es nincs csonak sem, akkor buktam, hogy atmenjek a Fortification hillsre ugye?
    Ill Boone volt nem is en :D
    A meghivos kuldi failes lett, mashogy meg nem jutk at nemde? A csatahoz kellenenek a robotok.
  • Fantusz
    A légió vezérkarának kiírtása nem azt jelenti, hogy a légió megszűnik létezni.
  • coolpet
    En most kaptam meg a meghivast caesarhoz, es az NCR-hez egyarant.
    Ha athajozok, es kiirtom a legiot, akkor utanna meg vissza tudok menni? Vagy lesz csata?
  • Fantusz
    A főküldetés része a találkozóra invitálás, Vegasban szólítja le a karakter Caesar küldönce, amíg ez nem történik meg nincs ott a tutaj mellett az NPC, nem lehet áthajózni a szigetre, sőt a meredek partom miatt átúszni sem.
    A szigetre lépve aztán már nincs megkötés, akár a légió vezérkarának kiirtásával is lehet indítani, bár akkor néhány lehetőség is elvész, de nem pótolhatatlanok, XP-t lehet szerezni eleget, a küldetések sem jelentősek, talán csak közelharcos karakternek van egy támadás kombináció, amit az egyik tiszttől tud megtanulni, lövészeknek az sem értékes, tudás.
  • Micsu
    en nem kaptam meghivast és attudtam menni, gondolom akk más küldi vegett
  • coolpet
    Az első kettő patch fennvan, megnázem a harmadikat is.
    Nem volt gondom fagyással vagy mentésekkel.
  • Darun
    Igen, de ha nem kapsz meghivást hozzá, akkor nem tudsz felszállni a tutajra.
  • Micsu
    tutajjal át lehet menni cézárhoz tudtommal
  • Although
    Kieg: Most látom már nem Yuki fejleszti :) Egy másik fickó akinek engedélyt adott hozzá úgy néz ki :) 14 legnépszerűbb mod amúgy.
  • Although
    És van még a Mission Mojave de az plusz tartalmakat is csinál, nem tudom fejlesztik még, de a csávó aki a YUPot csinálja nagyon jó fej fickó amúgy az írása alapján, még ebben az évben is adott ki új verziót. Hihetetlen egy moder körben milyen népszerű ez a játék. 7 év után még mindig javítgatják, pedig az is érthető lenne ha nem vesződnének ezzel.
    Ez meg egy patch a játék egyik írójának Sawyer patch és a YUP kompatibilitás patche.
    YUP- JSawyer comp patch
    Utoljára szerkesztette: Although, 2017.09.19. 06:52:41
  • Although
    Régebben betettem már őket.
    - Ez anti crash patch és nagyon jól működik NVAC
    - Ez 4GB patch nagyon jó a módhoz ami töltés nélküli freesidet csinál 4GB patch
    - Ez talán a legjobb patch csomag mert nem csinál mást csak javít Yukichigai Patch
  • coolpet
    hu na hol vannak ezek a nemhivatalos patchek?

NVSE-t hasznalok
  • Although
    Vannak nem hivatalos patchok mint a japán nevű is amik javítjáK a bugokat, mindenképpen érdemes felrakni mert Az Obsidiannak nem volt ideje befejezni a kiadás előtt.
  • Fantusz
    Nem feltétlenül bug, ha egy párbeszédet nem a gép kedve szerint folytatsz le, lehet kizársz bizonyos lehetőséget.
    Az elveszett lézerpisztoly esetében sem mindegy mit kérdezel a két érintettől, ha "rosszul" teszed fel a kérdést, utána nem mond semmit a srác, a leányzóval kell beszélned, ő árulja el, hol lövöldöztek, vagy utána ismét beszélhetsz a kölökkel.
    Cass küldetése nem ér véget azzal, hogy eladja a már nem létező karavánját, sőt azzal kezdődik a személyes küldetése, csak ahhoz őt kell magaddal vinni társként, és beszélgetni vele.
    Ha már bejutottál a kaszinóba, megkaptad a lakosztályt, ott összegyűjtheted az összes lehetséges követőt, és váltakozva cipelheted magaddal őket, a személyes küldetésükhöz el kell nyerni a bizalmukat.
    Cass mondjuk elég hamar előáll a kérésével, Boon már nehezebb eset.
    Cass személyes küldetésnek a végén is van egy zsákutca a párbeszédben, no azt inkább lehet bugnak nevezni, mert megteheted, hogy lebeszéled a bosszúról, az NCR-re bízva az ügyet, utána meg kinyírjátok az érintetteket. (vagy szóba sem kerülhet többé az NCR-nél jelentés)
  • coolpet
    hat ez kicsit gaz, bugos.
    a BOS lezer pisztoly kuldit sem tudom megcsinalni, mert akinek azt az infot ken adnia hogy gyakoroltak vele kinn, az annyot mond hogy fogalmam nincs.

Az NCR bemartos kuldit is megneztem YT-on, ott jol mukodik, itt nem. Raadasul az oreg bezarkozott az irodajaba, nem lehet bemenni hozza...

Cassidy caravanja is mar a Crimsonnal van, megis aktiv a quest, de az osszes opcio mar szurke...
  • coolpet
    ezt en is elolvastam, es megsem tudom bemartani sehol....
  • Fantusz
    Return to sender
  • coolpet
    A return to sender kuldiben, ha be akaro martani a csavot, akkor hol kell readnom az infot? Mar minden rangernel jartan, de nincs ilyen parbeszed sehol... Azt irja hogy rangernel kell
  • Darun
    Tudom, viszont azt is tudtam hogy harmadszor nem fogom elkezdeni a játékot és az a befejezés, hogy végül a "Szállitó" saját maga veszi át a hatalmat, jobban illett egy gonosz karakter személyiségéhez.
  • Although
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ne hagyjuk ki a lehetőséget ugye te magad is átveheted a hatalmat egy úton :), elképesztő amit a srácok lettetek.
  • Although
    Még ma sem hiszem el egy kis csapat mint az Obsidian életre szóló leckét adott a Bethnek, rövid idő alatt kidobva, megmutatva mit ki lehetne hozni egy open-world világból.
  • Although
    Azt mondanám életszerű lett nem idealista mese az NCR nagy rakás faszfejekből áll zömmel, mint életben is sok van ilyen helyeken. :) A Ceasar vonal egyszerű aki nem velünk ellenünk, vagy meghal vagy rabszolga lesz. Mr. House is tele van hatalomvággyal mint mindenki aki odáig eljut :) A BOS kis csapat szintén súlyosan fejre ejtett vezetéssel. Talán kisebb csapatok New Vegasban akik normálisak, meg Veronika meg a társak :) Tökéletesen megírt játék nem Hollywoody szappanra vágyok részére :)
    + A nomádok jó fejek szimplán be vannak drogozva és élik az életüket :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2017.09.16. 17:48:32
  • Fantusz
    A végső csata előtt figyelmeztet a játék, hogy fejezd be a függőben lévő dolgaidat, mert a csata elkezdése után nincs visszaút (véget ér a játék), illetve lesz egy mentésed onnan visszatérni, de realisztikusabb oda el sem jutni, amíg vannak más, számodra érdekes küldetések, bele értve a DLC-ket is.
    A Légióval nem nehéz összerúgni a port, elég, ha Boont viszed magaddal, ő kérdezés, és engedély nélkül megtámadja a légiós őrjáratokat, s előbb utóbb megjelennek a légió felbérelt fejvadász osztagai is.
    Caesar bázisa viszont egy elzárt területen van, oda csak úgy lehet bejutni, ha a főküldetésben eljutsz odáig, hogy Caesar hív, beszélni akar veled.
    Ezen már túl vagy, s ha a bázisra bejutottál kedved szerint cselekedhetsz, Caesar és a vezérkara is halandó, de a tábor kiirtása nem azt jelenti, hogy a légió megszűnik létezni.
  • Fantusz
    Nem kell ahhoz gonosz karakter, hogy rájöjjön, az NCR-nek is van sötét oldala, s szomorú, de a robotok jelentik a legkevésbé gonosz választást.
  • coolpet
    Én második illetve 3. nekifutásra is az NCR-t válaszottam.
    Nemtudom a BOS milyen lenne, nem látom hogy sok vizet zavarna.

Amivel tolom:
    All American.
    Gobis campaing rifle
    antimatter rilfe
    anabelle
    hunting shotgun.

Boone + ED-E
  • coolpet
    Egyébként már az egész térkép megvan, hátrahagytam a nagyobb küldiket.
    Nem jártam még a BOS-nál, a Nellis bázison, és a great khanos küldik is hátravannak.
    A többit szerintem kitoltam, és a nem special skillek közül is csak a meele, barter, survival és speech nem 100-as
  • Darun
    Mr. House egy milliomos a háború előtti időkből. Szerintem nem meglepő, hogy magának akarja a hatalmat. A várost igy is ő irányitja, de kénytelen beengedni az NCR-t a városba, hogy igy távol tarthassa Cézárt. Viszont ha megkaparintaná a robot hadsereget, már nem lnne rászorulva a kaliforniaiakra. Szerintem ez teljesen logikus és érthető is. Megteheted azt is, hogy te lépsz Mr. House helyébe és a saját irányitásod alá vonod a robotokat (a gonosz karim ezt tette). Ő nekem se volt annyira szimpi. Elsőre az NCR-t választottam.
  • coolpet
    Ahham.

Akkor a kiegeket jolenne megcsinalgatni elotte.
    Ez a Mr. House vonalat ki jatszoota? Nekem nem szimpi, hogy minden frakciot kirtat maga korul a wiki szerint.

• Darun
    A gát megtámadása csak akkor kezdődik, ha eljutsz odáig a történetben. Először ugye el kell jutni a Vegasi kaszinóba, meg kell szerezni a Platinum Chip-et, aztán össze kell szedni a különféle frakciókat a Cézár ellen. Ha jól rémlik a küldit a Yes Man adja. Utána már tényleg csak annyi a dolgod, hogy oda mész a gáthoz és lerendezed a légiót. Viszont azzal vége is a játéknak, bár a küldi inditása előtt csinál egy mentést a gátnál.