6837
...
-
Although #6316 Már nem emlékszem. Mert közelharcos karijaim voltak. Annyira nem craftoltam inkább főztem kajákat. De értelemszerűen a padnál mindent meg tudsz nézni. Mi mire való miből mit lehet. -
Although #6315 Amit elképzelsz karit. Csapdák? Lesből lecsapni? kézi fegyverrel vagy messziről? Jól felszerelt tank vagy aki közelről végez velük? Jó fegyverrel? Mindez lehetséges.De ahogy ilyen játéknál szokott lenni az első menet az ismerkedés :) -
#6314 A fegyver javításra közben véletlenül rájöttem. Tehát két egyforma kell.
A grab item mire jó? Eddig egy welding gun-t tudtam vele megfogni. Az mire jó? -
Although #6313 Nem szintezett a gama. Tehát ha magasabb szintű az ellen nem árt sakkozni. Taktikázni. Vannak ha van mentésed akkor felméred mi az ami járható mi az ami nem. El lehet jutni vegasig ott meg jó pár szintet tudsz lépni utána ahogy írták vissza is mehetsz meg lassan elkezdhetsz vadászni ésszel a Cassadorra meg a big rad scorpionsra aztán meg a halálkaromra is. Ami nem vicces kategória. Kb. lv25. -
Although #6312 Szintlépés harc közben nemgien van a DoF-ra van egy jó mod az tényleg must have. Ahogy a Sawyer mod meg a anticrash és a többi. -
#6311 Még egy hülye kérdés. Saját erőből hogyan lehet fegyvert javítani? Mindig szürke az opció. Valami tárgy kell hozzá?
Sikerült már leather flashligh belt-et csinálni.
Egyre jobban tetszik a gamma, a legelső GS quest is jópofa volt, nehogy a többi. De úgy látom nagyon durva ellenfelek lesznek itt. A bányánál azok a karmos izék. Uh...
A DOF és egyéb moddal a szemem is kezd ráállni a grafikára. Élvezhető. -
#6310 A szintlépés csak akkor történik meg, ha békés helyre érek? -
Although #6309 Oké a PoE, meg a társai azok visszahozták. Ha csak 100e-s közönség veszi őket azért van :) -
Although #6308 Majd csak megfordul ez :)
-
Although #6307 Sawyer, Tim, Avellone :) A Black isle meg az obsidian. Mondom nekem a CD projekt is etalon a W2-ig :) El kell fogadni 2011 után már nem igazán van, komplexitás. A Conan kb 2013-ig tarotta magát. onnan zuhanás lefelé. -
#6306 Én nagyon kevés olyan játékot láttam, ahol a craft és a harcrendszer nem csak parasztvakítás sajnos. A W3-is más vitte el a hátán de annyira, hogy a többi a többséget nem érdekelte. (Engem igen, de ettől még jó volt.) -
Although #6305 Most is emlékszem egy cikk volt amit kicsit szkeptikusan olvastam. Az írója arról mesélt ez nem F3 nem Beth ez más ez olyan kicsit mint a régi az első részek. Modern köntösben. Kicsit a DA:O is ez volt modern köntös. De megőrizve mindazt amit a szerepjáték jelent mindazt amit az Age of conanban megtanultunk még a vége előtt. :) Nincs szerepjáték karakterek sztori és gondolkodás, gondolkodásra késztető harcrendszer nélkül. A conan nagyon kemény volt hasonlított arra amit régen játszottunk. :) Ez nem változhat. Minden változhat de ez nem. A gagyi az egyszerű az nem lehet etalon.
Utoljára szerkesztette: Although, 2019.03.03. 16:59:54 -
Although #6304 Mondom nem véletlen 2010 után ez a legjobb a Gamebanshee oldalon megelőzve a W2-t. W3-ról nem beszélnék felesleges. Szuper sztori szar harcrendszerrel. FNV az utolsók egyike. Szerintem a Beth ezerszer megbánta megbízta az obsidiant az FNV-vel azt gondolták nem fog menni erre pár év alatt sokat vertek rájuk minden téren egy szar motorral. Amit ők már dobtak. Nem lesz hasonló mert ez egy kegyelmi időszak volt a W2 és az FNV a DA:O után jött ki. Miközben már látszott változni fog az egész. Nekünk meg marad emléknek amikor a sztori meg a craft meg a körítés is még az aminek lenni kell. Ezekkel lezárult :)Az FNV az egyik legjobb rpg amit csináltak valaha.
Szerk: Majd egy nap újra lesz hasonló :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2019.03.03. 16:54:37 -
#6303 Próbálok utána nézni, csak azért furcsa, hogy olyan értékeket így ki a gamma, ami a saját manualjában nincs benne.
Az is kicsit zavaró, hogy range értéke nincs egy fegyvernek sem a VATS-hoz. Mondjuk annak csak közel van igazán értelme.
A fegyverek eddig tetszenek nagyon, meg az armor rendszer is. A skorpiók nem gyenge ellenfelek, de azért párat hobbiból legyaktam gránátvetővel. -
#6302 > A szám a képen elvileg az AP cost a fegyver használatához. VATS használat közben nagyon fontos.
Mostansag nem jatszottam a FNV-vel, es lehet, hogy keverem masik rpg rendszerrel, de nem ugy van a weapon rendszere a jateknak, hogy minden fegyvert lehet hasznalni, de bizonyos skill alatt nem sebez annyit, nem hatekony annyira? Es az a 25 jelen esetben azt jelenti, hogy az adott weapon skillbol nem art, ha megvan 25? -
#6301 Egy csomónál 0 van. 0 AP cost is lenne? Egyébként eddig a survival mode hastása kb. semmit, ha csak nem az felelől a limb és egyéb hatásokért. Eddig nem aludtam, nem ettem és nem ittam célzottan semmit. 100 fölött egyik érték sem járt soha úgy, hogy 1000-ig ér a skála. A játék kezd nagyon tetszeni. -
SaGa #6300 Elvileg ha fenn van az OWB dlc is, akkor fel tudod tölteni az üres üvegeket azoknál a vízforrásoknál, ahol inni tudsz. Amikor aktiválod a forrást, megjelenik mint lehetőség, az ivás mellett. De emlékeim szerint nem minden flaska tölthető. Az biztos, hogy Goodsprings source egy jó itató hely és a közelében található flaskák között van feltölthető is. De rég volt már, részletekre nem emlékszem pontosan, meg a NV is tele volt modokkal, így lehet, hogy valamelyik segített ebben. Létezik kifejezetten palack töltögetős mod is, aminél venned kell a kulacsokat, amiket fel tudsz tölteni, cserébe azt hiszem, akárhányszor feltölthető, míg a sima üvegek talán egyszer. Bottle that Water
A szám a képen elvileg az AP cost a fegyver használatához. VATS használat közben nagyon fontos.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2019.03.03. 13:25:25 -
Egyes fegyvereknél szám jelenik meg az ikon mellett, itt most 25. Az mit jelent? -
#6298 Ez így cheat, mert perma. A sprint MOD és fast travel elég.
Kezdek ráérezni a játékra. Érződik benne az, ami a W3-nál éreztem utoljára. Nem alibizés volt a fejlesztés. -
#6297 Futás -
#6296 Sajnos nem vagyok időmilliomos. Pl. gyorsabb Primmből a forráshoz fast travelezni és utána a böribe menni, mint lekerülni az a rohadt kerítést. Nekem erre nincs időm és türelmem.
Azon viszont pislogok, hogy mi minden craftolható, nem semmi. Az viszont továbbra sem világos, hogy üveget hogyan tudok megtölteni vízzel. Ok, hogy a kutaknál ihatok, de hogyan viszem magammal a vizet?
A VATS harcrendszer viszont nagyon tetszik. Soha nem láttam még ilyen ötleteset.
Tárgybőség is van a legyakott emberekből, olyan mennyiségű van, hogy el sem tudtam vinni mindent. Viszont a sok craft alapanyagot nem vinném magammal. Valahol ott kéne hagyni.
Hotkey semmire nincs?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.03.03. 10:34:39 -
#6295 Egyetertek, speciel en sem hasznalom/tam sosem a fast travelt #5428 es csak ajanlani tudom a mellozeset, mert van egy hangulata a gyaloglasnak, illetve az ember maskent all hozza egy-egy kuldeteshez, az arra valo felkeszuleshez, annak megtervezesehez stb. -
Although #6294 Van feelingje ha sétálva közlekedsz :) Bár tény úgy lassabb azért. Függően milyen szinten játszol bár ha jól emlékszem a hardcore csak a legnehezebb szinten lehetséges. Ami igazán dobott a nehézségen ha jól emlékszem, az Sawyer modja, a készítők egyike. Úgy emlékszem a legio bérgyilkosai még lv8 környékén is kemény dió volt. -
#6293 Nem, kocogva. Azzal is lehet malmozni rendesen... -
#6292 Ahogy már írtam, nem az első játékom volt, és nem adtam le a közben teljesített küldetéseket sem, a cél az volt, minél hamarabb eljutni Vegasba.
Primmben felvettem a robotot, a kaszinóban nem említettem, hogy én vagyok a futár, csak kereskedtem, és mentem tovább...
A NCR bázison kereskedés, és beszélgetés volt, de az itt megkapott küldetéseket majd csak Vegas elérése után adtam le.
Niptonban a légiósokkal váltottam néhány szót, az épületekbe be se mentem, folytattam az utam Novac felé, ahol kivettem a szobát, lepakoltam a fölös bazárt, és megcsináltam Boon küldetését, az bele fér, cserébe a segítségéért.
A többi lehetőség nem érdekelt (Repcorn, főküldi a számító gépen, Helios1, stb), a cél Vegas, továbbra is az úton maradva, nem gyűjteni az XP-t hangya vadászattal, stb.
4-5 szinten el lehet érni Vegast, az meg egy másik döntés, hogy mikor megyek vissza Goodsprings-be, és kezdem el a főküldit... vagy mikor rúgom össze a port a légióval (Boon társaságában nem nehéz feladat), a ránk küldött légiós bérgyilkos osztagokból is jó XP, loot gyűlik. -
#6291 Én úgy mentem neki, hogy: E-DE + Boon, valamint a 2 fegyver All American + Gobi.
Volt tarcsiban egy Antimaterial rifle is azért :)
A légiósok törtek borsot az orrom alá, más nagyon nem volt gond.
LVL4 Novacig? Te átfutottál? Mert én nem mondom de szerintem lvl15 simán voltam odáig .)
Boon(Novac) mesterlövész. E-DE(Primm) meg jelzi a csapdákat és ellenségeket, meg jó a lézere is.
1 ember és 1 nem ember követőd lehet.
Utoljára szerkesztette: coolpet, 2019.03.02. 18:35:29 -
#6290 Azt mondod, szó szerint sétálva közlekedtél?
Nem sétálni kell, hanem futni, kocogni (Caps Lock), sőt talán még van külön sprint gomb is, bárebben nem vagyok biztos, a kocogás is elég gyors a sétához képest.
Az meg ne legyen már probléma, hogy út közben le kell csapni ezt-azt, esetenként meg jobb elkerülni bizonyos területeket.
Gyors-gombok a pip-boy-ból aktiválhatóak, az inventoryban lévő cuccokat kel lehet tenni számokra, a 2 kivétel, az automatikusan a lőszer váltó gomb (normál, páncél törő, üreges hegyű, stb)
Ez nem az a játék, ahol első nekifutásból mindent tudsz, de a játék irányíthatóságáról sokat elárulnak a beállítások.
A hova-merre a játékosra van bízva, a nevesített NPC-kel érdemes szóba elegyedni, adnak-e küldetést, de órákat lehet bolyongani céltalanul, vagy valamilyen céllal.
Több karakterrel játszottam úgy, hogy nem is foglalkoztam kezdetben a főküldetéssel, már a kocsmába sem mentem be, csak a kereskedésbe, majd fel a hegyek közé a két szenzor modulért , fél órán belül Prim-ben voltam, és aktiváltam a robotot.
Tovább a már leírt útvonalon, második kísérőnek ott van Boon Novacban, vagy Veronica a Vagasba vezető út mentén... Vegasba érve a karakter még csak 4-5 szintű, valamivel több, mint egy óra játékidővel.
Vegasban ott van a fegyver kereskedés, és a doktornő, aki implantátumokat ad, csak pénz legyen... a robbantós brigádhoz bejutáshoz talán még kell néhány szintet lépni, de ott fel lehet venni egy 5mm-es gépkarabélyt, és egy 5.56-os mesterlövész karabélyt - nem a legerősebb fegyverek, de alacsony szinten hasznosabbak, mint a 10 mm-es pisztolyok, casadorok, halálkarmok, óriás sugorpiók, és a szupermutánsok kivételével bármi leverhető, főleg, ha lövész mellett ED-E, és Boon a két follower (utóbbi okkal gyűlöli a légiósokat, amivel esetleg érdemes kalkulálni)
Nem végigjátszást szándékoztam írni, sőt pont a küldetéseket hagytam ki, a lényeg, hogy valamivel több, mint egy óra játék után Vegasban lehet lenni, Primmhez elég 5 perc... -
#6289 Igen, pipboyon van minden, viszont vannak hotkelyek, mint M-map, I-Inverntory...
A Mod Organizer az egy módkezelő, olyasmi mint a Nexus mod Manager.
Sprint meg nincs, viszont a mozgást korlátozza az előhúzott fegyver, a neéz vegyver, a kétkezes fegyver, az armor súlya és a nálad levő cuccok súlya. RP-s :)
Ha lepakolzs, light armort hordasz, valamint elteszed a fegyvert gyorsabban haladsz. Van perk is amivel még 10%-ot tudsz gyorsítani light armoir esetén. -
#6288 Nem lehet valahogy fegyvereket vagy elemlámpát hotkey-re tenni? Hiába írja azt, hogy 'j' a flashlight nem veszi elő.
Értem én a pipboy feelionget, de rohadtul idegesítő, mint mindent azon kell csinálni és nincs inv, map és egyéb hotkey sem.
Fogalmazzunk úgy, hogy szutyok konzolos az egész rendszere. -
#6287 Mármint hogy mi nincs? Két fajta sprint MOD is van.
A PNV-hoz kell valami Mod Organizer, azt meg már nincs kedven feltenni. -
Although #6286 Project nevada elég komplex mod. Én nem tenném fel csak új játékkal.
Sprint mod meg nem véletlen nincs. -
#6285 Project Nevada vagy a Solid modot ismeri valaki? Ha már elkezdtem attól még ezeket fel lehet tenni utólag is? -
#6284 Kezdek ráérezni, de ide sprint MOD kell. Ismeritek és használtátok azt? -
#6283 Most akkor cáfolni vagy megerősíteni akarsz? Basszus ezen térképek alapján vagy 400 órás lesz ez a játék, de amiatt, hogy sok séta lesz. Mondjuk a fast travelt még nem próbáltam ki. -
#6282 Hát pedig Primm-be nem tart 2 percig az út Goodsprings-ből.
Map North
Map South
-
Although #6281 Igen alapvetően nem nagy a világ, de felépített. A vaultok, helyszínek viszont pont jó méretűek. Mindenhol van szinte választás lehetőség, történet, szinte mindenben dönthetsz merre, hogyan tovább. Ami alakítja a karmádat is persze. -
Although #6280 Mondom érdemes körülnézni ott van az elején a powder gangers sztori ami nem rossz.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!volt börtön kezdeti fejlesztésre tökéletes akár pozitív karid van akár negatív
Ez valóban egy felfedezős játék. Nem tolja az arcodba a dolgokat. Vegas már sűrűbb lesz ott indul be igazán a sztori. De előrébb is vannak dolgok a kis brotherhood csapat, Primm és a powder banda között is van kapcsolat.
-
#6279 Mire elsétáltam Primm-be és lekerültem a kerítést majd megpusztultam az unalomtól. A banditák is szétszórva a töküres városban. Halad a történet, de mire lesétáltam ezt... -
#6278 Ebben a játék sorozatban az a lényeg, hogy szabadon mozoghatsz az egész pályán, ellenben oda kell figyelni arra, mint mondanak az NPVC-k.
Például figyelmeztetnek, hogy a New-Vegasba vezető rövidebb út mentén halálkarmok portyáznak, alacsony szinten, ha oda merészkedik, egy ütéstől megpusztul a karaktered... tehát kerülni kell.
Azt is elmondják, hogy maradj az autópálya közelében, ott kisebb veszélyekkel kell szembe nézni, távolabbra elkóborolva a casadorok, sugorpiók, és más rusnyaságok miatt szintén könnyen megpusztulhat - a játék kezdetén a cél erősödni, felkészülni a nagyobb kihívásokra.
Mi az, hogy sokat kell sétálni, és nem történik közben semmi?
A küldetéseket hanyagolva is sok XP-t lehet össze gyűjteni, levadászva a legyőzhető lényeket, kirámolva a tárolókat, igaz megfontoltan szabad még elkalandozni.
A kezdő faluban nem sok küldetés van, de azok mindegyike a főküldetéshez kapcsolódik, megtanítanak néhány alap dologra, megmondják merre menj tovább (merre ne menj)
Az autópályán közlekedve el sem lehet tévedni, Primm néhány perc alatt elérhető úgy, hogy közben felfedezel néhány helyet, lecsapsz egy-két gyíkot..
Azt, hogy milyen küldetéseket csinálsz, és mikor, lényegében rád van bízva, ha a cuccaidnak szeretnél egy biztos helyet, Novac-ba kell eljutnod.
Hanyagolhatod a küldetéseket Primmben, vagy meg is csinálhatod, (a város lakói a kaszinóban vannak, a szállodából kell kiszabadítani a seriff helyettest, ő árulja el, merre kell tovább menned (de mehet tovább a megszerzett információ nélkül is), illetve lesz egy mellék küldetés: találj új seriffet a városnak.
Az egyik épültben van egy leamortizált robot, amit érdemes megjavítani, hasznos segítő (a játékot ismerve lehet tudni, hol lehet addigra két szenzor modult is beszerezni - itt még ritkaság, de Novacban lesz), itt aktiváld a csomagküldőt
A lényeg, hogy Primmből az autópályát követve kell tovább menni , jó messziről látható két hatalmas szobor, ott van egy katonai tábor.
A szobrok közelében az őrmesterrel érdemes beszélni, a tetőn a mesterlövésszel, a kocsmában lehet kereskedni, a főépületben a tiszt ad egy küldetést (hangya irtás), ami nem lesz messze.
Az autópálya csomópontnál (ahol a hangyák voltak) Nipton felé kell tovább nyomulni, közben lesz néhány esemény.
Niptonban a légiósokkal érdemes szót váltani, lehetőleg nem felbőszíteni őket a karakter egészsége érdekében (jó pofizni, vagy semlegesnek maradni)..
Niptonból Novacba kétségtelenül hosszú a séta. Követheted az autópályát (csapda a katlanban), vagy a légiósokkal átvágatsz a hegyeken, amíg el nem érik az utat, onnan az úton haladj tovább.
A felüljárónál szkriptelt a kereskedő karaván - légiós harc, esetenként köztársasági katonák is lehetnek, ajánlott semlegesnek maradni egyenlőre.
Azon az úton kell tovább haladni, amelyik mellett a légiósok rejtőztek, Novac jelképe egy hatalmas dinoszaurusz, messziről látszódik, de itt is kell néhány perciig loholni az úton.
Novacban 100 kupak ellenében ki lehet bérelni egy hotel szobát... nem egyetlen éjszakára, örökre :-)
Ott nyugodtan le lehet rakni a fölös cókmókot, a boltban lévő csomagküldőt aktiválva pedig távolról is lesz lehetőség haza küldeni bazárt...
Innentől kezdve valóban azt csinálhatsz, amit akarsz, nem kell minden kacatot magaddal cipelni...
A játékot némileg megismerve sokkal egyszerűbb, mint, amilyennek első nekifutásból tűnik.
A térkép is sokkal kisebb, az utak hosszan kanyarognak, de a völgyeken keresztül nagyon rövid utak vannak, csak ott casadorok, sugorpiók, halálkarmok fészkelnek - vagyis a játék elején biztos halál oda bemenni, később meg van gyors utazás lehetőség.
Nagyon sok fegyver van fix helyen, ha tudod hol keresd, jelentősen könnyíti a nehézségeken - persze ennek az is feltétele, hogy képes legyen túlélni a karakter az adott helyen, legyen megfelelő képessége.
Pl tudod hol van az egyedi mesterlövész puska (Gobi), ha képes leszel 100-as zárat kinyitni, nem kell keresgélni, oda mész, és elviszed.
-
#6277 Tárolni hol érdemes és lehet tárgyaidat?