6837
...
-
#6236 A NV előtt szükséges az F3 vagy attól független a sztorivonal? -
#6235 -50% a GoG-on ráadásul a full változatok. -
#6234 A teljesség igénye nélkül így hirtelen:
NMCs_Texture_Pack_For_New_Vegas
Fallout Character Overhaul
NEVADA ENB - Realism
EXE - Effect teXtures Enhanced
Wasteland clothing Hires retexture
Weapon Mods Expanded - WMX
New Vegas Stutter Remover
Flashlight NVSE
PipBoy 3000 Remastered -
#6233 Köszi a válaszokat. -
Alexzel #6232 Ha hivatalosan megvan mindkettő, akkor esetleg nem kell választani, mert a 'Tale of Two Wastelands' moddal a New Vegasban a 3-asat is végig lehet játszani - Fallout 3-as Vaultból indulsz és majd át lehet menni a New Vegas területére -, így egy karakterrel végig lehet játszani a 2 játékot, aminek az a hátránya, hogy a New Vegas részt már egy erősebb karakterrel indítod.
A mod előnye hogy a New Vegas által bevezetett dolgok (pl. 'iron sight', lőszer variációk, fegyverek modolása (távcső, hangtompító,..)) benne vannak a Fallout 3-ban, viszont hátrány hogy egyes modok problémát okozhatnak, így meg kell gondolni mit rakunk fel, ill a változtatások miatt a leírásokban/wikin szereplő dolgok nem igazak (pl. egyes könyveket magazinokra cseréltek, hogy ne legyen az hogy 2szer annyi könyvet olvasol amivel skillpontokat kapsz).
Én egy korábbi verziót (2.9.4) próbáltam ki, ahhoz a Nexus-on voltak hozzá készített/módosított modok TTW jelzéssel, de a legújabb verzió (3.2) múlt hónapban jelent meg, így ezek a TTW-s modok jelenleg nem biztos hogy kompatibilisek.
Utoljára szerkesztette: Alexzel, 2018.12.13. 04:31:33 -
Kissssss0 #6231 az első két rész sajnos nem öregedett olyan jól mint egy half life, dungeon siege, vagy bármi más ami akkoriban jelent meg... ordít egy remake-ért. -
#6230 Modok között a patchek, és a CHASM must have. Autosave mod. Ha egyszer rosszul mented, és korrupt lesz a mentésed nem fogod tudni betölteni. Ezen segít a chasm.
Ha nincs fenn, és hibás a mentés, akkor kell indítani egy új játékot, vagy betölteni egy régebbi mentést, és úgy betölteni a sérültet. Úgy menni fog. -
#6229 Plusz nagyon jo es reszletes wiki van a Fallouthoz, ott be lehet potolni a kimaradt dolgokat es/vagy utana lehet olvasni a kerdojeles dolgoknak. -
Xsillione #6228 Zero hiányt fog okozni az egy-kettő kihagyása, értelmeszerűen pár utalás nem lesz tiszta vagy az áthallás része elvész, ám semmiben nem akadályoznak ezek.
Az NV jobb és hűebb az eredetihez és tartalmasabb is sok szempontból, a 3 története viszont tisztább és emészhetőbb komoly figyelem nélkül is. -
#6227 Okas, köszi. Lehet, hogy egyszer megint nekiugrok az F1-nek, de elsőre nem volt túl szórakoztató finoman szólva... -
Kissssss0 #6226 a fő sztori mindkettőnél érthető lesz de az utalások és a háttér egynéhány csoportnál és npc-nél csak lógni fog a levegőben, legfőképpen ha new vegasal játszol, pl ott van a supermutáns Marcus akivel ha összefutsz akkor jó pár válaszával nem fogsz sokra menni mert azok mind utalások a második részre, vagy Rose Sharon is aki meg John Cassidy lánya... már maga a companion egy nagy visszakacsintás a második részre, és még tudnám sorolni.
a harmadik részben kevesebb az ilyen utalások menyisége, de aki keres az találni fog itt is, pl Arthur Maxson is egy utalás a fallout lore felé és hogy miért tartják a gyereket rövid pórázon a citadella(egykori pentagon) mélyén, de akár említhetném Haroldot is aki szintén a második részből jött.
nem lesz élvezhetetlen egyik se ha kihagytad az első két részt, de mindig ott lesz az a idegesítő "na ezt most megint nem értem" felállás ami végig fog kísérni az egész játékon keresztül, főleg az NV esetében.
modok terén nem tudok segíteni, én mindig vanilla párti voltam, de a f3 és NV esetében erősen ajánlatos a stabilitást növelő modok beszerzése mert mindkét játék hajlamost véletlenszerűen összeomlani. -
#6225 Azok nélkül nem érthető a többi rész? -
Kissssss0 #6224 ha az első két részel nem sikerült játszani akkor már édes mindegy hogy melyiknek állsz neki... -
#6223 Ha valaha Fallout 3 és NV között választani kell, akkor melyiket érdemes tolni? Gameplay MOD és grafikai MOD-ok közül mit ajánlanátok?
(Az F1-gyel próbáltam játszani, de nekem mai fejjel sajnos élvezhetetlen volt. ) -
FJS #6222 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Közben találtam a déli homokdűnék nyugati felén egy nagyon nagyon sugárzó helyen egy Hazmat Suit-ot, igy már vagány vagyok :) Ki van táblázva hogy ne menj be de megéri mert egy robbanófej mellett néhány izzó ghoul társaságában egy katonai ládában hatalmas kincs van... -
FJS #6221 Hja, igen, meg is döbbentem a Pinehaveni menedékház ajtajában állva a madárcsicsergéses napfelkeltén... Gyönyörű -
#6220 Majd lesz radaway bőségesen idővel, addig is marad a quicksave-quickload savescumolás. :) Amilyen kis csapat készítette a modot, ebben a formában is meglepően tartalmas és színvonalas, simán lehetnének gyári studió a jövőben. -
FJS #6219 Köszi, kissé jobbban képben vagyok :)
Már csak rad ellenállást kellene szereznem mert mindig sugárzást kapok ahogy jól belegyalogolok valamibe...
Radaway meg alig 1-2. Hatalmas játék lehetne ez ha minden helyszint amit jól kidogoztak megtöltenének tartalommal -
#6218 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tudtommal a döntéseidtől függetlenül a fősztori része hogy elkapnak a raiderek, a bányás rész teljesítése kötelező, aztán vagy elszöksz vagy maradsz Elsdragon csicskája. Az alvós sztori-továbblendítés inkább csak a játék elejére jellemző, utána átveszi a helyét az alapjátékban is megszokott beszélj ezzel-azzal az NPC-vel. Miután megszöksz a raiderektől, lényegében kalandozhatsz amerre akarsz...de mivel nincs sok side content, így érdemes a fősztori nyomvonalán haladni és csak ritkán letérni. :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.11.30. 17:38:45 -
FJS #6217 Hello, a New California modot játszóktól kérdeznék:
Ha aludni kell, akkor az mindig más helyen adja a program? Az első ugye a menedékben volt, a második a Pinehaveni menedékházban, a következő hol lesz? Néha elkaptak a raiderek és elvittek egy barlangba, de teljesen véletlenszerü hogy hol kaptak el, vagy ez is a sztori része? Hagyni kell hogy elkapjanak? -
Darun #6216 Nekem pl pont a Vegassal nem volt ilyen problémám. Rögtön angolul tette fel, pedig kicsit féltem tőle, mert pl a Deus Ex-el meg pont beszoptam. Alapból oroszul tette fel, ciril betűkkel, tehát még az opciókban sem tudtam nyelvet választani, mert nem tudok "ciril"-ül. -
#6215 Helyesbítés #1
Sikerült power armor traininget szereznem, ha minden igaz, akkor fix loot egy fősztori helyszínektől félreeső helyen...ahol az életben nem gondolná az ember hogy ott megtalálható. Spoilerben részletesen:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A térkép nyugati csücskében, a Raider Trailer Park kocsmájában, az ajtótól belépve közvetlenül balra egy polcon váratlanul belebotlottam egy training bookba...ha ezt tudtam volna, akkor a játék első pár órájában is lehetett volna power armorom. Igaz csak lepukkant T-45 a raider kereskedőtől rablás árcédulával, de akkor is, PA az PA. :)
Valamint lehet kb. a fősztori háromnegyedénél is power armor traininghez plusz egy T45-nél táposabb custom armorhoz jutni, az egyetlen csavar az, hogy a játék nem jelöli questként, még más questen belül opcionálisként sem, a bizonyos progress elérése előtt pedig még dialógus opció sincs vele kapcsolatban a bizonyos NPC-nél, pedig ott van az armor a 'kirakatban' mellette, már a lényegesen koraibb találkozásnál is. Gameplay design hiba gyanús pont. Spoilerben pontosabban:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Radian Helix Media Studio helyszínen - az NCR questline része, egy farm az NCR központtól északra/északkeletre - Marius dokinál elérhetővé válik a birtokában lévő speckó armort trainingestől elajándékozós dialógus - furamód semmiféle special meg skill szinthez kötött trükk nem kell hozzá - miután a sztori bizonyos pontján találkoztunk a szuper mutánsok frakciójával és életben maradtunk. Legalábbis a dialógus szövege szerint ez lehet a triggere hogy felajánlja nekünk. Lehet hogy quest lett volna, csak a bugos build nem dobta fel, esetleg tervezték, de nem valósították meg...rejtély.
Helyesbítés #2
A kereskedők készletének frissülése megtörtént a fősztoriban való előrelépés nélkül is tegnap, lehet hogy csupán túlzottan hosszúra lett véve a frissítések időköze. Esetleg a karavánokat megmentős sidequest is triggereli a váltást, mintha a küldetést adó NPC beszélt volna egy megmentett karaván után a kereskedő új készletéről és akkor is lett friss áru hirtelen. Fura ha ehhez kötötték, bár életszerű, hogy a megmentett pack brahminok nyomán árulnak új dolgokat... Mindenesetre a játék egy bizonyos szakaszában emlékezetesen megakadt az NCR területen a gun runner robot kereskedő, meg a csaj is, hosszasan ugyanazt a készletet kínálták és pénzük sem volt, annyira elüzleteltem a vagyonukat... :)
+ Bónusz vegyes érzelmű, inkább negatív pont, spoiler:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kissé lore breaker, hogy NCR Bert Bozarként emlegetett fegyvere "Old Glory" valójában egy anti-material rifle, nem a klasszikus régi Fallout kiadásban véletlenül bent maradt sniper sebzésű, de assault rifle tűzgyorsaságú OP fegyó Bozar. Ami úgy rémlik hogy elérhető a New Vegasban a Gun Runners' Arsenal add-onnal. Na a New California sidequest reward nem az... Egyébként az utolsó karavános questje előtt lehet ööö...szépen kérni Berttől 9-es Strength birtokában. Avagy 4-es alap strength + whiskey (+1) + ant nectar (+4) bully trip rulz! :D
Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.10.30. 17:40:39 -
#6214 Befejeztem a New California modot, kb. 25 óra után többnyire pozitív tapasztalatokkal - az írás szemre hosszabb negatív része ellenére - pár meglátás a teljesség igénye nélkül:
[+]
- Bőséges, igényesen megírt sztori, dialógusok, lore, alaposan megágyazott setting (a tudós irányultságot választva kerek igazán)
- Teljes játékokat megszégyenítően hosszú, non-lineáris fősztori, tényleges döntésekkel, számos (vég)kimenetellel
- Életszagú főbb karakterek, kidolgozott háttértörténettel, motivációkkal, differenciált személyiséggel
- Nagyrészt színvonalas voice acting
- Extra rádió állomások
- Pár hatalmas, nehéz, korlátozott tölténnyel rendelkező, értelmetlen, de szájtátós heavy weapon ^^
[-]
- Kevés side quest
- Nagyritkán gyenge voice acting
- A főcsapásról letérve érezhetően kevésbé kidolgozott itt-ott bugos világ, kevés emlékezetes, felfedezni érdemes helyszínnel, értéktelen loottal
- Alig rendelkezik kereskedővel a világ és a készletük sem frissül, csak nagyritkán a fősztoriban továbblendülve, world state váltásnál
- A minél teljesebb élményhez elengedhetetlen a magas intelligenciájú és karizmatikus kari, számos döntési helyzetben kulcsfontosságú a legelőnyösebb kimenetelek eléréséhez...ami szerencsére nem zsákba macska, már az első pár órában nyilvánvalóvá válik és később sem változik. Ha a többi S.P.E.C.I.A.L. tulajdonságra mégis szükség lenne elvétve, akkor tudatosan mentve és visszatöltve ruhákkal, chemekkel és magazinokkal összecsalható a szükséges szint, ha egyik tulajdonság kiindulási pontja sem rosszabb a középszerű 4-5-nél.
- Többnyire nagy partyra (a prologue után akár rögtön 7) és az alapjátéktól megszokottnál gyakran népesebb, nyílt harcokra építő shooter élmény, korlátozott lopakodós gameplay lehetőséggel
- Rengeteg skillnek semmiféle haszna az esetleges harci előnyeiken túl, például Explosives, Medicine, Lockpick, Unarmed, Melee Weapons, Survival, Sneak...szóval a teljes lista felét nyugodtan tel lehet felejteni. Ha van magas Speech, Science és Energy Weapons vagy Guns skilled, akkor nagy bajod nem lehet.
- Fogalmam sincs hogy miképpen lehet power armor tréninghez jutni, az NCR fősztori nyomán nem volt rá lehetőség, pár különböző faction-ös, de ugyanúgy kései sztoris YouTube végigjátszásba belenézve mások is mezei armorokban mászkáltak...
- Rengeteg jobb ruha, felszerelés, erős fegyver és mod elérhetetlen a kereskedőknél, még magas karizmával meggyőzős pult alatti inventoryval sem. A plasma rifle kb. a játék utolsó 30 percében lett meg, Anti-material rifle az utolsó 5 percben. Ranger ruha is az NCR végigjátszás ellenére csak halott rangerről lopva az utolsó órában. Fegyver modok terén is furcsa volt a helyzet, például Sniper Rifle nem volt kapható egyetlen kereskedőnél sem a végigjátszásom során, de aranyáras hangtompítót már vásárolhattam volna hozzá az első pár órában, különféle drága fegyver moddal együtt, amelyekhez persze fegyvert nem tudtam szerezni. Mire sok-sok óra után lett Sniperem, a world state változás nyomán frissült a kereskedő inventory, de már nem árult Sniper hangtompítót...de legalább elérhető lett a nemkülönben aranyáras, plusz pár töltényes tár a használhatatlanul gyenge Varmint rifle-höz. -.-''
Egy szó mint száz, aki az erős handcrafted fősztori élményért, karakterekért játszaná ezt a modot, mindenképp adjon neki egy esélyt, de aki az utóbbiakat feledné, el szeretne veszni a világban, felfedezne, lootolna, a harcos élményt venné előre, lövöldözne, csapkodna, dobálna, inkább csalódni fog...arra ott lesz mondjuk a Fallout 76, vagy bármelyik gyári cím. :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.10.29. 19:51:00 -
Although #6213 Tényleg az NVAC az ami kell még. -
#6212 Anno a Cenega kotott egy exkluziv megallapodast a Bethesda kiadoval, miszerint a kelet eu regioban ok forgalmazzak a helyi lokalizalt verziokat (cz, svk, pl, hun), cserebe a steamen nem lesznek ezek direktben elerhetoek/vasarolhatoak, csak a retailertol megvett kodokat lehet aktivalni. (nyilvan, aki nemzetkozi boltbol vette, az a nemzetkozi angol/nemet/spanyol/stb. - aka "ROW" verziot vette meg). Ezt az egesz keleti blokkal igy hozza is csaptak az orosz piachoz. Pech, hogy nem volt benne magyar nyelv, igy mi csak sodrodtunk az arral.
Kesobb, amikor "egyszerusitettek" a dolgokat, a Cenegas blokkbol aktivalt bolti FNV-k megkaptak a "RU" verziot, mig a tobbiek maradtak a "ROW" szekcioban. Mas a ket jatek application id-je is a steamben.
Es igen, kibaszas az, hogy az egykro teljes aron vett FNV (de mas Beth jateknal is van ilyen) mara csak trukozzessel tudja levedleni az orosz nyelvet.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.10.29. 16:41:38 -
Andule #6211 sztem o arra gondolt h a steam-en kapott a jatek egy RU utotagot ami a regiora utal ugye es amiatt apjukfaszat mert sanszosan eur/gbp/usd-ben fizettel azon arazas szerint ami az EU-ban volt es nem a ruszki szerint. H ez kinek a sara arrol fogalmam sincs -
SaGa #6210 A ru verzióhoz kell két fordító meg néhány hónap oszt annyi, a motor újraírásához meg sok-sok fejlesztő. -
#6209 Az orosz nyelvet koszond a Cenegasoknak, ok basztak el, nem a Bethesda. :) -
#6208 Ez valahol szomorú. A vanilla F3 nekem konkrétan játszhatatlan volt a sok fagyástól. Lefutattam egy 4GB patchet az exe-n és felmodolt, feltextúrázott game futott játszhatóan.
New Vegast meg megmentette a NVAC. Csak egyszer fagyott ki de az is DLC-ben volt, egy adott pályán.
Bezzeg arra van energia hogy RU verziót csinált az NV-ből a Bethesda... -
Although #6207 Lehet majd én is teszek vele próbát. :) -
#6206 Azt próbáltam először, de csak eredeti exe fájlt észlelve hajlandó elvégezni a módosítást, így nálam nem játszott, de utána találtam egy másik megoldást, amivel módosítottam a FalloutNV.exe-t, amit az nvse_loader.exe-vel történő indítás meghív, így elvileg megy mindkettő, az NVSE alapú modok boldogak, meg zabálja is a memót a játék, így modolva VRAM-ot és sys RAM-ot is kb. duplán. Nevada 2017 ENB-vel meg a VGA is sül ahogy kell, jobban mint bizonyos gépigényesnek számító új játékoknál...népes területeken a gyári játékhoz képest sokszoros grafikus workload-ot kap, de dob is annyit az összképen hogy nem csoda. :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.10.28. 18:20:59 -
Although #6205 Ő készítette a GECK extendert is.
GECK extender
-
Although #6204 4GB updated
Ez a fickó upgradelte az eredetit. -
#6203 Mindenből a legfrissebbet, amit találtam. -
Although #6202 Minden elismerésem az NVSE és a 4GB mod készítőinek. Egy ennyire kezdetleges motort mint a bryo korai verziója képesek voltak stabilizálni. Ez lenyűgöző.
4GB upgradelt változatát használod ugye? -
#6201 Több ini, valamint az NVSE és az anti crash mod is szerkesztve lett egyszerre, nem tudom mi hozta a változást, de most betonstabil sok-sok óra után is, nincs CTD sem fagyás. -
Although #6200 Ügyesen belövőd a 4GB meg az NVSE-t akkor nem fagy annyira. A 4Gb akkor működik jól ha a launcher nem jelenik meg. Könnyű tesztelni a Freeside azon módjával ami megszünteti a belső határokat. Nekem nem fagyott. Idő volt belőni de talán még a japán nevű barátunk által készített patch is fent volt. -
#6199 Crash mindf*ck update: A hosszas Fallout 4 modolásom nyomán támadt egy megérzésem, hogy a New Vegasnak is szüksége lehet egy rakás ini tweakre, furcsálltam is hogy egyetlen modnál sem említik - a New California sem kivétel - pedig modolt Fallout játékokat nem szokás, nem is javasolt original inikkel futtatni...utána olvastam és módosítottam mindenféle jóságot, sőt még rengeteg egyébként elérhetetlen grafikus opciót fentebb is toltam, most szebb is, stabilabb is, helyszín váltásoknál többnyire betölt mint a villám, 5 órán át nem crashelt egyszer sem (holy $hitballs)...nem is értem hogy a New California arcok miért nem tették a description oldalon az első helyre, hogy a dear user 2018-ban lehetőleg ne játsszon alap inikkel, mert a módosítások nélkül nem ér semmit az általuk függőségként ajánlott 4GB exe mod, NVSE stb. mert akkor is szétfagyja meg -crasheli magát a játék...belenéztem a New California Nexus témába, különféle crash report a crash report hátán...ide a rozsdás shishkebabot, hogy minden crash és fagyás gond 99% user oldali problémából adódik, alapvetően nem a mod fércmunka (sőt)...a jelenlegi tapasztalataim alapján úgy látom , hogy felesleges is kivizsgálni és a fejlesztő oldalán keresni a hibákat, meg ugyan mit is, hogyan is, amikor error log sincs, vagy ha van is, nem tartalmaznak semmiféle használható támpontot. Nálam legalábbis a játék könyvtárában lévő kb. 4 error log legfeljebb arra engedett következtetni, hogy minden rendben van, miközben kis szerencsével csak 10 percenként crashelt a játék...
Egy modern géppel az alábbi 2 tweak gyűjtemény módosításai erősen javallottak, még modolt játék nékül is:
Egy régebbi reddites tweak guide.
Egy 2018-as steamcommunity tweak guide, amelyik opciónál akad összeférhetetlenség az előző link tartalmával, inkább ez legyen a mérvadó!
Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.10.27. 13:48:44 -
#6198 A megjelenéskori moddb oldalon még azt írták, hogy gyakorlatilag mindenféle mod managerrel működni fog, legalábbis a legfrissebb FOMM és NMM köztük volt. Az új Vortexet letöltöttem, de végül nem próbáltam, mert a rarozás megoldotta az install hibás problémát. "Out of memory" gondba nem ütköztem eddig. Elvileg minden hivatalosan említett mod függőség kipipálva részemről, a relatíve régi de legújabb FOMM mellett a 4 GB-os exe és az NVSE is adott...
Tegnap újra beléptem, betöltötte elsőre az utolsó mentésemet, egy órán át nem volt fagyott ki, a sorozatos mentés visszatöltögetés is hibátlan volt, majd valamivel 1 órán túl produkálta az első fagyást, utána belépve újra jött a kb. 10 percenként kidöglős élmény, pont mint a megelőző napon...a sokadik belépés után még a végtelen mentés betöltés is előjött újra. Majd a 3. órában mindez újabb f*ck you fícsörrel bővült, friss belépés után betöltötte a mentést, de csak a HUD látszott, alatta teljesen szürke volt a kép, a HUD térkép statikussága alapján az egeret mozgatva sem reagált az inputra...
Valamelyest a modderek mentségére szóljon, hogy a kifagyások után egyetlen esetben sem jött elő ugyanott reprodukálódó hiba, mindig teljesen máshol ér a meglepetés... Ha ma is elkezd fagyni 1 óra játék után, kipróbálom a gép restartot, óránként egyszer inkább belefér egy újabb gondmenetes óráért, mint szívni az egyre durvább instabilitással...még az alapjáték kapcsán írta egy user ezt a próba cseresznye restartos orvosságot egy Steam-en nyitott témában.
Kár érte, mert az első pár óra alapján - pontosabban Union City-ig érve - már-már gyári Fallout résznek is eladható színvonalú termék a New California mod, annyira handcrafted az élmény, a legjobb pillanataiban a hivatalos játékok felé is lő. A lassan beinduló unalmas vault polgárkodós rész után felgyorsulnak az események, van akció bőven, a sztori és karakterek is jól kidolgozottak, a helyszíneken is érezni a törődést, a voice acting is a helyén van stb. Fallout fanoknak kötelező darab...lesz, amint javítottak a stabilitáson, mert mások is jelezték hogy szeret fagyogatni... :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.10.25. 17:07:01 -
#6197 Pedig mintha irtak volna (de mar lehet, hogy rosszul emlekszem), hogy ne hasznaljon senki sem FOMMt se NMM-t, mert vannak vele gondok akkor.
"Also, Nexus Mod Manager and Fallout Mod Manager -- we're not supporting them anymore.
Not because they don't work -- for YOU -- but users who haven't updated their installs this last 2 years are screwed and we can't help them.
"Out of memory error" is the old mod manager. Use Vortex or MO2.
Too many mod managers man."
Ok, akkor mukodik elvileg, csak lehet, hogy megsem :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.10.24. 19:51:51