6837
...
  • molnibalage83
    Hát ettől a Fallouttól sem vagyok eddig elájulva. Rohadt sokat kell sétálni és nem történt eddig semmi. Ok, hogy vannak questek, de ilyen távolságok mellett?
  • coolpet
    Igazad van egyébként.

Karizma 1 dologhoz kell, telepet fejleszteni. Minden másra ott van a mastercard.
  • Fantusz
    A karizma a leginkább hanyagolható a játékban, alig van jelentősége.
    1-re lehúzott karizmával is lehet 100-as speech, bartel képesség, a játékban az számít.
    Talán van néhány perk, aminek van karizma követelménye, de azok hanyagolhatóak..
    A lopásokkal összegyűjtött rossz karma sem számít,. ha nem látnak meg, néhány fontosabb küldetéssel bálványozott lesz a kari akkor is, ha közben szétlopta a közösség értékeit.
    Mindez részemről nem kritika, egyszerű megállapítás, hogy a karakter generálás során a karizmáról nyugodtan le lehet húzni a pontokat, és sokkal hasznosabb helyekre szét osztani..
    Hasonló a helyzet, mint a túlélés képesség, ha azzal nem túlélő módban játszol, majdnem fölösleges, ahhoz is van néhány perk, ami akár hasznos is lehet, de nélkülözhető, a képesség meg csak akkor nyer értelmet, ha túlélő módban játszol (valószínűleg egyedül,mert a kísérők előbb-utóbb megpusztulnak, ha magaddal viszed őket a harcokba)
  • Although
    Nekem mindig az volt a bajom az FNVvel, ez még mindig kevés, még több kell még több quest a frakciókhoz, még több Boonie, Veronica, még több mindenből :)
  • Although
    Tudom nem azt mondtam nincs. De minden egy lépcsővel egyszerűbb. Az meg hogy alapból benne van a Vegasba ha felveszed egy frakció ruháját egy leszel közülük. Szóval te is tudod rengeteg minden van az Obsidian által készített New Vegasban. Nagyrészt azt gondolom az F4 azért lett olyan amilyen mert volt az FNV :)
  • coolpet
    Hát azért F4-ben is vannak frakciók:
    Institute
    BoS
    Railroad
    Minutemen

Ezen kívül 30+ kis frakció létezik
    Child of Atom
    Raiders
    Mercenaries
    Gunners
    Forged
    Rust Devils
    Triggermen
    .....

A karizma rendszer létezik F4-ben is. Direktben a karizma stat sokmindenre van kihatással, pl speech checkek, árak, settlement nagysága
    A tipikus emberekhez való hozzáállás is megvan, csak az nem karizma alapú. Ha rosszat teszel egy frakciónak, akkor csökken a népszerűséged, még az is előfordulhat, hogy agyonlőnek, ha nagyon beteszel nekik :)
  • molnibalage83
    Pont ezért kérdeztem, mert felszedtem egy rakás üveget, csak sehogy sem tudtam eddig megtölteni őket. Erős volt a gyanúm eddig is, hogy limitálni fogják a víz szállítást ezzel a módszerrel.
  • molnibalage83
    Igen, már a legelső questnél is látom, hogy mennyi frakció és döntés lesz majd itten.
  • Although
    Nem rossz az, csak éppen még az is butított egy FNV hard szint+ hardocre.
    Nekem elég egyszerű volt az elejétől. Sőt survival nélkül unalmas.
    Nagyjából minden elemében jobb az FNV mint az F4 kivéve a grafikát, meg a stabilitást.
    Edit: Borzasztóan hiányzik az FNV charisma rendszere sajnos. Az egész szimpla akcióra silányodott.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2019.02.25. 16:36:54
  • Although
    Van egy unofficial patch ami nem ad hozzá új dolgokat hanem csak a javít.
    Japcsi patch
  • coolpet
    F4-nek vagy 6x álltam neki és visszatértem az F3-hoz + FNV-hez mindig.
    Nem értettem a dolgokat benne, nem volt számomra elsőre egyértelmű minden.

Aztán a sokadik nekirugaszkodás után már jobb volt, tapasztalódtam. A kiegekkel sokmindent adott hozzá a játék.
    Aztán belevágram a survival modba. Na az kemény :)
    Csak alvással van mentés. Aludni csak unowned ágyban, matracon lehet. Kevés alvás letargiát okoz, matracon max 3 órát tudsz aludni.

Minden boost (JET, Pscyho, radx ....) mellékhatásokkal jár. Szomjas, éhes, fáradt leszel, növekszik a fertőzésveszély, bekábulsz stb :) Nem lehet lőni magad csak úgy még stimpackal sem.

Minden belerontott csata halálos, még egy léggyel is az lehet :)
    A sneak + távolsági fegyverek MustHave :)

Én már kezdek belerázódni sokadszori újrakezdés után.
  • Although
    Már a kezdő kisvárosban ha körülnézel és befejezed a Sunny Smiles féle bevezető questet utána már indul egy kis sztori. Ami nagyjából mutatja mire számíthatsz. Mindenképp gondold végig milyen karival akarsz játszani, kidumálós, assasin, tank jelleg. XP rendszer nem a gyilkolásra kapod a tapasztalati pontot. Figyelj a táblákra, a danger tábla azt jelenti ami rá van írva. Ha elindulsz egy irányba és olyanokba botlasz akik simán megölnek azt jelenti arra ezen a szinten nem tudsz menni. A világ nem veled fejlődik hanem nélküled is létezik. Tele van jófej és kevésbé jófej emberekkel :) Hatalomvágyókkal. Szóval tudom milyen érzés lehet a mai lebutított játékok után elővenni ezt főleg hardcore modon,

Vannak módok amik lehetővé teszik bármibe vizet tudj tölteni. Alapból érthető módon miden egyszer használatos üveg. Néz körül fedez fel ahogy a történet elvezet téged valahova ott ha teheted néz szét :) Gyűjtsd az xp mire Vegasba érsz ne bantha eledel legyél :)
  • Although
    Elég komplex craft van benne de mindent ki tudsz tapasztalni ahogy használod.
    4GB végig működik de Freeside Las Vegas részén amihez van egy mód amivel töltés nélküli terülté válik ott lesz igazán jó enélkül lefagyna.
    Ha nem használod akkor annyira nem lesz probléma. Úgyis első menet ismerd meg a játékot érdemes karakterfejlesztést, craftot, főzöskét, történetet, társakat, ehhez hasonló játék már nem lesz több.
  • coolpet
    Már régen játszottam FNV-vel, de nekem úgy rémlik, hogy van beer vagy milk bottle amit meg lehet tölteni,
    Crafting az van annyiban hogy lőszert tudsz gyártani, szétszedni. Fegyverekre nem emlékszem hogy lehet e fejleszteni, de javítani lehet, mert degradálódnak.

Ami nekem musthave volt fenn mod az a mentéshez kellett mert relative sok mentés hibásodott meg: CHASM
    Mást nem igen tettem fel. Esetleg valami cursor patch volt fenn az Alt+Tab-hoz.Meg NVSE.
  • molnibalage83
    Na, érdekes. Valamiért a character overhaul nem megy. Mondjuk ami képeket láttam belőle, nem okoz nagy difit.

A többi eddig mind faszán működik. Szebb fények és textúrák és a fegyver MOD is működik. (MOD nélkül már az tutorial quest alatt lerongyolódott a puska, MOD-dal nem.)

A 4GB patch jól értem, hogy majd később teszi jobban futtathatóvá a játékot, hogy memória kezelési problémákat old meg?

Tehát most már játszom, de nem világos néhány dolog számomra. HC módban megyek, ahol van sleep, H2O és foob bar is. Gondolom ezek jelzik majd, hogy mikor aludjak, egyek, stb.

Az nem tisztázott, hogy pl. vizet mibe lehet tölteni? Mert van kút, de csak inni tudok belőle egyesével.
    A játékban van craft rendszer? Mert erről sem szól a játék egy szót sem az elején, ezért nem tudom, hogy mit érdemes eladni és mit nem, hogy mi az ami felhasználható tárgy és mi az, ami csak minimális értékű szemét.
  • molnibalage83
    Visszavonom. Jessz, úgy tűnik, hogy minden működésbe hozhat a lenti listából, több nem is kell. Még az a gigamega izé is, amit linkeltem. Fasza lesz ez.
  • molnibalage83
    Elvileg ezzel a módszerrel lehetne az NVSE-t GoG alól indítani, de kicserélve ahogy írják nekem azt dobja ki, hogy updateljen a NV-t.

Mi a péklapátért nem működhet?
  • molnibalage83
    A sima NV meg alt-tab-bal. A scriptes indítás nem megy. Azért kipróbálom ezt is. Ha megy, akkor mehet a MOD, akkor már csak a GoG idő számlálása fog hiányozni. Bár, ha átnevezem az exe fájlt talán be lehet csapni. Ki tudja.

Not found a MOD... :(
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.23. 20:49:15
  • SaGa
    ALT-TAB problémára talán a borderless windowed mód a megoldás full screen helyett.
  • Although
    Akkor van jól telepítve ha bejelentkező képernyő nélkül elindul a játék. (Indítómenü nélkül)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2019.02.23. 17:44:58
  • Although
    MO2 nem szükséges csak nagyon jól variálható mert nem nyúl az alap installhoz hanem virtuális és szerintem gyorsabb is.
    Az 4GB-ot annak idején én ez alapján lőttem be tanultam meg használni. 4GB old
    A 4GB szerintem stabillabbá teszi a játékot mert alapból csak 2GB amit használ és az nagyon kevés. Ha eléred New Vegast ott sokat számít :)
  • molnibalage83
    Hát nemtom. Ez a MO2 kapsából hibaüzenettel indította el magát és rohadtul nem látom át.
    Sajnos a NVSE-vel való üzem nem megy, nem bírja az alt+tab-ot. Maradok azoknál a modoknál, amihez ez nem kell. Nem lesz akkor field of depth és ilyesmik.
  • molnibalage83
    Ez a 4GB? Ehhez is kell a külön exe?Reinstalláltam és majd újra nekifutok.
  • Although
    Mondanám mod organizer 2-t használd, a felkiáltó jelek hiányzó meshre vagy texture utalnak.
    Az FNV-hez kell egy kis gyakorlat mert kevés időt hagyott rá a beth és nem tudták befejezni. Szóval van pár kötelező mód, van a 4GB patch amit használni kell, van ami külvárost egy területé konvertálja. Van az NVAC, De erre időt kell szánni egy hétvégét míg eljátszol vele és összerakod rendesen.
    Lehet először arra kellene koncentrálj, crashmentesitő, bugmentesítő egyéb alapmódokat fel rakd fel és menj végig vele.
    Mondjuk szerintem a Character Overhaul tényleg jó lett.
  • molnibalage83
    A Character Overhaul nem működik valamiért. Azt leszedve jó.

Ez sajnos GoG-os exe-vel nem megy Meg összezuhan alt+tab-ra nincs benne bizodalmam. Kár.
  • molnibalage83
    Ja, hogy az nvse_loader.exe-vel kell indítani több MOD-hoz.
    Úgy tűnik ezzel is működik kivéve, hogy így a GoG nem fogja a játékidőt logolni. Kár.
    Meg mintha az alt+tab-ra ez elszáll és minden karakternél valami gáz van.

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.23. 14:25:26
  • molnibalage83
    Na, érdekes módon egy újraindjtás után felment az is, ami eddig nem. Érti a fene. Eddig ezeket használtam és van valami chlothnig, de azt még nem raktam fel. Nem célom szénné moddolni, de ezeket ajánlották, főleg a fegyver és kapcsolódó MOD-okat.

Milyen egyéb generális grafikai MOD-van? Nem vagyok egy poligonhuszár, csak érdekel.

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.23. 13:56:44
  • molnibalage83
    A script izét felraktam, az megy.

A HC játékmód mennyire nehezít be? Ki hogyan játszott?
  • SaGa
    Az F3 + NV mod a Tales of the two Wastelands. Arra jó, hogy mindkét játékot kijátszhatod egy menetben és át is vihetsz néhány tárgyat, pl fegyvereket egyikből a másikba. Ha jól emlékszem, eldöntheted, melyikben kezdesz, és vasútállomásokon át tudsz átmenni a másik területre. A készítők sok éve dolgoznak rajta, egyszer jogi okokból abba is kellett hagyniuk, de valahogy sikerült folytatniuk. Azt, hogy mennyire stabil nem tudom, nagyon rég nézegettem, akkor még sok bug volt benne. Kell hozzá mindkét full játék. Modolni természetesen nem egyszerű, a készítők felsorolják, mely modok használhatóak, mások szinte biztos, hogy gondot okoznak valamelyik oldalon.

Semmi nem vigyáz arra, hogy két általad kiválasztott mod összeakad-e egymással vagy sem, ezt neked kell figyelned, elolvasni a leírásokat. A BOSS (vagy most épp hogy hívják azt a programot, ami sorbarendezi a modokat egy adatbázis alapján) szokott riasztani, ha valami nagyon összeakadhat, de ez is a játékosok tapasztalataiból összeállt adatbázis alapján. Arra nincs program, hogy ezeket ki tudja szűrni. Ami biztos, ha modokat kezdesz használni, a Wrye Flash, a Mod organizer, a FoXedit megfelelő verziója kötelező segédprogram, nélkülük csak szívás és esélyed sincs összehangolni egymással a modokat. Vagy kiválasztasz magadnak a sokféle modajánló közül egy szimpatikusat és az ott felsoroltakat használod, semmi mást. Akkor van esélyed, hogy nem kell újra végigküzdened magad azokon a problémákon, amiket a modcsomag ajánlója átélt.
    Az NMM ugyan jónak tűnik, valójában sok mod esetén gyakorlatilag használhatatlan, a Mod Organizer megfelelő verziója javasolt helyette. Sokkal többet tud, mint az NMM, ráadásul nem barmol bele a játék könyvtárába. Hátránya, hogy a játék csak a Mod Organizerből indítható, de ez nem szokott gondot okozni, miután összeállította a virtuális könyvtár struktúrát és átadta azt a játékmotornak, a háttérbe húzódik és nem okoz semmi gondot.
    Arra figyelj, hogy sok mod igényil az adott Fallout verzióhoz való FOSE/NVSE (FallOut Script Extender/New Vegas Script Extender) használatát is. Ezt a modder beleírja a telepítési utasításba. Ilyenkor a Mod Organzierben a FOSE/NVSE loaderét kell megadni indítandó programnak, nem a Falloutx.exe-t. Az majd betölti ami kell a futásához. A script extendert nem a Mod Ogranizerrel kell telepíteni, hanem kézzel a program fő könytárába, az exe mellé kicsomagolni.
  • molnibalage83
    Az MCM-et nem tudja feltelepíteni a NMM, ezért nem engedi a flashlightot sem...
  • molnibalage83
    Honnan tudom, hogy egyes MOD-ok nem csapják szét egymást? Az NMN erre figyel vagy ettől független bármikor lehet így jártam helyzet?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.23. 12:26:25
  • molnibalage83
    Az ebben levő faction MOD-okat ismeri valaki itt?
  • molnibalage83
    A modok egy részéhez annyi más is kell, hogy még a NMM-nel is számomra kezelhetetlen...
  • molnibalage83
    A YT-n egy rakás MOD-os videó van. Belefulladok a listába.
    Sprintelős gameplay mod-ot ismered? A többit, amit említ?

Valami F3 + NV mix MOD is van, amit nem is értettem, hogy mire jó.
  • broman191
    Csak a Fallout Character Overhaul-t próbáltam közülük ha minden igaz, de a többi hasonló kaliberű mod is megérhet egy próbát, ha a leírás alapján tetszik.
  • molnibalage83
    Ezeket hogyan lehet könnyen feltelepíteni?

Ezekből melyiket ismered?
  • Although
    Az igazi verseny az a Kotor2(Obsidian) és a Bio között volt. Majd most itt a CD Projekt az új versenyző. Komolyan nem tudom de ők is elindultak az elkurvulás útján csak sokkal sokkal jobban csinálják. Egy FNV messze jobb mint egy W3.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2019.02.15. 22:20:09
  • Although
    Függ attól milyen karaktert akarsz, egyszerű gyilkost vagy aki kidumálja magát. Szerintem az F4 és a Beth szenvedése is ezzel kezdődött. Kellett volna megfelelni a két tábornak. Szerintem nem vallottak szégyent. Persze ez Avellone, Sawyer és a full "black isle" az kb esélytelen kategória egy Beth számára.
    Edit: Ami biztos abból a szar motorból ami a Bryo első változata volt is sokkal többet hoztak ki mint a Beth a bryo2 verzióból. Sajna Tod kevés egyedül az öreg mester aki a morrowind idején még ott volt a Beth mellett meg már rég múlt idő :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2019.02.15. 22:13:37
  • Fantusz
    Független a történet, és más a "körítés".
    Itt ismét van értelme a kidumálós karakternek, sőt a beszéd készséget a kezdetektől érdemes fejleszteni.
  • Kissssss0 #6237
    független...