6837
...
-
#6196 Nekem is kb. 6 óra volt tegnap a db-ről kemény 300-600 kiló között váltakozva...aztán még szívtam a 7z tömörítésű fájllal, mert a Fallout Mod Manager és Nexus Mod Manager is hibát dobott ki rá az install közben, pedig manuálisan tökéletesen kicsomagolható volt, csak ugye mégis valamelyik modos progival telepítve az igazi... A kicsomagoltat fórumos javaslatra visszatömörítettem rar formátumúra, utána hibátlanul települt loál...
A sztori eleje nagyon lassan indul be, eltöltöttem vele vagy 2 órát tegnap, őszintén a nagy "aaah" pillanat még nem volt meg, legalábbis nem pozitív értelemben...mert crashelni azt tudott bőségesen, alkalmanként nehéz volt 10 percet játszani egy beállt képes feladatkezelős bezárás nélkül. Miközben a teljes játék ugyanazokkal az aktív modokkal stabil volt...vagy legalábbis nem volt annyira instabil hogy crashelt volna. No meg a játékba frissen belépős mentett állást végtelenbe töltős gond is előjött többször. Ami elvileg hibás mentés lehet, na de újra belépve meg betölti rendesen...lehet jobb lenne még hanyagolni ezt a kiadásra szánt verziót is, de egyelőre még küzdeni fogok... :)
Guglidrájvra feldobtam rarban, kis szerencsével lehet tölteni 100 MB/s körül, az első sorból ;]
FalloutNewCaliforniaBETA200ReleaseCandidate6.rar
Plusz a patch ami vele jött az eredeti 7z kiterjesztéssel:
FalloutNewCaliforniaBETA201ReleaseCandidate6patch1.7z
Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.10.24. 19:12:07 -
#6195 Elvileg egész jó, csak annyi a probléma, hogy a torrentet lelőtték, a moddb-ről meg 5-6 óra alatt jön le. Nem számolva a sorban állást... -
#6194 Kiadták a New California modot hosszú évek után :) -
#6193 Rég volt már :)
Még fennvan, múltkor elindítottam, de a futkosó agyas kiegen voltam, és valahogy nem fogott meg ismét :) -
Darun #6192 2. világuralmat azért talán nem, de azt igen, hogy övé legyen Vegas és ne kelljen eltűrnie az NCR-t csak azért, hogy a Légiót távol tudja tartani a várostól. Illetve emlités volt valami "szoftver frissitésről" is, amihez szintén kellett a chip, mivel a városban lévő robotok asszem Mk1 vagy 2-esek voltak, de a rakétákat csak a mk3-asok tudják használni. -
#6191 1. Mr House vegetatív állapotban digitaizálva létezett, szóval az egész secutirtron hálózattal egy volt.
Így történt vala, hogy a sérült securitron, amit Benny meghekkelt is rendelkezett minden információval House tervét illetően.
2. A platinum chip nem azért kellett, hogy a robotokat városon kívül is irányítani tudja, hanem az volt a kulcs egy caesar camp melletti (Hover Dam túlsó oldala) titkos föld alatti létesítményéhez, és az ott lévő több 100-1000 securitron (talán MK3) aktivásásához és programozásához.
Ezzel a robothadsereggel próbálta elérni House a világ feletti uralmat, ezért volt szüksége a platinum chipre.
3. Ki tudja, talán mákja volt, nem hiszem hogy Benny félmunkát akart volna végezni. Viktor idegesítő (hello partner) robotunk pedig azért téblábolt mellette állandóan, hogy vigyázzon rá. Szóval nem hiába volt ott a jó helyen jó időben, csak gondolom nem akart lelepleződni, vagy ócskavas telepre kerülni :) Szóval így tudta Doc Michell megmenteni a búránkat és elkezdődött a kalandunk :) -
Darun #6190 Látszik hogy már régen játszottam vele. Ma egyébként rágúgliztam Vegasr-a és a térképen simán ráismertem a már PipBoy-on is sokat látott képre. Azért ez jó érzés volt. Bár azért jócskán meg kellett hogy faragják a játékteret a valósághoz képest.
Közben az is eszembe jutott, hogy pont azért is kellett a Platinum Chip, hogy a városon kivül is irányitani lehessen a robotokat. Azt viszont nem teljesen értem, hogy a Yes Man honnan tudta House tervét, hiszen ő csak egy robot volt.
Annak volt valami különösebb oka, hogy a Courier túlélte a fejlövést? Vagy puszta szerencse lett volna? -
#6189 A couriert (játékost) Vegas kapujában lőtte le Benny, aki Mr. House egyik sérült Securitronjának átprogramozása után (Yes Man) kiszedett infóiból kiderült ki a Courier, és mit szállít.
Miután megvolt a Platinum chip, elásta Sunnyvale temetőjében, hogy senkinek ne tűnjön fel a Vegas mellett történt esemény.
Link -
Kissssss0 #6188 "hopevile és vegas között."
khm... akarom mondani Sunnyvale és vegas között. -
Kissssss0 #6187 Courier nem jött menedékből, a pipboyt azt doc mitchell adja neked a 21 menedék ruhával együtt mivel eredetileg ezek az övéi voltak, a doki meg a felesége(aki meghalt) a 21 menedékből jöttek ami vegas alatt van, a 13 menedék ruha meg csak egy a sok courier's stash tárgyak közül, eredetileg a classic pack része volt, az alap játék kiadásban ezek nem voltak elérhetőek ha jól emlékszem, mind ez csak amolyan bónusz volt az előrendelőknek fanoknak.
http://fallout.wikia.com/wiki/Courier%27s_Stash
"ha Victor szabadon mozoghat a sivatagban, miért nem ő vitte el a Platinum Chip-et?"
azért mert minél távolabb van a securitron vegas-tól annál gyengébben tudja venni az utasításokat Housetól, erre House adott magyarázatot mikor beszélgetsz vele, másrészt House azért fogadta fel a couriereket mert ők nap mint nap vándorolnak és kézbesítenek híreket csomagokat, senki nem fog gyanút ha meglát néhány postás fel alá rohangálni, viszont az már igen csak érdekes ha tucatnyi securitron kezd mászkálgatni egyik napról a másikra hopevile és vegas között.
"(gondolom megtévesztés, bár vicces hogy a Couriert egyből lekapcsolták)"
erre is van magyarázat, benny fiú szert tett egy securitron-ra valahogy, miután rendbe hozta a robotot segítséget kért az egyik followers of the apocalypse tagtól hogy újra programozzák a robotot méghozzá úgy hogy minden kérdése válaszoljon amit feltesznek neki, ezért is hívják yes man-ek, ez után már csak néhány kérdést kellet feltennie benny fiúnak hogy hol és mikor érkezik a platinum chip... és természetesen ki viszi.
ahogy benny is mondta ... az igazság az, a játék már az elejétől el volt döntve.... bumm. -
xFreex #6186 A dokitól kaptad a PipBoy-t. Ő volt vault lakó annó... mintha bele is futottam volna valakibe aki emlékezett rá... -
Darun #6185 A Courier elvileg Vault-ból kellett hogy származzon, mert felteszem a PipBoy-t nem úgy találta. Azon gondolkodok, hogy a GRA kezdő szettben mintha lett volna egy páncélozott Vault ruha, amin ugye elvileg kellett hogy legyen Vault szám.
Viszont ha a Ulysses tényleg courier volt és Cézárnak dolgozott... akkor a játékban a courier csak mint szakma szerepel? Azt hittem ez valami társaság vagy csoportosulás. Hogy van egy... "szervezet", akik ezzel foglalkoznak (küldemények kézbesitése) és ennek a tagjai a courier-ek.
Igen, az nekem is meg van hogy Victor ásta ki, a Wiki szerint Mr. House azért küldte, hogy biztonságban legyen a courier, bár itt felmerül, ha Victor szabadon mozoghat a sivatagban, miért nem ő vitte el a Platinum Chip-et? És ha már itt tartok... már csak azért is egy szervezetnek kell lennie, ami a courier-eket összefogja, mert ugye egyrészt többet is megbiztak, hogy vigyen csomagot House-nak (gondolom megtévesztés, bár vicces hogy a Couriert egyből lekapcsolták) másrészt ha nem igy lenne, mi gátolná meg a courier-eket hogy lenyúlják az értékes szállitmányokat? Már csak azért is, mert a futároknak azért elég jól képzett, tapasztalt és talpraesett embereknek kell lenniük, hiszen a Fallout világa tele van veszélyekkel, és nekik muszáj átvágni rajta, ha kézbesiteni akarnak. A fejlövéses amnéznia még jó magyarázat is lenne arra, hogy a Courier miért lvl 1-en kezdi a játékot. -
#6184 Most nekem is beugrott :) Így van.
Ulysses tényleg Cézár futára volt, és a nevében térített, gyilkolt. Aztán elárulták és meg akarták ölni, de megszökött, és elmenekült a Divine-ra. -
Kissssss0 #6183 egyik se jött menedékből, courieröl nincs biztos infó, viszont Ulysses eredetileg törzsbéli volt de cézár légiója bedarálta az egész törzsét, Ulyssesből meg cézár egyik zászlóhordozója lett és e "munkakörben" az volt a feladata hogy más törzseket kutasson fel asszimilálás céljából, ha jól emlékszem. -
#6182 Fejlövést kap, de a robot látta mikor elástak, kiásott, elvitt a dokihoz.
Az megmentett, némileg képzavar van, azért nem emlékszel hogy mi van.
Az hogy Ulissess ugyanonnan származott e nem tudom. -
Darun #6181 Továbbra is sekélyes angol nyelvtudásom szükségessé tette, hogy hozzátok forduljak pár kérdéssel. Szinte kizárólag történeti elemekről lenne szó. Próbáltam utánakeresni wikin is, de ott nem igazán találtam rá arra, amit kerestem.
Szóval! A játék elején ugye Benny fiú lelövi a Courier-t. Az kiderül, hogy hogy éli túl? Illetve történik emlités arról, hogy a memóriája esetlegesen sérül?
Illetve nekem úgy rémlett, hogy Ulysses és a Courier ugyanabból a Vault-ból származott. Ez tényleg igy van, vagy ezt csak beképzeltem? Illetve van valahol magyar nyelvű Wiki, ahol utána lehet nézni a történetnek? Más nem kell belőle. -
#6180 Jó csak macera :)
Kilépés előtt ne quicksave-t nyomj hanem rendes savét.
Viszont idegesítő, amikor egy nagyobb tűzharc után kénytelen vagy visszatölteni a quicksavét, és az nem működik.
Tényleg javasolt a Chasm :) -
Wking #6179 Zsír, az első beválik.....egyelőre :D
Köszi. -
#6178 2 dolgot tehetsz :)
1: kezdesz egy új játékot, majd betöltöd a hibásnak vélt mentést, meglásd jó lesz.
2: felteszed a chasm módot, ami teljes autosavékat készít, és az mindig betölthető.
A quicksave sokszor bebugzik, mind az F3ban mind az F3NV-ben.
Link
-
Wking #6177 Sziasztok!
Biztosan már ti is találkoztatok azzal az ún. "infinite loading screen" jelenséggel. Van ötletetek, hogy lehet azt kiküszöbölni? Sok mindennel próbálkoztam már(save file-ok törlése, autosave kikapcsolása, driver frissítés, segédprogram, stb), de nem jutottam dűlőre.Van még valami, amit érdemes használni? Mit hagyhattam ki? Igazság szerint néha betölt, néha nem. Rohadt frusztráló, meg kell mondjam. -
Although #6176 Ez is durva csávó/nő lehet.
GECK extender -
Alexzel #6175 Ha egy kicsit jobban 'beleélést' szeretnél ajánlom a One HUD - oHUD modot. Beállítható mi látszódjon a képernyőn.
Nálam pl. úgy van beállítva, hogy ne legyen semmilyen adat a képernyőn csak a tájat lássam, de
- ha lenyomom a bal egér gombot akkor megjelennik minden (hp, lőszer, iránytű, szükségletek - kaja, alvás,... - leterheltség, ..) de pár másodperc után eltűnik.
- ha előveszem a fegyvert akkor akkor az iránytű, hp és lőszer látható de ez is eltűnik miután elrakom a fegyvert.
Így lehet gyönyörködni a tájban - bár persze nem FO4 szintű
Utoljára szerkesztette: Alexzel, 2018.04.21. 08:45:07 -
Alexzel #6174 Vigyázni kell azért a Timescale módosítással, mert állítólag az AI-nál és pár questnél problémát okozhat ha túl alacsony.
Mod lehet esetleg a Imps TimeScale Adjuster. Nekem a Project Nevada van a gépemen, abban sok más mellett a Timescale is állítható - én 20-at használok a NV-ban alap 30 helyett.
Esetleg olvasd el ezt a 2 leírást, amik ugyan Skyrim-hoz készültek, de adhatnak ötleteket - pl. az elsőben a séta és a timescale módosítás is szerepel:
Ten Tips for Better Role-Playing in Skyrim
How to Build Interesting Characters in Skyrim
-
Darun #6173 A Revelation-ra gondolsz? Pont tegnap néztem meg mind a három részét a videónak. -
#6172 Köszönöm mind a kettőtöknek! -
#6171 Vagy vissza/újra át nem állítja ugyanezzel a paranccsal -
SaGa #6170 Egyszer kell beírni, a mentésbe belekerül és attól kezdve ez lesz az időmúlás üteme, míg új játékot nem kezdesz, vagy vissza nem töltesz egy a beállítás előttit. -
#6169 Köszi!
Ezt elég egyszer, vagy minden alkalommal kell? -
SaGa #6168 Konzolban set timescale to xx. Ez alapból 20, ha jól emlékszem.
4 alá semmiképp nem jó lehozni, mert egyes scriptek megzavarodhatnak tőle, a 6 jó kompromisszum. Ez azt jelenti, egy valós óra alatt 6 játékbeli óra telik el. -
#6167 Kis segítség kellene.
Néhány éve láttam az FO4 egyik élőszereplős videóját, amiben egy néger faszi csatangolt a pusztaságban. Hatalmas hangulata volt. És valahogy rájöttem belőle, hogy az emberek nem futnak alaphelyzetben, így azóta akármilyen RPG-t tolok, kikapcsolom a "kocogást", és vagy séta, vagy pl The Witcher 3-ban paci, de leszállva szigorúan séta, kivéve harci helyzetben.
Itt is ez lenne a célom, de az idő nagyon gyorsan repül így.
Nem tud valaki mod-ot, ini beállítást, amivel lassíthatnám az idő múlását?
Segítségetek előre is köszönöm!
(apropó. A magyarítás közben 97%-os lett. így már megéri kipróbálni. Akinek GOG-os verziója van, az viszont a launcher.exe-ről telepítés előtt csináljon másolatot, mert egyébként kéri a steam.api.dll-t. És ne felejtse el opciókban bepipálni a magyarítást!) -
Alanw #6166 a poruljartak azt persze nem teszik ki az ablakba hogy kapkodtak es nem olvastak el a regios kiteteleket -
Alanw #6165 probald azt hogy rendszergazdakent telepited,plusz az eredeti fajloknal kpcs ki az irasvedelmet.....csak tipp
Utoljára szerkesztette: Alanw, 2018.02.28. 08:39:22 -
Bence450 #6164 Üdv!
Miért nem működik nálam a Fallout New Vegas magyarosítása?
A játék a legújabb verzióval rendelkezik mivel Steam-es.
A magyarosítás a 2017.12.31-es verziójával próbálkoztam. Sikertelenül. Minden maradt angol. A Data Files-ban csak két fájl van.
A FalloutNV.esm és a FalloutNV_lang.esm. Mind a kettő ki van pipálva de gondolom ezek nem részei a magyarosításnak.
Többször is próbálkoztam de nem sikerül.
Mit csináljak?
Tudom hogy még csak béta, de legutóbb az előző gépemen már a menü is magyar volt. De most semmi.
Előre is köszönöm!
Utoljára szerkesztette: Bence450, 2018.02.27. 19:56:05 -
Alanw #6163 elso korben huzd ki azt az usb cuccot es ugy probald -
Alexzel #6162 Nem tudja esetleg valaki miért kapcsol át játék közben a program billentyűzet-egérről Xbox kontrollerres irányításra, ill. hogy lehet ezt megakadályozni?
Elkezdtem újra a 'Tale of two wastelands'-t a Project Nevada moddal kiegészítve, és menet közben (néha pont harc közben) átvált majd kis idő múlva visszavált de addig semmit sem tudok csinálni.
Van egy Steam kontrollerem de nincs bekapcsolva, csak a vevő része van berakva az USB-be. -
Alexzel #6161 Hát a 'Tale of two wastelands' mod olyan szempontból esetleg érdemes használni akkor is ha csak a Fallout 3-at akarjuk végigjátszani, hogy a New Vegasba berakott elemek ('iron sight'-os célzás, lőszerváltás/készítés, fegyver modok,..) szintén belekerülnek. Kezdéskor lehet benne választani hogy Fallout 3-at agy New Vegast indítunk. -
#6160 Nem tudok segíteni, fogalmam sincs, hogyan működik az említett mod, soha nem próbáltam.
Játszottam mindkét játékkal, és nem volt olyan érzésem, hogy de jó lenne a kettőt ugyanazzal a karakterrel végig játszani, többek között az általad is említett gondolatok miatt, és azért sem, mert a sok hasonlóság mellett vannak lényeges különbségek is, amelyeket lehet a mod jól megold, de nekem nem hiányzott, ugyanis mind a két játékban a DLC-kel együtt sokkal több az XP szerzés lehetősége, mint amennyi a max szinthez szükséges, XP nélkül meg elég érdektelenné válik a kalandozás, nem is csináltam minden küldetést, csak amit az adott karakterhez illőnek gondoltam.
Tehát a modot nem ismerem, a két játékot igen, részemről további kérdéseket vet fel a mod használata.
A New Vegas főküldetése azon alapul, hogy a Vegasba vezető rövidebb úton képtelen elérni a várost a főhős, mert azon az útvonalon falkában portyáznak a halálkarmok, tehát kerülőúton kell haladni.
Természetes, hogy egy kezdő karakter előtt vannak még leküzdhetetlen akadályok, a NW-ban az éjvadászok, casadorok, halálkarmok lakta vidékekhez kell erősödni, nincs tiltva az arra kalandozás, csak a túlélés kétséges bizonyos szint elérése előtt.
A New Vegast lehet játszani "kidumálós" karakterrel, sőt ott előnyös is az a vonal, a FO3 néhány jelentéktelen dumás lehetőséget leszámítva, hentelés.
A sok hasonlóság miatt össze modolható a két játék, de nekem az nem hiányzott. -
Alexzel #6159 Sziasztok!
Most a Fallout 4-vel játszom, de utána végigjátszanám a Fallout 3+New Vegast (Tale of two wasteland moddal), viszont így elég valószínű, hogy a NV-ben már elég magas szintű lesz a karakter (még a Skilled trait-ből származó -10% exp-vel is), könnyen lehet hogy eléri az 50-es szintet, vagy esetleg fölé is mehet (a Project Nevada megengedi a 50esnél magasabb szintet).
Az érdekelne, hogy ha valaki játszott ilyen magas szintű karakterrel, mennyire lehet 'god' karakter, nem válik túl könnyűvé ekkor a játék, vagy az ellenfelek megfelelően 'változnak' és élvezetes marad?
(A skillek nem a szintlépéskor kapott pontokból fejlődnek mert a 'Practice Makes Perfect' mod miatt a használattal fejlődnek, mint pl. a Skyrim-ban.) -
Alexzel #6158 Ha kipróbálod a SaGa által említett 'Tale of two wasteland'-et (így pl. F3-ban is használhatsz 'iron sight-'ot), a honlapjukon vannak ajánlott modok, és a Nexus-on általában 'TTW' jelzéssel 'compatibility-pach'-ek is vannak.
Én személy szerint a Project Nevada-t ajánlanám ebben az esetben (New Vegas mod TTW verzióval is). -
#6157 Köszi.