311802
  • IMYke2.0.0.0
    Nagyon szivesen adnek egzakt, pontos valaszt, de nincs netem, gamer gepem, telepitett Senuam az elmeny-frissiteshez, igy azt kell kerjem, hogy hidd el nekem: nem volt frusztralo szamomra a harc. Ez talan sugallhat valamit.
    Bocs, ha nem konkret a dolog reszemrol, de ruhellem ezt a telos kommot, igyekszem rovid lenni.
  • Rapid81
    "Mert semmi szükség nincs rá,"

Már hogyne lenne, ha szeretnék kikerülni egy sarokba szorított helyzetből, anélkül, hogy levernének. Védekezve nem tudok mozogni. Mozgás közben meg nem tudok védekezni. Nekem ez a bajom. Sokszor tosztam el hosszú perceket azzal, hogy egy sarokból (ahol látni sem látok, mert már a falban állok és az ellenfelet látom közvetlen közelről) kimásszak úgy, hogy ne üssenek le.
  • Tinman #309391
    :-))

Ha tengernyi időm lenne, letolnám a DaS Remasteredet, de nincs :-/
  • Tinman #309390
    "Csak azért, hogy oldalra guruljak, 2x kell leütni a szóközt. Egyszer nem lenne elég?"
    - Elég 1x megnyomni a controlleren ehhez a gombot.

"Ha védekezem, akkor nem tudok mozogni. MIÉRT?"
    - Mert semmi szükség nincs rá, hiszen kivéded a támadás... vagy ha erős csapás jön, akkor evadelsz. A valóságban se az van, hogy védekezel és vetődsz, hanem vagy védekezel, vagy vetődsz. Ha egy harcművésszel beszélsz, azt fogja neked mondani, hogy ne nagyon blokkolj, nem vagy Muhammad Ali. Helyette kerüld el a csapást, a beérkező ütés energiáját vezesd el, vagy fordítsd a hasznodra. Ha megütnek és te védekezel, és közben elmozdulsz, akkor az amúgy stabil védekező állásod INSTABILLÁ válik és feldönt az ütés ereje, vagy kibillensz és levernek seperc alatt.

"A kitérés, hátrálás mértéke kisebb, mint némely ellenfél támadási sugara. HOGYAN?!"
    - Hát, mint IRL. Van amikor a kitérés túl közel történik és bekapod az ütést.

"Ha a földre kerülök, akkor hogyan dönti el, hogy a billentyűk püfölése működik vagy sem? Volt, hogy kevesebb sérülésnél kerültem földre és nem kelt fel, hiába nyomkodtam bármit. Máskor meg felöklelt a főellenség és felpattant, mintha mi sem történt volna."
    - Ha jól rémlik ez a sebesülésed mértékétől függ. Ha 1-2x már megcsaptak, hamar lemész a földre újra. Ha még 1x sem csaptak meg, akkor az erősebb ütés után is hamar észhez térsz.

"Minden halálnál mutogatja, hogy terjed Senua kezén a sötétség, de fura mód, a vállánál feljebb sosem ér. Akkor miért kamuzik a játék az elején?"
    - Mer' elbaxták.

"Számtalanszor szorultam be köralakú (!) teremben úgy, hogy nem tudtam még arrébb sem gurulni."
    - Soha nem történt velem ilyen.
  • Rapid81
    Akkor Neked is felteszem a kérdést, amire Tinman tegnap nem válaszolt:
    Ha kontrollerrel játszom, akkor védekezés közben tudok mozogni?

Plusz:
    Akkor nem szorulok be a falhoz egy köralakú teremben?
    Akkor kisebb lesz az ellenfél támadásának sugara, mint a kitérésem mértéke?

Mert ha nem, akkor ugyanaz a frusztráció.
  • IMYke2.0.0.0
    Detto en is ogy tettem.
    S ehhez hozza kell fuznom: mar nem emlekezem, Tinman valsszrujat, vagy akar elso videojat a temaban ismertem-e mar, vagy sem...
    Tartok tole, ismerven magam, hogy ha tudtam Zsolti tanacsairol, akkor is onfejuen arra indultam, es a nagy csontiig ertetlenul alltam az elott, hogy mi is ezen olyan nagy szivas...;-)

De megtanultam :)
  • IMYke2.0.0.0
    Controller zero a frusztracio.
    Tapasztalatom.
  • Voltan
    Az mindegy, de a crpg tapasztalat az, hogy ilyenkor menj a másik irányba. Ha nincs ilyen tapasztalatod, akkor szentségelve letörlöd a DaS-t, és vissza se nézel. Emlékszem, elsőre én is a temető felé indultam el, el is picsáztak azonnal, na mondom, OK, akkor nem erre. Ennyi volt.
  • Rapid81
    Csak azért, hogy oldalra guruljak, 2x kell leütni a szóközt. Egyszer nem lenne elég?
    Ha védekezem, akkor nem tudok mozogni. MIÉRT?
    Amikor védekezem és az ellenfél üt, akkor Senua leengedi a kardot és újra rá kell nyomnom a gombra, hogy ismét felemelje azt. Csak sok esetben nincs rá idő, mert a körülöttem tolongó 6-10 ellenfél folyamatosan támad!
    A kitérés, hátrálás mértéke kisebb, mint némely ellenfél támadási sugara. HOGYAN?!
    Ha a földre kerülök, akkor hogyan dönti el, hogy a billentyűk püfölése működik vagy sem? Volt, hogy kevesebb sérülésnél kerültem földre és nem kelt fel, hiába nyomkodtam bármit. Máskor meg felöklelt a főellenség és felpattant, mintha mi sem történt volna.
    Minden halálnál mutogatja, hogy terjed Senua kezén a sötétség, de fura mód, a vállánál feljebb sosem ér. Akkor miért kamuzik a játék az elején?
    Számtalanszor szorultam be köralakú (!) teremben úgy, hogy nem tudtam még arrébb sem gurulni.

Meg ami még nem jutott most eszembe...

A Blade of Darkness-nek jobb volt a harcrendszere, bakker...

Utoljára szerkesztette: Rapid81, 2020.01.06. 19:28:13
  • Tinman #309384
    A CRPG klasszikus RPG-t jelent. A Souls sosem volt az. Az továbbra is akciójáték RPG elemekkel, rövidebben akció RPG, ARPG.
  • Voltan
    Nyilván alapvető crpg-s tapasztalat, hogy ha elindulsz a városból-táborból balra, és 2 perc múlva lecsapnak, mint a taxiórát, akkor next time indulj jobbra :)
  • Tinman #309382
    +1
  • Voltan
    Ez biztos? Nekem úgy rémlik, hogy Capránál szerzed meg a kulcsot a csatornába vezető ajtóhoz... De lehet, hogy tévedek, marha régen jártam arra :)
    Utoljára szerkesztette: Voltan, 2020.01.06. 19:14:57
  • Tinman #309380
    "to the weakest point of the game, the combat system"

A Senua harcrendszere, egyszerű és ha úgy vesszük elég jó. !HUD nélkül! mindig mindenről tudsz és mindig mindent azonnal letudsz reagálni. Nekem ez a harcrendszer ugyan alig volt több, mint egy QTE orgia (főcsillan' nyomod), de gyengének nem merném nevezni véletlenül sem, ugyanis kiválóan működik. (Az már egy más kérdés, hogy én is töltelékként éltem meg az unalmas szimbólum keresés közben a harcokat, de az most egy másik lap.)
  • grebber
    Még mindig próbálom felfogni mi lehet egy sima harcban frusztráló főleg a Hellbladenél...annál könnyebb harc játékban nem létezik
  • Rapid81
    A végleges véleményem a játékról. Nagyjából ua., mint amit korábban írtam, annyival kiegészítve, hogy megéri végigküzdeni. Szó szerint. :)
  • Tinman #309377
    Stalker. Játék kezdete.

Tele volt vele a net, hogy hogyan lehet kimenni az ajtón. Aki csak eszetlenül nyomkodja a gombokat - mint a kisfiam a tv távirányítóját -, az nem csoda, hogy hamar elbukik. (És most direkt nem akartam nettó hülyézni a "LVL1-en beragadó" Stalkeres arcokat, akik valószínűleg a gatyájukba se lelik meg a saját... )
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.01.06. 18:59:03
  • Tinman #309376
    "QTE-nél jobb a controller (arra van kitalálva, RE QTE-eknél haltam is rendesen bill+egérrel), de minden másra verhetetlen az egér."

Elefántok ellen különösen jó az egér... értem, hogy viccelsz, de egy pillanatra azt hittem, hogy nem :-)

Ha komolyan veszed, akkor ezt olvasd azért el: Vannak játékstílusok, ahol egér+billel vagy rendben, vannak ahol meg controllerrel.

"Ha vmelyik multiplayer online lövöldébe (Unreal, CS:GO, PUBG, stb.) beszállsz kontrollerrel, körberöhögnek."

Szerencsére senki nem beszélt erről.
  • Tinman #309375
    Ha nem is SoT miatt, de akkoriban vettem az első controllerem, mert billegérrel suxx volt. Hogy u.a. retek azzal erősen vitatkoznék... kisebb retek controllerrel a SoT. (Az irányítást értve alatta, mert a játék baromi jó.)
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.01.06. 18:53:32
  • Tinman #309374
    Fúúúj nongamer!
  • benőmenő
    Capra egyébként opcionális, vagy legalábbis kihagyható.
    Az elején temetőbe merészkedők meg abszolút maguknak keresik a bajt, hisz rögtön a Crestfallen szájába rak le a játék, aki meg elmondja, hogy vagy a közeli lefelé, vagy fölfelé vezető lépcsők felé érdemes orientálódni.
  • Rapid81
    Kivégeztem a Senua-t. Nem bírtam ki, hogy ne lássam a végét.
    A frusztráló harcrendszer ellenére is zseniális a játék. Ez a végső álláspontom.
  • Voltan
    Ratgab mumus szörnye? A Capra Demon? Az szimplán egy rohadt nagy szemétség. Mocskosul aljas, szemét húzás, nyilvánvalóan, amikor betették a játékba, be voltak szívva, vagy gésák muffszőréről nyalogatták épp a szakét, mert ilyet józan ember nem csinál.
    Beraknak egy szörnyet, ami gyakorlatilag bárhol elér. OK, rendben. Meg még két kutyát, ne legyetek egyedül. Rendben. De mindezt egy kibaszott spájzban, vagy uszoda öltözőben????? Na nénikéd. Ez már nem kihívás, nem tanulás, tapasztalat, meg reflexek kérdése, ez színtiszta övön aluli szopatás, nem több, nem kevesebb.
    Persze vannak módszerek, amikkel le lehet verni, de igazából mindegyik ilyen kis trükközős dolog. Opcionális bossznak még valahogy elfogadnám, de hát nem az. Fúj.
    Utoljára szerkesztette: Voltan, 2020.01.06. 17:12:13
  • Atisz #309370
    Hiszen ezek a játékok is tele vannak célkeresztekkel ;)
  • IMYke2.0.0.0
    A temetot en is megszivtam, es ratgab mumus szornye is majdnem eltantoritott (egyuttes halal, kepet szurtam anno). De ami ezeknek nem sikerult, azt Bligth town elerte...
  • Voltan
    Azért lássuk be, nem véletlenül rakták oda a temetőt, ahova. Ezzel már le is morzsolták a játékosok mintegy 40%-át, köztük az első körben majdnem engem is :D Ehhez még hozzájön az a kb. 20%, aki már az Asylum demonnál lemorzsolódott, és máris csak a kuncsaftok 40%-át kell eltántorítani a játéktól :D
    Mindezt még az első igazi terület előtt, varázslatos :D

Utoljára szerkesztette: Voltan, 2020.01.06. 14:30:19
  • Zóanagyvarázsló
    Devil May Cry-ban, Street Fighterben és Marióban pláne verhetetlen az egér.
    Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2020.01.06. 14:05:23
  • Atisz #309366
    QTE-nél jobb a controller (arra van kitalálva, RE QTE-eknél haltam is rendesen bill+egérrel), de minden másra verhetetlen az egér.

Ha vmelyik multiplayer online lövöldébe (Unreal, CS:GO, PUBG, stb.) beszállsz kontrollerrel, körberöhögnek. Nem azért mert ki van írva, hogy te azzal játszol, hanem mert a teljesítményeden meg fog látszani. És ez minden játékra igaz, amiben célkereszt szerepel, amit az ellenfeled homlokára kell minél gyorsabban "ráhelyezned".
  • benőmenő
    Ünnepek alatt a Sands of Time ment, az irányítás pont akkora retek kontrollerrel is, mint billegérrel.
    Eszméletlen mennyi időbe telt a 3D játékok irányítását és a kamera mozgásokat megoldani rendesen.
  • MerlinW
    "mivel 1 csontváz leverése is nehézséget okoz" Már értem miért nehéz a DaS neked :) Mikor a lvl1-es MMO karakter betéved a lvl100-as területre.. :D
  • grebber
    A gépezne nem egyenlő a gamerrel.Filmezek ,sorozatozok netezek inkább mintsem játszok.

(Ahogy nézem a game pass ultimate-el megszünt az állandó 300ft-os game pass így a konzol gamingnek lehet végeleges lőttek szóval sajnos marad a pc )
  • MrAndree
    Mondjuk pont a platformer meg a shooter az a nehezebb kategória kontrollerrel, hiszen ott pontosnak kell lenni, ami pont az elején iszonyat nehéz. Ellenben egy assiassin's creedben falat mászni meg az ugrabugra félig meddig automatikus, a kardozásnál se kell olyan nagyon célozni, sokkal egyszerűbb ilyenekben megtanulni kezelni a kontrollert mint egy Marioban.
  • Rapid81
    Valamint arra adj nekem még légyszi választ, hogy ha kontrollerrel tolom, akkor lehet e mozogni védekezés közben? Mert ha nem, akkor nincs min vitatkozni... Az volt a leggázabb az egészben...
  • Tinman #309360
    Az eddigiek alapján én Grebberről úgy tudtam, hogy melózik, edz, és a többi idejében játszik. Ráadásul korábban azt is olvastam tőle, hogy ha tehetné még többet "gépezne".

Tele van a PC olyan játékokkal, amik konzolos átiratok, vagy multiplatform címek és nem titkoltan controllerre van kitalálva az irányításuk. Nem kevés játéknál még a Steam is feltünteti, hogy "better with controller".

Azt nem is vitatom, hogy nálam komoly bajok vannak. Annak ellenére, hogy korábban sokat volt gamepad a kezemben, az XBOX-os GeoW 2 nekem nehezen ment, meg kellett tanulnom.

A Souls játékoknál kritikus a pontos irányítás és gyors reakció... ez billegérrel nehezebb. Nem lehetetlen, de olyan, mintha eggyel feljebb tolnád a nehézséget.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.01.05. 21:19:44
  • grebber
    Nem vagyok gamer. Mivel a gamer az játszik éjjel nappal..

Akkor nálad komoly bajok vannak. Én game pados irányítást fps-el kezdtem volt kemény 10 perc mire király voltam.
    Gears of War meg ilyen szinten nevetségesen könnyű.. De azt is töröltem xboxról és tettem fel pc-re ,mert billel jobban szeretek játszani.
    A DS játékok soha nem az irányítás miatt voltak nehezek egy percig sem.

Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.01.05. 21:13:51
  • Rapid81
    De én nem a nehezebbik végén fogtam meg kontrollerrel. Én konkrétan Mario-t toltam vele, meg platformereket, meg shoot'em'up-okat, de nem. Egyszerűen az első 1-2 pályán nem jutottam túl, pedig nem adom fel könnyen, de felidegesített és visszatértem a bill+egérre. Nem nekem találták ki a dolgot.
    Utoljára szerkesztette: Rapid81, 2020.01.05. 21:15:03
  • Tinman #309357
    Az nem lehet, hogy azért okoz nehézséget, mert nehéz a játékot kezelni bill+egérrel? Azért tudok vele játszani, mert megtanultam... és nem 2 perc volt. A Geow 2 kb. 7-8. órája után kezdtem azt mondani, hogy már nem szenvedek.

Ez nem felesleges tudás egy gamer számára, és te gamer vagy.
  • grebber
    Ezeket eleve nem játszom mivel 1 csontváz leverése is nehézséget okoz... így a másik kettőt már meg se néztem és soha nem is fogom.
    De aki tolja és eleve tud velük játszani semmi bajuk billel így az érvelésed számomra semmit nem jelent

Feleslegesen soha semmit nem szokok és tanulok meg mivel minek?
  • Tinman #309355
    "ha billel sincs semmi nehéz a játákokban"

Próbáld a Soulsokat, Sekiro-t, Nioh-t PC és akkor majd "lesz nehéz a játékokban" és a controlleret nagy könnyítésként éled meg (mihelyst megszokod.)
  • Tinman #309354
    Anno toltam a Dark Souls 1-et bill+egérrel... sőt, első körben csak azzal. Jól haladtam ment. Aztán controllerrel... a különbség szinte sokkoló volt.