311802
  • grebber
    Életemben 1 game-t toltam pc-n game paddal az akkor még egér és bill támogatás nélkül létező Resi 4-et.

Egyszerűen minek pöcsöljek game paddal ha billel sincs semmi nehéz a játákokban?
  • Tinman #309352
    Cuming out: Az első controlleres élményen nyilván az ősöreg tekerős Videoton masinán volt, majd NES-en, majd Sega Megadrive-on, etc.

Aztán jött a PC. Az akkori PC-s játékok 99%-a úgy volt megalkotva, hogy vérbeli PC-s játék volt, így bill+egérrel csodásan lehetett vele játszani. De a világ lassan elkezdett változni, és egyre több konzolos átirat jelent meg PC-n. 90%-ban továbbra is bill+egérrel toltam PC-n, de pl. a Prince of Persia SoT már Logitech controllerrel ment végig.

Aztán vettem egy XBOX360-at cirka 10 éve. Hamar meglett rá a Gears of War 2. Hát baz... iszonyat béna voltam benne controllerrel. Sokat szenvedtem vele, de egyre jobban és jobban ment. A következő controlleres X360 cím, viszont már őrjítően jól ment vele, ugyanis a nehezebb végén fogtam meg a dolgot, kezdet a Geow 2-vel és utána toltam egy nem lövöldét.

A lényeg az, hogy ez tanulható, szokható, olyan, mint a biciklizés. Továbbra is FPS-t bill+egérrel tolok, úgy a jó, ahogy TBS-t PC-n is kizárólag bill+egérrel vagyok hajlandó tolni. De ezek az új generációs akció/kalandjátékok, mint a Senua is, vagy éppen a Dark Souls rohadtul kényelmesek és jól irányíthatók controllerrel.

Amúgy nem olyan rég cseréltem le PC-hez az X360 controllerem XBOX One-osra. Ugyan azt mondtam én is, mint te: Nekem ez így jó, tök jól elvagyok vele, etc... mert megszoktam. Aztán most tapasztalom az új X1 controllerrel, hogy még jobban megy és még kényelmesebb az egész.

Ergo megszoktál valamit, ami a játékok egy bizonyos részéhez tökély, de más játékokhoz szar... attól, hogy megszoktad, még a saját érdekedben meg kell tanulnod a JOBB alternatívát és nem fogsz olyanokat írni, hogy frusztrál a harc egy Senua-ban.
  • zorrobomber
    Mindenki így kezdi, csak elhatározás kérdése. Nekem asszem ott akadt be, hogy autós cuccoknál beláttam, hogy az analóg trigger egyszerűen billentyűzettel ha fejenállsz sem emulálható. És sok ilyen játék van még.
  • Rapid81
    Itt a fórumban kb 100x leírtam már, hogy én nem tudok kontrollerrel játszani. Próbáltam már, többfélét is és bénább vagyok, mint egy újszülött ló a lóversenyen... Nem esik kezemre, annyi gombból én nem tudom mikor melyik ujjammal melyiket nyomjam. Mario-t nem tudok vele játszani, nemhogy egy olyat, mint a Hellblade...
  • Tinman #309349
    Vannak Dark Souls végigjátszások gitárral is, és élnek.
  • zorrobomber
    Meg lehet oldani úgy is hogy jó legyen. Haverom háromszor tolta már végig egér+bill-el a Fallen Order-t, köztük nehezebb fokozatokon is. Persze én is váltok kontrollerre, amint valami hasonló cuccot lövök be, de hát ízlések és pofonok. Ennek a havernak is felajánlottam már hogy vigye az én régebbi kontrollerem de annyit mondott hogy ő marad a bevált pc-s input módszernél.
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.01.05. 20:45:20
  • grebber
    PC bill+egér minden másra konzol... És jé élek..szar nekem
  • Tinman #309346
    Hogy 2020-ban valaki még mindig képes bill+egérrel szenvedni egy akció/kalandjátékban az betonkemény. Nekem pl. controllerrel abszolút említésre se méltó volt a harc. Mindig, mindenkor pontosan azt csinálta harc közben Senua, amit akartam. Nagyon könnyen és egyszerűen tudtam le a QTE-től alig egy fokkal jobbnak tekinthető harcokat.

Amúgy igen, játéknak rohadtul gyenge, interaktív filmnek első osztályú... gondolhatod nálam 4k maxon HDR ON, mi volt, a pofám leszakadt, őrület ahogy ez kinézett.
  • Kmarha
    pont ezekért kapott ilyen jó értékeléseket, annak ellenére, hogy a nagy részünk nem játszotta végig (szégyen, de még én sem). A játékosok egy része szerintem a felénél áttért a youtube végigjátszás megnézésére (no commentary gameplay létezik) - bár ott meg az én részemről elvesz az élményből a karakter féltésének a hiánya, hogy nem rajtad múlik Senua sorsa (alapból nem vagyok gameplay nézős)
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.01.05. 20:03:28
  • Rapid81
    Hellblade: Senua's Sacrifice

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Már majdnem a végén vagyok, de inkább frusztrált idegeskedés jelenleg a játék, mintsem szórakozás, így most inkább leírom a véleményem és majd utána eldöntöm, hogy befejezem-e avagy sem.

A sztori jó, a helyszín és kor még annál is jobb. Imádom az északi mitológiát. Ami Senua-t illeti, a játék nagyon jól érzékelteti egy hasadt elme világát és ami a legdurvább, hogy sok esetben túl jól. Volt olyan a játék során párszor, hogy nem igazán éreztem magam komfortosan. Ha ez volt a cél, akkor sikerült. Azt mindenki döntse el magának, hogy akar-e ilyet átélni. A játék világa borzasztóan nyomasztó, nagyon be tud szippantani és nagyon le is tud húzni magával az őrület sötét vermébe. Mindehhez olyan gyönyörű grafika társul - amit a készítők durván meg is lovagoltak a fotó móddal - hogy az valami elképesztő. Imádtam fotózni a durva helyszíneket. Szóval ez a része a pro, ami miatt folytatni szeretném, mert érdekel a befejezés.

A kontra oldalon viszont olyan mennyiségű rossz élmény halmozódik, hogy néha kedvem támadt volna földhöz vágni a billentyűzetet, átütni a monitort és rituálisan elégetni a játék nemlétező lemezét, a Ninja Theory székhelyét pedig lerombolni és sóval behinteni.
    Szerencsétlen Senua olyan lassan fut, hogy a nemlétező csípőprotézises 92 éves nagymamám is maratoni futó mellette és 110-et verne rá 100-on. A mentési pontok olyan borzasztóan vannak elhelyezve, hogy sok esetben percnyi alagutakban guggolva mászkálás kell ahhoz, hogy ismét elvérezhessünk egy harcban. Abban a harcban, ami játékba a csupán azért került be, hogy kitolják a játékidőt 2-3 óráról 6-ra. A mellé társuló pocsék harcrendszer pedig frusztrálóvá és idegesítővé teszi a játékot, aminek szórakoztatnia kellene. A szóközt ezer éve nem kalapáltam így, csak azért, hogy szerencsétlen csaj csináljon egy kitérő manővert. Teljesen fölöslegesen van benne az egész a játékban. Simán egy szerencsétlen QTE harccal le kellett volna rendezni az egészet, ha már nem voltak képesek jobb mechanikát összerakni. Idegtépő várni az ellenfél támadását feltartott karddal védekezve, amikoris még mozogni sem lehet, bakker! És semmi nem változik, csak ugyanazok az ellenfelek jönnek és jönnek folyamatosan, kevert váltásban, egyre többen és többen.

Szóval ez a játék egy 9.9/10-es csoda lenne, ha egy sima séta szimulátorként készült volna el. Így meg erősen gondolkodom, hogy megéri-e a harcrendszert eltűrni a játék vége miatt vagy megnézzem TY-on...
  • Rony94
    Szimulátor rajongók figyelmébe: Assetto Corsa 5 euro Steamen, összes DLC-vel együtt 11 euro.
  • Tinman #309342
    Már leírtam egyszer, de senkit nem érdekelt: NXS shoot 'em up-okkal tolja leggyakrabban, rohadtul kell neki a gyors panel. Annak az 5x ezres monitornak ráadásul a képes sem rossz, adtunk el belőle, remek ár/tudás arány jellemzi.
  • wantonly
    Az 1ms 144Hz monitorok az esportos/profi játékosokon kívül kinek éri meg? Inkább egy jó minőségű IPS/VA a játékosok 99%-nak bőven megfelel, pláne aki filmnézésre is használja. Nem az 1ms miatt lesz valaki jobb játékos, sőt, a való életben szerintem alig érzékelünk különbséget. A TN panelnél, ha kicsit lejjebb hajtod a fejed, már sötétedik a kép. Persze, ha a pénz nem számít akkor mindegy.

Utoljára szerkesztette: wantonly, 2020.01.04. 10:26:39
  • Rapid81
    56k-t fizettem a monitorért 4 v. 5 éve. Szerintem ez már egy monitorért eléggé zsebbenyúlós volt akkor is...
  • Tinman #309339
    Így van.
  • Voltan
    Ha a classic plant pauzálod 1-1 hónapra, ahogy régen is, attól még nem ugrik az előfizetés, ugye? Ugyanannyit válaszhatsz a következő etapból is ugyanannyiért, nem?
  • zorrobomber
    Nekem egy 6 éves IPS paneles Dell-em van. Gyönyörű a képe, ua. amit írtál. Viszont vannak olyanok is, akiknek nem gond jobban a zsebbe nyúlni és jobban odafigyelni a részletekre.
  • Rapid81
    Nekem is egy 4-5 éves IPS paneles Dell-em van. Gyönyörű a képe, kontrasztos, szép a fekete is. De köszönjük az őszinte szavakat...
  • grebber
    Erre már nagyon kíváncsi vagyok,de ahogy az árát nézem majd kb 2025-re hozzá is jutok majd
  • Dzsini
    A jelenlegi terv alapján idén megjelenik:
  • zorrobomber
    - Graveyard Keeper eléggé grindolós a crafting műfajon belül is, kipróbálom nyilván, a stílusból Stardew Valley eléggé bejött
    - Two Point Hospital-t próbáltam egy free week alatt, azt hittem totál be fog találni, de NEM... élettelen, pakolgatod a hülyébbnél hülyébb betegségkhez való szobákat, egy darabig nincs pénz, aztán meg átszakad a gát és ömlik. Nehéz jó menedzsment játékot csinálni, itt nem sikerült. Nem mondom, 15-20 órát biztos el lehet nyomkodni és lehet biztos élvezni is, de még nem döntöttem el mi lesz a sorsa.
    - Bad North-ot pont melóban teszteltem (Epicen free osztogatták), tényleg oda való, 2. pályán game over volt, így biztos van benne kihívás is :)
    - Shadow of War-ból meg bőven elég nekem az alap, úgyse fogok sose odáig jutni se.
    - SF5 nem nekem való, túl nagy a skill gap szvsz, annyira meg nem akarok fightolni, hogy megtanuljam. Működik benne az a módszer hogy rátenyerelsz az össze gombra random és úgy nyersz (local coopban természetesen)? :D

Összességében szódával elmegy...

szerk.: ez a Mages of Mystralia... szerintem se jól nem néz ki, túl kontrasztos, se nem érdekes... vótmá, Magicka-t "kell" tolni ha varázslat kreálós játékot akar az ember játszani, nem egy ilyen Zelda/Torchlight mutánst.
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.01.03. 20:42:43
  • Tinman #309332
    Humble Choice elég bicskanyitogató lett

1. Folyamatos előfizetés ellenére (Classic plan) a 12 játékból 10-et választhatsz.

2. Fő címnek a Middle-earth: Shadow of War jó LENNE, de ez NEM a Defenitive Edition, amit amúgy nem 1x árultak már egy rakat helyen 10€ alatt! Látszik, hogy tök arra megy ki a játék, hogy a DLC-kre költs el egy rakás pénzt. Ugyanis van hozzá még sztori DLC, egészen pontosan 2 db., ill. 2 másik, ami dettó tartalmaz harcokat/területeket, de azok kevésbé érdekesek, 2x15€-t nyilván nem érnek.

3. Nagy mázli, hogy 2 említésre méltó fos is van a pakkban, így nem nehéz kiválasztani a 10 aktiválandó címet, amiből én a Shadow of War-t nem aktiválom. Minek??? A világ már elhaladt mellette, Defenitive Edition egyre olcsóbb és olcsóbb, majd hagy nagyon kell azt megveszem fillérekért.

- Middle-earth: Shadow of War - Ebben a formában a jó. k. anyád kategória.
    - Graveyard Keeper - Zorro kapaszkodj: Fincsi! Nagyon jó cucc!
    - Two Point Hospital - Zorro ismét kapaszkodik: Ez is nagyon frankó, Theme Hospital nyomdokain.
    - DiRT Rally 2.0 + 3 DLC - Ótósoknak nyilván okés, nekem nem lesz rá időm.
    - Street Fighter V - Teljesen jól ellehet szórakozni az alapjátékkal is. Persze aki komolyan gondolja, az vehet hozzá egy rakás DLC-t, több, mint 500 € értékben, amiből nagy része skin/costume.
    - Bad North - Érdekes kis indie valós idejű stratégia. Nekem eléggé handheld-re vágyós feelingem van vele kapcsolatban. Nem az a kifejezett nagygépes cím... persze melóhelyen beleférhet, ha van szabad fél órád.
    - Trailmakers - Jópofa építgetős, de biztosan nem lesz rá időm.
    - Unrailed! - Skippelős multis fos, de single only is az lenne.
    - Whispers of a Machine - Kellemes kaland cucc.
    - Them's Fightin' Herds - Ostobaság... verekedős csillámpónik, meg lámák. Ott a Streetfighter V, azzal tessék tolni és boldognak lenni.
    - Mages of Mystralia - Wishen volt! Így kell egy indie cuccnak kinézni, miközben a gameplay kaland/akció. Nagyon szimpi, 2 éves cucc pedig.
    - GRIP: Combat Racing - Én az ilyeneket szeretem... árkád ótós' lövölde a Megarace/Forsaken nyomdokain haladva.
  • Rony94
    Nagyon faszán néz ki! Én biztos nem fogok hozzászagolni se, de arra roppant kíváncsi vagyok, hogy hogy fog teljesíteni eladás ügyileg. Mert igaz, van egy bizonyos repülő szimulátor réteg, de az nem olyan nagy tudtommal. Ezt a játékot mégis elég erőteljesen reklámozzák és hájpoltatják. Szóval érdekes...
  • zorrobomber
    "Semmi gondom vele se játéknál se semminél."
    Mert igénytelen vagy...
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.01.03. 12:55:36
  • davidka003
    Kb 6 éve vettem az akkori nagyon ajánlott Dell IPS monitoromat. Semmi gondom vele se játéknál se semminél.
    Betekintési szög brutál.
    Előtte LG TN paneles volt. Ha éppen 10 centivel lentebb volt a fejem már torzult a szín.
    Soha többé TN.
  • grebber
    200k alatt nem néztem monitort kb 6 éve...így nem tudom mifán teremnek. De azt tudom hogy a létező összes TN egy fos felőlem lehet 5000hz meg 0ms a képe egy szar.
  • Tinman #309327
    Azt is nézed, hogy ki kérdezte? Nxs, aki errefelé a shoot 'em up király. A VA panelek lassabbak, mint az IPS, vagy a TN panel. Az 1ms-os VA egy földműves vakítás, az összes a legjobb esetben 15ms körüli (vagy rosszabb) fekete-szürke váltást tud.

Nekem egy elég drága Dell IPS monitorom van azt még akkor gyártották, amikor nem létezett 1 ms-ot tudó IPS. Nyár óta az is van már, de én nem hiszem, hogy NXS hajlandó kiadni az LG 27GL850-B-ért cirka 170.000 Ft-ot.

Ergo mondj egy olyat ami nem VA (sebesség mindenekfelett), de nem is TN, mert azt te nem választanád, viszont nem 170-es kategória. 50 akárhányezerért 1ms-os 144Hz-es shoot 'em up-ra perfekt monitornál kíváncsian várom mit ajánlasz jobbat.
  • grebber
    TN panel 2020-ban he? Moslék mondjuk akinek nem kellenek a színek meg a betekintési szögek valóban tökéletes
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.01.03. 08:20:06
  • Tinman #309325
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azt a feelinget semmi nem adja vissza, de ez pl. olcsó is meg jó is: Asus VG248QE
  • nxs
    Én örülnék egy sima 1080as monitornak is 24-32c körül ami normális :D Mondj egy olyan monitort ami vissza adja a régi crt 0ms feelinget és én veszek belőle. (rohadjak meg ha nem) Ha szar elárverezem itt féláron.
  • grebber
    És a beteg MS 300ft-ért odakurja a pc-seknek
  • Dzsini
    Azért ez egészen döbbenetesen néz ki

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2020.01.02. 20:23:18
  • IMYke2.0.0.0
    Thumbsup
  • RatBaG #309320
    Egy darab bankrablást ad hozzá, amiben semmi különlegesség sincs, van X darab másik hasonló az alapban. A többi cucc meg csak gameplay könnyítő bizbaszok, free fegyverek, árengedmény, valamelyik skill hosszabb ideig aktív, stb. Eredeti áron +15 euró, röhej.
  • Scooter
    Az Ultimate Edition az igen, de a Special Edition a történetmóhoz ad csak tartalmakat. Én utóbbiról beszélek. Épp ezért a Special Edition szerintem megéri.
  • grebber
    Amiket olvastam csak multihoz ad hozzá valamit. És embert nem láttam még a földön aki a multi miatt vette a játékot..
  • Scooter
    Miért is? Valami cikk link róla?
  • RatBaG #309316
    A special se éri meg. Szépen utána olvastam, aztán megvettem az alapot.
  • zorrobomber
    Feltételezem hogy Epic-nél is ugyanúgy van mint a Steam-en, tehát nem Rockstar kulcsot ad, hanem futtatja a klienst. Ráadásul ott ugye ott a 10€-s kupon is.
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.01.02. 12:26:58
  • Scooter
    Aki megvette a Red Dead Redemption 2-t, milyen verziót vette belőle? Kíváncsi vagyok. Van olyan aki az Ultimate Edition-t? Szerintem csak a Special Edition éri meg. Az lejjebb említett hozzászólásom miatt.