311802
  • Zóanagyvarázsló
    Őszintén szólva nekem ez a Horizon bundle-ban érdekel kategória lenne, ha multiplatform lenne, sose hozott lázba, hiába szép és hájpolt. Persze PS4-en plusz az exkluzivitása, PC-n meg az lenne, hogy az volt. De aligha kapkodom el. (Ettől még életem játékává válhat, csak egyelőre nem hiszek ebben.) Naughty Dog, Insomniac, Santa Monica valami, a többi futottak még egy-egy kivétellel (legyen mondjuk az egyik egy Knack, a másik meg a Knack 2).

A Bloodborne-nal is így vagyok, elvégre nem erőltettem eddig se a Fromot, azt se, amit megvettem. A Nioh és a Sekiro érdekelt legjobban, de azokra sem fanyalodtam még rá.

A Driveclub kéne, de kinyírták. (A GT Sport is, de csak ha fizetnek érte. Sokat.)
    Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2020.01.19. 23:54:42
  • Tinman #309512
    Sose volt ez rendben. Max multiban. A Halo single egy középszar lövölde volt egész nyomorúságos életben, amit a dilettánsok egy része 10/10-re értékelt rendre.
  • davidka003
    Én is erőtlennek éreztem már. Pedig Xbox 360-on szerettem.
    Ellenben Halo 1 remasteredben tökre élveztem a gun playt, 3 hete toltam le xbox one-on.
  • Voltan
    Na, csak sikerült leimádkozni a Win Store-ból a HALO Reach-et. De sajna azt hiszem, törlődik is le, hamarosan. Ez ma már sajnos nekem kevés. Nem a játék hibája, az anno, a maga idejében nyilván rendben volt, de hiába a felpimpelt grafika, ez a játékmenet 2020-ra nekem már kevés. Nem érzem benne a lendületet, valahogy nem jó a gunplay sem, nem is tudom, valahogy olyan halvány, és kevés. A hangok is meglehetősen erőtlenek, ezen kicsit meg is lepődtem.
    Szóval még lehet, hogy visszanézek egy próbára (kb egy órát toltam), de kétlem, hogy ebből lesz még jobb is.
    Kár.
  • IMYke2.0.0.0
    Eredeti tulajok ingyen megkapták.

//Nekem ráadásul van ajándékpéldány is az Inventory-mban, ahogy gondolom jó párunknak is...
  • grebber
    Humble Store-ban State of Decay YOSE €2,79, Choice Discounttal pedig €2,23.
  • Tinman #309507
    Igen, ezeket term. én is így látom, viszont nem látom mögötte ennyire a "drámát". Pénz, pénz, pénz. Ahogy a PS4-es topikban olvashattad, a Horizon - szerintük - már egy lejárt lemez, egy gog, egy relikvia, egy matuzsálem, egy senkit nem érdeklő, "mindenki már letolta" cím. A nettó tévedéssel nehéz vitatkozni, mert fanboyság áll mögötte, de az viszont tény, hogy a játék most lesz lassan még csak 3 éves, a DLC-je meg nyilván még fiatalabb. Szóval, erősen kretén húzás leírni azzal, hogy ez majd más platformon a kutyát nem érdekli, mert lejárt lemez. És ezt nem azért mondom, mert nekem 1.5 éve megvan és csak 30 percet toltam (mert egy darab szar* PS4-en), hanem azért, mert a PC-sek mindig örülnek az excluk szabadon engedésének, főleg, ha az Steam-re is beteszi a lábát.

*Miért? Mert nem bírom elviselni a turbina hangját. Ha nem akarom hallani, akkor fel kell tekernem a hangerőt annyira, ami már a családom is zavarja. Ha fülessel akarok játszani, azt meg én nem akarom, mert itthon napközben nem szeretem kizárni a külvilágot a gyerekem miatt, mert ha egyet köhent, már megyek is ki és megragadom az alkalmat, hogy mókázzunk egyet.

A másik amiért okádék, az a 4k tévképzet erőltetése... gyak. majdnem mindenhol tartja a 30 frémet, de én ezt egyre kevésbé viselem el. A Syndicate majdnem full max 4k@60 után erre ránézni = okádék.

Remélem tényleg jön PC-re és méltó helyre kerül.
  • Zóanagyvarázsló
    Arra céloztam, hogy a nép jellemzően azért lepődött meg mindenhol - én is -, hogy egy echte first-party címről van szó. Az, hogy a Guerilla fejlesztett-e már valaha PC-re szerintem kevésbé merül fel, mint tényező. Pláne, hogy ha igaz is a portolós történet, nem feltétlen ők csinálják.

Egy konzolnál ez az egész az ökoszisztémáról is szól. Hogy oda becsalogassa a játékosokat (végül is boxos ökoszisztéma már van PC-n). Ha kiengedi onnan, azzal nemcsak a Steam 30%-át vagy az Epic 12%-át bukja. A nagy pénz nem az exkluzívok eladásaiból jön össze, hanem az előfizetésekből és a platformra csábított játékosok összes vásárlása utáni royaltyból. Ezért érdekes, hogy mi sül(ne) ki ebből.

Én örülnék a nyitásnak, és így annak is, ha működne, de még mindig úgy vagyok vele, ha igaz is, akkor is Horizon 2 miatti promóról van szó. Aztán meglátjuk, a pletykál többről szólnak, és nem is GameS*ar szintű kacsáknak tűnnek.
  • Tinman #309505
    Mivel itt mindenki tisztában volt a helyzettel, fel sem tételeztem, hogy félreérthető. A helyzet amúgy baromi hasonló, még ha koppra nem is dettó u.a.

Végletekig leegyszerűsítve, ha te pék vagy és van egy egészséges, spéci kenyered, majd azt leszerződve 3 évig árulod a Tesconak, az neked garantált bevétel kiesés! (Persze a kenyered kifejlesztését támogatták.) Miért? Mert kb. 231231231 db. boltban viszont nem kapni a kenyered és sokan nem fognak csak emiatt váltani. A piacon az a nyerő, aki szinte minden elérhető platformon árulja a jól sikerült portékáit. Persze lehet mellet verni és mondogatni, hogy eladtam 10 milliót a Horizon kenyeremből, de egészen biztos, hogy ez a szám nem lett volna több, ha van ez PC-re, X1X-re és valami Alien Isolation szinten megoldott verzában Switchre is?
  • grebber
    Ez valami random lehet én a game passban már leszedtem a 100gbos gears 5, gears of war 4, halo mc ct, forzát és minden maxon jött.
  • Zóanagyvarázsló
    Nemrég írtam, hogy ugyanezért megvettem inkább Steamen. Dzsini meg azt írta, hogy nála gyors, de nálam sajnos soha sem az.
  • Voltan
    Arra van valakinek tippje, hogy hogyan lehetne az MS Store letöltési sebességét kicsit felturbózni? A Steam-ről, meg majd mindenhonnan 50-55-el jön minden rendszerint, de az MS store mindig mocsok lassú. Megnézném ezt a Halo dolgot game pass-ban, de hát ennyi idő alatt birodalmak emelkednek fel és buknak el.. :S
  • Zóanagyvarázsló
    Csak nem kell úgy tenni, mintha ugyanaz lenne a helyzet, mint a Quantic Dreamnél. Ez egy sokkal durvább lépés lenne. A QD esetében elengedtek egy szorosan együttműködő fejlesztőt, a Guerillával viszont ők maguk céloznák a PC-t. A kettő mögött persze húzódhat egy logikailag kapcsolódó folyamat.
  • Voltan
    Ó, ezzel absz. egyetértek.
  • davidka003
    Inkább jöjjön később minthogy olyan bugos szar legyen mint a Bethesda játékok. Gondolok itt a Fallout részekre.
  • Scooter
    Szerintem várható volt. Nem lepődök meg és nem is vagyok szomorú. CD PROJEKT RED. Nekik megbocsátható a halasztás, mert az ember tudja, hogy csak jobb lesz.
  • Tinman #309497
    Attól tartok, ha egy másik nagy kiadó állna a projekt mögött, már kijött volna karácsonykor bugosan. Szerintem semmi, de semmi ne jöjjön, amit nem ráznak tisztességesen gatyába, mert pl. én se adok ki szemetet a kezeim közül.
  • Tinman #309496
    A víz nedves.

Azért írtam, hogy nem ismeretlen nekik a PC platform és ha a Sony leveri róluk a láncokat, nyilván szívesen kaszálnának PC-n is.
  • Zóanagyvarázsló
    A Shellshock nem a Sony IP-je volt, és akkor a Guerilla sem volt még a tulajdonuk.
  • Voltan
    Mint majdnem az összes cég kommunikációja, amikor halasztanak egy megjelenést...
    Szó se róla, továbbra is nagyon szimpi a stúdió, de hát na. Szabvány kommunikáció.
  • Tinman #309493
    Journey, Crash Bandicoot Trilogy, Spyro Trilogy is csak megérkezett PC-re. Amúgy a Horizont a Guerilla fejlesztette, akik régen a Shellshock-ot elhozták PC-re is.

Amúgy a Heavy-t és társait a Sony adta ki, Quantic fejlesztések, szóval...
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.01.17. 07:55:44
  • Evoluti0N
    Most nagyon szomorú vagyok. Van bőven mivel játszani, de attól még egy bús, bús panda vagyok.
  • grebber
    Azok nem sony belsősök..
  • Tinman #309490
    Mint a Heavy Rain, Detroit, Beyond Two Souls, Red Dead Redemption 2? :-D
  • grebber
    Ugyse jön pcre..
  • Tinman #309488
    Végre oda kerül a játék ahová való... 30 perc után sikítva nyomtam ki a PS4-et, mert azt hittem támadás alatt áll a házunk, de csak a "gép" turbinája volt. Ja és tolhatod 4k-ban, egy olyan hardveren, ami az 1080p-ben is elvérzik. Kipróbáltam 4k-ban... viccnek jó volt. :-D
  • Tinman #309487
    Lefordítom: Mi nem adunk ki szemetet a kezeink közül, kérlek várjatok, mindenkinek jobb lesz így. Köszönjük.

Ezek mennek a mennybe.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.01.16. 21:23:29
  • caps lock
    Újabb forrás erősítette meg hogy idén ellátogat PC-re is a Horizon Zero Dawn.
    https://kotaku.com/sources-horizon-zero-dawn-is-coming-to-pc-1841043569
    Utoljára szerkesztette: caps lock, 2020.01.16. 20:48:08
  • Andule
    "És azért ez elgondolkodtató, hogy kiadói oldalról is mekkora plusz munka (és költség) a több platform egységes támogatása - főleg, ha mondjuk mindezek mellett ott vannak konzolos kiadások is (ahova a patchek igen, de a DLC-k szintén nem jutottak el)."
    ezt most csak en nem ertem mitol akkora truvaj? ugyanazt a patch-t kell elkuldeniuk nem csak 1, hanem n+1 helyre, a konzolosat meg detto.
  • Rony94
    Aki már alig bírja kivárni a Cyberpunk megjelenését, az most ne nézzen ide!

SZEPTEMBER

• zorrobomber
    Én vagyok a gy.k., miközben te mondasz magadnak ellent. Ok.

Szerinted a GOG "nyaldossa a Steam partjait" (de persze nem konkurencia, meg nem ugyanazt az árut árulják, well, ok, sure), oszt te is csak arra a niche célra használod, ami a Steam által hagyott piaci rés, meg aprópénz amiért lusták voltak lehajolni (vagyis végül lehajoltak, de csak ímmel-ámmal). Magyarul ugyanazt mondom mint te, nem konkurenciák (brain explode.gif).

A GOG csak egy point amivel arra akartam célozni (még grebbernek), hogy az Epic stratégiája lehet nem szimpatikus, de attól még valid, mert a végén úgyis a pénz baszik. Jófejséggel meg közel azonos feature szettel nem fogsz tudni egy ekkora behemótot kizökkenteni a pénznyomtatásból.

Egyébként persze, tiszta sor, hogy leszarod a véleményem, de azt nem ha sügérnek tűnsz a többiek előtt (én se azért írogatok hogy téged meggyőzzelek), úgyhogy tippre erre is válaszolni fogsz. Aztán mivel ideírtam ezt, így lehet mégsem :)
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.01.16. 17:24:17
  • Dzsini
    Horace elérhető az Epic Storeban

jövő héten: The Bridge
  • Tinman #309481
    Vegyes. Tavaly is vásároltam többször is sale-kor közvetlenül onnan, de valóban, jellemzően 3rd party helyekről lépem meg. A GoG-on viszont 100%-ban tőlük vásárolok, nem érdekel, hogy melyik szürke kínál GoG-os kulcsot, soha nem vettem még szürkétől, vagy egyé 3rd party sellertől GoG kulcsot és nem is fogok.
  • Tinman #309480
    Döbbenet, hogy ennyi idősen az alapvető fogalmakat se érted. A konkurencia ebben az esetben azt jelenti, hogy u.a. a területen belül, jellemzően u.a. a termékeket árusítja a kereskedő, lehetőleg jobb áron, vagy valamilyen extrát kínál mellé. Pl. a Steam részéről cloud mentés, kártyák, stb. A GoG erre jön pl. a GoG Connect-tel, mellyel a Steam-en már beaktivált játékok licencét "másolja" át a sajátjába.

Gy.k.: A Tesco-nak konkurense a Spar, mert a termékek zöme megtalálható mind a 2 áruházban. Egyik helyen kuponozás megy, a másik helyen pontgyűjtés. Egyik helyen x termék olcsóbb, a másik helyen y.

Az a helyzet, hogy ilyen szintű társalgásért, már rég fizetned illene, hiszen az alapokat kell elmagyarázni... persze hiába magyarázza el neked bárki, akkor se érted. Az 1=1-et se, ami azért elég kemény... pedig a GoG-nak qrvára mindegy, hogy mire költöd el ott a példában szereplő 15$-at, a lényeg, hogy ott költsd el. De mivel ezt se érted, így mondhatom azt is, hogy a Tesco-t nem érdekli, hogy 15000 Ft-ból csak új BR filmeket veszel náluk, vagy DVD filmeket. Pedig a BR filmek újabbak. Nekik mindegy, mert kereskedők.

Nyugodtan válaszolj, leszarom :-)
  • Zóanagyvarázsló
    Arra céloztam, hogy az EJ tagjainál kocábbak vélhetően nagyobb arányban vásárolnak közvetlenül Steamen otthagyni 30%-ot. De a Humble már valóban elég ismert, ahogy sok third-party seller is.
  • grebber
    "A Steam sikerének pont nem ez a topik a legjobb fokmérője."

Az egész világnak nem ez a fokmérője mivel megszámlálhatatlan kulcs bolt van AMIKET STEAM-en aktiválsz. Mégis ennek ellenére ez az a platform ahova visszatért az EA (van saját boltja) visszamászott a MS (van saját birodalma) és hozza a legtöbb eladást mindenből pc-n.
    Ezt soha senki nem fogja tőlük elvenni még 1 év hátránnyal sem (ugye epic börtönrabok kiszabadulnak)
    Ezt talán majd nagyon későn változik amikor az epic kliense "steames" lesz + világmindenség cd kulcs boltjaiban is mindenhez vehetsz majd epic kulcsot stb..

Amíg az epic nem változtat azon ,hogy nem mehet hozzájuk bárki csak ha eladja a lelkét (vagy tol ki egy Cyberpunkot amivel kivételeznek) soha nem fognak elérni semmit sem
  • Zóanagyvarázsló
    Igen, megeshet ez még ma is, de korábban teljesen általános volt, hogy szinte minden patch késve jött. És auto-update sem volt, ha valaki klienskényelemre vágyott.
  • Dzsini
    " nem kell napokkal vagy hetekkel többet várni egy-egy patchre " - sajnos ez csak akkor igaz, ha a kiadó úgy gondolja. Van példa arra, hogy a játék megjelent GOG-on, MS Storeban és Steamen, majd jöttek a javító patchek (nyáron) és a DLC-k (nyár végén, ősszel).
    A decemberi állapot az volt, hogy a játékból van egy legfrissebb patch + elérhető a DLC Steamen, MS Store megkapta a patcheket, de DLC nincs, GOG-on pedig egyetlen patch se került bele a játékba.
    A fejlesztők a hivatalos fórumon pedig csak megvonják a vállukat, hogy "mi elkészítettük a patchet, odaadtuk a kiadónak (Team17), innentől sajnos nem tudunk mit csinálni, az ő feladatuk és dolguk bármi további tennivaló" - és kapják a morcos bejegyzéseket.

És azért ez elgondolkodtató, hogy kiadói oldalról is mekkora plusz munka (és költség) a több platform egységes támogatása - főleg, ha mondjuk mindezek mellett ott vannak konzolos kiadások is (ahova a patchek igen, de a DLC-k szintén nem jutottak el).
  • Zóanagyvarázsló
    Mondjuk tegyük hozzá, hogy itt a többség, Tinmant is beleértve, nem közvetlenül a Steamen szerzi be az odavaló kulcsait. A Steam sikerének pont nem ez a topik a legjobb fokmérője.

A GOG sokáig hátrányban volt funkciókat tekintve, ha valakinek nem a DRM-mentesség volt a hívószó. Most már van kényelmesebb kliens, az új játékokhoz jönnek achievementek, van felhőmentés, nem kell napokkal vagy hetekkel többet várni egy-egy patchre (a kártyázást hagyjuk is). De voltak egyéb, "belső" funkcióhiányok is, mint a multi vagy a cross-platform multi kihagyása a GOG-os verzióból. Ez még pár éve is így volt.

A legtöbb friss AAA darab meg most is hiányzik, ráadásul bundle-okban a kulcsot az átlagos játék esetében Steamre kapod.

Kisebb dolgokat még most is fel lehet hozni a Steam mellett a megszokásokon és "közösségi" szempontokon túl: family sharing (nekem ez kéne GOG-ra, a DRM-mentességet nem ütve, de sajnos még a felhasználók körében sincs ott nagy támogatottsága tévhitek és DRM-féltés miatt), Workshop, kártyázás netán lehet bízni a Connect miatt plusz ingyenes példányban.

Szóval az eredeti kérdésed annyiból jogos, hogy rámutat a valós a helyzetre, de a felhasználón számon kérni nem teljesen fair, mert a közelmúltig nagyok voltak a különbségek a szolgáltatások között (a régi játékok esetében jellemzően a GOG javára), és még mostanra sem szűntek meg.

Mint akinek a Galaxy az elsődleges gyűjtőkliense még steames és origines játékokhoz is, én önmagában a magam szempontjából azt nem tekintem értéknek, ha valami Steamre van meg a family sharingen túl. Ez utóbbi kényelmesebb és fehérebb, de ugye nyilván le is köti az ember könyvtárát. Néha előnyös is a több kliens: ha látom, hogy húgom használja (ritkán ütközünk), akkor elindítok máshova tartozó játékot. Nem mindig van csak egyetlen bizonyos játékhoz kedvem.

Én egyébként frissebb játékot közvetlenül GOG-on szintén csak klasszikusokat vettem (LucasArts-kalandjátékok remasterei - Grim Fandango, Day of the Tentacle, de Full Throttle-ot meg éppen Steamre), illetve vannak, melyhez oda kértem kulcsot Steam helyett (Yooka-Laylee) vagy párhuzamosan oda is (Wasteland 2, Broken Age). A Disco Elysiumot azért vettem Steamre, mert ott előbb kapott 20%-os leárazást, pedig GOG-ra szerettem volna - pár napot kellett volna várnom... Kb. minden más DLC, bundle vagy GOG-ot elkerülő (Halo MCC, Age of Empires, Total War, DMC 5, Okami stb.), sőt akár olyan, ami Steamre sincs (Forza Horizon 4), vagy csak korábban nem volt GOG-on, és nem lehetett tudni, hogy lesz (Grimoire).

Persze közben veszem GOG-on a régebben vagy mostanában felkerült klasszikusokat, ha vannak Steamen, ha nem. Konkrétan a Fallout 3-ból és a New Vegasból is bevártam a GOG-os megjelenést. (Dobozosban megvan bontatlanul a 3-ból a GfWL-es a GotY, illetve a New Vegasból a Steam-kulcsos CE.)

Összességében mostantól már jobban lehet bizonyítani, főleg ha valakinek nem tetszik a steames kliens és a monopólium, de a Humble mellett anyagi áldozat nélkül nehéz. Ha lehetne náluk platformot választani, más lenne a helyzet.

Egy apró megjegyzés: tavaly a játékidőm kétharmadát Windows Store-os játékok vitték el vásárlás (FH4 UE) vagy Game Pass (FH4 első 50 óra, ReCore, GeoW 1, 4, 5) után, a Steam ebből a szempontból háttérbe szorult. (Most viszont a Game Pass ellenére megvettem a Halo MCC-t és az AoE DE-t Steamre, mert számít a jobb platform.)
  • zorrobomber
    Ja és ettől lesz a GOG a Steam konkurenciája? Mesélj még, isszuk szavaidat :)
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.01.16. 10:27:51