Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
nem élőholtak vannak (a link természetesen spoileres)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

benőmenő
Nyugtass meg spoilerben kérlek, hogy ebben is lesz a kötelező élő-holt darálás, amikor elfelejti tettetni a játék, hogy Tomb Raider. Azokat még a Rise-ban is élveztem.
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2019.12.07. 13:54:39
Tinman
Hamarosan kiderül :-)

Az rémlik viszont, hogy Imi meg még valaki a topikban szinte Day1 vette, nem kevés pénzért... na most hozzájuk képest mi többiek ezzel monthly base game-el, meg 3200 Ft-os SP-el kilopjuk kb. a fejlesztők szemét :-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Dzsini
És annál jóval több van benne, ráadásul szép, érdekes dolgok.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tinman
Nekem teljes kontent kell, ha az +2 óra, akkor annyi. Nem érek rá évek múlva 2 óráért visszanézni, mert akkor majd éppen 3€ lesz. Szóval, én nem is biztattam senkit arra, hogy vegye meg a Season Pass-t, a saját fejem után megyek és tudom, ha nem vettem volna meg, cseszné a csőröm rendesen, hogy kimaradok 2 órányi TR tartalomból.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Rapid81
Kérdésem volna. 😊

RX590 vagy RX5700?

Árban bődületes különbség, viszont nem tervezek 4k játékot.

Valamint, hogy milyen márka ez az XFX? Én speciel sosem hallottam róla.
Utoljára szerkesztette: Rapid81, 2019.12.07. 13:44:18

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

darkSectorxxx
Gratula.

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Seth
Jézus.Atya.Úr.Isten!! Mi a...?

PSN ID.: Beegabor

Aki nagyon vallásos, annak van egy jó hírem.

I Am Jesus Christ

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Rapid81
Most a TR kapcsán elgondolkodtam, hogy 7 év után frissítenem kéne a konfigomat.
Amiket kinéztem, AMD Ryzen 5 3600X proci, GIGABYTE B450M GAMING alaplappal és HyperX 16GB Predator DDR4 3200MHz memóriával. Vagy gondolkodom még az AMD Ryzen 7 1700-on, ami még olcsóbb is, mint az előbbi.
Ezek most Iponnál 134k-ba fájnak. Ezzel nem is lenne gond, mert marhára ideje lenne az ápgrédnek és nem akarok pár évig hozzányúlni utána.
Viszont, mondjátok meg, ha valamiről lemaradtam volna, de hogy a fittyfenében lehet az, hogy nem kapni egy jobbféle AMD VGA-t 150k alatt?!
Utoljára szerkesztette: Rapid81, 2019.12.07. 12:43:23

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Dzsini
Itt a topicban is vannak olyanok, akiknek ~50 giga letöltése komoly megpróbáltatás lenne. Ez egy megoldás, még ha kissé kényelmetlen is.

zorrobomber
Sok értelme van...

benőmenő
Ciki, de mégis van külön csúszka. Úgy tűnik tényleg felvágta a vérnyomásomat, hogy nem láttam a két csúszkát alul. Nem véletlen van néma csend a TR-el kapcsolatban azóta is.
Ebben 7 (HÉT) darab DVD lemez van. Rendesen van súlya a doboznak. Tiszta 2000-es évek eleje feeling. 😄

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Drakulálok. Meg nem tudom mondani, h mikor vettem legutóbb dobozos játékot PC-re. Amúgy jól sejtem, h PC-re még mindig DVD-n jelenik meg minden, mert a Bluray nem terjedt el a számítógépeken? Ez hány lemezt jelent az újabb játékok esetében, főleg egy Red Dead Redemption 2-nél? 😄
Rapid81
Havonta fizetek, szóval nem tudom, hogy az éves hogyan működik. Amikor felfüggesztem, arra a hónapra nem vonják a 12$-t.

benőmenő
Hát ez bizony öreg hiba volt...
2 óra alatt, ha 20 perc gameplay volt lehet sokat mondtam. Viszont ez valamilyen szempontból megoldás is, mert az irányítás valami cefet fos.
2019-ben ott tartunk, hogy választani kell: vagy a kamerát tudod forgatni vagy a fegyverrel célozni. Mert ha célra tartasz kap egy nagyjából 10x-es szorzót az érzékenység. Nincs hozzá külön csúszka. Valamint mesterien ötvözi a program a TR rebootokra jellemző ordenáré láthatatlan falakat és a kamera kontrol elvételét az Underworld és az első Uncharted folyamatos libafoson csúszkálásával. Ja és még csak nem is néz ki olyan jól, mint a Rise.
Ez nekem eddig 2/10, de csak azért mert az Angel of Darkness túl mélyre rakta a lécet.
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2019.12.07. 11:17:51
Hmm, 32-t toltam a listáról, 10-el egyet is értek, hogy itt a helye, a többi nem feltétlen, bár a Hotline Miami az egyetlen amire azt mondom, hogy nevetséges a felvetés is, hogy ilyen listán szerepel.
zorrobomber
FTL bejött, Into the Breach már kevésbé. Minecraft szerintem is elfért volna, és bár necces, de a Subnautica is.

lalakov
Ez a felfüggesztés hogy működik? Eltolódik egy hónappal az éves csomagod lejárata?
Meh...ez hogy a büdös francba került ide? <#confused>

A Subset games elég jól áll ezen a listán mindkét eddig megjelent játékuk top 50-ben van 😊. Ahhoz képest, hogy ketten csinálják ez elég jó.
Minecraft nálam befért volna az 50-be.
Rapid81
Köszi, behúztam. Az éjszaka le is töltődött a játék. Végre ez is megvan. Első kettőt imádtam. 😊
Hónapok óta az egyetlen normális játék a Humble Monthly-ban. Fél év alatt 4 játékot aktiváltam belőle... Novemberre fel is függesztettem, mert nagyon gagyik voltak már a játékok.

Hotline Miami, mint legjobb játék? 😄 10 perc után visítva töröltem. De olyan 80%-át adom a listának.

Tizenötöt játszottam csak ebből.
zorrobomber
Hmm, nyilván vannak benne olyan elemek amikkel nem értek egyet, sok amit még nem is próbáltam, és olyan ami hiányzik róla, de azért elég jó kis lista:
The best games of the decade on PC

Akit csak a lista (az évtized top50 PC címe) érdekel:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mass Effect 2 (2010)
Sid Meier’s Civilization 5 (2010)
Fallout: New Vegas (2010)
Portal 2 (2011)
Skyrim (2011)
FTL: Faster Than Light (2012)
Hotline Miami (2012)
Crusader Kings 2 (2012)
XCOM Enemy Unknown (2012)
Planetside 2 (2012)
Counter-Strike: Global Offensive (2012)
Spelunky (2013)
Deadly Premonition (2013)
Dota 2 (2013)
Grand Theft Auto V (2013)
Papers, Please (2013)
Cataclysm DDA (2013)
Bernband (2014)
NEO Scavenger (2014)
Nidhogg (2014)
2:22am (2014)
With Those We Love Alive (2014)
Secret Habitat (2014)
80 Days (2015)
The Witcher 3 (2015)
Metal Gear Solid 5 (2015)
Undertale (2015)
Cities Skylines (2015)
Invisible, Inc. (2015)
Dishonored 2 (2016)
Doom (2016) (2016)
Rimworld (2016)
Devil Daggers (2016)
Overwatch (2016)
Factorio (2016)
Divinity Original Sin 2 (2017)
What Remains Of Edith Finch (2017)
Slay The Spire (2017)
The Norwood Suite (2017)
Return of the Obra Dinn (2018)
Yakuza 0 (2018)
Star Traders: Frontiers (2018)
Hitman 2 (2018)
Into The Breach (2018)
Football Manager (2018)
Dark Souls Remastered (2018)
Eliza (2019)
Outer Wilds (2019)
Apex Legends (2019)
Ape Out (2019)

Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.12.06. 22:20:06

grebber
Ezért nem cserélem a fosomat. Majd talán 4080Ti-re egyszer valamikor az talán 4K-ra alkalmas lesz. Bár ahogy az optimalizáció mint fogalom eltűnt a pc piacról mindig lesz olyan game ami nem fog futni semmin se értelmesen

Next PC upgrade: 2022

Tinman
Ráadásul iszonyatosan, durván gépigényes! Jó... FHD-ban kevésbé, de azért ott is.

4k-ban RTX-el 24-32 FPS minden maxon, persze HDR-el :-D

4k RTX nélkül ~50 FPS minden maxon, HDR-el... 1-2 dolgot levéve ultráról szinte mindig 60, viszont vannak olyan részek, ahol még ilyenkor is droppolhat 56-ig, amit én nagyon is észreveszek.

Egy bő órán át finomhangoltam, de majd még visszatérek. Próbáltam kíváncsiságból FHD-ban, mindent maxra tolva, de hiába lett jó a frém, az összkép mégis rosszabb lett a 4k hiánya miatt! Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen sokat számít, ennyire látni fogom... konkrétan úgy szebb az összhatás, ha pár dologból lejjebb adok, de a felbontáshoz ragaszkodom.

Egy biztos. Ez 4k-ban fullra tolva RTX-en a földön levő összes PC-n 60 frém alatt van. Kemény ^^

grebber
Én várok mivel a meglévőkkel sem játszok..szóval csak fölös költekezés lenne. Risenál is már mióta várok a fullos kiegre olcsón azóta se jön..Majd a következő résznél talán elengedik ezt is.

Tinman
Shadow of The Tomb Raider - Season Pass

9.21 €

Kupon (3%): WhizKey

Nyugodtan vehető, nem átverős, lehúzós cég! Igen, fullos lesz a játék, tutira, 1000%! :-)
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.12.06. 20:58:53

Tinman
Nem akarok már addig várni... tök jól elvoltam a 2013-assal, meg a Rise-al is. Nekem ez az Uncharted játékmenet nincs ellenemre. Régen elsokalltam a 4. része a mm pontos ugrásokat, ezzel én most már csak szórakozni akarok, meg mozi élményt, azt meg tudja :-)

Van hozzá honosítás is már, fullos... áldassék a nevük!
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.12.06. 20:57:00

Tinman
Elindítottam egy benchmarkot a játékban, szépen ki is lépett az asztalra, pedig még se RTX, se HDR nem volt bekapcsolva. Jó start :-/

grebber
Én ezért adom inkább el mindkét fiókról. Lesz ez még olyan értéktelen a fullos csomaggal mint a 2013-as akkor meg majd walletből<#eljen>

Dzsini
És végre legyilkolhatod valamivel az RT magokat 😊

Tinman
Köszönöm!

3.155 Ft-om bánta, de már teljes végre... az anyjukat a Humble-nek :-/

Dzsini
Nem, csak a D.E. upgrade nélküli változat már nem kapható a Steamen, és összevonták az elnevezéseket. Ha a csomaghoz mész, ott valószínűleg jelzi, hogy neked megvan az alap (aminek DE a neve), és nincs meg a 3 DLC

zorrobomber
reddit-ről:
"It is not the definitive edition. It shows up as it because it is the only version sold on Steam still but you will not have any of the extra content."

szerk.:
From Humble Bundle website - ' Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition will only include the base game. Does not include the Definitive Upgrade or other DLCs.'
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.12.06. 20:43:16

Tinman
Akkor most nekem melyik lehet meg? :-/

Nekem nincs DLC fül... akkor azért, mert már tartalmazza? Ez egy őrület :-(

Dzsini
Van, ha van:

Amúgy ahogy nézem jól megkavarták, mert a storeban az alapjáték neve is Definitive Edition (viszont így már nem is kapható), hanem csak csomagban, aminek része a fenti D.E. nevű alapváltozat PLUSZ az upgrade

Tinman
Konkrétan nincs DLC fül... régen volt.

grebber
A Red Dead Redemption 2 Steam változatának indulása sem ment simán

Okkal gondolhattuk, hogy az egy hónappal ezelőtti PC-s start óta elhárították a hibákat, de ehelyett újak is megjelentek.
A Rockstar legtöbb játéka valamely konzolra jelent meg előbb, és csak később pakolták át őket PC-re; ez már nem újkeletű tendencia. Nem ez az első alkalom, hogy problémák lépnek fel egy PC-s porttal; talán emlékeztek még, hogy a Grand Theft Auto IV megjelenése szintén elég botrányosra sikerült annak idején.
Az Epic Games Store-ban és a Rockstar saját boltjában november 5-én debütált a Red Dead Redemption 2. Sokan jelezték, hogy a játék el sem indul náluk, mások különböző, zavaró hibákról panaszkodtak. Ezek egy részét sikerült orvosolni, de van olyan probléma, ami még most is fennáll. A felhasználói visszajelzések alapján a steames változat vásárlói újfajta gondokkal is szembesültek: ha például egy olyan Rockstar Social Club fiók van a Steam fiókjukhoz rendelve, amit már nem használnak, nem tudnak játszani, mert a játék bejelentkezés nélkül is hozzákapcsolódik, és nem enged váltani. Összeomlások, teljesítménybeli problémák, kapcsolódási gondok szintén jelen vannak. Az eddig érkezett 2483 értékelésnek csak kb. 67%-a pozitív.
A SteamCharts alapján, a cikk megírásának pillanatában 28 ezer környékén tetőzött az egyszerre játszók száma, ami nem egy rossz érték. Láthatóan sokan vártak a steames kiadásig, remélhetőleg hamarosan élvezni is tudják.

Dzsini
https://store.steampowered.com/dlc/750920/ - itt mit jelez? Vagy a kliensen át a könyvtárban jobbgomb tulajdonságok és ott a DLC fül
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.12.06. 20:28:52

Tinman
Nem vettem még meg, de nem értem... azt írja a Definitive Edition-re, hogy "in your library". Akkor ez most mi?

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.12.06. 20:21:59

grebber
A sima van benne!

Dzsini
Az van benne, vagy megvetted az upgrade-et?

Tinman
Shadow of The Tomb Raider Definitive Edition!

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.12.06. 20:01:27

grebber
Uh gyenge lett mindkettő 😞
Remélem elviszik

Dzsini
Humble novemberi teljessé vált:
Soulcalibur VI
Yakuza Kiwami
My Time at Portia

Regular Human Basketball
Sword Legacy Omen
Fluffy Horde
Chasm

A decemberi pedig a kiszivárgottnak megfelelően: (Tomb Raider Definitive Upgrade 50%-on a Fanaticalon, 15 peták)

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.12.06. 19:31:57

Tinman
Steam-es haver bosszankodott, én meg nem akartam elhinni. Most akkor kell külön kérni, vagy nem? Komolyan nem tudom már.

Scooter
Mi ezzel a gond? A controllert is ott vetted! Nem hiszem, hogy annyira foglalkoznak vele, hogy miből fizetted. Aki meg abból fizette, az meg azért pampogna, mert a PayPal-ra utalták.
Rapid81
Nem igaz. 2.5€-t fizettem walletból, többit Paypallal és csak az ment walletba, amit onnan fizettem. Többi ment vissza a PP-lal összekötött kártyámra.