311802
-
#309473 Steam-en is sok régi játékot vásároltam meg, olyanokat is, melyeket "tiszteletből" rántottam csak be, mert a hőskorban lewarezoltam. GoG-on 100%-ban régi játékokat vásároltam. Sajnos vannak olyanok, akik a pénz és a pénz közötti hasonlóságot nem képesek értelmezni, de ezért vagyunk, hogy eloszlassuk a sötétséget a fejekben: Ha x user 15$-t költ el régi játékokra, vagy 15$-t költ el új játékokra u.a. a platformon, akkor az 15$ kifizetését jelenti az adott platformon. Tudom, kemény a matek, főleg ez a része, ahol 1=1, 2=2, 3=3, etc.
Szívesen! -
Evoluti0N #309472 Erre én is nagyon kivi vagyok. :D -
#309471 És megint!
Hirdetés: Bayonetta 1-2. Szöveg: Minden rendben vele.
Azért biztos, ami biztos rákérdezek: És a Bayonetta 1 is akkor játszható ugye? Hiszen azt írod: "Minden rendben vele".
Erre a válasz: "Az nem. Az letöltőkód volt és már el van használva."
Akkor talán még sincs minden rendben vele, nem? Konkrétan behazudja, hogy a Bayonetta 1-2-öt kapod, valójában, csak a 2. részt. Hihetetlen milyen csúszómászókkal van tele ez a platform. Már alig várom, hogy leperegjen még az a maréknyi cím, ami must play rajta és elfelejtsem ezt a közeget. -
#309470 A Stranglehold újbóli kiadása és sok régi cucc bizony gog exklúziv hogy rakjam telibe őket -
Xsillione #309469 Mondjuk a gog-n sokat dobna, ha az elmult két hónapban steamen megvett játékaimból akárcsak egy elérhető lenne, amíg viszont egysem az érték, biztosan nem fogok ott vásárolni, hiába nagyon jó és pozitív a megítélése. -
#309468 Mikor vásároltál tőlük AAA címet, vagy bármit ami nem oldies? Mer' a respect-ből még sose lett gazdag senki... -
#309467 12%-al dolgoznak, de úgy, hogy közben egy rakás játékra súlyos MILLIÓKAT fizettek az exkluzivitásért + most a 10$-os kuponok. És még ez se elég.
Továbbra is a világ legrokonszenvesebb játékipari szereplőjének a CDPR-nek és a GoG-nak szurkolok. Ők lassan, elegánsan (GoG connect, free játékok. DRM mentesség, rendszeres akciót, egyre jobb és jobb kliens) nyaldossák a Steam partjait. És a saját játékaikat se tették kliens excluvá.
Iszonyú nagy respect nekik továbbra is! -
#309466 Bármelyik cégről azt gondolok, ami csak tetszik. Felfogtad? Remek. -
#309465 Láthatjuk az epic számain mi az üzlet...kb minden cégnek eddig bukós (jó csak szóban mivel nem jött egyszerre steamere ahol sokkal több fogy majd így 1 év után is) a távolmaradás a steamtől mert rohadt kevés fogyott mindenből.
Nem mellesleg pont hogy az indie az aminek jól jönne az epic de nem úgy hogy fel se mehetnek oda csak ha megutáltatják magukat azokkal akiknek a játékot készítik a vásárlókkal hogy eladják a lelküket...
Steamen érdekes sokszor a kis "hulladék" cégek 50-100knál már jelzik mekkora siker a címük..epicre meg nem mehetnek mert nem adják el a lelküket. -
#309464 Köszi a pontosítást, ez nekem is új infó. Pont az indie-knek szívás ez. Cuphead-et adták el 1 millió példányban meg a Hollow Knight-ot, és ebben minden platform benne van, és nagyon nem 60$-os címek ezek, szóval annyira nem kevés az a 166ezer/350ezer darab. Erre most simán rá lehetne mondani, hogy úristen mekkora szemét ez a Valve, hogy pont az indie-ket húzza le, miközben ez is csak arról szól, ami a lényeges a szereplőknek: az üzlet. -
Andule #309463 "Egy Metro Exodus-t mikor vásárolnál meg GOG-on, vagy Epic-en, mikor megteheted azt Steam-en is, és az első két rész ott van a Steam könyvtáradban? Borderlands 3-at? Elárulom: soha :)"
kicsereled ket olyanra ami erdekel is akkor a valaszom: barmikor. :) -
#309462 Amúgy nem értem ezt a 30%-os dobálózást... Már eleve ~166ezer db eladás (ha 60$-os a game) után már csak 25% és ~ 350 ezer db eladás felett már csak 20%... és egy AAA címnek ez kb az előrendelési időszak, de még egy jobb indienek is ez a szám max egy hét... -
#309461 Az árat viszont nem az Epic határozza meg sajnos, hanem a kiadó, az meg nyilván örül a plusz bevételnek, majd hülye lenne az Epic kedvében járni csak úgy. Azt szokták volt mondani, hogy így majd szebb, meg jobb játékok készülnek :) -
Xsillione #309460 "Egy Metro Exodus-t mikor vásárolnál meg GOG-on, vagy Epic-en, mikor megteheted azt Steam-en is, és az első két rész ott van a Steam könyvtáradban?"
Erre nagyon könnyű a válasz, amint olcsóbb lesz (már nem a konkrét példát), amíg a 30% helyett 12% azt jelenti, hogy a nagykereskedő játékeladó (fejlesztő/akármi) az a képzeletbeli 100 usd-s játékot 70 usd helyet 88 usd-rt adja, addig kapják be. Ha a 12%-os kiskereskedelmi árrés (epic haszna) azt jelenti, hogy a 70 usd-s nagykerár mellett a steam 100, az epic 80 usd-ért adja, a steam másnap bezárhat (persze valójában viharos gyorsasággal ő is 80-ért adja majd, de a koncepció remélem érthető.) Sőt, akár egy köztes 90-s végfelhasználói árnál is már lenne min elgondolkozni, ám amíg az olcsóbb bolt azt jelenti, hogy a gyártó többet keres, a vevő bizony leszarja. -
#309459 A büdös életbe nem fogom beadni a derekam. Wildlandsre ezer éve várok legyen jó áron. Ebben a fosban 5 euróért megvette volna nekem az epic.. Kösz nem. Inkább örökre Wildlands nélkül maradok.Ingyen szarokat meg majd ami érdekel beszerzem steamre bundlekból..nekem ezektől nem kell semmi
Az a veszély engem nem fenyeget hogy elgyengűlök de mondjuk ehhez nem kell epic se látod másnak veszek 100k-ért switchet és a kérdőives szarokból veszem csak magamnak a játékot mert a saját pénzem nem költöm rá ... Szóval ha én az epicen valaha költök akkor meghaltam és más használja a nevemet. -
#309458 Egyelőre elég nekik hogy ott vannak az ingyenélők. Úgy hívják ezt hogy install base, azok, akiknek fel van telepítve a kliens (ebben a csoportban ugye benne vagy? :) ). Idővel jön egy olyan játék, vagy akció és beadja mindenki a derekát, még te is, ha kihúzza addig az Epic. Nyilván nálad ez később lesz, mert elkötelezted magad vakon egy oldalra, és így önmagad szembe hugyozása lenne ha elgyengülnél egy akció láttán, így viszont a saját pénztárcád ellensége leszel.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.01.15. 15:46:15 -
#309457 De a pc piac pont az amin lehetne.. Ha több AAA 1 éves rabsága se vonzotta oda a milliós vásárló réteget csak az ingyenélőket akkor szerinted mi lesz a későbbiekben? Semmi ugyanez. Növekedni fognak a számaik mivel egyre több game megy oda de ez nem változtat semmin hogy a steamen vesznek és várnak mindent a népek.
"Epic-en valódi akció volt év végén..." Ha azt veszed hogy helyetted fizetnek a kiadóknak szived rajta ez számomra nem akció hanem világszánalom...és még így is ilyen számok pff
GOG-ot hagyjuk nem is értem az mitől van életbe -
#309456 Ugyanezt csinálja a GOG, sőt még többet is a DRM mentességgel, meg az általános jófejséggel. Meg lehet nézni mire elég ez. Egy Metro Exodus-t mikor vásárolnál meg GOG-on, vagy Epic-en, mikor megteheted azt Steam-en is, és az első két rész ott van a Steam könyvtáradban? Borderlands 3-at? Elárulom: soha :)
Ha nem "exkluzívozol" (szeretnék ilyen fogoly lenni, két kattintásnyira a szabadságtól ), akkor marad az az út, amit a Uplay meg az Origin, meg a többiek csinálnak, hogy árulnak saját cuccokat saját store-on, és esetleg még elfogadják hogy a Steam lehúzza őket, cserében az eladási számokért. Rövidtávon persze, jó ez, de ha ott a zsebedben a temérdeknyi befektetendő lóvé, és szeretnél hosszú távon gondolkozni, és átvenni a vezető szerepet a Steam-től, akkor mit csinálnál? Ja, hogy semmit, oké :)
Félreértések elkerülése végett: távolról sem vagyok biztos az Epic sikerében, de nem vagyok az egyeduralom híve, és saját magam ellensége sem: ha olcsó játékot látok, vásárolok, és a sokat szidott Steam vásárokkal ellentétben, Epic-en valódi akció volt év végén...
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.01.15. 15:21:00 -
#309455 Egy év alatt sztem semmilyen piacon nem lehet csodát várni, ezen sem. -
#309454 Szimplán lemásolnám őket. Szabadon jöhetne bárki , nem lennének nevetséges foglyaim amik csak nálam lennének, nem lenne kivételezés és úgy tartanám mondjuk 15%-on a levonásokat. Azt ha a számok azt mutatnák egy év után hogy így nem engem választanak takarodnék a picsába erről a piacról mert látszólag a steamet sehogy se lehetne megverni SOHA..
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.01.15. 15:00:03 -
#309453 "a steam a 30%ával is kb 3x jobban segített volna mindegyiken."
Ha ennyire kristálytisztán látod ezt az összefüggést, akkor áruld el, te hogy indítanál be egy digitális játékboltot úgy, hogy esélyed legyen a steam ellen? -
#309452 Az utolsó sorban leírtakat nem kell mondani látjuk a számokon hogy az emberek önmaguktól se vásárolnak ott halistennek. Remélem folytatja a gamer nép ezt a tendenciát és ignorálják továbbra is ezt a foshalmazt
Amúgy az epic verte a kezdetektől hogy ők majd a 12%-al segítik a kiadókat és ez mennyire jó lesz mindenkinek.Nos a számokon látja mindenki hogy a steam a 30%ával is kb 3x jobban segített volna mindegyiken.. és szerintem nem is céloztam alá..
De nem baj itt van 2020 végre az epicen fent lévő kiadóknak is lesz majd eladásuk mert steamen jönnek a cuccaik szóval fellélegezhetnek a börtön után
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.01.15. 14:46:27 -
#309451 Ki verte a mellét és hol? Az Epic-nek a jelenlegi helyzetben megfelelőek ezek a számok.
"This is out of 300M total Epic accounts across all platforms, including console and mobile. Epic Games Store third-party game revenue in 2019 is roughly 60% higher than our initial forecast at launch, and the pace of free game installs is several times higher than we originally expected."
Röviden annyit mondanak itt, hogy a terveiket meghaladja az eladás növekedés mértéke 60%-al. Ilyen cégeknél meg vannak befektetők, meg elvárások, meg hasonló dolgok, nem divat a levegőbe beszélni hazugságokat. Max ferdítenek, de azt meg ne várja már el senki, hogy az első kanyarban bejelentsék, hogy áh, srácok, az első hónapban nem adtunk el kétszer annyit mint a Steam, feladjuk, NE vásároljon tőlünk senki! -
#309450 A Microsoft nem fog konkrét számokat közölni, hanem legjobb esetben is csak nagy összesített értékeket, amivel elfedik a problémákat - a PS3 idején a Sony is csak ilyen számokat közölt, hogy "összesen ennyi és ennyi PSN regisztrációnk van" meg "összesen X millió különféle PlayStation jellegű eszköz van szerte a világban".
Ha majd újra nyeregben lesznek, majd feszítenek a konkrét számokkal :) -
Andule #309449 oke, azzal a kartyasarcos tippemmel utanagondolva marha jocskan felelohettem a realitasnak de hagyjuk ezt most :D
a gond sztem is a 251 misi a fort-on kivuli resz ugy h ekozben elszortak annyi ingyen cuccot amit ~200 millioszor toltottek le (ujra) ergo probaltak a 108m regisztralt usert aktivkent tartani. a valos szamokra, jatekonkent lebontva erdekesebb lehetne mert sztem a Microsoft eleg jol kifogja/~ta a szelet eloluk a gamepass-szal. (Metro ex is, Outer worlds is resze volt megjeleneskor)
btw a gamepass-os szamok lennenek meg erdekesek emelle :P kulon az h az elofizetokbol mennyi vett / milyen ertekben vett ott jatekot -
#309448 Pedig a számok ezt nagyon jól mutatják.. pökhendien nyitott szájjal dobbantóról ugrottak bele a faszerdőbe amire a mellüket verték... Azt most látjuk mire is?
És még csodálkoztunk hogy miért nincsenek eladási számok ezek után már nem kell csodálkozni..láthatjuk miért nincsenek mert gyakorlatilag nincsenek -
#309447 Én osztom az észt, mikor én csak annyit mondok hogy hagyjuk meg másnak az ítélkezést, te pedig kijelented, hogy "esélyük sincs", és mindegy hogy melyik cégről gondolod ezt. -
#309446 Az "észt" te osztod, mi meg beszélgetünk. Hoztam egy kisebb példát, mivel az ő pénzügyi helyzetük nyilvánosabb, a lépéseiket a régió jobban érzi, ugyanis franchise rendszert próbálnak kiépíteni. Jó, hogy mindjárt meg nem szabod miről lehet beszélgetni, meg miről nem. Megint csúnyán elkeveredtél. -
#309445 Szerintem ne erőltessük már ezeket a mélyenszántó pénzügyi elemzéseket, összehasonlítva egy fostos kelet-EU IT céget, egy olyannal, aki a fél világnak licenszeli az engine-jét, a másik fél világ meg tolja a játékát és kötli benne a pénzt ezerrel, ÉS az ebből származó bevételt megpróbálja piacszerzésre visszaforgatni egy harmadik üzletágban. Megint az van hogy utálhatod a klienst, meg félhetsz a kínaiaktól, de az észosztást szerintem hagyjuk meg tőlünk hozzáértőbb embereknek. Már az alap, hogy ezen a szinten nincs olyan üzleti stratégia, hogy tartsuk meg a meglévő üzleteinket, és ne próbáljunk meg új területekre belépni, hadd stagnáljon a profit, úgyse veszünk fel új embereket, stb. -
#309444 Van/volt nálunk is egy ilyen IT cég, aki hasonló stratégiát követ. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Olyan iszonyatosan padló árakat tolnak, hogy hazai disztribbel már nem egyszer egyeztettünk és közölte, hogy ezen bizony buknak, ha minden törvényes. A céljuk világos, kinyírni a többieket a padló árakkal és a csúcson lenni, amikor is majd tudnak magasabb árakat diktálni.
Van ezzel egy kis gond. Esélyük sincs. Mert a piac többi szereplője se alszik. Ha kell gazdasági vezetőket kennek meg, ha kell, egyedi árakat alkudnak ki, közvetlenül a gyártóval tárgyalnak, tőkeinjekciót tolnak a cégekbe, külföldről szállítanak, etc. És akkor nem beszéltünk még a multikról, akik meg bálnák módjára szívnak fel több 10k vásárlót, főleg ünnepekkor. Azokkal meg lehetetlen versenyezni egy kisebb halnak.
Szóval azt látjuk, hogy qrva sokat dolgoznak, qrva keveset keresnek, qrvára el vannak fáradva és qrvára esélytelenek. Igen, rengeteg vevőjük van, de rengeteg garos gondjuk is, rengeteg lenyelendő veszteség az árverseny miatt. Erre így szó szerint rámennek majd ottani emberek és édes gondolat, hogy van esélyük, de nincs. Ez már nem az a világ, mint régen volt. -
#309443 74nél járnak elvileg..
Hiába erőltetnek bármit láthatjuk szart se érnek vele.. de ők tudják öntik a feneketlen lóvét a tűzre mely elmegy a picsába. Ha ez nekik jó csak folytassák..Gaben azóta is a földön fetrengve röhöghet a földön az epic adatait látva.. -
#309442 Az a gond ezekkel az ingyen címekkel, hogy 1 user, 1 ingyen címe, az 1 licenc, azért 1 termék kedvezményes ára jár a kiadónak/fejlesztőnek. Az, hogy a user utána - ahogy te is írod - már nem vásárol semmit, csak az ingyen címeket aktiválja be az nekik nyilván nem jó, konkrétan mínusz.
Szerintem kb. már a 60. ingyen címnél jár az Epic. Ha erre csak 0.5$-t nézek, az akkor is 30$ tiszta bukó 1 useren... az nem kevés ha az a user utáni lófaxt se vesz náluk.
Erőltessék tőlem, csak ne ezzel az exclu féregséggel, mert ez továbbra is kihozza undorító. -
Xsillione #309441 Mi lenne, volt egy-két jó gámájuk, a többinél meg vagy kivárnak, vagy virágboltoznak az emberek, a 100 milla felhasználó többsége fortnite-ra meg ingyen játékra használjaa 250 milla nem fortnite bevétel az 2,5 USD felhasználónként, azaz kevesebb, mint egy megvett játék, még az olcsóbbakból is, teljes ráúnál (30+ USD) meg tized játék felhasználónként, és ez tippre hihető, 90% környékén csak az ingyen gámákat szedte le. -
#309440 Egyébként belegondolva nem értem hogy lehet 251 millió csak a fosnájton kivüli rész... Ha azt veszem hogy egy jobb címből elment pl Metro Exodus 500k db és csak 50$-al számolok az is már 25 millió....
Akkor az agyonajnározott eladási számok hol is vannak? Vagy mi a tököm ez a 251 millió akkor... rohadt kevés. -
#309439 OFF-ba linkeltem az oldal roadmap-jét.
Első évben, a jelenlegi helyzetben ezek teljesen jó számok vszleg. Mert ugye még a Steam első évével sem lehet összahasonlítani, mert elég más volt a piac. És igen, első év, hiába van már évek óta, nyilván az csak takarékláng volt a mostanihoz képest.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.01.14. 22:26:42 -
#309438 Az a 108 millió reg is.... nagyon kiváncsi volnék egy olyan kimutatásra ebből mennyi azoknak a száma aki csak a free cuccokat teszi a fiókra aztán kilép és soha egy percet se játszott és nem is fog velük ,de mellett dönget, hogy epic ingyé adta..
Nem mellesleg a nem a Fosnájt szaros bevétel csak 251 millió költés a játékosoktól... Ezt steamen 3 db game hozza és nem egy év alatt hanem 2 hónap alatt Halo MCC, Jedi, meg valamelyik akármi....
És ezt erőltetik...szánalomra méltóak
#309437: Pontosan ezért nincs ellenlépés a Valve részéről ,ugyanis nincs mi ellen lépni semmiféle veszély nem fenyegeti őket
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.01.14. 22:19:59 -
Andule #309437 az alig tobb mint 6 dollar egy evben/felhasznalo, az valoban iszonyat karcsu. annyit lehet meg en is koltok steamen egy evben. ha tippelnem kene a steam csak a kartyasarcbol tobbet huz be egy ev alatt mint 680 misi. -
#309436 Atyaég mennyire nem megy a buli ^^
A Steam pár éve csinált egyik évben 3.5 milliárdot, a köv. évben meg 4.3 milliárdot játékeladásokból, DLC-k és mikrotranzakciók nélkül, (az nyilván plusz...).
Epic csinált 680 milliót, de úgy, hogy egy rakat dolgot egyértelműen ár alatt adtak el, garantáltan bukóval, csak, hogy csalogassák a népet. Ráadásul a heti ingyen adagot is meg kell rendre finanszírozni. Konkrétan kerozinnal locsolják le a pénzt és égetik el milliószámra, abban a reményben, hogy majd történik valami naaagy változás. Aztán nem történik. Pedig kéne, mert az a kliens, még mindig nem több egy Cdkeys oldalnál. A platform excluikat a türelmetlenek náluk veszik, a többiek kivárják, hogy elengedjék a túszokat... hát ez így konkurenciának elég soványka. -
#309435 -
#309434 Az Epic Store 2019-ben 108 millió regisztrált felhasználót szerzett, és 680 millió dollárt költöttek el rajta a játékosok, amiből 251 millió a third party (a többi kb. a Fortnite és a többi saját házon belüli dolguk). Bejelentették emellett, hogy a heti ajándék játék programot 2020-ban is fenntartják.