311802
  • MerlinW
    Last Epoch jelenleg a sztárjelölt. Már early access mivoltában is levette a lábáról a PoE közösséget.

Saját vélemény, szerintem Wolcen egy vicc. A legutóbbi patch sokat dobott ugyan rajta, de még mindig dög unalom. Gyenge story mód, még gyengébb endgame, béna boss-ok, inkonzisztens az egész játék. A grafikán kívül semmi jót nem tudok felhozni mellette. Akkor már inkább a Grim Dawn vagy Titan Quest, ha casual vonalon mozgunk. Illetve most a fent említett Epoch.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.04.04. 14:24:41
  • 3Error #311434
  • Szabi #311433
  • 3Error #311432
    Boldog nyulat srácok!
  • Voltan
    Merlin hozzászólását meg tudom erősíteni. Csak kis hozzáadás az én tapasztalataimról. A DaS 1 az über klasszik, hihetetlen hangulat, elképesztően jó pályadesign - szerintem ezt azóta sem sikerült megugrani. DaS 3 kiforrottabb, gyönyörű tud lenni, és néhol iszonyat durva, főleg a játék második felében. A DaS 2 nekem nem állt össze sosem. Nagyon érződik, hogy az eredeti alkotó nem vett részt benne. Én nem szeretem igazán. Teljesen soha nem is vittem végig.
    A DaS1 ma már kicsit lassúnak tűnik a többihez képest, de épp ez a bája szerintem, ott semmi sincs véletlenül. Tökéletesen össze van rakva.

Mindenképp a DaS1-el kezdj szerintem. Onnan már mindegy, de azt érdemes figyelembe venni, hogy a Nioh 1 -és főleg a 2 egész máshogy működik, és gecinehéz tud lenni. Nagyon.
    Muszáj megemlíteni a Sekirót is, de az meg egy más dimenzió, más mechanika, és hát húbazmeg...
    Utoljára szerkesztette: Voltan, 2021.03.27. 23:46:58
  • ToxiMaxi
    Az utóbbi időben kb. a Wolchen volt az egyetlen értékelhető játék ebben a kategóriában.
  • Anonymusxx
    Ez volt ez első solus-like játék, amivel játszottam, de már hozzáadtam a kívánságlistámhoz a Dark soulsokat, és a Niohkat, és a többi híresebb hasonló játékot, amiket eddig kerültem, mert azt hittem hogy jóval nehezebb ez a stílus..
  • MerlinW
    Kicsit nehezebb, de ezerszer jobb minden téren. Én a DaS után kezdtem játszani Fallennel és otthagytam 5 óra után. Ennyivel jobb a Dark Souls :)
    Dark Souls 3 a legkönnyebb a trilógiában és a legkiforrottabb. Az első rész meg a legjobb pályatervezés és lore tekintetében. A másodikkal meg csak akkor játssz, ha kötélből vannak az idegeid :D
  • Fpocok
    Nioh1-2t próbáltad? Röhögve körbe veri összes Dark Soulst.
  • Anonymusxx
    Nagyon bejött ez a Lords of the fallen, az elején nehezen jöttem bele, vagy 5ször újrakezdtem, de már az első boss után nem sokkal warriorsként túl könnyű. Tetszik ez dark fantasy hangulat, és hogy a fegyvereknek súlya van. Meg is jött a kedvem a Dark soulsohoz , és más souls like játékokhoz, amiket eddig kerültem, mert azt hittem hogy sokkal szivatósabb ez a stílus.

Amúgy kíváncsi vagyok hogy a Dark souls és a többi souls like játék mennyivel nehezebb mint ez a Lords of the fallen.
  • MerlinW
    Jogos, most töltöttem el vele 4 órát és visszavonok mindent. Felejtős a játék ebben a formában és nem hiszem hogy sokat fog változni a fejlesztők Discord-os megnyilvánulásai alapján :) Kár érte, jó lett volna egy Magic ARPG. Ez van.
  • Probatbicol
    "...de alapvetően az ember pár óra után izommemóriából nyomkodja azt a pár gombot, nem nézi az ikonokat."
    Hát ez a lényeg, hogy itt ezt nem lehet mivel mindig cserélődnek hogy melyik gombon milyen skill van.
  • MerlinW
    A klasszikus MMO-kban a cooldown skill stratégia és szinergia a harc alapja. Ez is MMO-nak indult, aztán ez lett belőle. Az ikonok színe UX kérdés, de alapvetően az ember pár óra után izommemóriából nyomkodja azt a pár gombot, nem nézi az ikonokat. Sok baj a játékkal, régóta fejlesztik, de fogjuk rá hogy még béta. Remélhetőleg összerakják idővel, mert potenciál van benne, illetve mer unortodox megoldásokkal kísérletezni, ami nagy plusz.

Én reménykedem benne mert régóta vártam egy Magic ARPG-re, Gathering óta nem igen volt értékelhető alkotás.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.03.25. 14:43:45
  • ToxiMaxi
    igen, igazad van. Bár engem annyira nem zavart, mint a belátható terület mérete. Olyan az egész, mintha egy zsebkendő mértű helyen akarnék harcolni, mindig forgatni kell a kamerát, mert az sem arányos. Ha "felfelé" futok kevesebbet látok ezért, mindig oldalasan kell fordítani, de az egész forgatástól a spellek néha más irányba mennek, mert az egeret nem vittem tovább. Mobokat se lehet kijelölni csak irányukba lőni. Legnagyobb gond a koncepcióval van, nem tudom, hogyan lehet majd ezen javítani. A Paragon online-nak is ez lett a halála, hogy rossz volt az alapkoncepció.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2021.03.25. 09:59:48
  • Probatbicol
    Azért ezt a spell rendszert is át kellene gondolniuk szerintem, egy körökre osztott játékban tök jól működne, de egy akcióban, mikor körbevesz 20 mob és akkor azt kell figyelni, hogy most melyik spell is van az 1-es és 2-es gombon...Ráadásul necro-nál mindegyik ikon lila. Mondjuk egy autóverseny programot is izgalmasabbá lehetne tenni azzal, hogy az iránygombok random változnának :)
  • ToxiMaxi
    Így egy óra játék után (nem sok tudom), de a játék koncepciója nem igazán tetszik, kb egy tenyérnyi területet látsz egyszerre, az jó ötlet, hogy a skilleket körforgásban lehet csak elnyomni kissé random módon, de kb. ennyi az érdekessége, ütések spellek kicsit súlytalannak hatnak, ha F2P lesz, akkor pár hónap múlva érdemes visszanézni, hátha változik jó irányba.
  • ToxiMaxi
    Egy próbát megér. Köszi az infót!
  • MerlinW
    Ha nem játszol az aktuális league-el, akor nem kell új karaktert kezdened. Standard-ben minden league indulásakor kapsz ingyen skillpont újraosztást minden karakteredhez. League esetében meg természetesen új karaktert indítasz, ez a lényege.
  • MerlinW
    Új ARPG

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.03.23. 01:20:37
  • Atisz #311416
    Én egy egész jó karaktert összeraktam (saját elképzelés, semmi másolás) és kiválóan működött is az első komolyabb összerakott térképes kalandozásokig, ahol nevetséges sebzéseket oszt nem is a főnök, hanem annak közvetlen csatlósai. Ekkorra áttettem egy csomó mindent +HP-ra, amivel kb. azt értem el, hogy a sebzésem közel a felére esett vissza és 1 ütés helyett 2, max.3-ból haltam meg...
    Ez meg gyakorlatilag már úgyis az endgame+ kategória, ahol a készítők már a hablaty ötletekből is kimerültek. Az különösen gáz, hogy minden komolyabb update után gyakorlatilag újra kell kezdeni a játékot (ezt eddig 3x játszottam el), ami egy magas karakternél min. 100-100 órát jelent.

Szóval siralmas a játék szerintem, mert a Diablónak legalább van vége és közel sem ennyire grind-igényes. Részemről nincs az a pénz, hogy újra játsszak vele, vagy talán akkor ha egyszer kész lesz a játék és alapjaiban reformálják meg ezt a töketlen rendszert.
    Utoljára szerkesztette: Atisz, 2021.03.22. 12:11:41
  • MerlinW
    Még mindig nem értem. Amit a lenti videón látsz az több ezer óra tapasztalat és grind eredménye. Még én sem tudtam 1000+ óra után olyan karaktert nevelni, ami 100% delirium map-on (lenti videó) életképes (20% volt a max) Ezért utálom mikor ilyen videókkal ijesztgetik az új játékosokat. A 99% sosem fog látni ilyet. Az Uber Eldert meg A8 Sirust- sem öli a 90%, pedig ezek hol vannak még a 100% delirium-tól? Ismétlem a lenti videó nem a játék "része".

A sztori meg nem nagyobb zagyvaság, mint bármelyik másik fantasy történet, vannak rossz fiúk meg vannak jók akik nem szeretik egymást. ARPG-knél meg szerintem egyébként is sokadlagos a történet. PoE erőssége, hogy az endgame a játékoson múlik, lévén van benne vagy 20 különböző mechanika amivel el tudja foglalni magát az ember száz órákig. A végső cél meg a minmax, kraftolás hogy le tudjad ölni a worldbossokat. A legvégső meg a kereskedelem, amivel gear-t gyártasz, veszel a következő build-edhez/karakterednek.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.03.22. 11:21:04
  • Atisz #311414
    Igen, kb. ebben a videóban benne van, miért csalódás számomra. A másik a sztori volt, ami ígéretesen indul, aztán egy szokásos, kusza zagyvaságba megy át.

Wishlisten van, jónak tűnik.
  • Anonymusxx
    Azt már próbáltam régen, nem annyira jött be, nem is tudtam végigvinni, a végén eltévedtem
  • Gary
    Jó, hogy mondod! Nekem is be kellene fejezni végre! :Đ
    A béta óta játszogatom. Minden nagyobb frissítés után, lehetett elölről kezdeni. Ami, egyáltalán nem volt gond, mert élvezetes volt fölfedezni az új tartalmat, örülni vagy bosszankodni a változásokon.

Ha bejön a parkour és nem riaszt a minimalistább környezet, akkor a Lemma-t ajánlom!
    https://store.steampowered.com/app/300340/Lemma/
  • nxs
    Teljes a The Legend of Heroes : Trails széria. A Geofront befejezte a Crossbell arc (Zero no Kiseki/Ao no Kiseki) fordítását,profi munka Xseed szint (a textúrákat is átrajzolták az ügyes grafikusok) Természetesen kezeli a javított verzió 1080p videóit és az utólagos szinkronhangokat is.
    Pont időben érkezett,mert a Trails in the Sky FC / SC,Trails from Zero / Azure ismerete nélkül a Cold Steel 3 / 4 érthetetlen katyvasz lenne. (A Cold Steel 4 megjelenése elvileg ápr 9.)
    Lassan de biztosan jön a Calvard arc ami a hírek szerint tiszta lappal nyit,és nem kell hozzá 8 (ami igazábol 13) másik játék ismerete.
  • hunbalee
    Tisztára mint az activision nem akarják bundleba adni sose Pedig 2 éve várom már...
  • Anonymusxx
    Ismeritek a Dead young-ot? Én tegnap végeztem vele, ajánlom mindenkinek, nekem nagyon bejött

https://store.steampowered.com/app/433170/Die_Young/

Kicsit olyan mint a Lost c. sorozat..
  • nxs
    Ráférne már a motor csere,béta óta ugyanazok a problémák jönnek. Ha végre befoltozzák jön új content és kezdődik minden előröl...én ott adtam fel amikor offscreen is minden 1 hit volt,jobbgomb állókép jobbgomb állókép...
    Túl sok a mob és túl erősek a karakterek.
  • MerlinW
    A videón sok órányi grind és minmaxolás eredményét látod (több éves játéktapasztalat mellett, még nekem is 100+ órámba kerül hogy megközelítsem ezt a szintet), a játékosok 99%-a csak videón lát ilyet. Illetve láthatsz te is, csak meghalsz ahogy megmozdulsz a térképen :)
    Viszont a videón látott farmolásnak túl sok értelme nincs, 99%-ban streamerek tolják a nézettség miatt. Tisztánlátás céljából, a lenti map előállítása általában többe kerül, mint amit megtermel. Tehát totál opcionális, nem a tudatos endgame része.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.03.20. 02:34:36
  • Voltan
    Pfff.. :D LOL. Na jó, ez nekem már nem játszik. Egyelőre kipróbáltam, guide-ok alapján alakítok egy necromancer summoner buildet, de hát még nagyon az elején. Amúgy lenyűgöző az egész valahol, iszonyú komplex és érdekes. Már 10 szint körül is akkora mészárlást lehet rendezni a folyamatosan idézett lényekkel, hogy valahol lenyűgöző. Más kérdés, hogy az endgame engem már nem érdekel, ha az ilyen...
    Ennyi időm már nekem sincs, és soha nem vonzott az ilyesmi. De azért amíg leköt, addig játszom. Amúgy meg maradok a WH40k Inquisitornál, az beláthatóbb :D
  • MerlinW
    Van nekem "facetank" karakterem, Sirus csak lökdösni tudja :) A videóban látható deliriumbombát rühellem. Totál káosz és megeszi a 3090-et is :D
  • Ainz
    A legfontosabb kimaradt. Folyamatosan mozgásban kell lenni, itt nem nagyon van face tankolás, mert jön a one shot. Nem véletlen a buildek 99% kb az hogy jobb click + dash + smoke mine + speed flask és csak a nagyon fontos cuccokat veszed fel.
    Kb ilyesmi a POE endgame gameplay.
  • MerlinW
    Nem olyan vészes a sztori. Lusta vagyok, így itt egy összefoglaló audiobook :)

• MerlinW
    Ezt letöltheti mindenki, ezzel offline meg lehet tervezni A-Z-ig egy karaktert, passzívokkal, skillekkel, gear-el, mindennel.

PoE-nek egy fő szabálya van: Első a védelem, másodlagos a dps. A védelem három részből áll. Resist (fire, lighning, cold, chaos - ez utóbbival nem szükséges foglalkozni) és hitpoint (HP és energy shield). Harmadik block/dodge/evade. Skill-fán elsősorban HP irányában kell tervezni (a fent linkelt toolban van kereső, beírod hogy heal és megmutatja az összes pontot aminek köze van hozzá), illetve a block/dodge/evade (ami kaszt és build függő) általában 1-2 nagyobb (notables) passzív szerepében van jelen (ami lehet annotálni nyakláncra is, így ha nagyon nem esik útba nem probléma).

Lényeg hogy csak elsőre bonyi. Van ezer órám a játékban, ha kérdése van bárkinek kérdezzen.
  • Atisz #311401
    Kipróbálni érdemes és tényleg sokoldalú a skill fa, DE ha nem gyűjtöd össze a kötelező HP bónuszokat (amik alaposan derékba tudják törni a fejlesztési elképzeléseidet), akkor magasabb szinten nyűg a játék, mert kb. 1-2 ütésből fognak ölni a komolyabb bossfightoknál.

A sztori egy nagy rakás bélsár, ebben (az egyben) a Diablo aktuális része jobb (ahol egyébként szintén nem túl komplex a történetszál)..
  • zorrobomber
  • MerlinW
    Ingyenes, de ha játszani szeretnéd az endgame-et, akkor rá kell áldozni 20-30 eurot a stash-re (minden más tranzakció csak kozmetika). Miután az első sztori végigjátszásod kb 30 óra lesz, így van időd kitalálni akarsz-e költeni a játékra vagy sem.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.03.18. 23:48:50
  • MerlinW
    Komplex játék, irgalmatlan mennyiségű változatos tartalommal, mechanikával. Időigényes, de nem jobban, mint más rpg. Az első karaktert célszerű build guide alapján összerakni, úgy hamar megérti az ember a dolgokat és a skill-fa is hirtelen logikussá válik :)
  • Voltan
    Jézusom, belenéztem egy walkthrough-ba. Az a skill-tree :D:D Viszont sajna tényleg jónak tűnik, lehetséges, hogy megnézem, pedig ennyire időrabló cuccokkal már én is ritkán játszom, de ez érdekesnek tűnik
  • zorrobomber
    PoE-ben ránézek a skill tree-re és Alt+F4. Elhiszem, hogy ha van rengeteg időd, akkor az a mérföldekkel jobb játék, de manapság nekem már az is elég fontos szempont, hogy könnyen vissza tudjak adott játékba rázódni, akár egy hét kihagyás után is. Ja és ha van is időm, akkor is mondjuk max 1 óra az átlag. Kazuár lettem, na. Vagy mindig is az voltam. :)