63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Nestea94
    *(billenős ajtó más néven bolygóajtók
  • Nestea94
    Wollnerd: a Régi 200-as család első típusaiban-szériáiban még ilyen úgynevezett harmonika ajtók voltak csak ezután tértek át a ma megszokott billenős ajtóra.
  • vasokol2
    Szia,

Sajnos még nincs kész egyik sem! Tehát nem tudsz még letölteni Ikarusokat! :(
  • Jazzdobos
    Sziasztok!
    Ikarusokat mikor és honnan lehet leszedni? Még nem vagyok elég jártas sajnos :(
  • vasokol2
    Szerintem nagyon szépen haladsz vele gratula hozzá! Nekem nagyon tetszik!
    Remélem sikerül befejezned az eltervezett dolgokat! Minden esetre jó munkát a készítéshez.

A Rayden úrról tudtok valamit? Készíti még a 260-ast, vagy abbahagyta? Rég hallottam már felőle. Azért ő is elég messzire eljutott a szerkesztésben.

• szabii98
    Ne használj kephostot mert bezavarja a szervermotort, van 1000 más képfeltöltő(picturepush, abload.de, noob.hu)
  • wollnerd #5080
    Az ajtók kicsit furcsák... nem láttam ilyeneket...
  • Zoliikp
    Valahova "eldugom", hiszen ebben a buszban hírmondója sem volt ilyennek.
    Viszont a játékhoz kell, ezért teszem bele....
    Közben meghozták az ajtókat is...
    http://kephost.hu/kep/2011/06/snap166.jpg
  • tenkenorman
    bár szerintem elég gázul van megcsinálva. mert megnyitja a média lejátszót és beakad a játék tőle...
  • Routeres
    Rádió csak az SD84 és SD85 típusokon van. Kattints a rádió play gombjára és el fog indulni a zene
  • Ikarusfan
    Bocs a duplázásért, de a rádiót hogy lehet kezelni? Addig világos, hogy a beállításoknál (options) megadom a rádió linkjét, de utána hogyan tovább?
  • Ikarusfan
    Hű, jól néz ki! Az IBIS-t hogy fogod megcsinálni? Szerintem a DIR rádiónak meglehetne csinálni, vagy nem?
  • Nestea94
    Szép és végre Ikarus csak így tovább:)
  • Zoliikp
    http://kephost.hu/kep/2011/06/snap165.jpg
  • Zoliikp

• Zoliikp
    Először is egy kép vezető nézetből:

Másodszor: ez alapbeállítás, de még próbálom finomítani.
    Harmadszor: egyedire tervezem a kijelzést.
    Lényege: IBIS beállítás, valamint a Rollband módosításával, tábla, azaz tga megjelenítés.
  • Ikarusfan
    És egy olyan buszban, amiben az ablakoknál tartókba vannak kirakva a műanyag menettáblák, hogyan fogjátok megoldani a táblaváltást? Varázsütésre más lesz kiírva rajta?
  • ccv520
    Szép nagyon! :)
  • adam993
    A szélvédő nem lesz nagyon csilli-villi? mármint, hogy nem zavarja a vezetőt a szabad kilátásban? :D
  • Zoliikp
    http://kephost.hu/kep/2011/06/snap163.jpg
    http://kephost.hu/kep/2011/06/snap164.jpg
  • Zoliikp
    A képek felidegelnek:

• Zoliikp
    Végre sikerült a szélvédő is:

Egyenlőre ennyi....
  • adam993
    A: "Nagymotor" (Van A korl. stb., ez különböző motorméretek)
    B: Autó, kerti traktor, kismotor,Mezőgazdasági vontató, 3,5 tonnánál kisebb teherautó.
    C: 3,5t + teherautó (Meg ehhez vannak plusz dolgok, utánfutó, ilyenek)
    D: Autbusz
  • Ikarusfan
    Lenne még egy kérdésem; ugye létezik Ik260-as hangcsomag és létezik az azokban használt váltó script is. Nem tudná valaki ezt a kettőt összerakni? Én próbálkoztam a hangok kicserélgetésével, 0 és 20 között jó volt, de utána... Mert a váltónak elég fura hangja van a MAN-ok hangjával, a 260 hangja meg nem nagyon passzol a 3 sebességes váltóhoz. Ráadásul a hangok nevei sem azonosak, tehát nem lehet egyszerű másolással megoldani.
  • muHaHaHa
    Szerintem D kell.
  • Ikarusfan
    Üdv!
    Ha már az igazi buszokról volt szó pár napja; a buszokhoz milyen jogosítvány kell? C vagy D (mondjuk ha megvan a D, akkor úgy is kell legyen C-nek is...)
  • Routeres
    Nem én találtam ki, valaki említette még a topic indulásakor :)
  • gabcsibkv
    Gyorsító tapasztalataim:
    a, Game Booster: kormányt usb vel rácsatlakozatatom és elkezd pattogni a busz és akadozik a játék. Billentyűzettel simán gyorsan fut.
    b, CPU Controll: Alig van változás de így az onlone időjárást rákapcsolva nem pattog szépen fut., ha elkezd esni az eső akkor viszont KO.

Ezért a következő beállítást használom: (CPU controll 2. használata mellett)
    Első csűszka 2. szint
    Második csúszka: 0. szint.
    Árnyék: ki
    Textura méretek csökkentése mindhárom pipálva
    Hangok mind bepipálva
    Autó forg: 100%
    Utas: 100%

Így kb optimális a futása nem dob ki folyamatosan és nem pattog.
  • gabcsibkv
    Jó lesz, végre egy kis hazai :)
  • fuszhi
    Egy vagy két ember kezdte el a scriptelést csak hogy lehessen busz és hány ember fejezte be? Ha olyan fullos a dolog miért hogy nem ontjuk magunkból a dolgokat ? Tán mi vagyunk az agyilag gyökerek hogy nincs türelmünk? Talán mi vagyunk a lusták hogy nem csinálja meg helyettünk más? Hogy kilép a programból kinyomozza melyik sor hová tartozik majd átírja majd belép a programba és megvárja hogy töltsön be mire megláthatja sikerült megváltoztatni amit szeretett volna. Ne már Fél életed azzal megy el hogy azon görcsölsz legyen már valami. Szerintem vagy elfogadjuk úgy a programot ahogyan van , és akkor elég jó és egyedülálló még nem volt ilyen . Vagy többet akarunk és rá kell jönni, a többi része nem felhasználó barát. Egyáltalán nem . Régen volt egy olyan autós játék úgy pingálhattam át a verdát ahogyan kedvem tartotta és az nagyon kis koromban volt a 90 es években. Egy objektet nem nehéz elkészíteni de a bőrt ráhúzni ne keljen már egyesével az elejétől. AZ ember nem programozni szeretne megtanulni hanem kényelmes kellemes körülmények közt ellazultan pingálni majd kipróbálni.Kár hogy régen az t a majmot nem küldtem el a p be mikor arról magyarázott hogy én milyen gyökér vagyok mert sima ügy pálya építés buszt csinálni csak én vagyok gyökér. Hát hol van az a sok pálya amit az a sok ember elkészített ? :)))) Nevetséges
  • fuszhi
    Erről beszéltem régen is. Idővel mindenki alkotna ha csak egy kicsit , és ha nem tud egy egészséges pályát, hanem ideges lesz az mire jó. Egy sima új textúra felhúzásához meg kell az egész objektumot szerkeszteni és textel menteni, nem elég a kis gecinek ha mellette a textúrát átfested mint busznál a zászlók esetében. Ez a buzi reflexion mapjuk miatt van. Hogy csillivili legyen. Akkor már megoldhatták volna hogy a busz télen havasodjon(legalább ateteje) sáros legyen (legalább az oldala) stb.
  • mojorisin
    Hát Nekem se nagyon használt sajnos!
    Phenom II X4 965 @ 3.8 GHz, HD6850,4GB RAM........
    Remélhetőleg a TML Studios játéka jobb optimalizálást kap. :)
  • tenkenorman
    ez egyáltalán nem biztos. lehet hogy egy nagy katyvasz lesz az egész.
  • Warrior888
    Teltow v1.1 Ennek működni kell.
  • sanyicks
    mindenből át lehet mindenbe :) bár a jogszerű az az hogy a készítő átkonvertálja a forrásfájlból (3dmax, blender) a játék formátumába. Persze lehet ügyeskedve is csinálva visszafejtve az msts-ből, majd konvertálva az omsi formátumába.
  • adam993
    Amúgy kíváncsi lennék rá egy COD 6 motorral.:D
  • dantre
    Borzalom vagy nem, azért azt ismerjük el, hogy ez minden idők legjobb busz szimulátora !
  • wollnerd #5049
    De lehet át konvertálni az objektumokat a MSTS-ből???
  • sanyicks
    Dehogy használják ugyan azt a grafikus motort. Ezt honnan vetted? Egyébként mind2 motor egy fos az biztos, ebben tényleg hasonlítanak. az msts egy c-s elavult borzalom, az omsi pedig egy object pascalos kevésbé, de még mindig nagyon elavult borzalom.
  • Nestea94
    Warrior: Gondolkodtam rajta de nem volt rá keret..:D Köszi szépen a linket és a segítséget:)