63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• scottryder
    F1 et kell nyomni, de te sem tudod a választ a kérdésemre??
  • Jazzdobos
    Hello!
    Hogy csináltad hogy így láss ki a vezetőfülkéből mert én nem látom a visszapillantót!
    Előre is köszi
  • scottryder
    Sziasztok!

Azt szeretném kérni valakitől hogy irja le nekem hogyan kell a Usedom-i pályán menetrendet csinálni, mert sehogy sem jön össze.
    A menetrend szerkesztésnél mindig ezt dobja ki:

Aki tudja mi lehet a gond vagy hogy hogyan kell csinálni segitsen. köszönöm!
  • bpyfan
    Ezzel eltűnt a másik hiba is magától. :) Nagyon köszönöm a segítséget!
  • Zoliikp
    Mivel nem találtam külön, ezt is töltsd le:
    http://data.hu/get/3942705/Kreuz_MC.zip
    Aztán írd le, még mit hiányol...
  • bpyfan
    Jaj nem bocsánat ezt én rontottam el működik már ez is.Úgyhogy maradt kettő.
  • bpyfan
    Na ez nem jó. Bemásoltam de még mindig kéri.
  • Zoliikp
    Itt van ez is:
    http://data.hu/get/3942581/NemolusVerkehrsschilder.zip
  • bpyfan
    Köszi! egy lépéssel közelebb vagyok már csak 3 hiba üzenet van. :)
  • Zoliikp
    Az ortseingang.sco külön töltöttem le valahonnan...
    http://data.hu/get/3942651/ortseingang.zip
  • Jazzdobos
    sziasztok!
    Hogyan lehet megoldani hogy a vezetőfülkénél lássam a tükröt is?
  • bpyfan
    Eltöröltem vissza másoltam többször is de úgy se jó.Most frissítettem akkor is ugyan az a helyezet kéri a track-et meg azt a 3 fájlt.
  • zorba3333
    Azért hiányolja, mert nincs frissítve sem a Nemolus, sem a Sceneryobject állományod.
    Az utolsó Nemolust verziót innen Nemolus 1.5, a Sceneryobject állományt pedig innen Sceneryobjects tudod letölteni.
  • Zoliikp
    A Nemulus... fájl egy "régebbi" objektum, az egészet kellene letölteni...
  • bpyfan
    Rendben megpróbálom de előtte berekom azokat amiket még hiányol.

• zorba3333
    Ha mindent jó helyre másoltál, a honállomás is rendben van, akkor még azt próbáld meg, hogy letörlöd a térképet, és a hozzá tartozó cuccokat, majd újra bemásolsz mindent, és busz nélkül indítod a pályát, továbbá a valós időt, és időjárást kikapcsolod.
  • Warrior888
    Köszönöm.
  • bpyfan
    Mindig ellenőrzöm a Depó-t az usedom van kiválasztva.A hibát akkor írja ki mikor betölti a map-ot.Meg ezen kívűl írja is hogy hiányoznak fájlok.
  • Zoliikp
    A letöltött fájlból mindent a megfelelő helyre átmásoltál?
    Ahogy sejtettem, hiányzik egy track, amely az útvonal része....
  • zorba3333
    Mikor írja ki a hibát?
    Amennyiben a busz kiválasztása után, mikor lerakná a buszt az általad választott helyre, akkor a busz kiválasztásánál alul, a legördülő menüben honállomásnak nem Usedom van kiválasztva, és ezért nincs menetrended!

Mindenképp ügyelj arra, hogy a honállomás Usedom legyen.
    Mivel egy helyről lehet csak letölteni a pályát, és gyakorlatilag mindenkinek működik, így nálad lesz valami beállítási galiba.
  • bpyfan
    Előszor is akartam csak valamiért lemaradt.
  • bpyfan
  • Zoliikp
    Kellene az a hibaüzenet, amit indítás után kiír...
    Elképzelhető, hogy egy pályadarabot nem talál. Ilyenkor nem lesz menetrend, ha megfeszülsz se....
  • bpyfan
    Olvastam az első leírásodat és egyből bemásoltam az 200-as hoz meg a másik 3 addon buszhoz de egyiknél se jó beállítom hogy 282-es vonal se nincs ahoz tartozó járta üres a keret.Meg valami hibát is ír az indításnál.

Pedig azóta már mégegyszer letöltöttem újra bemásolás de hiába akkor csincs menetrend és akkor is kiírja a hibát.
  • Zoliikp
    Igen.
  • Hyp3r
    ez d89re is jó?:)
  • zorba3333
    Amennyiben SD200 típusú busszal játszanál, akkor valószínű, az lesz a gondod, hogy hiányzik a .hof fájl.
    A csomagban csak az SD202 típusoknak van mellékelve ez a fájl.
    Egyszerűen másold be a hof fájlt az SD200 mappába is, és máris működni fog :)
  • zorba3333
    A BVG logo eltüntetésében sajnos nem tudok segíteni.
    Valószínűnek tartom, hogy ott a modellkészlet képelemeit tartalmazó fájlt/fájlokat kell valamilyen képszerkesztővel megnyitni, le kell retusálni a logot, vagy a kaszni színével kitölteni + valamelyik, a képelemekre hivatkozó fájlban letiltani, vagy törölni.
  • bpyfan
    Nem tudom az Usedom utasok vinni nem lehet kiválasztani a menetrendet üres a keret.
  • Krisz995
    Köszönöm:) Csak az az érdekes, hogy egyik típuson se volt, leginkább SD85-tel, D86-tal, és D92-vel szoktam járni, egyiken sem volt tegnapig, ma meg mindegyiken, érthetetlen:S
    Azt szeretném még kérdezni, hogy a BVG logo is eltüntethető?
  • zorba3333
    Nem mindegyik típuson van zászló, lehet, hogy ez eddig elkerülte a figyelmedet, és most a megszokott busz helyett olyan típussal játszol amelyiken van.
    Nem gond, mert le lehet tiltani.

Lépj be az Omsi\Vehicles\MAN_SD200\Modell, vagy az Omsi\Vehicles\MAN_SD202\Modell mappába attól függően, hogy melyik típusról szeretnéd leszedni a zászlót.
    Próbaképp nyisd meg pl.: az SD200 mappában a modell_SD77.cfg fájlt a jegyzettömbbel.
    Válaszd a szerkesztés, majd keresés opciót.
    A felugró keresőbe írd be wimpel majd keresés (ok).
    Ezután a wimpel_visibility sor alatt szereplő 1-est írd át nullára, majd ments el.
    Ezzel már le is tiltottad a zászlókat a buszod elejéről.
    Ezt minden típusnál külön el kell játszani, amelyikről le akarod szedni a zászlót!
  • Krisz995
    Hello:)
    Elkezdtem menni a busszal, és feltűnt valami, hogy nem ugyanaz. Megjelentek a busz homlokfalán a zászlók, amik nekem valami okból kifolyólag valahogy eltűntek régebben, és ennek örültem is, de most visszajött. Hogy lehet letiltani mindegyik buszról, hogy ugyanolyan legyen, mint régen?
    Válaszotokat előre is köszönöm:)
    Üdv: Krisz995
  • zorba3333
    Köszönjük!
    Nagyot dob a hangulaton :)
  • Zoliikp
    Ez "gyors" volt...
    D92 váltógomb világítás:
    http://data.hu/get/3941283/model_D92.zip
  • Zoliikp
    A D92-nek csak három gombja van, ezért a 3-4-5-ös sorokat kell beírni /másolni/ a megfelelő helyekre...
    Azt még nem készítettem el, ha"lusta" vagy, és megvárod, nekiesek a kérdésnek....
  • Warrior888
    Tökéletes, köszi!

De ez csak D88-hoz jó, úgyhogy a "csinálás" módját is elmondhatnád hogy D92-re is összehozzam. Előre is kössz. :)
  • Zoliikp
    Én nem tudok németül...
    Ennek ellenére sikerült megoldani.
    Ha kell, és elfogadod, innen letöltheted a három megváltoztatott fájlt:
    http://data.hu/get/3940976/gomb_vil.zip
  • zorba3333
    Akkor itt csesztem el, mert én hittem az oldalnak, és az "Ezt használd..." (legelső sor) linkkel szerettem volna elérhetővé tenni a képeket.
    Mindegy, legközelebb már nem lesz gond :)

Bocs az off hsz miatt.
  • Warrior888
    Nincs mit. :)

Ha kephost.com -on töltöd fel akkor feltöltés után "Ugrás a képhez" gomb, majd ott rákattintasz a képre, utána ismét a képre kattintasz jobb gombbal és "Kép címének másolása". Na azzal a linkkel biztos hogy működni fog. :)
  • zorba3333
    Köszi, hogy beraktad a képeim :)
    Nem tudom mit bénáztam el, pedig 2 különböző feltöltőoldallal is próbálkoztam.
    Még egyszer köszi.