63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Zoliikp
  • Zoliikp
    Csak azért, hogy visszatérjünk a topichoz:
    Elkezdtem egy Ikarus 260-ast Vbusból átkonvertálni.
    Jelen állapota:

• tenkenorman
    egyik állítólag különkiadásban mutatták honnan és mit szereznek be. komplett kisgép kasztnikat vettek párszáz dollárért. bár a buszok azért drágábbak mert nincs itt akkora roncstelep mint mint az a sivatagban.
  • Warrior888
    PK zrt. oldalán pár éve még fent voltak az eladó buszok. Ikarusok nevetséges áron voltak, pedig azok elvileg úgy ahogy még működtek is.
  • Apocalipto
    Technikai okok miatt szünetel.
  • Jazzdobos
    Sziasztok!
    Tudtok valamit erről a honlapról : www.omsi.precise-division.net (OMSI Hungary)nekem nem működik
  • adam993
    Utánaérdeklődsz a különböző volánoknál, hogy hova viszik a selejtezett buszokat, és megpróbálsz alkudni belőlük. Amúgy szerintem működőképtelen Ikarusokat lehet kapni 100-200 ezerért.
  • tenkenorman
    nem tudtok olyan roncstelepről mint a mojave sivatagban a repülőgép temető? ott párszáz dollárér kapsz fél repcsiket, csak nekünk buszosba kéne. lehetne csinálni egy fain szimulátort. egy műszerfal kéne csak:D gondolom itt is lehet olyan outgauge mérőműszereket csinálni mint a live for speed hez. nagyon jó lenne.
  • lavoy22405
    Hát sajnos nem optimalizálták, de szerintem azért már az is nagy teljesítmény, hogy két ember ilyen részletesen, és ahhoz képes könnyen kezelhetőre megcsinálták.

@Apocalipto
    Jah így már értem, mert fura volt, hogy nekem összesen van 30 fps-em átlagban, és azért a plusz 20-30 fps-t megéreztem volna. Egyébként szerintem a legtöbbet az AI-autók vesznek le, mert amikor le paused-olom a játékot, akkor felugrik az fps 90-100 környékére. Bár lehet, hogy nem ehez van köze.
  • tenkenorman
    a legtöbb szimulátor sok armot eszik...
  • adam993
    Kéne reklamálni egy optimalizáló patch után.:D
  • wollnerd #4994
    Hát bizony! A World of Subways Vol. 3 sok RAM-ot eszik! Gyakran történek beszaggatások!
  • Stig95
    Azért az is durva, hogy egy ilyen játék több mint 1GB RAMot megeszik. Optimalizálásról még életükben nem hallottak a németek.
  • Apocalipto
    Minimumon játszok, mert némelyik nagyobb pályán annyi objektum van hogy azt egy atomerőmű sem bírná...

Amúgy Q8200+HD4850+4GB ram.
  • lavoy22405
    És neked nélküle mennyi fps-ed van, és milyen grafikán játszol milyen géppel? :D
  • Apocalipto
    Amúgy akinek négymagosa van az jobb alul az options-ba pipálja be a quad core-t..
  • adam993
    Nem tudok róla.
  • ccv520
    Nekem semmit nem használt a program, az FPS pontosan ugyanannyi. :)
    Rendszer:
    2,93 GHz Core i5, HD5650 1GB, 8GB DDR3 ram, Win7 x64
  • Apocalipto
    A Karosának kijött már valami játszható verziója?
  • Apocalipto
    Fura, nekem dobott 20-30 FPS-t..
  • lavoy22405
    Kipróbáltam ezt a programot, és hát nem sok minden változott tőle, ha beállítottam, hogy mind a 4 magot használja kemény 0.5 fps-t emelkedett a játék futása. Amivel viszont még próbálkoztam, hogy az AMD over drive progival emeltem, egy magnak az órajelét, amit használ az omsi is. Az kemény 10-15 fps-t dobott, a játékon, csak sajnos elfelejtettem a feszt is emelni, így kékhalálozott, és azóta egy teljesen széthullott az omsi, szóval nem tudtam tovább tesztelni.

De az eddigi eredmények:
    Omsi 1.01 2006-os gépeknek az előre meghatározott grafikai beállítások, csak 1000-re raktam a forgalmat, és 100%-ra a parkoló autókat, nem reducált AI-list el.
    CPU ctrl: kikapcsolva avgfps 31.1
    CPU ctrl: 4-mag : avgfps:32,5
    CPU ctrl: 3_mag : avgfps:31.2
    Ha mégkevesebb magot állítottam be, az értékek már nem változtak.

Teszt rendszer: 4 magos Phenom x4 955, ATI Radeon 5750, 3GB RAM.
  • Apocalipto
    Legegyszerűbb mód megnézni, kinek mennyit dob az FPS-en.

Betöltöd a játékot, beraksz egy buszt. Megnyomod a Shift+Z-t háromszor, megnézed amíg az FPS averaged szépen beáll egy állandó értékre. Majd a CPU controllal ráadod az összes procimagot, és megnézed mennyit emelkedett.
  • adam993
    Nálam pl ezzel a szarral jobban szaggatott. :D:D:D:D
  • tenkenorman
    ez érdekelne engem is. gyorsabb a játék?
  • lavoy22405
    És ez a progi dob valamit az fps-en is, vagy csak a % eredményeken rágódunk.
  • wollnerd #4980
    OMSI Hungary-ről, de sajnos szünetel.
    Megkeresem a szg-emen a rar fájl, és feltöltöm egy tárhelyre. :)
  • gyuri1995
    Nekem is az 1-esből 30%-ot a 2-esből 100%-ot használ a programmal, a program nélkül pedig az egyik 100% a másik 5%(többi program).
    Más
    A fórum hátterében lévő Volánbuszos és BKV-s textúrákat honnan lehet letölteni?
  • Hyp3r
    Nekem pár % a különbség.
  • Apocalipto
    Én minden folyamatra beraktam a 4 magot. Azt pedig úgy lehet megtenni, hogy a folyamatok oldalán jobb gomb > add to selected CPU profil, ott meg kiválasztod hogy hány magot használjon.
  • adam993
    Akárhogy próbálgattam, mindig valamivel többet fog a 2es magból, mint az egyesből. :/
  • Szabeebmx
    Feltelepítettem de kb asse tudom mi hogy van :)csak annyit tudtam beállitani hogy magyarul tudjon. Kérhetnék hozzá segitséget hogy kell kezelni? (64bit-es Win 7HP van fent a gépen)
  • Apocalipto
    CPU-Controlból, persze.
  • Apocalipto
    [URL=http://www.koma-code.de/index.php?option=com_content&task=view&id=88&Itemid=93]Legfrissebb verzió itt[/UR
  • Hyp3r
    Nekem a hőmérsékletjelző nem ilyen világos. Azt is lehet módosítani?
  • Hyp3r
    CPU-Control 2
  • Hyp3r
    jaj bocs, a letöltési link lemaradt: http://usite.hu/prg/CPU_Control
  • Hyp3r
    Megvan: CPU-Control 2. Elindítod az omsit, aztán lerakod tálcára a játékot, elindítod a cpu controlt, és bal oldalt a folyamatok között kiválasztod az omsit, jobb klikk az omsira a listában, és alul lemész, hogy all cpus, és a legördülő listában kiválasztod a saját processzortípusodnak megfelelően, hogy hány processzort használjon a játék. Ezután vissza az omsira, és jó játékot:) A feladatkezelőben látszik, hogy a többi magot is használja a játék. A mode-vel én nem szoktam variálni.
  • bpyfan
    Honnan lehet leszedni a D92 ZF valós verzióját?
  • ccv520
    Jó lesz, kíváncsian várom! :)
  • Hyp3r
    Te zf váltóval használod a d92t? :) én inkább a manuális váltót szeretem. Nekem az jobban bejön.