63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• wulfy
    Ez jó kérdés, engem is érdekelne.
  • matesz19
    Lehet néha le esik az FPS a játékban és azért szaggat. Próbáld ki hogy 70 FPS fölé állítani és akkor talán már nem fog szaggatni. :) De ne várj csodát tőle, mert sokan mondták régebben hogy a játék nincs optimalizálva ( magyarán nem tökéletes a játék, akár milyen jó géped is van. )
    De ha tévednék skacok akkor szóljatok :D
  • Dév92
    köszi az infót de az van de ha esetleg el tudod mondani hogy is mükszik a beimportálás az nagyon meglöszöném!!!
  • matesz19
    Tudtommal 412-es busz az csak kamu volt hogy lesz, a 260-as meg elvileg készülőben van, csak kérdés meddig készül az a busz. :D
  • Ikarusfan
    Max a 280-t tudod használni beimportált objektum formájában. Aziránt érdeklődj dgufoplastnál.
  • Dév92
    Sziasztok bocsi de valakinek nincs béta féligkész vagy csak importált 412-e vagy 260-a. nagyon kéne pls köszi előre is.
  • olimano2222
    ˆ matesz19
    KÖSZÖNÖM Szépen a segítséget így már mükszik :D [] esetleg egy kis beálítás-ban is tudtok segíteni ?(ilyen laptopom van ) 4gb ram ddr3 1656videokari intel 4x2500 proci de néha a játék elkezd szagatni egy kicsit néha meg tökéletesen mükődik a belításoknál valamit variáltam és ugy néha jó néha nem Köszönöm mégegyszer
  • Routeres
    Kicsit olvasgattam az OMSI honlapján...

Tudtátok, hogy 2007 februárja óta dolgoztak rajta?
  • matesz19
    @olimano2222: Valószínűleg nincs benne a pályának a hof fájlja és azért nem működik, másold ki a SD202-esből a hof fájlokat és másold be az IK 415-ös mappába és elvileg mennie kell.

@mikober: Sajnos még 1 db sincs kiadva és nem is tudni hogy mikor lesz kész, mert amíg nem jön ki az SDK-csomag amivel meg lehet oldani a csuklókat, addig nem várható tudtommal.
  • mikober
    Sziasztok!
    Esetleg Ikarus vagy Volvo csuklós "magyar" busz elérhető valahol?
  • olimano2222
    Sziasztok Buszosok :D
    Szeretném meg kérdezni hogy amit berakok buszt pl ikarus 415 azzal miért nem tudom meg csinálni hogy felszáljanak az utasok ? Mikor be írnám a fok-gyem be akkor a szokásos-t írja ki not-inservce Vagy valahogy így :) Köszi a segítséget előre is
  • crodgok3
    Azt hogyan lehet megoldani, hogy a mercinél a 2-3. ajtó magától záródjon?
  • matesz19
    A pályád egyre jobb és jobb. :D
    A neve esetleg lehetne: Strangely Meandering Town. (furcsán kanyargó város) :D
  • bazsiihmv
    igazad van, így már működik :)
  • kuhnzsolt
    Nagyon jó pálya!
    Extra kanyargós city :)

Ezeket a köveket, kis beton oszlopokat honnan szedted le?
  • fuszhi
    A véleményeteket kérném, milyen? Bár adtam neki nevet, azonban kíváncsi lennék ti milyen nevet adnátok neki.(A pályának:)
  • mimo0612
    Az új mercinél az ajtó scripteket kicseréltem a régiével és a -szal nyitható a 3. ajtó
  • Zoliikp
    A 3. ajtót csak az ajtózár oldása után tudod működtetni, ha jól emlékszem....
  • bazsiihmv
    köszi, akkor megtaláltam, csak én egyből be is állítottam a billentyűt rá, végülis be lett írva. próbálgatom még.
  • Zoliikp
    Egyszerű az ok:
    nem tudom az elképzelésemet megvalósítani, konkrét segítséget nem kapok hozzá.
    A készítők nagy kegyesen létrehozták ezt az OMSIWiki-t, hogy majd mindenki ott leírja a tapasztalatait, a scriptek elkészítését, helyettük.
    Ez a játék is olyanná válik, hogy ha nem vagy programozó, programkészítő, akkor nem tudsz magadnak olyat alkotni benne, hogy azzal mások is szívesen játszanának.
  • Deer
    Köszi, ezt eddig nem ismertem, csak a cseh és a magyar oldalt.

Zoliikp: miért tettél le róla?
  • Zoliikp
    Köszönöm a segítséget...
    Egyenlőre letettem a manuális modról.
    Igazából az OMSI-ról is letettem, csak ritkán indítom el.
  • ccv520
    Elindulás:
    - TAB gomb, ekkor beteszed 2-esbe (1-esbe felesleges)
    - kézifék kiengedés, ha be volt húzva
    - TAB-ot felengeded, gázt adsz (ha nem adsz gázt, akkor se kéne, hogy lefulladjon)

és ennyi :)
  • Zoliikp
    Mert lefulladtam, akár milyen óvatosan próbáltam a gáz+kuplung duót.
    Buszhoz nincs hof fájl, azt a pályákhoz mellékelik, és hogy az adott busszal közlekedj rajta, be kell másolni a busz mappájába.
  • Routeres
    Itt tudsz addonok után böngészni, fent van minden eddig elkészült busz, objektum, pálya, stb.
    Az Ikarushoz csak másold át a hof fájlokat az SD202 mappájából, és minden okés lesz.
  • Vazzeazze
    Options - Keyboard - Add Vehicle Key Event(a felugró ablakot kinagyítod teljes képernyőre) - Megkeresed alul, hogy <KY_BUS_DOORFRONT3> - OK! - Keyboard-ban alul megjelent - Beállítod a számodra szimpatikus gombra :)
  • Deer
    Ja csak ennyi? :) Azért elég idétlen.

Zoliikp: nem szállnak fel. Ez a kép menet közben készült, lógnak a levegőben. :D

Amúgy most fedeztem fel a játékot, tetszik az egyszerű grafikája ellenére.
    Azt hittem több addon lesz hozzá, de buszból is csak 3-4-et találtam. Elvileg van Karosa is valahol. Gondolom elég nehéz fullos járművet összehozni a bonyolultsága miatt. A Merci buszban nem találom az érméket és jegyeket.
    Az Ikarushoz nincs hof file.
  • ccv520
    Nem tudtak jegyet venni, ott az aprópénz régebbről, vagy a jegy. Addig meg se mozdulnak, még ezt el nem intézték. :)
  • ccv520
    Miért nem tudtál elindulni?
  • Zoliikp
    Ezért használom a bill + egér kombinációt. Menet közben egyszerűbb nézetet váltani...
    Így kipróbáltam a Liaz manuális változatát, anyáztam is rendesen... Többszöri nekifutásra sem tudtam vele elindulni.
    Hogy sikerült bezárnod őket? Az előfordult nálam is, hogy "lökdösődtek", aprókat lépve tolongtak, de bezárnom nem sikerült az utasokat...
    Miért nem nyitod vissza az ajtót? Hátha felszállnak...
  • bazsiihmv
    sziasztok! lehet volt valami segédlet, de valaki nem tudja, hogy hogy állítsam be a legújabb merciben a 3. ajtónyitás gombját? választ előre is köszi
  • Deer
    Na szóval, az alábbi képen mutatom, hogy találkoztam a Liaznál és az FBW-nél egy olyan problémával, hogy beragadnak a felszálló utasok, utána így csukott ajtóval lehet közlekedni, de többen már nem tudnak felszállni.
    Nagyon bosszantó.

matesz19: köszi, közben ráakadtam, de nincs benne .hof file, így nem tudom hogyan lehet pályához adni.

Zoliikp: billentyűvel játszom. Igazából azért bizonyult nehéznek, mert a Liaznál sokat kell tekerni a kormányt, de megszokható, a modernebb buszokkal könnyebb boldogulni. :)

• Deer
    Kép
  • Deer
  • Zoliikp
    Én is kormány nélkül játszom...
    Ne az egérrel fordulj, hanem a billentyűzet nyilaival; gyorsabb, egyszerűbb, ráadásul a space-gombbal azonnal középre ugrik...
  • matesz19
    Innen le tudod tölteni az IKARUS 415-öst: http://omsi.hu
  • maxi1987
    Hali.Olyan kérdésem lenne hogy a google térképet hogyan tudom rárakni a pályaszerkesztőbe a földre azért mérethű legyen a pályám?
    Ha valaki Pm-ben válaszol az is jó.A neten nincs erről semmi.

Előre is köszönöm
  • Vazzeazze
    Szerintem jó helyen van ott, így élethű. A videóban a bal tükörben nem látszott a gép oldala, ezen fogsz még állítani? Egyébkéntmeg istenkirály lesz, nagyon várom!
  • dgufoplast
    Szerintem az úgy jó a hogy most van ha arrébb teszem akkor meg nem lesz jó
  • dgufoplast
    Igen rajta vagyok az ügyek és probléma és hibák meg oldásán