63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• feca3339
    BkvFan: Köszönöm a segítséget :D
  • adam993
    De miért mindenki 260-ast csinál? Ha jól számolom, eddig 3-4 készül(t). Nem hogy valami mást, pl.: A 246-ost(DUD-688) csinálná valaki, amiből csak egy van, és az is itt a Városomban, vagy a 260.54(DUD-672)(jó, ez szintén 260-as de ez mégis csak más egy kicsit) amiből szintén csak egy van, és az is itt Pécsett. Ha lenne sdk, akkor szívesen nekiállnék, de így nem merek belekezdeni. Vagy hogy hű legyen a játékhoz, valaki az Ikarus FAÜ 556 emeletesét, ami szintén Pécsett szolgált.:D Ha lesz megfelelő SDK, akkor nekiállok valamelynek.
  • vzsolo
    Megoldva. Én voltam a hülye. Ha az értékadást cikluson ( {frame} ) belülre rakom, akkor persze, hogy a büdös életbe nem teljesül a feltétel. :D
  • Erlau Trans #8539
    Mert? H váltóra nem sok szükség van a játékon belül. De aki igényt tart rá, az egy régi kiszuperált legolcsóbb kormányból tud csinálni kuplung pedált (mert az OMSI-hoz akármennyi játékvezérlőt be lehet állítani....). Egy régi game padon meg pont van 6 gomb, H elhelyezkedésben, így a sebességek is meg vannak oldva.... :) Én is ezért nyomom a Driving Force GT-vel, a G25/27 az legyen csak gazdag hülye gyerekek játékszere, akiknek a szülei nem tudják jobb helyre rakni a pénzt. Azon a pénzen én inkább vennék egy trabit, azt akkor nyomnám azzal élőben.... :)
  • Routeres
    Ha a kormányzási szöget nézzük, akkor a Driving Force GT, a G25 és a G27 között nincs különbség. Mind három játékvezérlő periféria 900 fokot fordul.
    A differencia az árban van...
  • BkvFan
    azok is jók , csak nálam az volt a lényeg hogy élethű kormányzás legyen!
  • BkvFan
    nyugodjon meg alakulóba van a projekt! az az nem ez lesz a felni! :D
  • gumikacsa
    Inkább a g25/27....
  • vzsolo
    Sziasztok!

Próbálok rájönni a scriptelés mikéntjére, de nem adja ki.
    Egyelőre annyit szeretnék, hogy a lights_beacon nevű változó az OMSI indulását követő 5. másodpercben felvegye az egyes értéket, de ez sajnos nem történik meg.

{macro:beacon}
    (L.S.Gettime) 5 + s0
    (L.S.Gettime) l0 >=
    {if}
    1 (S.L.lights_beacon)
    {endif}
    {end}

A macro hívás a {frame}-be van illesztve.
    Ha csak simán "(L.S.Gettime) s0"-t írok, akkor viszont működik, azaz a lights_beacon kezdettől fogva 1, tehát csak akkor nem teljesül a feltétel, ha az értékadásnál az (L.S.Gettime)-mal kapott értéket öttel megnövelve tárolom el s0-ban.
    Mit rontok el?
  • Ikarusfan
    Jól néz ki, de nekem lenne egy kérdésem. Az Ikarusok mind ilyen gyári felnivel lesznek kiadva? Jó, egyáltalán nem értek a programmal modellezés terén, tehát nem tudom, mennyire nehéz egy primitívet textúrázni - gondolom nem könnyű - , de valahogy sokkal jobban nézne ki, ha lenne textúrája a felninek.
  • fuszhi
    Szép darab :)
  • BkvFan
    :)
  • fuszhi
    Én készítem. Majd 260 as kinézetre szeretném. Igyekszek azon lenni hogy hasonló eljárással készítsem mint az Omzi gyári buszokat készítették. Pontosan azért készítem hasonló megoldással, hogy ne dadogjon be senkinek a gépén. :)))
  • BkvFan
    Ikarus 260?
  • Ikarusfan
    Konvertálod, vagy Te csinálod az objektumot?
  • fuszhi
    Nézzétek csak. Csinálok egy buszt :)
  • BkvFan
    Csak is ez a megfelelő kormány a játékhoz! :D
  • Ikarusfan
    Haha, ilyen kormányom van nekem is
  • BkvFan

tessék parancsolni :))
  • feca3339
    hali
    a kormányt az omsi-hez hogy lehet normálisan beállítani?
    hogy pl ne húzzon balra meg h. ha visszaáll középre akkor az is visszaálljon a játékba és hogy ne a bal pedál legyen a gáz hanem a jobb?
  • Zoliikp
    Egyenlőre srcipt, és egyéb hiányosság miatt parkoló pályán van, de természetesen folytatni fogom...
  • halaszfi
    Zoliikp!Az 556-ossal mi van?
  • matesz19
    Nagyon szépen haladsz vele, csak így tovább!! :)
  • Deer
    Elkezdtem lefordítani az addon buszok kézikönyvét és leírását (bus file).
    Liaz kész van.

Ikarus 415-höz van kézikönyv?

Melyik pályát tudjátok ajánlani? A Pilzdorf az tetszik.
  • feca3339
    Üdv!
    Segítséget szeretnék kérni.
    Letöltöttem a Teltow 2.0 pályát és mindn hozzá valo dolgot (simple streets stb) de egy valamit nem találok hozzá:
    E leírás azt írja h. le kell töltenem hozzá valami .ams-Datei -t a fórumról, de nem találom.
    Előre is köszönöm

Üdv: steve0902
  • Zoliikp
    Elkezdtem a munkát:
    http://zoiikp.xfree.hu/230144

Folyamatosan illesztem be az "alkatrészeket"...
  • leony
    Sziasztok, nem tudna valaki a D86-87-hez valamilyen magyar átfestést? Előre is köszi
  • Routeres
    Jó hírek estére!

A "régi" OMSI Hungaryn azon vagyunk, hogy újra régi formájába hozzuk. Mostantól az omsi.hu címről is elérhető.

Illetve újra működik a regisztráció hála Discrete-nek.

(a félreértések elkerülése végett, ez továbbra sem az augusztustól szeptemberig élt oldal, az eltűnt az oldalak süllyesztőjében, vagy megette a macska... a fene se tudja...)
  • Milan1909
    Metró, Vasút logók
  • gabesz012
    Olyan már jó ideje nincs, ma 16, 16A és 116-nak hívják, és nincs vár ikon. Kávé van, felkiáltójel, pipa, M1,2,3 logo, talán hév logó, asszem más nincs.
  • gabcsibkv
    Sziasztok !
    Aki esetleg jártas a menetrendszerkesztésben OMSI-ban, az tudna nekem segédkezni összedobni egy menetrendet, alapot már elkészítettem csak a programban kell megszerkeszteni.
    Előre is köszönöm :)
    Csatolom a dokumentumokat az alábbi linken:
    http://www.mediafire.com/?akps1ywljk4cm1b

Természetesen én is probálkozom. Vajon ha nem akarom elkefélni a játékot akkor csak a TTData mappáról készítsek másolatot?
  • gabesz012
    Ja, úgy valóban sikerült, csak nehéz belőni a koordinátákat, valamiért elcsúsztatja, de még játszom vele. Amit még meg akarok csinálni, hogy a külső táblákon is legyen kis betűs kiírás.
  • fuszhi
    Ide süssetek :)))
  • fuszhi
    Ikarusfan , nekem szembe jut még valami. Egy jel, mikor a vár buszra felszáll az ember a busz elején van egy kis vár jel ;)
  • Ikarusfan
    Kis ház jel, mint a Volvokon, azaz garázsmenet, metró embléma/emblémák és úgy konkrétan most nem jut több eszembe.
  • Zoliikp
    gabesz012 kísérletezése felvetett egy régi gondot:
    nincs magyar karakter készlet a játékba.

Mielőtt rákérdeznétek még nincs kész, de ötleteket várok, még mi kerüljön bele.
    Akinek speciális lógója van, és megosztaná, megpróbálom beleépíteni...
  • Ikarusfan
    Ezt ismerem. Nagyon jó kis modelleket csinál, bár egy szimpla szóló busz összege is közel van a 6 számjegyhez. De persze egy ilyen részletes modell esetébe ez természetes.
  • Zoliikp
    Csinosak...
    Nem reklám, csak ezt az oldalt is érdemes megnézni:
    www.rigomodell.hu

(Lehet, hogy már volt...)
  • Ikarusfan
    Ha érdekel, elárulom, van 280-as modellem... Mindenesetre jól néznek ki a kis járgányok!
  • fuszhi
    http://hokimodell.hu/index.php?page=42 erre érdemes ránézni aki szereti a buszokat az majd értékelni fogja, én legalább is értékelem ;)