63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Zoliikp #8501 Közben eszembe jutott az is, hogy egyben hagyod a lógót, majd a az oft-fájlban egy speciális karaktert adsz meg neki, pl. % jelet/shift+5/. -
Zoliikp #8500 Úgy próbáld meg a lógót összeilleszteni, hogy kevesebb pixel legyen köztük a különbség.
Ugyanis a megjelenítő felület egy elemből áll, a háttér fájlon vannak az osztások...
Vagy a cfg-ben az Annax Nr sor alatti méretet változtasd meg. -
Zoliikp #8499 A frissítés azt jelenti, hogy elindítod a Launcher-t, és update-led.
Amikor meg van, kiadja, hogy mi a jelenlegi verziószáma.
Ez után újra próbálod az OMSI telepítését, és a 4-es kódnak nem szabadna előjönni. -
Zoliikp #8498 Már írtam, hogy "kiakasztott" az OMSI, így azok a modellek felejtősek lettek.
Ha sikerül "befejezni" végre a busz(oka)t, akkor előveszem őket. -
Zoliikp #8497 Én is festésből kifolyólag szedtem szét.
Még "aprítom" a modellt, de hétvégére talán nekitudok állni a cfg-nek. -
gabesz012 #8496 Köszönöm, ezek a képes magyarázatok tökéletesek, sikerült is csinálnom egyedi logót, csak sajnos ez ugye nem olyan, mint a fok-gyem, illetve a buse, ott az a hülye elválasztás a 3 karakter között, de azért használható.
-
Bence000012 #8495 Ez mit is jelent hogy frissítsem? -
#8494 zolikp úr egy kérdés önhöz. Csak annyi hogy azok a járgányok amikről régen beszéltünk kisfiat , trabant stb róluk mit lehet tudni? -
#8493 fú nagyon jól néz ki -
#8492 Én szétszedtem a feliratokat is (Ikarus, 260 és "Z60") illetve a díszcsíkot a rácson. Így ezeket akár festésből le is lehet venni, vagy lehet másikat aktiválni helyette.. Ha gondolod, átküldöm a 3ds fájlokat, vagy x-et, vagy o3d-t.. Van még néhány dolog, amit szétszedtem a festhetőség miatt. Pl. matricák a bolygóajtókon.. -
Zoliikp #8491 Egyszerűbben IkarusV134 hozzászólásához:
ha megnyitod a bmp-ket Paint-tal, akkor az alsó sorban mutatja, hogy melyik pixelen áll az egér.
-
gabesz012 #8490 Ezt még emésztem, majd próbálkozok. Azért köszi. -
gabesz012 #8489 Ja, okés, így már megy, hogy megmutattad, melyik cfg-ben és mit kell átírni... :) Nekem a scripteléshez, editáláshoz 0 a hozzáértésem (bár így belenézve a cfg-be, egy-két dolgot azért sejtek). -
bernio #8488 azt hiszem szerelmes vagyok *_* :D
gyönyörü -
Zoliikp #8487 Készülődés a konvertálásra:
-
#8486 Jaja, a genfi Volvokban is ilyen van. -
IkarusV134 #8485 Van egy képed amin betűk vannak. Ezek pixelekből állnak melynek ugyanúgy van egy koordináta rendszere. Minden program írja hogy az egér éppen hol van pixelre a képben. Van egy másik fájl melyben a karakterek koordinátái vannak megadva. Itt tudod megadni azt is milyen magas legyen és milyen méretű képpel dolgozol. tehát egy repülő de bármi más ikon is körbefogható egy négyzettel ennek koordinátáit hozzárendeled egy karakterhez. Mindegy mihez. Akár "1"-re is lehet valamilyen ikon. kis betű és nagybetű is játszik, tehát ahol a betűkhöz tartozó koordináták vannak nem csak "n" hanem "N" is létezik. Azt hogy a busz milyen mérettel írja ki az rajtad múlik hogy a hof fájlt hogy írod át. Ha tehát van egy végállomásod pl uránia és úgy látod kifér egy sorba akkor a hofba "URÁNIA"ként írod be a játék pedig a nagy karaktereket fogja használni. Ha pl kőbánya kispest ami nem fér ki akkor a hofba "kőbánya kispest"ként írod így a kis karakterrel lehet egy sorba, de ha még így is túl hosszú akkor két sorba fogja törni a kiírást a kijelző. Most ez legalábbis az ARC-ban homlokfali kijelzőn lévő megoldás. -
Zoliikp #8484 Kb. így nézne ki:
-
#8483 lazítsatok hoztam egy nem omsi videót :
Jót tesz a mulatság -
Zoliikp #8482 Nos, akkor lassítsunk le egy kicsit, mert nem igazán értelek:
ha átírod a kijelzőn a betűtípust, akkor ilyennek kellene lennie:
Innentől kezdve csak a méretet kell belőni, utána minden ott megjelenítendő szöveg azzal a karakterrel lesz kiírva... -
gabesz012 #8481 Szerintem ez egy VDO műszerfal, amit elég sok buszban használnak, pl a Merci Citaro-kban is ilyen van. -
gabesz012 #8480 Nem, így sem, mert a belső kijelző karakterei az "LCD-Innenanzeige_alpha.bmp"-ben vannak. Milyen programmal lehet egyébként ezekbe belenyúlni? Mert ugye ott a gyerekszállítós piktogram, meg a 3szög, tehát gondolom lehetne oda is újakat csinálni. -
Apocalipto #8479 Sanszos hogy abból ollózták ki... -
nrgasdasd #8478 Hali.
Valaki említett éjszakai járatot a pályámhoz, láttam benne a jövőt így gyorsan csináltam is kettőt :)
Íme egy kép róla, valamit egy nagyon egyszerű kis térkép, hogy mire kell számítani.
http://noob.hu/2011/10/18/map.jpg
http://noob.hu/2011/10/18/ejszakai.jpg -
Zoliikp #8477 Azt válaszd ki...
Vagy nem működik azzal? -
gabesz012 #8476 A belső lcd-s kijelzőre gondoltam, ami az utastérben írja ki a megállókat, ahhoz nincs. És az nincs benne az általad készítettben sem. -
Zoliikp #8475 Frissítetted a Launchert?
Hátha az a baj... -
Zoliikp #8474 Létezik...
Én készítettem:
http://data.hu/get/3667781/Fonts.zip
Ha jól emlékszem, lemaradt az egyik bmp fájl, amit innen szedhetsz le:
http://data.hu/get/4197955/IBIS-2_5x7.zip -
gabesz012 #8473 Azzal csinálom. Én nem találtam sehol, de hátha más igen, szóval létezik a belső kijelzőre ékezetes karakterkészlet? Csak a külső táblákhoz találtam. -
Bence000012 #8472 Sziasztok tudnátok abba segíteni hogy miért nem indul el az 1.01 es omsi patch nél a játék először kiír egy 4 est utánna meg egy hiba üzenetet mit kéne csinálnom -
Zoliikp #8471 Öszze-vissza ez a kis csalás 5 percembe került:
Eredetileg egyben, és egy színű volt, de az ívet separáltam, külön kimentettem, majd a pontokat áthelyeztem a Deep UV-val. -
Zoliikp #8470 Őszinte leszek: csalok.
Google-barátom segítségével ráleltem a Deep UV nevű programra, ami egy kicsit nehézkes ugyan, de nem kell újra textúráznom, a klasszikus értelemben.
A meglévő texten lévő vertex-pontokat átteszem arra a színre, amilyenre akarom...
Ezzel időt, és agy-kapacitást nyerek.
-
Routeres #8469 Olyan ismerős nekem ez a műszerfal...
Nem ugyan ilyen volt a dízel busznak a BCCS 2011-ben? -
#8468 Látod akkor jól haladsz. -
crodgok3 #8467 -
Zoliikp #8466 Úgy tervezem, kb 1 hét alatt "felzárkózom" melléd....
A scriptelés már valóban más kérdés.
Ígéretet tettem, hogy nem adom ki addig, míg Te nem készültél el.
Sajnos 100%-ra egyikünk sem fogja tudni elkészíteni.
És a készítőktől SDK-ra nem igazán számítok... -
crodgok3 #8465 A vélemények megoszlanak, de mivel emberek vagyunk, ezért hibázunk és ha kiadjátok majd a buszt úgyis lesznek építőjellegű kritikák, hiszen mindenre ti sem tudtok figyelni :)
Kitartást és sok sikert minden építőnek ;) -
#8464 Remélem kapunk megjegyzéseket, mégpedig pozitívakat. Ezért a hamar szerintem nem jó szó a kiadásra, legalábbis részemről. Bár előrébb vagyok pár lépéssel nálad. -
#8463 100%, hogy ez lehetetlen. Megjegyzést biztos kaptok, legfeljebb pozitívat :) -
Zoliikp #8462 Egyszerre a kettő nem megy;
elkészítem a 260-ast, utána folytatom az 556-ost.
Remélem, hogy Nemezával karöltve, hamar kiadásra kerülnek a 260-asok.
Az is igaz, hogy sok scriptelési feladatot kell megoldani, az oka pedig egyszerű:
egyikünknek sincs kedve olyan buszt kiadni, ami után folyton megjegyzéseket kapnánk.