63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Zoliikp #8582 Az ajtók kipipálva:
http://zoiikp.xfree.hu/230144
Haladhatok tovább.... -
Zoliikp #8581 Én úgy készítettem, hogy a forgatórúdra pozícionáltam a pivot pontját, és úgy adtam meg a koordinátákat.
Persze csak a külső elemeknél működött rendesen, a belsők ugyanis több, mint 90 fokot fordulnak, ezért az nem jó.
-
Szabeebmx #8580 Sziasztok!
Mint írtam a fórumon fordítom az SDK térkép szerkesztőt. Sajnos nem a legjobb forditás mivel angol tudásom a béka segge alatt van, de szerencsére guggli fordító sokat segít nekem. :)
Ez még nem a végleges kiadása, de már elég sok okosságot tartalmaz amivel bele lehet vágni egy új térkép készítésébe. Eddig sikerült a 3-adik lecke végéig eljutnom. Hátra van még 2 lecke amivel nem tudom mikorra fogok végezni, ezért tölthetitek ami eddig megvan :)
A leckék szétvannak darabolva a véglegesbe egy PDF-be lesz az egész mint ahogy az SDK is.
Jó tőtikézést mindekinek!! :)
http://data.hu/get/4346591/OMSI_SDK_Magyarul.ZIP -
Zoliikp #8579 Olyan, hogy beprogramozás, nincs.
Meg van ugye az ajtó alaphelyzete.
Ehhez képest a cfg-ben kell megadni azt koordinátát, ahová szeretnéd, hogy forduljon.
Ez a ráncajtó beállítását mutatja. -
BkvFan #8578 Helló 1 kérdésem , mondjuk az hogy az ajtót hogy,melyik programmal tudod beprogramozni! mert én leszedtem a Deep Exploration 6.3 és nem nagyon értem hogy hogy tudom megadni az ajtó koordinátáit és hogy hogy tudom leanimálni. Köszönöm válaszodat! -
crodgok3 #8577 Gratula, nagyon jól haladsz. -
Zoliikp #8576 Működik a 2. ajtó is...
http://zoiikp.xfree.hu/230144 -
sanyicks #8575 Éppen hogy az optimalizálatlanság miatt nem a poligonszám számít, hanem a modell darabjainak és textúrafájlok mennyiségének száma, ezek ugyanis a processzorhasználatot növelik, és mivel egy magot használ a játék mindig ez korlátoz ha csak nem valami intel "csoda" gpu-d van... -
rajenmax #8574 Ez milyen busz lesz ha szabad kérdezni? :) -
Zoliikp #8573 Az editor nagyon finnyás az elérési úttal kapcsolatban:
gond nélkül csak akkor nyitja meg, ha Maps könyvtárban lévő mappából akarod indítani a Global.cfg-t.
Ha template könyvtárból átmásoltad a NewMap mappát, azt nevezd át arra, ami az új pálya neve. -
Zoliikp #8572 A modell bus-fájljában lévő értékeket kell változtatnod:
a 7 érték közül a két utolsót;
198-224 közöt legyen a hatodik értéke;
0- -20 között a hetedik. -
#8571 Situation situations/laststn_editor.osn could not be loaded - Map not found! <--- Ezt írja ki amikor megnyitnám a NewMap-ból a cfg fájlt nem tudom mi lehet a baj -
dgufoplast #8570 Kösz Ezüstnyíl lesz csak mos más festés van rajta de úgy is lehet majd változtatni a festést -
mk452001 #8569 Jól haladsz a busszal, gratulálok
Megkérdezném: Ezüstnyíl lesz, vagy szimpla (bár mivel digit kijelzője van, feltételezem, hogy Ezüstnyíl) -
crodgok3 #8568 Hello!
Felraktam a "Projekt Szczecin"-nevű pályát, de nem látja az omsi. Mi lehet a hiba? -
dgufoplast #8567
Így lehet csak mindig át kell álltani a textúrákat hogy jók legyenek -
#8566 Oké, akkor így marad.
Lenne egy kérdésem. Csináltam tükröket a buszomhoz, a többi rendesen tükröződik (igaz még az iránya nem jó, nem használható), de a jobb oldali ilyen: Kép
Mit tudnék vele csinálni? -
bkvbusz #8565 ha még fennt vagy, akkor légyszi gyere fel msn-re 1 percre. -
Zoliikp #8564 Pár kép:
Meg lettek a kerekek, valamint működik az első ajtó...
http://zoiikp.xfree.hu/230144 -
#8563 Situation situations/laststn_editor.osn could not be loaded - Map not found! <--- Ezt írja ki amikor megnyitnám a NewMap-ból a cfg fájlt -
Zoliikp #8562 Én sem jöttem rá, de inkább hagyd bmp-n, mert azt vettem észre, hogy az animálásra inkább azt szereti a program... -
IkarusV134 #8561 Itt nem a poligonszám a lényeg. Mint mondottam a Nemeza féle Ikarus 260-hoz képest az én ARC buszom még mindíg jobban fut pedig poligonszámra szerintem valahol egálban van a kettő. Az enyém mégis 5-6 fps-sel jobb.
Az hogy megjelenik egy vasúti szerelvény ami szumma 50-60000 poligon. Szerintem egyáltalán nem vészes. Nem fél percenként megy el egy vonat. Azonkívül a LOD-ot nem kell bemutatnom. Ezek ugyanis LODolt kocsik, mivel a TS-ben is elengedhetetlen a LOD alkalmazása. -
#8560 Hogy lehet a Deep Explorationban megadni azt, hogy ha pl. az ajtónál van egy .tga kiterjesztésű material, és egy bmp, akkor ne konvertálja már a tga-t is át .bmp-re? Teljesen kikészít. -
#8559 Valóban a Global.cfg-t kell megnyitni, de az editor fura módon Maps (*.map) fájltípust kér (bug?). Egyébként vannak .map fájlok is (tile). :) -
Routeres #8558 A megnyitni kívánt pálya Global.cfg fájlját kell megnyitnod. Nincsenek .map fájlok. -
#8557 Az, hogy a NewMap mappát nem másoltad át a template könyvtárból a maps-ba; ti. így lehet új pályát kezdeni. -
#8556 Sziasztok, elkezdeném megcsinálni a 300-as helyközi vonalat, Budapest, Újpest- Vác. Csak egy gondom lenne , nem tudom mostanában valamiért megnyitni a map editort egyszerűen nem jön be mindig egy pálya (.map) fájlt akar behívatni ami persze nincs mivel most csinálnám... Mi lehet a baj? -
#8555 Nem sok az a 10-20e poligon AI járműnek? Ismerjük, hogy mennyire optimalizálatlan az OMSI, szerintem erőforrás pazarlás ilyen részletes modelleket AI-nek haszálni. A Bhv-m cca. 1300 face, a V43 pedig ~2000... -
IkarusV134 #8554 Ezeket csak át kell konvertálni OMSIba és már lehet is csapatni.
Amik szóba jöhetnek:
- V43 Szili
- V63 Gigant
- Flirt
- BVhmot KisSamu
- BVmot Samu
- 20-35 B
- 20-37 Bo
- 19-35 A
- 19-37 Ao
- 39-35 AB
- 20-07 Bhv
- 20-05 Bhv
- 82-27 BDt
- posta BDt
- 20-17 By
- 29-05 Bp
- ICS
Vannak művek amik közös munkák ott még beszélnem kell az illetőkkel hogy belegyeznek e. -
Routeres #8553 G.Gabe-re gondolsz. Per pillanat egy UV-n dolgozik, meg egy ICS-t kapott tőled.
@vzsolo: Elvileg válaszoltam. :) -
IkarusV134 #8552 Csak az MSTS-es társadalommal kellene felvenni a kapcsolatot és annyi magyar járművet lehetne átpakolni OMSIba amennyit csak szeretnénk. Én már kooperálok valakivel csak a nickjét nem tudom itt :) Villamosról van szó, de felsoroltam egy másik fórumon milyen járművek jöhetnek még szóba, ugyanis elég sok jármű van meg nekem max formátumba, és ezen járművek rendelkeznek belső nézettel is, ráadásul 10-20000 poligonosak csak. -
#8551 Elvileg küldtem privát üzenetet. -
Routeres #8550 Jajj de jól néz ki!
Lehetek annyira pofátlan, hogy megkérdezem, hogy a kocsikat el lehet e kérni?
(M41-ese nincs véletlenül valakinek, amit közkézre adna? Akkor 95% valósághű lenne a vonat, ami a pályán jár) -
#8549 Nem semmi lehetőségek rejlenek az OMSI-ban. Megcsináltam, hogy időjárástól függő mértékben szikrázzon az áramszedő:
-
Zoliikp #8548 Az AI forgalom lenne a probléma.
Persze az is lehet, hogy én bénáztam el valamit, de nem tudtam sehogy se rátenni a forgalmat... -
Zoliikp #8547 Melyik programmal dolgozol?
DE-ben a material-panelon van lehetőség rá:
a Scale U 1 értékét állítani -1-re. Mentés, és kész... -
bkvbusz #8546 Valamint lenne egy kérdésem!
Első körben vajon mennyire terhelné meg az OMSI-t, ha a egyes kereszteződések darabonként lennének összerakva spline-okból?
tehát külön lenne a két illetve 3 oldalon a járda és 2 spline lenne az út csatlakozása?
Így meg lehetne csinálni az emelkedős kereszteződéseket is. -
bkvbusz #8545 Üdvözletem!
Van-e valakinek ötlete arra, hogy mit és hol lehet állítani ahhoz hogy a visszapillantó tükör ne tükrözze magát mégegyszer?
Ugyanis az összes tükör az egyik buszban ellentétes oldalon mutatja a dolgokat.
Bal oldali tükörben a busz a tükör bal oldalán mutatja és ahol a busznak kéne lennie, ott látható az út valamint a táj. -
#8544 Váljék kedves egészségedre a munka, amivel megkerested az árát. Az idézett szöveg nem neked szólt, úgy általában vélemény a G25/27 áráról, tudván, hogy anyagárban kb. 10 ezerből kijön. :) Téma lezárva. -
#8543 "a G25/27 az legyen csak gazdag hülye gyerekek játékszere, akiknek a szülei nem tudják jobb helyre rakni a pénzt."
Erre most nehéz lesz kultúráltan felelnem, de megpróbálom. Nekem nem a szüleim vették, saját magam teremtettem meg a rávalót (baromira nem vagyok gazdag). Amikor én vettem a force gt még sehol sem volt, de mivel nekem a 3 pedál, és a H váltó volt a lényeg, valószínűleg így is, úgy is a g25-öt vettem volna.