63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• matesz19
    Zoliikp: Megszeretném kérdezni tőled hogy az Ikarus buszodat mikor szeretnéd ki adni? Ami hasonlít egy 180-asra csak csuklós nélkül. :)
  • Zoliikp
    Például a fülkeajtó, a táblák, a visszapillantó tükrök, stb...
  • ccv520
    Ha már szóba került a berlini pálya: az hogy lehet, hogy nálam csak azon az egy pályán 10 fölé sose megy az FPS? Még kb. 1 hete simán vitte 20-25-el. Azóta semmit nem változtattam sem a géppel, sem az Omsival.
    Más pályákon semmi baja nincs.
  • Routeres
    Tapasztalataim szerint, ha egy busszal Berlinben, Rathaus Spandaunál megvan a 20-25 FPS, az már a MAN-okkal megegyező teljesítményt fog nyújtani. Bár ez nagyban függ a használt grafikai beállításoktól is.
  • nemeza
    Egy csomó dolog akkor közös elvileg. Mire gondolsz a visszaöregítés terén?
  • Zoliikp
    Ez az az modell, amit Te is megkaptál, így a középpontja ugyan az.
    A csere-bere ezáltal lehetséges, de nekem egy kicsit vissza kell "öregíteni", mert ezt kívánja a ráncajtó....
    ---
    IkarusV134:
    Jelenleg még az újratextúrázást végzem, nem lesz ennyire elaprózva, amennyire az omsi konverter engedi, össze lesznek rakva az elemek...
  • IkarusV134
    Nem tudom pontosan mitől függ, de a sejtésem az hogy a modell elaprózásától kezd csökkenni az fps, ugyanis a buszom 220.000 poligon körül mozog 2048-as texteket használva nem is keveset. tehát míg a nemeza féle Ikarus evett 150MB memóriát textúrára addig az enyém 500MB körül mozgott, mégis az enyém még mindig jobb fps-ben. Már nem duplával ,de 5fps-sel biztos jobb az ARC még mindig.
  • nemeza
    Remélem ezúttal közös koordináta-rendszerben dolgozunk, így esetleg lehet objekteket is csereberélni..
  • Zoliikp
    Igen.
    Megváltozott a modell, - hála VL67-nek-, ezért teljesen elölről kezdtem.
    Persze most hosszadalmasabb lesz, mert a textúrázáshoz használt fájl is változott a modellel, de egyszerűbb lesz más festés készítése.
    Remélhetőleg a kisebb poligonszám miatt ez már jobban fog teljesíteni a játékban...
  • Routeres
    Örömmel látom, hogy végül mégsem hagytad abba az építkezést.
    Ha jól látom, az alapoktól kezdted újra, nem konvertálsz.
  • Zoliikp
    Még csak "odarakva":

Még illeszteni kell...
  • Zoliikp
    A HofCreatorral kellene kipróbálni, hiszen azzal könnyebb az adott megállóhoz rendelni a kijelzőn megjelenő szöveget...

------
    Második kép:

• gabesz012
    Majd megnézem, ha rájövök, hogy kell. :) De vszeg felszállnak, ugyanis meg van adva a járatszám is (jelen esetben 154), de miután kiírja mellé a route-t, törlöm, és q-val így is szépen lépteti a megállókat. Még régebben próbálgattam, és az utasok nem a járatszámra, hanem a ziel-re érzékenyek (akár BKV is lehetett a járatszám helyére kiírva, akkor is felszálltak).
  • Zoliikp
    Az elképzelésed jó.
    Megteszed, hogy kipróbálod a változtatással egy több vonalas pályán?
    Azért, hogy így felszállnak-e az utasok...
  • gabesz012
    (http://www.kephost.com/view3.php?filename=017kyae68rdgsymuvws9.jpg)
  • gabesz012
    Természetesen képet beszúrni nem tudtam, ha ez sem megy, akkor törölje nyugodtan a hg. (nem tudom sg-n miért ilyen nagy macera egy rohadt képet beszúrni; a thumbnail linkjét másoltam bele a "kép beszúrása"-ba)
  • Zoliikp
    A kölök, és mások nyaggatására újra nekifekszem a ráncajtós 260-nak.
    Egyenlőre itt tartok, szerintetek ez a kék jó lesz?

• gabesz012
    Kicsit unatkoztam, elkezdtem egy ibis állományt csinálni, hátha egyszer használni is lehet majd. :) (első körben a kelenföldi vonalakat akarom megcsinálni) Szerintem a 4 karakteres járatok kiírására ez a módszer jobb híján vállalható (természetesen így is megállóstól benne van a vonal).

• gyuri1995
    Majd ha a készítő végez vele, a jó munkához idő kell!
  • buszvezeto1
    Sziasztok!
    Valaki meg tudná mondani hogy az ARC134 mikor lesz a kiadása?
  • Zoliikp
    Rég történt, és elfelejtettem:
    -a Launcher-t is frissíteni kell, utána a játékot;
    -ha ezek után is nyivákol, akkor offline aktiválást javaslok...
  • Apocalipto
    Jó reggelt...a beállításokban az FPS szám azt jelenti, hogy a grafikus motort maximum gány FPS-sel engedi futni a játékot! Fel kell venni 200ra...
  • rarma
    Hát frissíteni nem fogom mert kipróbáltam mi ezen oldalon van letöltöttem: http://www.omnibussimulator.de/english.htm -ról a OMSI-Patch 1.01 available!
    De viszont nem jó, nem működik vele a játék .mert elöször ezt teszi ki :
    ELSŐ aztán ha az ok gombra kattintva ezt MÁSODIK
  • zolyHYPER
    Ennek nagyon örülök, mert én sehogy sem tudok haladni a saját oldalammal :( Hajrá Discrete! ;)
  • Zoliikp
    Azt javaslom, update a játéknak, mert a Spandau Map 1.4 már ez alá készült.
    Nem biztos, hogy jobb lesz a játékmenet, viszont van benne egy kiegészítő a grafikához.
    További meglátásom, hogy ne az FPS-t vedd le, hanem Pl. az AI forgalmat, a látótávolságot, a gyalogosokat, az árnyékokat, kivéve a tükörnél, stb.
  • rarma
    Abban kérném valaki segítségét, hogy adott az omsi játék 1.00 verziója, és letöltöttem hozzá a New Berlin - Spandau Map 1.4 - et . Bemásoltam mindent a helyére ahogy kell, levettem a rázkódás miatt a beállitások - grafikai haladó menünél az FPS-t nullára állítottam,és kivettem a pipát a stencil buffer effektek-ből.A sima grafika menüben az FPS -nél hagytam az eredetiben 30-as beállításon . Megy a játék a New Berlin - Spandau Map 1.4
    -el csak két dolog van mi hibádzik benne,nagyon akadozik vele és néha rázkódik,annak ellenére hogy az FPS-t már levettem nullára.De ha nincs benne a játékban a New Berlin - Spandau Map 1.4 , akkor nem is akadozik és nem is rázkódik . Mi lehet a probléma még ,ha a New Berlin - Spandau Map 1.4 -val akadozik és rázkódik ?.
  • Routeres
    Sehol, mert még ki se jött a frissített verzió. Konkrét dátum sincsen a megjelenéséről. Ha elkészül úgy is látni fogja mindenki.
  • bernio
    Sziasztok!
    valaki tudja, hol tudnám letölteni az új updatelt ikarus 415-t? :)
    nagyon megköszönném!

• nemeza
    Szerintem az is elég, ha feliratozod, de ha van rá időd, kedved, energiád, akkor miért is ne.. Egyébként elég lehet csak a hangsávot cserélni. Így gyorsabban megvan. De ahogy érzed.
  • Robi546
    bizony hogy lenne rá igény. :) Én vélemyénem hogy legyen ilyen magyar nyelvű tutorial! :)
  • Routeres
    Amúgy ezek videók lennének, de mindenről, amire van igény, tehát a busz beindításától a modok telepítéséig mindenről lehet.
  • ccv520
    Biztos lenne igény a magyar leírásokra. Milyen témákról szólnak?
  • Zoliikp
    Csak is úgy, ahogy eddig eljutottál...
    Azokat darabokat, amiket konvertáltál x-be, átrakod o3d-be, és a cfg fájlba beírva, megjelenítteted...
  • Routeres
    Szép napot uraim!

Mindenki tudja, hogy volt ez a mizéria az omsi-hungary.hu körül. Indult augusztusban, eltűnt szeptemberben. Viszont van nekünk március óta egy OMSI Hungarynk, ami most újra aktívan munkába áll. Discrete kolléga keményen dolgozik az honlap újraélesztésén.

Ehhez kapcsolódóan lenne egy kérdésem. Van nekem egy tutorial sorozatom fent youtube-on. A bibi, hogy angolul van. Mivel talán könnyebben meg lehet érteni, mit hogy kell a játékban csinálni ha látja az ember, nem csak olvassa, így azon gondolkozok, hogy csinálnék egy újabb tutorial sorozatot, ezúttal magyar nyelven. Kérdésem annyi, hogy lenne e igény rá? Mivel még mindig sokan vannak, akik újoncok a játékban, ez nagy segítség lenne nekik.
  • truckerfan95

• truckerfan95
    http://kepkezelo.com/images/751q0dg56u5zik9s9vr6.png

Gyerekeek segítsen valakiii
    Képen van hogy mbe kééne
  • Robi546
    akkor nem tudom hogy mi lehet a hiba. :S
  • Routeres
    Való igaz. De muszáj megemlíteni, hogy a lerakott Tile-ok száma is nagyban befolyásolja a pálya futási teljesítményét. Ez személyes tapasztalat... Nézzétek meg Berlin-t az editorban (az alap verziót), a pályán kívül, elszórtan mindenhol le van rakva egy tucat Tile, tök feleslegesen, rajtuk kis útdarabkák, amiken ugyan úgy be kell töltenie a játéknak az autókat, gyalogosokat.

A pályaépítés nagy titka az egyszerűsítés. Ne rakj le oda dolgokat, ahol úgy sem látszik, felesleges. Nem az a cél, hogy ha pl. valós pályát építesz, hogy 100% valós legyen, hanem az, hogy felismerhető legyen. Itt tekintsünk el Berlintől egy csöppet... Egyedi, valóság alapján épített objektumokat pedig csak oda kell tenni, ahol valami jellegzetes, feltűnő dolog van.

Ha ezeket betartjuk, akkor jó esélyünk van arra, hogy a pálya jobban fog futni gyengébb gépeken is (gondolni kell azokra is, akiknek nincs atomerőművük otthon), ráadásul hamarabb végzünk vele.
  • fuszhi
    Az egy adott területre jutó objektumok száma határozza meg az aktuális fps értéket. Tehát ha ügyesek, akkor nem fog egyáltalán remegni semmi benne . Hiába nagy a pálya. Nálam is volt olyan terület ahol elkezdte a busz az ugrálást, máshol meg tökéletesen működött. Míg nem rájöttem hogy el kell szedni belőle, de többnyire a talaj egyenetlenség sokat számít, ha más épp nincs a közelben.
  • bpyfan
    Ez mind nagyon szép,gyönyörű pálya.Csak attól félek hogy diavetítés lesz 10-15FPS. (Renmélem nem lesz igazam.)