Világgazdasági krízis
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Majd most akarok venni egy korvettet, azok meg nagyon zabálják a benzint.
Ilyen kocsival benzin hiányos világban, nagy szívás lenne. Mert hülye lennék milliókért tankolni egy ilyen benzin éhes motorba.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
De beszélhetünk az offshore és onshore széltelepekrõl is. Vagy az USA egyik legnagyobb atomenergiaipari cége nemrég jelentette be, hogy kisméretû nagyteljesítményû összeköthetõ reaktorecsaládot hozott létre ami a klasszikus ipari reaktorok bottleneckjét szûnteti meg. (ugye az ólommedence amit a fûtõelemek hûtésére használnak csak Japánban állítható elõ évi 1 -2 darabos példányban jelenleg)
A Photovoltaikus telepek egyre jobb hatásfokúak ahogy a nagy hõtornyos megoldások is terjedõben vannak (Spanyolországban csaknem 100 ilyen mûködik már)
Én nem látom olyan sötéten a jövõt mint H.ZS...
Egyébként meg az ösztönök amikrõl a reklámok kapcsán beszélt évezredek óta benne vannak az emberben. Mégi a kognitív képességeknek köszönhetõ, hogy nem a fán élünk...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A nagytudású öltönyös multicégbarát "szakértõk" majd jól tanácsot adnak a miniszter bácsiknak, és akkor minden jó lesz. (nekik, hahaha, mi meg majd megyünk 4évente véleményt mondani, ennek is örülni kell, végül is közénk is lövethetnének, ahhoz képest milyen rendesek) Éljenek a BANKOK és csúcsszuper elit!!!!!
(csúcsbéna farkak, de a nép is lehúzhatja magát a budin)
Itt a hozzá tartozó sajtónyilatkozat magyarul, és egy tömörebb, összefoglalóbb cikk az EB honlapján.
Így van, csak meg kell nézni a statisztikákat.
A 30-on felüli korosztály többsége, nagy hátrányban van ezen a téren."
Hat ezt igy nem mondanam. Mikor te meg nintendoztal, a 30 as korosztaly mar gopherezett meg html oldalakat irogatott notepadbol.
Talan a 40 folotti korosztalyra igaz amit irsz, de ismerek tobb 50 feletti programozot akik valami hihetetlen tudassal rendelkeznek.
Ellenben ismerek nagyon sok 20-30 kozottit is, akinek meg email cime sincs.
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
de azt átlátom ,hogy a pénzrendszerrel súlyos gondok vannak
tudom, hogy a szuper gazdag emberek a céljaik érdekében szövetkeznek egymással, méghozzá globális szinten, vannak közös céljaik, már nagyon régóta megy ez a játék, és az idõvel egyre csak nõtt a hálózat és komoly befolyással vannak a világ menetére
én például azt is hiszem, hogy a 911-es események megrendezettek voltak
beáldozták a két tornyot egy magasabb érdeknek
van amiben hiszek, van amiben nem, nem vagyok elvakult, mert több forrásból próbálok tájékozódni
Amikor az ember az x-diket olvassa és egyikre sincs bizonyíték akkor talán elkezd valami pislákolni a fejében és fõleg akkor amikor kiderül, hogy természettudományokhoz kapcsolódóakat olyan véd akinek semmiféle affinitása nincs a téma felé.
Ilyen alapon feltételezhetnéd, hogy Mátrixban élünk. Hülyének néznek ilyenkor? Valószíûleg. Na és így vagyok az összeesküvés elmélet hívõkkel. Régen az ember a vallással és Istennel magyarázta az érthetetlen dolgokat és számára nem átlátható összefüggéseket. Ma egy csoport kezét látják benne. Valóban vannak összefonodó szálak, csak éppen abban közös, hogy elkúrták...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
de ugyan ilyen alapon, nem lehetünk biztosak abban, hogy nem létezik összeesküvés, mint ahogyan abban sem lehetünk biztosak, hogy létezik
istennel ugyan így vagyunk
csupán a minket érõ hatásokból próbálunk következtetni
ugyan ez megy a kvantum mechanika szintjén, sok dolgot képtelenek vagyunk megmérni, csupán az ok-okozati összefüggéseket találgatjuk, a közvetett hatásokból
ami ha megerõsítésre kerül újra és újra, általánosan elfogadjuk, amíg nem lesz jobb elméletünk, ugyan ilyen alapon találgatjuk, hogy mi megy a hatalmi játszmák hátterében
Lásd a sok összeesküvéselmélet hívõt...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A világ mindenséget az embernek saját szemével kell látnia.
Ha jó csöved van, elég színes világ tárul fel elõtted. 😊)
De tényleg a város nem valami jó közeg erre, inkább egy nyugodt vidéki, hegyi környezet. Szmog nélkül.
Az a baj hogy engem a fotózás is foglalkoztat(asztro szinten is)és az már tényleg csillagászati összeg😞
Egyenlõre csak vizuális megfigyelõ vagyok,ez annyira nem sok okosan ki lehet hozni kicsi pézbõl.Megnyugtatnak ezek a dolgok pláne ebben a káoszban ami van mostanság valamivel ki kell kapcsolnom néha,úgymond kilépek a mátrixból😛
Egy betondzsungelben felnõni az nem egy jó dolog én pl. nem tudnák Pesten megmaradni.Az ilyen emberek ha beütne a nagy crack mit csinálnának?Sokkal jobban rá vannak utalva a "civilizált" rendszerre mint egy városszéli netán falusi.
Hiába van diplomája ha a krumplit sem tudja felszedni a földbõl éhen pusztul.
Ezt csúfolták parasztnak(tényleg az)de ez nem szégyen hanem a túlélés egyik feltétele.Tudom még nem tartunk itt de ez bekövetkezhet és majd megy a kapkodás....
Az ilyen agyoniskolázott emberek mindenre fel vannak készítve csak az életre nem.A technikummal majd a szántóföld szélérõl dirigál hogy így meg úgy kell....akkor majd kiderül ki is akar ebben az országban dolgozni és ki az akinek csak a szája jár.
A 30-on felüli korosztály többsége, nagy hátrányban van ezen a téren.
Mi rendelkezünk egy világ méretû információs bázis, korlátlan tudásával, mert hatékonyan tudunk szörfölni, keresni. És ahogy elnéztem, az idõsebbek, még a keresõket sem tudják megfelelõen használni, valahogy nincs érzékük hozzá.
Hiába minden érdekel ami nem hétköznapi,ez lesz egyszer a vesztem(anyagilag biztos)
Ha nincs papírod, nem kellesz a kutyának se. Ha meg van, akkor meg kitörölheted vele.
Egy út marad, saját magadnak állítod elõ az értéket, és nem támaszkodsz, és függesz a munka adótól. Ha okos vagy meg tudod oldani, sokat kell próbálkozni, és folyamatosan optimalizálni. És mivel van net, hatalmas tapasztalatot tudsz szerezni mások kárán, vagy sikerén, szerte a világból.
A teknikumhoz, ami megint kalap szart nem ér már, oda kell az éretségi.
Sõt, lassan azok a diplomák sem érnek semmit, amiket nem lehet meghonosítani más más országokban, unio, united államok, uk ..
bazki, nem tom mi van velem, nem tok aludni.
Pedig úgy volt, hogy ma már alszok, és erre megint fent voltam egész este.
Nem tudom szabályozni, egyszerûen nem tudok elaludni akaratból.
Pedig még altatót is vettem be. Most meg hulla fáradt vagyok, mint egy zomberáj, de még most sem tudok aludni. Itt gitározgatok, mert a fáradságtól, kreatív dolgokat nem tudok csinálni. Ötlet?
Mennek a soad, nirvana, és rhcp számok. Van egy fenderem. Nektek mi a hobbytok?
Ennek a világnak ebben a formában annyi ez nem vitás csak még mennek a próbálkozások de annyi eszük már a pénzembereknek sincs hogy felfogják:VÉGE,NINCS TOVÁBB,ELKÚRTÁK!
Megyek a kertbe ültetni,ez a jövõ nem a dollár😊
Valami olyasmit mondanak, egyesek, hogy "hamuvá" lesz zúzva a globális gazdaság, amelynek a hamvain egy új világ emelkedik ki. Amely már erõs világ állam lesz.
A gyenge államok = mindent megengedõek, laza törvények, nagy szabadság. Mint napjainkban.
Erõs állam = kb mint a sztálini diktatúra.
Én ilyet olvastam, több helyrõl. Hogy ebbõl mi fog megvalósulni, azt majd meglátjuk, de azért majd figyeljünk oda. Sose lehet tudni.
A tanárokkal a baj ott kezdõdik, ha az egészet elvégzendõ munkának fogja fel. Nem kevés ilyen van. A többség, nem tud igazán bánni az emberekkel.
Ide emberszeretet kell, és hivatástudat.
Ez nem egy szakma, hanem egy életforma.
Ugyan így az orvosoknál. Az az orvos, vagy tanár aki egy darab húsnak tekinti a pácienst, diákot, ott nem lesz nagy sikeres, nem lesz tisztelet a két fél között. Így meg nem lehet szellemi értéket átadni ha a diák nem akarja.
Könnyen kialakulhat egy látens ellenséges viszony diákok és tanár között, amint megjelenik a flegmaság, leszarás legkisebb jele is, és onnan már nehéz fordítani.
Huuuuuuuurrrrrrrrrrrráááááááááááá nincs itt gond!!!!!!Meg is nyugodtam,jövö év végéig kell csak összehúzni azt a nadrágszíjat amihez már gatyánk sincs!Most a szar a szánk széléig ér de azért jövõre növekedés lesz mert az nekünk KELL!!!!
Ünnepeljük a pénz feltámadását(nesze neked fenntartható fejlõdés)
Ekkora egy elba*zott lúzer bandát mint ez a G20 még nem hordott a hátán a Föld.
Na de innen szép nyerni és õk nem adják fel.....
A sok idiota diak miatt zullottek le az iskolak. Lehet hogy sok a rossz tanar, de ez azert van, mert aki jo volt, azt a diakok, meg a szar okatatasi rendszer eluldozte.
Nadpalca, favonalzo! Egybol lenne szinvonal! 😊
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
A tanárok nagy részével pedig nem az a baj, hogy buta hanem az, hogy nem a tanári pálya a hivatása... csak a fõiskolára egyetemre nem vették fel máshova csak tanárképzésbe így odament.
A tanári pályát pedig nem lehet hivatástudat nélkül csinálni. sok energiát kell belfeccölni eléggé közepes fizetésért..
A tanárok 90%-a pedig buta, nagyon nagyon.
Ezt a helyedben visszaszívnám, de kurva gyorsan. Eddigi életem során bõven elég tanárrhal hozott össze a sor. A 90%-uk több volt, mint megfelelõ. Neked majdem biztos, hogy nincs elég mintád, hogy ilyet kijelenthess.
A sok fiatal azt hiszi, hogy olyan faszán meg tudja ítélni a tanárt, mikor a tojáshéj még ott a seggén. Az egyik általános iskolai tanáromat anno nem csíptük, de már 4-5 év múlva - és fõleg most - belátom, hogy õ volt az egyik legjobb.
A helyzet az, hogy ma a következõ fajta középiskolák léteznek (állami támogatásúak közül ofc):
-szakmunkásképzõ
-szakközép
-gimnázium.
A probléma az, hogy ezek az iskolák teljesen elvesztették azokat a feladatukat, amik megkülönböztetik õket egymástól. Manapság az dönti el, hogy ki hova megy, hogy milyen jegye volt általános iskolában.
Nincsnek olyan szakmunkás mesterek, akik általános iskolában a jobbak közé tartoztak, hiszen szakmunkásképzõbe olyanok mennek, akik gecibuták/lusták/hadd ne soroljam.
A szakközepek is elvesztették a régi szerepüket, miszerint ha ott leteszel egy érettségit, amellé még kapsz egy szakmát is, amivel már egybõl el tudsz helyezkedni, illetve továbbmehetsz egyetemre. Most ez úgy van, hogy a középiskolában kapnak egy standard képzést, és a diákok fakultációkkal tudnak felzárkózni a gimnáziumi képzéshez, úgy-ahogy. A szakképzés pedig nem sokat ér, ha a tanárokat nézzük. A könyvekbõl lehet tanulni dolgokat, meg ha jár az ember versenyre (OSZTV rulz).
Egyedül a gimnázium tartotta meg a szerepét, igaz ott is lealacsonyodott a színvonal.
A tanárok 90%-a pedig buta, nagyon nagyon. Sok az olyan tanár egybkt, aki a rendszerváltás után kapott valami átképzést, hogy maradjon állása, és most pedig nem tud semmit a dologról.
Hát itt tart a mai oktatás. Követelmény semmi, oktatás a béke segge alatt.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Fórumozni így is lehet.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
(bár ahogy nézem, az is ismerõs témával zárult...tényleg ideje lesz visszaterelni lassan)
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
.csinálj neki topikoT
Nincs is ezzel gond, furcsa is lett volna, ha a Wright fivérek mielõtt összehozták volna, hogy repüljön az a fabicikli, kidolgoztak volna egy komplett légiirányítási rendszert 😊
Ráért az pár repülõ ütközése után is.
A lényeg, hogy lehetõleg ne omoljon össze a világ e csekély "lag" miatt...
Majd írok róla hamarosan, csak holnaptól zh hetem van 😊
Ahogy mondod, a tanárok készen kapnak egy specifikációt, és egy tematikát, hogy milyen sorrendben, és idõben haladjanak a tan anyaggal.
Ennek megszegése jár komoly dolgokkal.
Erre a specifikációra azért van szükség, hogy az iskolák átjárhatóak legyenek a diákok számára, és egységes tudást kapjon mindenki, hogy mindenki egyelõ esélyekkel induljon tovább a felvételiken, állás interjúkon. Egyértelmû.
De a specifikációkban nincs benne a "világ megváltás", "pénzgazdaság", és a "kapzsi-kapitalizmus" ismertetése. Persze ki lehet térni rá. De nem oktatnak ilyesmit a tanárképzõkön sem, és valljuk be, nem sok hely van a világban az interneten kívül ahol, ezekrõl a dolgokról, kimerítõ ismereteket szerezhetnének az emberek, tanárok.