Hidegháború
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
bár tény, hogy az R-40-es nem a legmozgékonyabb levegõ-levegõ rakéta
De nemrég olvastam, hogy az oroszok újra akarják indítani a MiG-25 projektet, bár mostanra már szinte teljesen felváltotta õket a MiG-31. A Szovjetúnió felbomlása után nem volt pénz ezeknek a gépeknek a repültetésére, viszont a személyzetnek gyakorlat kellett volna, így sok gép azért veszett oda, mert a hozzánemértõ legénység földhözcsapta. Ráadásul ezeknek a gépeknek a többségét a szabadban tárolják, így a természet is rengeteg gépet megrongált.
A "maradék" gépet modernizelnálni akarják (korszerû mûszerekkel ellátni, HUD-képernyõk, talán még aerodinamikai változtatások is lesznek, illetve a fõ újítás, hogy lecserélik a légiharc rakétáit korszerûbbekre és azok már gondolom mozgékonyabbak lesznek)
illetve a MiG-25-ök úgy õrjáratoztak, hogy 3 gép repült kötelékben, így nagyon nagy területet tudtak ellenõrzésük alatt tartani, illetve ezekhez a gépekhez még 2 Su-27 is csatlakozhatott, ami pedig bármilyen vadászgép félelmetes ellensége (pl.😛ugacsov-kobra), így már azért elég hatékonyan tudnak dolgozni.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
De "látótávolságon túl megvívott légiharcok szuperszónikus sebességgel nagy magasságban"-ra ott van a MiG-25 "Foxbat"<#szeret>#szeret>
Vagy pl. a MiG-21 Lazur rávezetõ rendszere egy valós háborúban szerintem nem mûködött volna. A nyugati EW rendszerek kinyírták volna. Ráadásul a gépek számához mérten iszonyatosan nagy földi kiszolgálás kellett hozzá. Az ötlet jó volt, de nem volt meg hozzá a kellõt háttér szerintem.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Mármint a harcászati tapasztalatokat amik felülírták az elképzelést.
Mi változott,mi volt a gond?
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
de én személy szerint hidegháborúban az orosz gépeket szeretem 😄, bennük is azt a nemes egyszerûséget
Ilyushin IL-38 "May"
Az alapja az Il-18, ami teher-, ill, utasszállító, Fõleg az Interflug és az Aeroflot gépeibõl lettek átalakítva, Il-18-ból Il-38-á
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
szóval jól megszokott CIFU módi, írhatnál oldalas cikkeket a témáról!
szeretlek olvasni 😊
u dont have to listen anybody else but me
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
amugy szerintem a fegyverkezési verseny volt a legérdekesebb (nameg persze a különféle konfliktusok) de hál istennek nem tört ki semmi háború...pedig sokszor csak pár másodpercen múlt (meghát pár józan ember eszén) hogy nem tört ki valami atomháború
A Hidegháború nekem kicsit olyan "romantikus". Mármint történelmi szemmel nézve. Nehéz elmondani, hogy mire gondolok.