644

kalóz stratégia
  • Kange
    1-2 dolgot kiegészítenék, javítanék (bocsi):
    Én csak akkor farmozok, ha kávét, dohányt vagy cukrot tudok termelni, gondolván, hogy a későbbiekben szép bevételt lehet kapni a dobozos kávéból, szivarból, rum/fűszeresrumból. Minden egyéb helyzetben ranch-ot érdemes sztem, mivel abba csak 2 munkás kell és sokkal gyorsabban elkezdik a termelést.
    Bányát ne rá építsd, hanem közvetlenül mellé, így gyorsabban tudnak bányászni.
    Aranyat önmagában inkább hanyagolni kell, mert sokkal jobban megéri ékszerész gyárral.
    Az egyértelmű, hogy olajmezőre kell a kutat vagy közelébe a finomítót... :) Csak nem termelnek akkora bevételt, mint az várná az ember... :)
    Fizetésekkel egyetértek, csak sokallom, amit írtál... :)
    Én rögtön az elején a tanulatlan munkás bérét 6-ra állítom, bérházakat építek és 2-re leveszem a bérleti díjat. Ezáltal mindenki be tud költözni (fizetésük 1/3-t költik max szállásra). Későbbiekben ez elmegy 9-15-25 -re.
    Hadsereggel pedig mindig nézem a lázadók számát és pár darabbal többet tartok. Persze amíg nem rinyálnak végig kommandós kiképzésen vannak... :)

Bocsi a hosszú HSZ-ért!
  • Adi81
    Üdv mindenkinek! Nos nekem is van pár tapasztalatom a játékkal kapcsolatosan. Ha már leírta ezeket valaki akkor elnézést kérek, de csak nagyjából olvastam vissza az eddigi hozzászólásokat.
    Elsőkén úgy kezdeném, hogy rég nem játszottam ilyen jó játékkal. Épp hogy csak leülök, és este is lesz :)
    Pár jótanácsot adnék a kezdőknek, akik mégcsak ismerkednek vele. A lényeg, hogy legyen mihamarabb sok farmod, amit ha lehelyezel elötte nézd végig mit érdemes vele termelni az adott területen. Minél zöldebb a terület annál jobb lesz rajta az aktuális termés. Érdemes az almanahban megnézni minek van a legjobb exportára és abból termelni minél többet. Ami még fontos és el is mondták már elöttem az a garázs. Legyen belőle minél több mert annál gyorsabban tudnak mozogni az emberek. Amikor már kezd nagy lenni a város én a fuvaros és építési irodából is kettőt szoktam csinálni. Ja és a kikötőből is. Ha van aranylelőhely a térségben azt is érdemes csinálni. Egy ilyen citromságrapiros jelölése van. Rákell építeni a bányát és már megy is a termelés. Az ékszerműhely hozzá már csak hab a tortán. Olvastam, hogy olajfinomítóval próbálkozott valaki. Ezt akkor érdemes csinálni, ha rákattintasz az építésére, és megnézed, hogy a tengeren vagy a szárazföldön jelöl-e olajlelő helyet a térkép valahol. Ha igen akkor csinálhatod. Nálam nem termelt semmit ha nem volt látható olajfolt. A képernyő bal felső sarkában építéskor látható fehér kockás valamit még én sem tudtam megfejteni milehet :) És ami a legfontosabb. A fizetések!! Oda kell figyelni milyen arányokban fizetünk az egyes értelmiségi szinteknek. Értem ez alatt a tanulatlan, érettségizett és diplomás embereket. Ha túl kicsi valamelyik szint között az eltérés akkor a magasabban képzettek szépen elhagyják a munkájukat. Ezzel olyan hibába lehet esni, hogy csak nyomja fel és fel az ember a fizukat és mégsem dolgozik senki. Legyen a tanulatlanoknak egy alap fizujuk, mondjuk 7-8 dolcsitól. Ezt majd szép lassan lehet emelni de akkor a többi szintet is hozzá kell igazítani. Az érettségizetteknek én alapból egy 20-ast szoktam adni a dipiseknek 30-at. És akkor óvatosan emelni, ha rinyálnak :) A másik fontos a hadsereg. Tábornokok kellenek hogy katonáink lehessenek. Ehez főparancsnokságok és őrállomások szükségesek. Minél több van ezekből annál nagyobb a sereg. De mivel ezekből bevétel nem származik, csak a lóvét viszik. Tehát a termelést is növelni kell ha hadsereget fejlesztünk.
    Hirtelen ennyi jutott eszembe!
  • Kange
    este még megnéztem, bocsi a rossz infóért... :/
  • Jossua
    azt tudom h a lakoépületekböl lehet változtatni de az is kevés.. na de a többi lakoépületet nem.. ezt nem értem miért nem tudták kicsit változatosabbá tenni :(
  • Kange
    Jossua: minden épületből (legalábbis a lakókból biztos :)) több féle van, ezek között az 'ő' és 'ú' betükkel tudsz váltogatni, mielőtt lerakod.

horthy: Építkezési vállalat: Attól függ, hogy mennyi időt szeretnél várakozni az építkezésekre. Általában 1 db 1-2 épületet tud egyszerre felhúzni. Az, hogy milyen messze van csak a visszautat befolyásolja. Azaz oda ált. furgonnal mennek, vissza gyalog. Én mindjárt a végére érek, de végig csak egy darab volt belőle... :)
    Szállítás: Ez attól függ, hogy mennyi termelő épületed van (farmok, ranch-ok, bányák, gyárak, stb). Én figyelgetni szoktam, hogy ezek mennyit tárolnak. Ha túl magasnak érzem, akkor szoktam felhúzni még1-t belőle.
    Tömegközlekedés: Ezt a szerepet a garázsok töltik be. Azaz bizonyos távolság után érdemes felhúzni. Nálam alapvető, hogy 1 van a város szívében, 1-1 pedig a külterületeken. Így munkába menet és vissza is autókkal mennek, ami sokkal gyorsabb.
  • horthy
    Épitkezési vállalatbol hányat érdemes felhuzni ? Megfigyeltem hogyha a helyszin messze van az épitkezési vállattól akkor baromi lassan huzzák fel az épületet hiába vezet oda ut a melos gyalog megy oda fizetést is emeltem nekik de nem volt változás ! Szállitási fuvarozási vállalatból is érdemes többet épiteni ? Van-e jelentősége ? Tömegközlekedés gondolom nincs a szigeten busz stb ?
  • Jossua
    Én tök dijjaznám ha kicsit változatosabbak lennének az épületek több skint közül választhatnánk!!
  • Kange
    Írni nem írja a szemétláda, marad a ránézés... :)

Elég szomorú, hogy ennyire elfuserált ízlésem van. Sztem az utóbbi idők egyik legjobb játéka ez! :) Rettenetesen élvezem az El Presidente titulust... :)
  • Calver
    előbbi, valamint már mindenki végigtolta gyakorlatilag, köszönhetően annak h 1 hónappal megjelenés előtt leak volt.

viszont az olajjal egyetértek, sokba kerül felhúzni, és nem hoz valami sok pénzt. rum > szivar > kávé, ez kb a sorrend ha az ember sok-sok pénzt akar keresni

de emlékeim szerint írja a tengerpartra lerakott finomítóknál h mennyi olaj van még, nem? mondjuk (gondolom) az olajmezőkre ránézve úgyis be lehet lőni.
  • Kange
    Nem, nem ott, az egy korábbi pályán volt, ahol egyből két kúttal kezd az ember. Jól be is szívtam elsőre, mert teljesen az olajra alapoztam a gazdaságom, aztán hopp, eltűnt minden... :)

Azonban a kérdés továbbra is fent áll, ugyanis a pálya végéig volt olajam. Az más kérdés, hogy sztem annyira nem hoz sokat a konyhára, mint mondjuk a rum vagy az ionizált kávé vagy a szivar.

Rettenetesen kihalt ez a fórum téma. Mi az oka? Ennyire kevesen játszunk a játékkal vagy mindneki csak játszik? :)
  • Calver
    most ebben nem vagyok biztos h ott lesz, de szvsz az olajfinomítót felejtsd el, nem véletlen van elátkozva az a sziget

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    egyszer csak el fog tűnni az olaj
  • Kange
    Az oké, hogy a toronynál kiírja, ahogy a bányákban is. De én most a finomítót mondom és a tengerből kinyert olajat mondom. Ott sehol sem találok arra vonatkozó adatot, hogy mennyi nyersanyag van még.

A munkaminőséget meg azért mondom, mert az építészeknél vettem észre, hogyha alacsony a munkaminőség, akkor soxor nem dolgoznak semmit sem. Ha pedig felnyomom a bérüket, akkor egyszerre több project-en is dolgoznak...
  • Agamemnon69
    Az olaj elfogy, mint a többi bányászható nyersi is. Az olajfúrótoronynál ki is írja, hogy mennyi van még.

A munkabér, csak a munkaminőséget befolyásolja, a termelékenységet nem.
  • Kange
    Most az átkos pályán építettem először olajfinomítót. Ez végtelen nyersanyaggal rendelkezik, vagy egyszer majd csak kifogy? Valamint egy ilyen egyszerre csak 1 mezőből képes nyersolajat kiszedni vagy többől is?

Másik dolog: Ugye a munkabér nagysága befolyásolja a munkaminőséget, vagy mi a fenét. Ez most befolyásolja a termékenységet is? Azaz jobban, többet előállítanak, ha magasabb a bér vagy arra semmi féle hatással sincsen?

Amúgy ez a játék tiszta függőséget okoz... :) Már azért egy ideje játszok vele de még mindig találok újdonságokat benne. (Pl. most az olajfinomítót vagy hogy mire jó a titkosrendőrség... :))
  • rheaume
    oks köszi :) már izgultam hogy valamit nem jól csinálok, eltelt egy csomó idő és semmi nem vitt közelebb a célhoz. de így még bizakodok. köszi
  • Kange
    Ajajj, ettől féltem. EZ lesz a megoldás... :|

Köszi!

UI: már azt hittem kihalt ez a téma... :)
  • Agamemnon69
    Valamelyik szigeten felteszik a kérdést, hogy megtiltod-e a bevándorlást, és ha igen-t nyomsz, akkor utána már egyetlen bevándorló sem fog jönni, függetlenül attól, hogy a bevándorlási hivatal mire van beállítva.
  • Kange
    Sziasztok!

Azt nem tudjátok nekem megmondani, hogy miért nem jönnek bevándorlók a szigetemre? Lé van, átlagfizetés a régióban a legmagasabb, bevándorlási hivatal van+szabad bevándorlás. Lakások, munkahely szintén van bőven. És mégis, egy darab bevándorló sem jön... Lehet túl komoly a barátságom a nacionalista párttal? :)

A farmoknál, bányáknál, ranch-oknál engem is érdekelne, hogy mi az a fehér fent. Azt észrevettem, hogy csak azoknál jelenik meg, amiknél nem mind1, hogy hova építed, de gondolom ennél azért többet jelent...
  • Calver
    várj asszem... 85-86-ig? lehet 88, de egyszer csak lesz egy ajánlat a ruszkiktól, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    eliminálják neked a jelenlegi elnököt, h te léphess a helyébe

onnantól kezdve már csupa móka és kacagás.
  • rheaume
    Valaki nem tudja véletlenül hogy a talpnyaló nevű kampányban hogy kell magamból elnököt csinálni?
  • Ármány
    Hát mindent úgy csináltam ahogy írtad, de sajnos mégsem lett tökéletes. Nem látszódnak...
  • Jossua
    lázadokat nem lehet börtönbe csapni ?
  • Ármány
    Marxell, köszi. Sajnos én nem találtam ilyet.
    (De már letöröltem... lehet, hogy a játék miatt van... nem tudom előhozni a feladatkezelőt.)
  • Neuman
    Hali! A lázadókat nem leht megtekinteni sehol, mindig bulykálnak a szemetek!?
  • marxell
    Megtaláltam a megoldást az eltűnő dolgokra.
    Ki kell törölni a Tropico 3 mappádból mindent csak a mentéseket nem (nem a simából, hanem az application datából) majd telepíteni a patchet.
    Ezután minden tökéletes lesz, csak a magyarítást kell újraraknod.
  • marxell
    Nincs sajnos (még) ilyen funkció.
  • marxell
    Ugyanígy vagyok én is, sajnos a patchtől eltünnek az épületek meg az emberek.. így kénytelen vagyok nem használni.
  • Blackdog
    Üdv!
    Tudja esetleg valaki, hogy mit jelentenek a fehér négyzetek a bal felső sarokban ha kijelölöm valamelyik farmot?
    A választ előre is köszönöm.
  • csokicsiga #336
    nem látom sem az épülleteket,sem az embereket,mit csináljak patchelni kell,vagy mit csináljak a patchet hol tudom letölteni?
  • Ármány
    Megint én vagyok... mit csináljak, hogy látszódjanak az emberek és az épületek? Patch feltelepítve.
  • mcsaba
    Sziasztok, nemtudjátok a talajt ki lehet valahogy simítani sokszor van hogy nem enged valahova építeni az egyenetlen föld miatt.
  • Ármány
    Köszi mindent. Megpróbáltam telepíteni a patch-t. Azt írta ki, hogy.. nem sikerült elindítani, mert valamilyen fájl nem található. Alkalmazás újratelepítése megoldhatja a problémát.
    Amúgy sikerült kábel kihúzásával elindítani a játékot, de nem látszottak épületek, emberek.
  • Blackdog
    Üdv!
    Tudja esetleg valaki, hogy mit jelentenek a fehér négyzetek a bal felső sarokban ha kijelölöm valamelyik farmot?
    A választ előre is köszi.
  • jocking
    Nagy sz@rt kell netet lehúzkodni, hogy működjön. Adatmegosztó oldalakon már fent van az 1.04-es patch, ahhoz tartozik crack is. Megpatcheled, crack bemásol és többet nincs gond a seriallal. (Nálam mondjuk előfordult, hogy belépés után kérte a kódot, de aztán kiléptem, elindítottam újra és úgy jó volt.)
  • Trantorius
    Mikor ellenörzi a kódot kapcsold ki a netet.
  • Legend Killer
    te megvetted? én nem fogom ezért megvenni :D.
  • Calver
    az egyetlen serial, ami perpill a nagy publikum számára létezik, az a Vitality-s, ami az nfo fájlban szerepelt. ezzel az elején pár napig tudtál bármiféle bűvészkedés nélkül játszani, most már viszont vagy le kell tiltanod a Tropico 3 kimenő kapcsolatait tűzfalon, vagy kilőni a netet. ez van, ezt kell szeretni, ha zavar, vár a közeli CD-galaxis/Media Markt/anyámkínja, és akkor lesz olyan serialod amivel nem kell bűvészkedni.
  • Trantorius
    vy?
  • Ármány
    Sziasztok!
    Légyszíves adjatok serial number-t. Amit a vyt-hoz adtak azt nem fogadja el...
  • Blackdog
    Üdv!
    Tudja valaki, hogy mit jelentenek a fehér négyzetek a bal felső sarokban ha kijelölöm valamelyik farmot?
    A választ előre is köszi.