644
kalóz stratégia
-
#164 na, ennyi a szigetem jelenleg :D. én szívesen mennék nyaralni :D és sztem mindenki megnyalja mind a tíz ujját és elismerően csettint :D.
véleményeket kérek :D, kösz. -
#163 én is letoltam egy sandboxot valamelyik nap, 50 éves periódust. kicsit szedett vetett, meg rendezetlen, de nagyjából beépítettem az egész szigetet. :D pár kép:
#160: hangulatos, jóval rendezettebb, mint az enyém. :D -
#162 -
#161 további képek :D.
-
#160 na, sandboxból képek, ma este tök jól zúztam és Juanito drága nagy cimborám a rádióból csupa jó dolgot mondott rám :D. nem volt lázadói támadás, mer kikapcsoltam :D, nem volt semmi rossz, mer kikapcsoltam és god mode on :D. mondta, h "... és én, Juanito vagyok az elnök legnagyobb barátja." :D. mondjuk máskor is mondja. meg, h a láma támadást indított a kalapom ellen, v mi a fene :D és, h túl sok szar kis házat lát Juanito haza felé :D.
bele tom élni magam, ha nem történik semmi idegesítő szar :P :D.
1vmi mégis volt. a buzi garázsok folyton megteltek. mit csináljak? ok, tegyek a közelébe újat, de majd láthatjátok a képeken, hogy bizony alig akad hely :D.
azt találtam ki, h leromboltam az adott megtelt garázst és újra építettem :D, de megint megtelt :D.
-
#159 amire tudok megpróbálok válaszolni a saját tapasztalataim alapján, max más kijavít vagy kiegészít:
2. corn (kukorica) hogy legyen kaja, emellett nem árt halász házat is építeni, tengerpartra tudod. ebből is jön be kaja. vagy ranchokat, kecske, marha. export terén meg dohány, cukor, gyümölcsök
4. én úgy vettem észre, ha több a turista hajó kikötő, akkor több turista is jön. meg egy repülőtér is jól jön. emellett vannak különböző módjai még a dolognak, edicts/economy résznél ahova tourism van írva. persze azoknak is van követelménye. sport pálya, pub, stb
5. igen, de ez nem egyenlő azzal, hogy állandó jelleggel több az export. volt hogy zsinórban 2-3 hajó üresen ment el.
6. javítod a happiness (boldogság) arányt, ami alacsonyan van azon javíts. rákattintasz a kis boldog emberre, és látod mi az ami nagyon alacsony, mi az ami magas, stb. *
8. én saját magamnak csináltam egyet
*
így néz ki az a táblázat:
food quality: kaja minősége, minél több a farm, ranch, annál több a kaja
housing quality: a lakások, életkörülmények minősége, ugye a tehetősebb polgár nem akar nagyon lepukkant panelban lakni.
religion quality: ez a vallásról szól. templomok katedrálisok segítenek a dolgon
entertainment: szórakozás, pubok, mozik, miegymás építése segít
health care: rendelők, kórházak
crime safety: közbiztonság, ha rákattintasz az overlays/people/crime részre, akkor látod, hogy melyek a zűrösebb környékek. ha oda felhúzol egy rendőrséget, akkor csökken a bűnözés, növekszik a közbiztonság. tehát egy rendőrség még nem elég egy szigetre
environment: környezet, erre még nem jöttem rá, hogyan javíthatom, nekem mindig ez a legalacsonyabb.
job quality: minél magasabb a bér, annál jobb a meló minősége
respect: mennyire tisztelnek, ezt nagyon sosem figyelgettem. azt szoktam csinálni, hogy a karakterem bezavarom az épületébe, ilyenkor beszédet ad, azt írja hogy a tiszteletet növeli a beszéd.
még én sem tanulmányoztam ki mindent, lehet nem minden úgy van ahogy írtam, de én ezeket tapasztaltam. overlays részt érdemes tanulmányozni, megmondja mit hova érdemes ültetni, telepíteni, hol érdemes bányászni, hol mekkora a bűnözés, mennyire szép a sziget, stb. -
Trantorius #158 Hello
Tudnátok pár alap dolgot irni mire érdemes figyelni,meg egyéni tapasztalatokat.
Elég rosz az angol tudásom ezért nehezen jövök rá a dolgokra. Felis merült bennem pár kérdés:
1 Mitől van hog ingadozik a farmokból és bányákból bejövő pénz(hol teli vagyok majd pár perc mulva meg minusz)(folyamatosan változik az exportom)
2 Milyen farmokat(és mást) érdemes építeni hogy biztossítsuk az anyagiakat késöbre.
3 Mennyire érdemes növelni a béreket?
4 Hogy lehet turistákat csalogatni? És megéri?
5 Több kikötönél gyakrabban jönnek hajok?
6 Hogy lehet népszerübbé tenni magam?
7 Fontosak a katonák?
8 Miylen karakterrel érdemes kezdeni?
9 Az olaj kikötő azért kell hogy a kinti olajmezökből behozza az olajat, majd a sima kikötő szálítja tovább?(Ezt a szárazföldi olajkutak miatt is fontos lenne tudnom):)
Most így hírtelen ennyi jutott eszembe,remélem lesz valakinek kedve gépelni pár sort rá:) Előre KÖSZ!
+1 Aki gondolja töltene fel pár képet a saját szigetéről, a sziget nevével és pár olyan adattal amivel szivesen eldicsekedne(lakosság,népszerüség,bevételek) -
#157 jeeee, végre bekerült a banner, mégegyszer grat, jó lett!
atom profi szigetet csináltam sandboxban, majd mutatok csomó képet :D. -
#156 OFF a banner alatt a kalóz stratégia nem azért kalóz stratégia XDXDXDXDXD -
#155 Nem a farmok mennyisége az elsődleges, hanem hogy mit termelsz a népnek corn, meg marha kell nem tudom hogy vagy vele de a lámát nem enni tartják a játékban se, ezért hoz sok pénzt... -
#154 ok, nemtom, majd megnézem.
#153: nemtom :P. -
Hunor1 #153 Nah akkor újra megkérdezem, hátha már nagyobb a tapasztalat.
Tehát mennyi farm kell hogy elegendő élelem legyen? 1Farm hány embert tud ellátni???????????/ A láma ranch elég jól fizet az elején, amikor még nincs sok lóvé.A fenntartás olcsó mert csak 2 farmer kell hozzá/ -
#152 Azt az izét nekem is irta sandboxba. A tekercs ikonnál van ilyen amit ki tudsz pipálni és kész...
Elektormos bizbasz meg van a powerplanthoz amivel meg tudod növelni a hatókörét.. Olyasmi a funkciója mint a villanypóznának. a poerplant hatóköre szélére kell rakni. asszem a pwp melletti ikon de a nevéren em emlékszem.
-
#151 sandboxban 1971nél járok, virágzik a sziget, de valamiért electricyt vagy mit - áram erőművet asszem - nem tudok felépíteni, mert nem is jelzi sehol. minden más van már.
mikor lesz ez, vagy miért nincs? -
#150 na, most a sandboxon kiélem magam! god mode on, nincsenek váalsztások és egyéb jó dolgok és sok lóóóóóóóvvééééééééé!
#149: szomorú a világ, az élet és szar is. -
#149 Tudod hányan élnek meg a mai napi bizonyos szenvedésekből, meg hogy sose feledjük el? (Most itt nem az örmény népírtásra gondolok ...) -
Trantorius #148 Hello
A magyar feliratot lelehet majd tölteni valahonnan? -
#147 LOL, nem tudtam, kösz neked is. -
#146 kösz, igen asszem cut tax. -
#145 Ha jól tudom amikor az ellenfeledre kattintsz a térképen, úgy mint az avataron, akkor meg tudod nézni a személyes dolgait, igények stb, és ott valamelyik fülön vannak ilyen opciók, hogy börtön, eliminálás...bár ezekhez a megfelelő épületek is kellenek... az egyben volt ilyen funkció sztem itt is van... -
McDouglas #144 Amikor a választásoknál feljön az ablak, ott kattints a legalsóra. Akkor nem lesznek választások.
Amúgy meg, ha sok pénzed van, akkor választások közben nyomd be a Cut Tax (vagy Tax Cut ?? :D )-ot, és láss csodát, máris te fogsz vezetni. -
#143 köszi a válaszod, de hogyan ne tartsak váalsztásokat? anélkül is van esély nyerni? *lehet hülye kérdés :D* és hogyan tom eltenni láb alól? :S na, majd kitapasztalom. -
#142 Próbáld meg az ellenfél jelöltjét eltenni láb alól, vagy ne tarts választásokat...az embereknek megárt a döntési szabadság...lásd magyar választások -
#141 Hasonlóan vállat von és várja tovább október 16, napsütötte napját....amikor megjelenik az "istenadta" gém magyar felirattal... bár a magyar szinkron hiányozni fog... -
#140 nekem8 *vállatvon* -
#139 Nem fújok semmit lol nem azért irtam, hogy ignoráljatok, hanem azért, hogy ha nem érdekel, csak ugorjátok át oszt kész, akit érdekel, az meg majd reagál rá. :) -
#138 megint vesztettem faszom :S.
#137: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD, ezen már csak röhögni lehet, hogy ennyire felfújod. vedd észre magad, nem tehetünk róla és kész! ha nem tetszik, ne nézd a topikot, még, hogy mi nézzünk msáhova mikor írsz LOL. -
#137 Nah, akkor ti ketten itt alattam, mostantól ignoráljátok az összes postomat (bár nem lesz sok). RedRiotnak válaszoltam, de hogy a Sztálinos dologra is reagáljak: az ma már történelem, elég kevesen élnek azok közül, akik igazán megszenvedték a sztálinizmus áldásait. Viszont a Tropico-ban ábrázolt dolgok a mai napig is zajlanak Kubában. -
#136 megint... el presidente 60ról indul, vagyis én, a másik meg 80ról. epic fail. -
#135 mellesleg a választások rohadt szívatósak a géjmben. jó, elsőt könnyű megnyerni. én általában azt ígérem be, hogy yourself, meg armory és nemtom mi a harmadik. talán házak :D. már elfelejtettem. és ezt eljátszom másodszorra is hasonlóan, de már ott is és harmadik alkalommal is piszok nehéz, mert a másik szavazati szárnyalnak a levegőbe. én gyorsított tempóban géjmelek, mert mire felépül egy épület az egy év :D: nem szó szerint, csak tök lassú és max sebességre nyomom. és ezért a diktátorom - rendszerint pont Fidel Castro :P :D, máskor Eva "Evita" Peron. ők a két kedvenc személyeim eddig :D. - fel-alá rohangál és alig jut ideje vmire :D.
ötlet, hogy hogyan növeljem én is egekbe a szavazataimat? szóval szárnyaljanak, mint a géppé? -
#134 :D. engem azért mondjuk érdekel mit ír, csak már kicsit unalmas. -
#133 Jahj, látom zavar a diktátor szimulátor miben léte, de nem zavart mondjuk a Civ4 ben Sztálin... én hiányoltam mellőle a németeknél Hitlert...meg a Tropico nagyon jól megteremti a diktatúrák abszurditását...és különben is mivel stratégia ezért úgy játszol, ahogy akarsz keménykezű diktátor akit utálnak vagy egy igazi sikertörténetet csinálsz a szigetedből...ha meg nem teszik akkor játsszál mással, vagy csinálj saját jobb játékot vagy írjál blogot ott lehet azok olvassák a véleményed akiket érdekel is... -
#132 ne nekünk jártasd a szád, engem nem érdekel na. jó, lehet sajnálom őket, mer ez szar, de nem tudok mit tenni. ha ekkora bajod van a géjmmel, írj nekik ímélt, v pereld be őket.
mondom: nekem teccik és ötletes és szórakoztató, ellehet vele pepecselni és nem úgy kell nézni, ahogy te nézed. a második világháborús géjmeket - nácis oldalúakat - se úgy nézik, h fúj nácik... hanem milyen kúl géjm. -
#131 Áhh, a kubai és az itteni "éhhalál" között minőségbeli különbségek vannak, ráadásul olyan hatalmasak ezek a különbségek, hogy amikor párhuzamba állitom a két országot, mindig az jut eszembe, hogy tulajdonképpen nekünk az ég világon semmi problémánk nincsen, vagy legalábbis semmi olyasmi, amit összefogással és kitartással ne lehetne viszonylag rövid idő alatt megoldani. A lehetőség adott, itt egyszerűen arról van szó, hogy az embereket itthon olyan szinten átitatja az önsajnálat, a kurvasok évvel ezelőtti történelmi igazságtalanságok miatti sirámkodás és az ezekből fakadó frusztrált keserűség (melyet a csóróság csak megkoronáz), hogy ez meggátol minket az összefogásban. Itthon leginkább azok sirámkodnak a megélhetés miatt, akik nincsenek vele tisztában, hogy a kapitalizmus a versenyről szól. -
#130 Castróék már nem ugyanolyanok, persze, de Kuba sajnos igen. -
#129 Nekem jobb. Feltette a demo-t, rákattintk, kikapcsol a gép. Majd pár mp múlva bekapcsolódik... Esetleg Valakinek hasonló probléma? -
#128 rákattintok exére, villan1t és nem történik semmi. mi a probléma akkor? :S -
#127 azt értem.. de pl nekem olyan mókus volt választva akivel college ot nem tudtam épiteni.. szal kéynetelen voltam rendelni embert.. de ha azok megjönnek később hova tűnnek? Nem volt probelem mert kb 1 millám volt :) csak fura -
#126 Az ugye tiszta, hogy: Ha nincs meg a képesítésük az embereknek az erőműhöz (College+Female) akkor tökmindegy mennyit fizetsz, mert fizetéstől függetlenül nem mehetnek oda dolgozni. -
#125 Na hali! most én egy olyan problembe futottam,h elkezdtem játszani sandbox módban egy kicsit és egy idpő után nem akarnak az erőműben dolgozni. a lóvéjuk már jó siok és mégsem. kb 8 ból 4-5 en dolgoznak csak és igy nem mindig elég az erőmű ellátása.. De ez nem is akkor gond, mint az, hogy az épitők csak mászkálgatnak és állnak az épitkezések.
Volt egy hozzászólás miszerint ha az elnökkel elsétálsz egy épülethez megjelik egy nap a tetején.. Akkor motiválja a melósokat és gyorsabban épül.. Ez már tuti..