644
kalóz stratégia
-
#244 a deep in oil pályán vigyázzatok, szeretnek a felkelők sűrűn támadni. :) úgy hogy gyúrjatok rá a katonaságra keményen, ha kell legyen 2 katonaság, meg őrtorony. pl volt vagy 4-5 őrtornyom, abból 3 a rezidenciám mögött, és a 2 katonaság sem volt messze tőle. -
Joybull #243 hogy sikerült nektek a boldogságot 65-re vinni? már minden szociális rendeletet bekapcsoltam, de 60-felé nem ment, egyszerűen stagnált. volt szavazás, pápa látoghatés, rádió, újság tv szóval minden de csak nem akartak boldogok lenni. a fizetés az egekbe szóval passzolok.
valami tanács elkellene. -
#242 már október van :D. akko kopogjanak, h meghozták nekem :D. v csengessenek. -
#241 cdgalaxison azt írják, hogy októberben várható a megjelenése. -
#240 mikor is jön a magyar? elfelejtettem. majd vki töltse fel nekünk a fájlokat pls, kösz. -
norbip #239 hehe, tegnapi játékomban fellázadtak egy farm mellett a parasztok. :D 5 vs 5 volt, épphogy nyert a hadsereg. utána meg is emeltem a létszámukat rendesen, azóta nyugi van. :D
ma játszok egyet nehezebb fokozaton, mert miután beindul az ipar rendesen néha elég unalmas tud lenni. -
Joybull #238 köszi a segítséget -
#237 pontnövelés, meg néhány szigeten az a célod h minél többet szedj össze rajta (pl Greed).
nekem még két sziget van hátra, de egy nagy kérdés: The Toady-n mikor lehet az ember elnök? elpörgettem 58-ig v. ilyesmi, de nem nagyon láttam rá lehetőséget. -
McDouglas #236 Azt szeretném kérdezni, hogy pontosan mire is jó a Svájci bankszámla? -
norbip #235 start -> run -> wf.msc
ott outbound rules, actions -> new rule (magyar vistánál talán kimenő szabályok, műveletek, új szabály néven futnak)
itt kiválasztod a programot, majd block. -
Joybull #234 Vista alatt, hogy tudom letiltani a játékot, hogy ne menjen a netre, mert a kábel kihúzgálása elég macerás. -
#233 A serialos problémát megoldja az is, hogyha bontjátok az internetkapcsolatot. Elég annyi időre, amíg bejön a főmenü. -
#232 nekem sem a számokkal volt a gondom, dettó sikerült Turistico-n 25 év alatt elérni 600-at... csak akárhány turista is jött, bevételem gyakorlatilag a 2 farm+szivargyárból volt (igen, én lusta vagyok, úgy voltam vele h ennyi is elég a profithoz ). hivatalos fórumon se túl boldogok miatta az emberek ahogy elnézem, sokak szerint nem így kéne működnie a turizmusnak - mert perpill profitot kb a hotelek termelnek, és a látogatnivalók ott állnak üresen. bár valaki írta h terítse szét az ember az összes cuccot a szigeten, és akkor mindnek lesz látogatottsága, én kétlem.
btw az utolsó szigetet imádni fogjátok... úgy kezdtek h se ipar, se turizmussal kapcsolatos épületek, se kormányzati épületek
és még egy hasznos dolog: Tropico 3 manual -
McDouglas #231 Tényleg működik!
Köszi az infót!!! -
yooyoo #230 Tűzfallal tiltsátok le a játék internethozzáférését. Nekem megoldotta a problémát. -
McDouglas #229 Egész délelőtt HOI3-aztam. Aztán gondoltam, hogyha egész délelőtt romboltam, akkor ideje lenne végre építeni is egy kicsit:)
És akkor láttam meg h kéri a Serial-t :S
Én is remélem hogy gyorsan találnak rá megoldátst. -
#228 Reméljük a hackerek nem hétvégéznek, és még a délután kitalálnak valami megoldást :D -
Joybull #227 Sajnos.
Pedig gondoltam itt egy jó kis hétvége ami alkalmas egy szigetecske irányításához -
#226 nekem nincs fent a patch, és tőlem is serialt kér. :| ó f×szom, remélem jön hamar valami megoldás -
CamelX #225 Akkor ez világösszeesküvés ami a mai naptól indult :) :/
Sztem várni kell amíg kiötlenek valami újat, vagy reinstal... amihez még nincs türelmem.... -
CamelX #224 Na ezt jól beszoptam....
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Elkezdett serial-t kérni tőlem, pedig ami meg van adva Vitalitynél, az még 1.04es patch után is működött napokig... lehet hogy magától cseréli x nap után, vagy online felismerős? -
Joybull #223 Hi!
Amikor indítottam a játékot ismételten kéri a serialt és amit megadok neki azzal nem megy. Ha valaki tud egy működőt elküldhetné privátba.
kösz
-
#222 nem biztos. :) ezen a pályán 40 évünk van, hogy elérjük a 600 turistát, 26 év alatt sikerült:
első körben fellendítettem az ipart, 2 cukor illetve 2 dohány farm. szerencsére ez a map rendes, van garázs, halászkunyhó, ranch, stb, így ezekre nem kell költeni. aztán utána építettem egy rumlepárlót és egy szivargyárat, majd azokat fejlesztettem kicsit. ennyi volt kb az ipar, amit fejlesztettem. a turizmus része sem volt sokkal több, annyi történt, hogy építettem még 2 turista hajó kikötőt, és még egy strandot vagy mit, aminek a látogatottsága kb a 0-val volt egyenlő (annak, amit én építettem), tehát sokra nem mentem vele. ja meg építettem egy repülőteret, szintén felturbózva. és ami még fontos, hogy van 3 rom, amit vagy múzeummá alakítunk, vagy ásatásokat végeztetünk ott. múzeum = turista látványosság. ásatás = bankszámlánkra folyik egy kis pénz belőle. :) én mind a hármat turista látványossággá alakítottam, és nagyjából mindegyiket látogatták.
a szállókat tekintve annyi történt, hogy épült egy hotel, 3 luxus hotel, meg a felhőkarcoló:
mindemellett fejlesztgettem a várost is, hogy azért ne legyen pattogás bizonyos helyekről. katonaság nem árt, lázadó támadásokat könnyebb leverni. de azért nekik is vannak igényeik, megjegyezték hogy szar a lakások minősége, gyorsan felhúztam pár apartmant, kertes házat, később villát
ami még fontos (legalábbis szerintem), hogy ezeket az edicteket nyomkodtam
jó a building permit az nem igazán tartozik most a turizmus részhez. meg ahhoz, hogy legyenek bizonyos edictek, kell építeni ezt azt. tv központ, night club, pub, stb. akkor érdemes a Foreign policy résznél a US és a USSR development aid-eket befizetni. US = féláron építhetünk erőművet, repülőteret. USSR = féláron építhetünk apartmanokat, meg a csóróbb panelt. de az apartman fontosabb. ha van repülőterünk, akkor a traid missiont is érdemes néha nyomkodni, valamikor 30%-kal megnöveli bizonyos termékek árát exportáláskor, valamikor ingyen építhetünk apartmant, stb. meg hogy a katonáknak is jó legyen, történt egy kis katonai modernizálás a domestic policy alatt. :) ezeket csináltam, és vége lett a pályának. pedig még csak most kezdtem belejönni. :D nem baj, elmentettem, és megnézem hova tudom tovább göngyölíteni. de ennek a pályának kb ennyi a lényege, hogy legyen egy jó masszív ipar amiből dől a pénz, aztán szépen el kell kezdeni fejleszteni a turizmust, de nagyon nem kell túlzásba esni. -
#221 tuti a god mode miatt :D. én is bekapcsoltam :D.
and of course, Juanito is the biggest freind to the El Presidente :D... vagy miafasz. nemtok jól angolul :DD. -
#220 grat.
majd én is befejezem enyémet :D. -
#219 most lehet a god mode miatt, de sandboxban eléggé jól jöttek a turisták. van egy csomó edict, amik segíthetnek. mondjuk azok inkább a ratingen nyomnak, de hátha annak hatására több turista jön. ezt még így nem figyeltem ki, hogy azoknak hatására több jön-e, vagy sem. az egyik képen látod, hogy építettem 7db turista hajó kikötőt, mindegyikhez özönlöttek a hajók. jó, valamikor csak 1db turistát hozott. repülőtér is segít a dolgon, amit érdemes felnyomni maximumra. első osztályú szolgáltatás, irányítótorony, terminál. meg építs több féle szállodát, hotelt. én úgy vettem észre, hogy a kifejezetten turista létesítmények nem igazán nyereségesek, strandok, meg ilyenek. állandóan üresen álltak. elmentettem a 100 éves balhét, megnéztem, és a pool összesen 79 látogatót fogadott úgy, hogy 2435 turista látogatta meg a szigetet összesen. (7 kikötő plusz a reptér forgalma) szuvenír bolt 116 látogató, ethnic enclave 310, scenic outlook 402. mást nem építettem, ami turistáknak szólna. szállodák közül a felhőkarcolóra voltak a legjobban vevők, 344 látogatója volt. a luxus hotelnek 230, a sima hotelnek meg 94. -
#218 elrontottam az utolsó kép linkjét, ez lenne az utolsó:
-
#217 sandbox maraton volt ma. igazából csak kíváncsiságból néztem meg valamit a sandboxan, nem volt betervezve, hogy lenyomok 50 évet. amiből igazából 100(!) lett. :D 50 után felkínálta a játék, hogyha akarok, akkor játszhatok tovább. hát mondom nézzük meg hova lehet ezt még görgetni. a második 20-30 év eléggé nyereséges volt, 4 millió fölé ment fel a kassza tartalma, és több mint 700 lakosa volt a szigetnek. persze god mode, tehát $500.000 egyből, és nem piszkál senki sem. :) aztán az utolsó 20 évben elkezdett a lakosság kihalni (590 volt a végén), a kassza tartalma is kezdett csökkenni (~2.864.000 volt a kasszában), export is már csak 20-50 ezer dollár volt. a szép időkben egy gyengébb körnél volt $100.000, de volt $200.000 fölött is. a munkások is csökkentek, és valamiért nem akart működni az emigráltak fogadása. hiába volt open door-ra állítva.
1999 decemberében így nézett ki a szigetem:
2050:
2045-ben értem el a legjobb boldogság arányt a lakosság terén, 71% volt, így nézett ki:
és így zárult a dolog 2050-ben:
néha azért történtek érdekes dolgok a kikötőnél. :D variációk 2 kikötő megközelítésére, elhagyására:
a kis tankhajó nagyon bezavart, mert ugye az olajlelőhelyek pont a kikötőnél voltak, és állandóan ott cirkált, így néha annyira lelassult a forgalom, hogy szinte már állt minden hajó. összességében az utolsó 20-30 évnek már nem volt értelme, nem tudom hogy lehet masszívabban 70% fölé tolni a dolgokat, mert látjátok van millió ház, mégis 59% volt a minősítése 2050-ben. :| állandóan apartmanokat ajánlott fel nekem, hogy azt kéne építenem, közben már a mansionben is dokkmunkás lakott szinte. vagy a vallás, volt 2 katedrális, vagy 6 templom, és 74%. mondjuk a templomok mindig tele voltak, amiatt nem aggódtam, hogy potyára építettem. :) legkönnyebb fenntartani a biztonságot (crime safety), meg a liberty-t. ahol nagy a gettó meg a bűnözés, oda épül egy rendőrség, és kész. aztán fel kell húzni pár rádió, tv központot, meg valahova egy nyomdát, és kész is a liberty. -
#216 áthúzott zsák az épület felett: még nincs termelés. farmoknál szokott megjelenni, mielőtt elkezd nőni az aktuális növény, és megjelenik az "output storage"-ben.
btw én vagyok ilyen szinten béna, vagy tényleg nehéz turizmusból jövedelmet generálni? most toltam végig Turistico-t, és profitom gyakorlatilag szinte csak a szivargyáramból volt. -
yooyoo #215 Köszi a segítséget! -
Sirion #214 Üdv!
Az épületbe beköltöztetés legjobb módszere a viskók lebontása, de csak olyan épületbe költöznek be ahol a lakbér nem haladja meg a fizetésük 1/3-át. (ha jól figyeltem meg)
A lakosság magától is nő, a klinikán, kórházban van olyan opció ami az intézmény női látogató között 50%-al növeli a születések számát.
A zsák teljesen nekem sem tiszta , én úgy vettem észre, hogy új termelő üzemnél jelenik meg, szállítási gondot jelez, de egy idő után eltűnik és utána már folyamatos az elszállítás. -
yooyoo #213 Üdv! Ma kezdtem el a játékot szóval lenne egy két alap kérdésem.
AZ egyik hogy ha építek egy nagy panelt akkor hogy tudom rávenni az embereket hogy a viskókból beköltözzenek?
A másik hogy a sziget lakossága magától nő vagy csak a bevándorlóktól.
Az utolsó pedig az lenne hogy mit jelent a farm fölött az áthúzott zsák? Az lehet a baj hogy a farm mellett út?
Előre is köszi a segítséget! -
CamelX #212 Még jó h komcsikat választottam akkor :) bár nem volt más választásom, meg akart támadni az USA a taktikám miatt, lehet hogy a tegnapi sok orosz témájú kurzus özön hatására
Amúgy 1es részben még durvább volt hogy melyik irányba megy az ember, mert egyrészt lassabban ment a fejlődés, másrészt minél tovább volt az ember hatalmon, annál jobban akarták a vesztét :) -
#211 én csak Juanito szavaira emlékeztettelek :D. -
#210 na akkor szép sorban...
#204: annyira nem, előző részekkel nem is játszottam, ezt is csak pár napja kezdtem el tolni, csak szépen kilogikáztam a dolgokat, na meg végigtoltam már 10 szigetet de amúgy ipar megy csak ennyire, most spec Turistico-t tolom és fogalmam sincs még arról h hogyan kell jól csinálni a turisták odacsalogatását.
3 ember az puccs (coup) vagy lázadás (rebel), vagy mi? előbbi esetén fizesd meg a katonákat, utóbbi esetén tartsd boldogan a népet/később amnesztia
#205: templom messze az utolsó dolog amit építeni kell. religious happiness-t az egyik legkönnyebb növelni (Papal Visit edict), és attól h nem tud valaki a két térdére rogyva sírdogálni még senki nem halt meg... ha nincs kórház, na attól már igen.
#206: amennyit tudok, ill amennyire lusta vagyok. The Great Game-ben 2 lepárlóm volt összesen Booze Baronnal, úgy lett 2 milla a végére, de felhúzhattam volna még simán egy szivar- és kávégyárat is. igazándiból onnantól kezdve h van egy biztos profitod és tudsz építkezni, annyira nem fontos h felhúzz még párat extrában.
#209: de szerencsére communist verzió is elég könnyű, csak annyi kell h 1975-re 260+ legyen a populációd és olyan 45+ a happiness, majd jönnek az oroszok a boldogság italával, és 10 kapitalistáért boldoggá teszik a népet -
#209 Megerősíteném, az US-t választva nem számolja az exportot :( -
norbip #208 megengedheted neki, menni fog a wrz verzió patch után is. ;) (legalábbis itt ment, más kérdés hogy a láthatatlan épületeket nem javította meg; sebaj majd játszok az otthoni gépemen :D) -
#207 bár biztos feltűnt nektek a játékban, mert arcunk elé rakja, de akinek esetleg nem, vagy még nem jutott el a játékig, annak hír ként szolgálhat, hogy megérkezett az első patch, bővebben. a játék automatikusan tölti le, és rakja fel a patchot, nem tudom a warez verziót mennyire befolyásolja, én még nem engedtem neki, hogy letöltse. -
#206 na ez így már mindjárt más, ha nem is 2 millió, de stabilan 200-300 ezer között volt a kassza. köszi a tippet. te hány gyárat építettél? (szivargyár, rumlepárló) -
#205 templom is kell. Juanito mindig azért sír :D.