3952
  • RS
    Szóltam, de nem rakja ki senki.
  • REPS0L
    #653 banner? :o
  • HTS s3rg1nh00
    vazze,én meg nem tudok szoftvert frissíteni magamtól továbbra sem,úgy néz ki lesz egy utam a Nokia márkaboltba...:(
  • mescal
    mukievil , LoDMaSt nagyon köszönöm,
    mindent megtaláltam a segítségetekkel.
    V20.0.012 verzió van a gépen.
  • LoDMaSt
    1: telefonkönyvben opciók, mindegyik kijelölése, opciók, másolás SIM kártyára.
    2: beállítások, telefon, telefonkezelés, ott a legfelső opció
    3: hanyas szoft van a telódon? (*#0000#) a régiekkel nem volt nagyon gyors a műhold.

Az 1-2 ben remélem, jól írtam a menüpontokat, angol a telcsinyelv, szal tippeltem :)
  • mukievil
    1. Itt is van ilyen ikonocska

névjegyzék\opciok\megjelölés/elvetés\összes megjelölése aztán másolás, ugyanott, és kiválasztod hova

2. beállítások\telefon\telefon kezelés\ auto bill zár

3. helymeghatározási modoknál, a bluetooth -on kivül berakod az összeset, akkor adatforgalmat generál, ami pénzbe kerül, de nem vészes, és egy szotver frissités is sokat segithet. Nekem most elinditok vmi térkép programot 3 másodperc alatt hálozati tornyok alapján kijelöl egy kb 300 méteres sugarú gömbön belül, utána 10-20 másodperc alatt simán talál jelet, vagy elöbb

Remélem segitettem!!!
  • mescal
    sziasztok,
    tegnap vettem egy 5800-ast, és a viszonylag minimál doksija, és a telefon súgója ellenére sem találok néhány dolgot, amire a segítségeteket kérném:

1 a telefonszámaimat nagy nehezen átrángattam a régi 6234-esemről bluetooth-al (valamiért nem látta a sim kártyán lévőket), de most a 5800-as memóriájában vannak.. szeretném átrakni a kártyára, de nem találom, hogy hol/hogy lehet egyszerre kijelölni mindet, mert egyenként beleőszülök mire átrakom. továbbá régen volt pici piktogram, hogy az adott szám kártyán van vagy a telefonba, ezt itt nem találom.
    2 hol lehet állítani az oldalsó lezáró gomb automatikus idejét?
    3 a GPS nekem sem a XIII, sem a XI kerületben nem talált műholdat. valamit kell még beállítani, bekapcsolni, vagy ez általános jelenség itt Budapest felett?

hirtelen ennyi. a segítséget előre is megköszönném.
  • Abysmal
    Igen, azt tudom hogy nem az apple találta fel a spanyol viaszt. Ha van akkor annak nagyon örülök, mivel a googleban a "nokia 5800 vnc" alatt nem találtam semmi értelmeset (magyarba az első az én hozászolásom volt) így nem voltam túl boldog. Akkor már csak az egyetlen szépséghiba a képernyő, ha a pletyka igaz egy fél éven belül kiderül ugye? Ha meg nem, szomorú, mert jó lenne, de megvagyok nélküle.
  • Cvd
    Sehol nem volt még az iPhone, amikor már létezett VNC kliens Symbianra (asszem 2002).:) Sőt több más program is létezik erre a célra még rajta kívül. Távirányítónak meg pl. ott a Smart touch.. Nem nagyon találni szerintem olyan cuccot iPhone-ra aminek ne lenne Symbianos megfelelője, elvégre az utóbbinak van jópár év előnye, meg jóval nagyobb bázisa.
  • Abysmal
    Köszönöm a válaszokat!

VNCért kár, remélem lesz rá egyszer azért, nem hiszem hogy olyan bonyolult, meg a kijelzőért is, de ez még nem jelent semmit, lehet ilyenem lesz.

A VNC amúgy az, hogy ha be van otthon kapcsolva a géped, és be van állítva jól a program, (amit csak 1x kell) akkor interneten rá tudsz csatlakozni, és tudod irányítani bárhonnan, el tudsz küldeni magadnak dolgokat e-mailben, ami a gépeden vannak, irányíthatod a torrenteket, ha meg a géped előtt van távirányítónak is jó. (youtubeba beirod hogy vnc és iPhone)
  • REPS0L
    én valami szórakoztatóbbra gondoltam :)
  • Quki
    garmin mobile xt x)))
  • REPS0L
    mik a kedvenc progijaitok?
  • REPS0L
    ide is simán jöhet, legalább nem unatkozunk
  • Máté94
    Tobávvi kérdések a mobilarena.hu fórumán:D
  • REPS0L
    1. smartmovie már kijött, ami visz divx-et, meg minden hülyeséget ;)
    2. simán lehet használni "dvd lejátszónak" is, az 1. pontban említett programmal avit is le tudsz játszani, elvileg nem szaggat, ha zavar a képernyő akkor meg lefordítod a telefont. :)
    3. nincs rá lehetőség, de szinte minden hasznos program van rá, ami szifonra is.
    4. nem igazán tudom hogy mi az, passzolom, google szerint nincs, és szerintem sincsen.
    5. minden hasznos programot megtalálsz rá, a symbian nem ismer nagyon határokat.
    6. Vodkafonos vagyok.
    7. Nem veszítesz vele garanciát, nem tudom mit értesz a rendszer elcseszésének.
    8. Pletyka szvsz.
    9. Nemhiszem hogy van benne.
    10. Jobban megérte a Tubi
    11. Van.
  • Máté94
    1.Úgy tudom van már rá program.
    2.Fogalmam sincs.
    3.Simbian.Szóval nincs.
    4.Szerintem nincs.
    5.Van elég.Majd ha lesz N97 akkor majd jobban megindul.De nincs hiány.
    6.Nem tudom.
    7.Nem tudom pontosan......
    8.Az van.hogy a Nokia rendelt 2 millió kapacitív kijelzőt az egyik gyártótól és felreppent ez a pletyka róla.Nincs megerősítve.
    9.Ha eleve rezisztív a kijelző akkor,hogy lenne Multi-touch?Kutyából nem lesz szalonna.Tehát nem.
    10.Eleve 5800-át vennék.
    11.Van.
  • Abysmal
    Üdv mindenkinek!

Új mobil vásárlásán gondolkodok, és az 5800 elég szimpatikus, de lenne néhány kérdésem:
    1. Ez ahogy tudom alapban nem ismeri az AVIt, ha minden jól megy készítenek hozzá mondjuk egy fél éven belül valamit ami le tudja játszani?
    2. Mivel még nem volt olyan mobilom, aminek a képét TV-out kábellel ki lehetett vinni a TVre is, ez hogy működik, lehet így filmet is nézni a TVn, illetve ha igen és egyszer készül hozzá egy lejátszó, ami ismeri az AVIt, akkor azt is lehet úgy nézni? Esetleg vannak ennek valami hibái, szaggat vagy valami? Ha filmet nézek rajta, tehát a tévét bámulom, aktívnak kell lennie, vagy ki lehet kapcsolni addig a mobil képernyőjét?
    3. Jelenleg iPod Touch + SE k800i kombinációm van, és így ismerem az iPhone programokat, amik között iszonyat jók és ötletesek vannak, de így elveszteném őket, van esetleg valami iPhone emulátor rá, hogy az iPhoneos appokat valahogy lejátssza? Egyáltalán ez lehetséges?
    4. Van 5800-ra valami jó kis VNC kliens? (iPodomon sokat használom)
    5. Milyen az ellátottsága programokkal az 5800nak?
    6. Ha ilyet veszek, valószínű, hogy T-mobilnál venném, tehát hogy is van ez a fizetni kell a hívó fél számáért dolog, ez minden díjcsomagnál van?
    7. Látom a tört progikat valami szignózással (bármi is legyen ez, de ha minden ez a mobil lesz majd, akkor jobban utána olvasok) lehet rá rakni, hogy működjön, ehhez kell valami olyan dolog ami miatt elveszne a garancia? Illetve ha lefrissítem a T-mobile által módosított firmware-t újabbra akkor az okoz gondot garancia ügyben? Ha nem, akkor mi értelme elcseszniük a rendszert?
    8. Olvastam, hogy jelenleg az 5800-ban rezisztív kijelző van, és jó eséllyel lecserélik az újakban kapacitívre, ez csak pletyka, vagy tényleg van is alapja?
    Itt a hír:
    http://nonstopmobil.hu/kapacitiv-kijelzot-kap-a-nokia-5800-20090420.html
    Az iPodom kapacitív kijelzője remek, pontos, és bár nem tudom hogy ez a kijelzőtől függ-e, vagy a szoftvertől, de azonnal reagál, ellenben sok más rezisztív képernyős mobil pontossága szánalmas, késik az érzékelés, így jobban örülnék, ha az új mobilomban is az k. kijelző lenne. Elvileg így lehetne benne rendesen Multi-Touch.
    9. Multi-Touch-csal hogy áll, olvastam arról a híres neves MT-os játékról, de gyakorlatban tényleg van benne? (tehát ha egyszer kiad a Nokia egy frissítést, akkor csiribícsiribá MT-os a mobil?
    10. Ez a kérdésem azokhoz szólna, akik iPhoneról váltottak, vagy valami hasonló kombinációról mint én váltanék:
    Megérte? Jobb, használhatóbb, mint az iPhone? (hogy okosabb az biztos, de a használhatóság miatt áll ilyen jól az iPhone, de persze a tudása sem rossz)
    11. Van rá torrent letöltő?
  • Mebarak
    Sziasztok!

Egy gyors kérdés:

Előfizetéssel rendeltem meg a vodánál a telefont, a kérdés pedig ahhoz kapcsolódik, hogy ráteszik (mármint a voda) erre a telefonra is az idióta szoftverüket? Annyira gyűlölöm őket ez miatt, az összes telefonom (legutóbb k800i-n) is a gyári szoftverük volt rajta, ami annyit takart, hogy hiába tettem fel témákat az ikonokat soha nem változtatta meg...

Követekező:

Ha ez így lenne, egy szoftver frisítésel nem lehetne hogy leszedni a vodás berhálást?
  • gagax
    Hello!

Van rá lehetőség h a S60 v3 gamek elindulnak a telón?
  • Bmx01
    ha nem mondod nem is gondoltam volna XD
    azé kérdeztem itt, már megnéztem sok helye oszt kérdezném hogy itt a helyi nokia témába ki mennyiért tud.....
  • Máté94
    google.hu
  • Bmx01
    hol a legolcsóbb most ez a készülék ??
  • reddy887
    De.
    Viszont a jegyzeteket nem lehet átvinni, csak pl sms-eket, naptárbejegyzéseket. És érdekes módon még a telefon memóriájában (+memóriakártyán) sem találhatóak meg a jegyzetek.

Átkopizni naptárbejegyzéshez a szöveget nem jó, több ezer karakteres jegyzetről van szó, ilyen hosszút nem lehet.

Más ötlet?
  • szcsaby
    Hello! Valaki tud Handy safe-t a tekóra. Aki tud az küldjön egy linket lécci.Köszi.
  • wander01
    kaptál hozzá kábelt nem?
  • reddy887
    Sziasztok.
    A beírt jegyzeteket hogy tudom kiszedni a telefonból és áttenni a gépre? Offline megoldás érdekelne, nyilván az pl. egy megoldás, hogy az 5800-n netezve elküldöm magamnak emailben. Ezen kívül van más megoldás?

MMS nem jöhet szóba, Bluetooth adapterem meg van, de vmiért nem tud kommunikálni a telefonnal. Más megoldás van?

Thx a válaszokat
    P
  • LoDMaSt
    nokiaprogramok.hu -n a letöltésekben bennevan, ha rákeresel, most nincsidőm kikeresni :C
  • gagax
    Hello!

Mien progival tok szignózni 1 telós programot h feltudjam tenni?:D
  • Steve84
    www.nokia5800.oldal.biz
  • Quki
    na gyerekek , megoldottam mindent :] én voltam sztem béna vmiben...kicsit mélyebbre ástam a garmin telepítésében és máris sikerült megoldanom a rejtélyt :D továbbá nyomtam neki egy hardresetet , ezzel meg a videólejátszást oldottam meg... :]
  • wander01
    nekem megy faszán a GPS de kis idő kell neki. kb 3-4 perc mire magához tér. nokiamaps nem fog rajzolni meg ilyenek, meg kell venni. googlemaps faszán müködik de max gyalogos navigáláshoz jó. viszont feltettem a garmint, az nagyon faszán működik. vettem is autostartót hozzá.
  • mmbike
    Nálam ugyanez a probléma. Nem kapcsolódik a GPS sehogyansem. Valakinek van megoldása erre a problémára, vagy vissza kell vinni a boltba?
  • Quki
    másik gondom , hogy a GPS nem működik rendesen...jelerősség alig van.. és amikor beállítok egy útvonalat , nem rajzolja ki h merre menjek stb...és azt írja ki h GPS-re vár.. :S mi lehet a gond?
  • Quki
    Szerintetek az miért lehet, hogy videólejátszásközben (pl.: eredeti videók a tube-on , pl egy klipp , ami persze mp4 ) néha megakad a lejátszás egy másodpercre...hang és videó is ugrik egyet... :S Ez velejáró dolog vagy vmi nem stimmel?

Remélem csak szimplán szoftveres dolog , bár már próbáltam v20-as firmware-val és v21-essel is , mindkét verziónál csinálta ezt a teló.

Jó lenne ha már kijönne a Coreplayer s60v5-ös verziója, anno azt használtam az n73-asamon is és úgy tökéletesen mentek a videók.

Köszönöm előre is a válaszotokat!
  • Quki
    Na gyerekek, éppen a neten szörfölök a tubimon keresztül, hasít mint az állat. :)
  • REPS0L
    igen, az.
  • gagax
    És még annyi h a Fring az ingyenes?:D
  • gagax
    Hello!

3G t hol tudom kikapcsolni a telóba?:D Mien progikat ajánlotok rá? Válaszotok Köszönöm
  • Quki
    smartmovie-val eléggé akadnak a videók...pedig 4.10est használok